X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera a ja zamowilam lozeczko razem z tym materacem gryka-pianka-kokos, teraz czytam ze maja robaki i nie wiem co zrobic. Nie wiem czy sprzedawca przyjmie zwrot,bo to taki zestaw byl. Jak sprawdzic czy tam sa te robaki? Bede sie teraz tym denerwowac. Glupia bylam,nie czytalam opinii o materacach tylko jakie maja wlasciwosci i wydawalo sie wszystko rozsadne :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 09:16

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, myślę że nie ma się co martwić na zapas na pewno nie w każdym materacu są robaki i może Wasz akurat będzie gites.

GabiK lubi tę wiadomość

preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik a zamówiłaś na żywo czy przez internet? Jak przezinternet to masz prawo zwrotu. Jak stacjonarnie to już dobra wola sprzedającego. Chociaż ja bym poszła w inną gadkę. Popatrz czy ma inne materace, wybierz taki bez gryki, ciut droższy i powiedz, że jednak wolałabys ten droższy ;) Na bank sie zgodzi, bo zawsze to większy zysk;)

Amy mamy taki materac:

http://www.babys-zone.com/TRIO%20LATEX%20-%20COMFORT%20%3Cbr%3E%20materac%20120cm%20x%2060cm%20%3Cbr%3E%20Pokrowiec%20Basic.html_480

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 10:19

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety często w takich zestawach sprzedają właśnie te materace, które im nie schodzą. Gabik, zrób tak jak napisała KotMisia, poproś o inny materac, nawet dopłacając. Jeśli nie będzie takiej opcji, zwróć towar.
    Robaki w materacach gryka kokos to ostatnio dość powszechne zjawisko. Natknęłam się niedawno na bloga, w którym matka opisuje, że w materacach jej dzieci pojawiły się właśnie robaki, które GRYZŁY!

Cytuję: "Okazało się, że w naszym cudownym materacyku pojawiły się robaki. Ten cudowny wynalazek, jakże kiedyś (i chyba nadal) polecany przez sprzedawców gryka-pianka-kokos, miał robaki. A feeee. Natychmiast wyrzuciliśmy wszystko, razem z pokrowcem na materac. Jak go wynosiliśmy to było aż słychać „życie” w środku. Nie chce nawet myśleć jak te świństwa moich chłopaków w nocy „jadły”. Ponownie przewróciliśmy cały pokój do góry nogami, umyliśmy kawałek po kawałku, wypraliśmy pokrowce na obecne materace (piankowe) i przeczyściliśmy ramy łóżka."

Link do bloga: http://www.dwapluscztery.pl/zdrowy-sen-dziecka-czyli-jak-wybrac-materac/

GabiK lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja wstałam, udało mi się usnąć chyba koło 6 :/
    katar się rozkręca...
    KotMisia gratulacje z okazji rocznicy :)
    Gabik przecież nie w każdym materacu są robaki. Prędzej jakby leżały w jakimś wilgotnym miejscu.

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • maribel Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam kupić dobry materac lateksowy. Jest dużo dobrych marek na rynku, Vitmat, Hevea, Janpol, itp. Najlepiej ze ściąganym pokrowcem, który można wyprać.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel, wlasnie po wpisie tu na blogu poszukalam o tych robakach i trafilam na tego bloga.
    Kotmisia zamowilam przez internet,oni maja tylko piankowe,tansze. Napisze do sprzedawcy, moze uda sie odeslac. Durna jestem i zla na siebie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, spokojnie. Może uda się odesłać sam materac a łóżeczko zostawić? Jeśli nie, to masz prawo zwrócić cały zestaw.

GabiK lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Maribel, wlasnie po wpisie tu na blogu poszukalam o tych robakach i trafilam na tego bloga.
    Kotmisia zamowilam przez internet,oni maja tylko piankowe,tansze. Napisze do sprzedawcy, moze uda sie odeslac. Durna jestem i zla na siebie.

łeee Gabik to spoko. Masz 14 dni na odstapienie od umowy kupna, dostaniesz materac to go odeśleś. Tylko tyle, że musisz zapłacić za przesyłkę.

Cyt:
    Zwrot towaru i odstąpienie od umowy zawartej na odległość

1. Czy można zwrócić pełnowartościowy towar zakupiony przez Internet?
    Tak, pełnowartościowy towar zakupiony przez internet można zwrócić, jednak pod warunkiem, że konsument (nabywca) w terminie 14 dni kalendarzowych złoży oświadczenie o odstąpieniu od umowy. Należy przy tym pamiętać, że złożenie takiego oświadczenia i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności – konsument nie musi ich dokonywać jednocześnie. Nawet bezpieczniej jest zrobić to osobno – konsument uprzedza w ten sposób sprzedawcę o nadejściu przesyłki i nie naraża się na np. przypadkowe nieodebranie jej przez sprzedawcę.
    Warto przy tym wiedzieć jak liczyć moment rozpoczęcia biegu terminu na odstąpienie, zależy to bowiem od charakteru transakcji:
    dla umowy sprzedaży pojedynczej rzeczy – termin należy liczyć od objęcia rzeczy w posiadanie przez konsumenta lub wskazaną przez niego osobę trzecią inną niż przewoźnik (np. 2 lutego konsument zamówił w e-sklepie laptopa, którego otrzymał 6 lutego; termin na odstąpienie upływa zatem 20 lutego);
    dla umowy, która obejmuje wiele rzeczy, które są dostarczane osobno, partiami lub w częściach – początek terminu należy liczyć od objęcia przez konsumenta w posiadanie ostatniej rzeczy, partii lub części (np. 7 maja konsument zamówił w sklepie internetowym robota kuchennego i czajnik elektryczny; pierwszy przedmiot otrzymał 11 maja, a drugi został dostarczony przez kuriera 15 maja; ostatnim dniem na odstąpienie od umowy jest zatem 29 maja);
    dla umowy polegającej na regularnym dostarczaniu rzeczy przez czas oznaczony – rozpoczęcie biegu terminu zależy od daty od objęcia w posiadanie przez konsumenta pierwszej z rzeczy (np. konsument zamówił roczną prenumeratę drukowanej wersji magazynu; pierwszy egzemplarz otrzymał 17 lipca; termin na odstąpienie od umowy upływa wobec tego 31 lipca);
    dla pozostałych umów (np. usługi, zlecenia) – od dnia zawarcia umowy (np. 9 września konsument zarejestrował się na portalu i zawarł umowę na uzyskiwanie dostępu i pobieranie filmów; termin na odstąpienie od umowy upływa więc 23 września).
    Dodatkowo warto pamiętać jeszcze o dwóch zasadach dotyczących obliczania terminu.
    Jeżeli początkiem terminu oznaczonego w dniach jest pewne zdarzenie, nie uwzględnia się przy obliczaniu terminu dnia, w którym to zdarzenie nastąpiło. Oznacza to, że w przypadku zakupu rzeczy, termin na odstąpienie od umowy biegnie od dnia następującego po dniu, w którym rzecz została wydana/dostarczona; w przypadku zaś umowy o świadczenie usług – od dnia następującego po dniu, w którym doszło do zawarcia umowy.
    Ponadto jeżeli ostatni dzień terminu na odstąpienie od umowy jest dniem ustawowo wolnym od pracy, niedzielą lub sobotą, termin ten wygasa wraz z upływem ostatniej godziny następnego dnia roboczego. Zatem jeżeli np. konsument zakupił przez internet buty, które odebrał z poczty 12 września 2015 r., to czternasty dzień terminu na odstąpienie od umowy przypada na sobotę; wówczas termin ten przesuwa się na następny dzień roboczy i ostatnim dniem na odstąpienie jest wobec tego 28 września – poniedziałek).
    Co ważne, jeżeli konsument nie został poinformowany przez przedsiębiorcę o prawie odstąpienia od umowy, to termin na odstąpienie wydłuża się o 12 miesięcy od dnia upływu terminu 14 dni. Jeżeli jednak w tym okresie sprzedający przekaże mu tę informację, to termin do odstąpienia od umowy upływa po 14 dniach od dnia udzielenia tej informacji konsumentowi.
    W przypadku odstąpienia od umowy zawartej na odległość umowę uważa się za niezawartą. Jeżeli konsument złożył oświadczenie o odstąpieniu od umowy zanim przedsiębiorca przyjął jego ofertę, oferta przestaje wiązać.
    Należy też pamiętać, że wraz z odstąpieniem od umowy wygasają powiązane z nią umowy dodatkowe zawarte z przedsiębiorcą lub też z innymi podmiotami, z którymi ten się porozumiewał. To na sprzedawcy spoczywa obowiązek poinformowania tych podmiotów o wygaśnięciu umowy. Dotyczy to np. umów ubezpieczeniowych, które czasem towarzyszą wybranym transakcjom. Konsument nie ponosi kosztów związanych z wygaśnięciem tych umów, z wyjątkiem tych wynikających z obowiązków konsumenta w takiej sytuacji.
    Należy przy tym pamiętać, że w określonych przypadkach konsumentowi nie przysługuje prawo odstąpienia od umowy zawartej na odległość.
    (podstawa prawna: art. 27, 28, 29, 31, 37 i 38 ustawy o prawach konsumenta)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 11:01

GabiK lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, właśnie sprawdziłam regulamin. Trochę zachodu będzie, ale nie mogą odmówić. Sprzedawca ma dobre opinie. Mam nadzieję,że fakt,że chcę zatrzymać łóżeczko wpłynie na niego pozytywnie :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nasze skarby wczorajsze :)
    e62f335d7269c197med.jpg
    69c6243d8bf08f43med.jpg
    7d1528fde359c114med.jpg

KotMisia, Karolcia88, GabiK, Magic, gosia86, maribel, Wonderwall, beti97, Puella, gosiunia, madziorek lubią tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego fatum ciąg dalszy. Postanowiłam kupić używane tanie łóżeczko. Znalazłam idealne na olx - dzwonię, oferta od wczoraj nie ważna. Wczoraj znalazłam dwa inne. Mąż dzwoni - odbiera facet, nic nie wie, każe zadzwonić za godzinę jak wróci żona. Po godzinie, dwóch i czterech nie odbierają telefonu :/ W końcu skontaktowałam się z inną babką. Odpisała, ustaliłyśmy cenę i godzinę, że dzisiaj pojedziemy po to łóżeczko z mężem. Poprosiłam o adres. Już nie odpisała. A ogłoszenie zniknęło ze strony. To nie mogła napisać że się rozmyśliła czy cokolwiek?? Przecież takie rzeczy nie dzieją się normalnym ludziom... co jest ze mną nie tak??

preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Katalina to zakupowe szalenstwo Was ogarnelo na calego :-)
    Agusia jak to jacys dziwni ludzie to chyba powinnas sie cieszyc,ze nie doszlo do transakcji. Nie wiadomo czego by sie trzeba bylo spodziewac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 12:08

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK, ja już zakończyłam duże zakupy ;) dokupię jedynie wanienkę i kosmetyczno-farmaceutyczne i gotowe ;) pozostaje tylko wyprać i wyczyścić wszystko, a tu będzie raczej trochę zabawy...

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina łóżeczko takie jak moje, tylko my mamy żyrafę :)

A powiedz proszę co to za wózek? Bardzo ładny, i kolor tez w moim stylu:)

A rożek to chyba najpiękniejszy jaki widziałam. powiedz gdzie kupiłaś :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 12:14

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem mile zaskoczenie. Napisalam.do sprzedawcy,ze chce zrezygnowac z materaca, i od razu odpisal,ze nie ma problemu. Myslalam,ze w poniedzialek sie odezwie,a tu tak szybko. Super. Problem rozwiazany :-)

KotMisia, maribel, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek to camarelo sevilla - braliśmy 2w1 za 1250zł, a rożek kupiłam za 38zł :) kupowałam na Marywilskiej 44 w Warszawie, taka wielka hala. Wózek jest z limitowanej edycji z lnu, na zamówienie ponoć tylko dla tego faceta u którego kupowałam. Mam namiary z wizytówki, może wysyłają również pocztą :)
    https://www.facebook.com/kwiatek.ubrankadladzieci?fref=ts moim zdaniem nie mają wygórowanych cen
    za flanelki płaciłam 5zł a za tetre kolorową 3,5

KotMisia lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina a nie było na rożku z jakiej to firmy? Bo zakochałam się :D

a jeszcze mają pościel w tym wzorze :)Piękną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 12:42

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belisima Baby :) 100% bawelny a wsrodku jeszcze wyjmowana wkladka z kokosu i lateksu. Ja mam kocyk minky wlasnie w tych kolorach w grochy :) wiec bede miala i do wozeczka i lozeczka, a akurat z wozkiem komponuje mi się idealnie :)

KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Belisima Baby :) 100% bawelny a wsrodku jeszcze wyjmowana wkladka z kokosu i lateksu. Ja mam kocyk minky wlasnie w tych kolorach w grochy :) wiec bede miala i do wozeczka i lozeczka, a akurat z wozkiem komponuje mi się idealnie :)

Dziękuję!!!!!!!!!!!!

http://www.kolysanka.com.pl/pl/p/POSCIEL-KOMPLET-2-CZESCIOWY-120x90-BALONOWA-PRZYGODA-BAWELNA-HAFT-BELISIMA-KOLORY-/3035

http://www.kolysanka.com.pl/pl/p/ROZEK%2C-BECIK-MIEKKI-75X75-BALONOWA-PRZYGODA-BELISIMA-KOLORY-/2673

Jak dostanę wypłatę to zamawiam :D Aj piękna jest :D

katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ