X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Sporo dzisiaj wizyt - trzymam kciuki za Was.
    My dopiero wizyta - 13 marca.
    Widziałam że kwietniówki szaleją i kolejna "rozpakowana". Mam nadzieję że w majówkach nie będzie aż takiego pośpiechu....

Dziś plan dnia - zrobienie obiadu na dwa dni.
    Jutro wybieram się do mojej pracy i dziewczyny fryzjerki mają mi farbkę zrobić i włosy podciąć bo już wstyd z takimi odrostami!!!
    Może złapię się na pedicure jak któraś z kosmetyczek będzie wolna. Bo ta czynność wykonana samodzielnie - wymaga już wysiłku i nagimnastykowania się ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba taki czas się zaczyna. Mnie od kilku dni rano boli jak na @ i tak ciągnie w kroku jak po szpagacie ;) heh

Brzydko dziś na dworze, a my na 11 zaczynamy szkołę rodzenia. Szkoda, że wypłatę to raczej po 15 dostanę. Drugi raz do miasta nie będzie mi się chciało jechać.
    A wyobrazcie sobie że w Gorzowie jest jeden sklep z wozkami i Smyk. Porażka jakas.
    Moja koleżanka kupowała wózek w szczecinie. I sprzedawca tak jej załatwił że ma stelaz od wózka Tako Moonlight a gondole i spacerówke od Tako Marine. Bardzo polecala mi ten sklep. Ale szkoda mi pieniążków na podróż. Chociaż S3 to godzinka jazdy :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina moja przyjaciółka miała tak jak Ty. Dziecko duże i jej przesunęli termin i się okazało na kilka dni przed nowym terminem, że jednak nie takie duże i wracają do terminu z OM. I i tym sposobem od 5 listopada czekała na poród, a on się zaczął w terminie om tj. 25 listopada.
    Także lepiej trzymać sie pierwszego terminu i jak zacznie sie wcześniej to dobrze, niż czekać jak na szpilkach ;)

katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie też pogoda do bani :/ kiedy w końcu przyjdzie wiosna...

Powodzenia i kciuki dla każdej wizytującej, sporo was dzisiaj :) wieczorem posypie się dużo cudownych wiadomości :)

Mim dużo zdrówka dla Matyldy niech szybko wraca do domu :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, też mnie tak ciągnie jakbym szpagat nie lada zrobiła i w ogóle ćwiczyła dużo. Dziś brzuch mi się postawił już 4 razy :( 2 to może od "wysiłku" bo zrobiłam sobie bikini sama po omacku, ale nagimnastykowałam się chyba bardziej niż przy Killerze :p

KotMisia, bardzo się nie nastawiam na ten szybszy poród, chociaż serio nie obraziłabym się gdyby się Izia o te 2 tyg pospieszyła, bo na koniec maja mamy wesele, na które czekałam od baaaardzo dawna.. Właściwie to bardziej czekam na Prymicję niż na to wesele, ale w ogóle ważna to dla mnie data.. A podróż długa bo do mojego rodzinnego miasta 380km a potem jeszcze do Gorzowa do katedry.. Przyjaźnię się z tym chłopakiem, co ma otrzymać święcenia od pieluchy i nie wyobrażam sobie by mogło nas nie być, a z maleńkim dzieckiem to wyzwanie nie lada..

• Puella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się poniedziałkowo. Ja już narobiona, syn zawieziony do przedszkola, mieszkanie wysprzątane, podłogi odkurzone, umyte...a ja ducha zaraz wyzionę. Baby są głupie....mężowi jakoś te brudne podłogi nie przeszkadzają...a mnie nosi ja na nie patrzę. Chyba rzeczywiście jesteśmy z innych planet.

U mnie dziecko też było duże, termin z USG zawsze wyprzedzał 2-3 tyg ten z OM, ale lekarze brali pod uwagę ten z OM. Urodziłam wg tego z OM.

Jejku....rzeczywiście weszłam na wątek kwietniówek, dziewczyna w 34 tyg urodziła. O rannyyy......

Ciekawe jak będzie u nas. Która pierwsza się rozpakuje, oby tylko po 37 tyg!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam przy brzydkiej pogodzie. Ale Was dzisiaj wizytuje, Maribel, ja dołączam do Ciebie na czwartek.
    A mojej małej "ustaliłam" termin na 28 kwietnia (mam na 4 maja), ale ona jest złośliwa (na ani jednym usg nie pokazała buzi) więc wyjdzie pewnie w najmniej spodziewanym momencie.
    A czasami mam wrażenie, że mi się wwierca piętami w bok, jak wiertarką :P Też tak macie?
    KotMisia - możemy się jakoś dogadać, a potem spotkać w połowie drogi ;) Co jest ciekawego w połowie drogi między Szczecinem a Gorzowem?

preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz przywyklam do tego bólu w kroczu i ciągnięcia w pachwinach, do rozwiązania raczej już to nie minie ;) ale dodatkowo czuję jak mi miednica "chrupie" przy przewracaniu się z boku na bok coś nowego...

Jestem bardzo ciekawa jak my zaczniemy się rozpakowywać :D Ja mam termin na ostatniego kwietnia więc też mogę nie wytrwać do maja :)

Katalina bardzo możliwe ze pojedziecie na to wesele z Izunią w foteliku ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mój Mały to się wwierca we wszystko :) czasem aż skóra szczypie a dziś rano miał czkawkę dobre 5 minut...zawsze się wtedy,martwię czy się bidulek za bardzo z tym nie męczy

Puella faceci są z innej planety mojemu nawet zlew pełen brudnych naczyń nie przeszkadza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 09:44

gosiunia, Agusia246 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina to jak będziesz w Gorzowie w katerdrze to już zapraszam na herbatke!

Agusia właśnie na S3 to chyba tylko McDonald ;) Ale latem można sie zgadac i sobie nad morze skoczyć :D

Agusia246 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska, na wesele to już sobie nie wyobrażam inaczej :P kwestia tylko tego czy mala będzie miała tydzień, czy miesiąc? :P A co do czkawki, to czytałam, że dziecko szczególnie jej nie odczuwa, po prostu ją ma ;) Ale mnie np. denerwuje to podrygiwanie brzucha :P

KotMisia, będę 30 maja ;) chętnie skorzystam z herbatki jeżeli towarzyszyć mi będzie tylko Mąż i panna Iza, ale coś słyszałam, że i rodzice na doczepkę chcą jechać i podziwiać "naszego" księdza :D

KotMisia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Ja też się witam przy brzydkiej pogodzie. Ale Was dzisiaj wizytuje, Maribel, ja dołączam do Ciebie na czwartek.
    A mojej małej "ustaliłam" termin na 28 kwietnia (mam na 4 maja), ale ona jest złośliwa (na ani jednym usg nie pokazała buzi) więc wyjdzie pewnie w najmniej spodziewanym momencie.
    A czasami mam wrażenie, że mi się wwierca piętami w bok, jak wiertarką :P Też tak macie?
    KotMisia - możemy się jakoś dogadać, a potem spotkać w połowie drogi ;) Co jest ciekawego w połowie drogi między Szczecinem a Gorzowem?
    Chyba mcDonald i stacja benzynowa przy S3 ;) ale chyba bliżej Kołbaskowa ona jest :P

Agusia246 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w deszczowy poniedziałek.
    Katalina Ty odważna jestes, bo ja nadal sie zastanawiam czy jechac z młodym w październiku na wesele a jakos takiego małego z teściami nie chce zostawiać ;) u mnie wczoraj w kościele była adoracja i mldy tak skakał ze śmiać mi sie chciało na maksa z niego. Ale jakos długa była to brzuch mi sie zaczął stawiać i twardnial :/

MiM trzymam kciuki za Matyldę, oby szybko wróciła do zdrowia i do domku :)

Moze mi sie męża dzis uda wyciągnąć na miasto poszukać takich większych gadżetów dla młodego. My wizyta za tydzien a wlasnie juz przez skurcze i to twardnienie i stawianie sie brzucha musze wczesniej zrobic ktg.

Miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

katalina lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha nie wiem czy pisałam juz ale teraz w carrefour jest promocja na chusteczki nawilżane pampers 6-pak za 22 zł, juz sie zaopatrzyłam pomimo niezbyt dobrej opinii sroki :)

Katalina super zakupy, az sama bym zaszalała ;) zobaczymy, bo póki co kiepskie samopoczucie, spac mi sie chce a wstałam 2 godz temu. Jedziemy po polki do szafy, jak je maz zamontuje to zacznę marudzić.
    KotMisia myślałam ze u nas jest biednie, miasto ze 3x mniejsze jak Gorzów ale mamy 3 sklepy i jednego smyka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 10:03

WesołaMama, katalina lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mam podobnie zwlaszcza jak leze na lewym boku,mala tak sie wierci jakby chciala wyjsc. A ja zaraz sie przewracan bo mam wrazenie, ze ja przygniatam dlatego tak robi. :)

Ja czasami tez mam mysli, ze w kwietniu sie rozpakuje. Oby nie.

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    W sumie to sie zastanawiam czy robic te badania czy nie? Uczulenie prawie przeszlo czasem na wieczór coś za swędzi
    Bo bez skierowania pewnie mi nie zrobią na kartę ciąży? Jak myślisz Karolcia? Oczywiście w luxmedzie będę robić

Nie zrobią,musiałabyś zapłacić.
    Przepraszam, że dopiero teraz ale wczoraj już nie korzystałam z laptopa

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek dzięki za cynk o chusteczkach. Ja tam lubiłam pampersowe chustki u Nas się sprawdziły ;) Potem przeszłam na Dadę które też są ok. Żadnej krzywdy nie wyrządziły ;)

Katalina - no faktycznie odważnie. My dostaliśmy zaproszenie na Ślub i Wesele 23 maja ale termin mamm na 18 maja. Wesele w tym samym mieście co mieszkam ale nie chcę iść z noworodkiem w takie tłumy ludzi... Teściowie nie zostaną z taką kruszynką tym bardziej że to Ślub w Rodzinie...
    Akurat musieli maj sobie wybrać!
    Jak urodziła się Emilka to ja nie wypuszczałam się w miejsca gdzie pełno ludzi do 3 miesiąca. Wiadomo do przychodni trzeba pójść czy do Rodziny się pojechało. Ale jak widzę mamy w Hipermarketach z 2 tyg. dzieckiem to jestem w szoku - ja bym się bała...

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:40

GabiK lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie - mam tak samo. Wczoraj rozpinałam się z kurtki w Kościele, mąż podejrzliwie pyta co się dzieje ;) A ja że mi gorąco. Potem pojechaliśmy autem do M1 tam jest Pizza Hut ;) I w samochodzie mi ciepło, mąż w czapce ;)
    Ale w Pizza Hut już mi przeszło ;)

Wonderwall, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, muszę brać się za obiad łełełełełe
    Jak ja nie cierpię gotować!!!!!!!!!!!

Miłego dnia ;)

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ