X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu wiem ze u Was też ciężko. Ja na całe szczęście trochę robiłam zakupów wcześniej. Mam lozeczko, materac, wanienke, ubranka, torbę dla siebie do szpitala, pościel, przewijak, nożyczki, termometr, pizamy do karmienia. Brakuje
    - Wózek
    - Staniki do karmienia
    - Fotelik
    - Pampersy
    - Kosmetyki dla mnie i Oli
    - Klapki pod prysznic
    - I takie zakupy z apteki

No i jeszcze zostało sporo badań przed porodem, usg, kilka wizyt. A ja zarabiam 1800. Miś od początku roku przyniósł 1000 :( Zalamana jestem.
    A no i jeszcze chcę Ole szczepic dodatkowo...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę że dzisiaj dzień zakupowy. Ja właśnie wróciłam z wyprawy do Krakowa z mężem :) , zahaczyliśmy ikee i kupiliśmy malej łóżeczko, komodę i wanienkę.
    Jestem mega zmęczona, idę spać. Dobranoc majówki :*

KotMisia, gosia86, czarna panda, GabiK lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia jakoś trzeba zacisnąć poślady i dać radę
    Gdyby było już ciepło to chociaż na węgiel by kasa nie szła ale zima i tak łagodna w tym roku

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dobrze że my opał z rodzicami. Mimo łagodnej zimy palić trzeba. W tygodniu kupiliśmy 2 tony węgla... Aj może to od zaciskania posladkow wychodza hemoroidy ;) heh
    Jeszcse dzis w tv nic nie ma. Napilabym się winka. Carlo Rossi białe ;)

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam do grona tych spłukanych, których wizja zakupów trochę przytłacza, w marcu chciałam kupić poduchę do spania i zrealizować koszyk w gemini więc wyjdzie około 350zł. A pasuje nam jeszcze odmalować pokój bo nam wilgoć powychodziła :/ i to tak porządnie :(
    i mężowi jeszcze szafę musimy sprawić na ciuchy robocze- ale tutaj mam nadzieję, że kupi taką płytę meblową w castoramie i ze szwagrem zrobią..

a my z mężem jeszcze się nie dorobiliśmy wspólnego konta (:D) i w sumie z jego wypłaty idzie na dbanie o auta i jakieś drooobne zakupy spożywcze- typu chleb, ogórek albo jak coś mi do obiadu braknie- a z mojej idzie kredyt, teściowej kasa na rachunki, wizyty, zakupy całomiesięczne i wyprawkowe.... I w sumie to jak dostaje wypłatę 10 to 15 mam już wyliczone co do grosza do następnej wypłaty :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:37

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia - mi winko tez chodzi mi po glowie biale lub rozowe ;-) Ale na ta przyjemnosc trzeba jeszcze dlugo poczekac.... Zamiast winka - mleczko ;-)

Dziewczyny dobrze ze jest opcja kupowania uzywanych rzeczy, lub otrzymanie w spadku jak my lozeczko. No i z drugim dzieckiem nieco latwiej o wyprawke bo sie ma sporo po pierwszym ;-)

Dobrej nocki.

gosiunia lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety czasy są cięzkie. My oboje pracujemy, więc dajemy radę. Ale w ubiegłm roku tylko ja pracowałam a maż przez 8 mcy nie. Jednak pamiętajcie zdrowie jest najwazniejsze - resztę się jakoś poskleja. Wiem to na własnym przykładzie i męza. Samym chlebem tez sie człowiek naje, a zdrowie jest jedno.
    My tez nie mamy własnego M. Wynajmowalismy a teraz mieszkamy u rodziców - zbieramy cały czas pieniązki na własny kąt, wierzę że któregoś pięknego dnia się uda.

My wszystko kupujemy, niestety w spadku nic nie dostalismy, wszyscy raczje juz dzieci mają jak to się mówi odchowane. A zdrugiej strony pewnie mysla ze wszystko chcemy nowe.
    Choc jest w rodzinie dwoje dzieci 2 latka i 4 latka - ale nikt nic nie zaoferował. Od obcej osoby dostałam kilka fajnych ciuszków przesłanych pocztą. To się nazywa bezinteresowność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:50

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mówi któregos dnia, za duzo zeby nie kupowac bopewnie jak ktos przyjdzie to kazdy cos przyniesie. A ja mówie a jak przyniesie czekoladki albo nic? Nie mogę się tak nastawiac, bo mogę się czasem przeliczyc.

Nie oczekuję prezentów, choc ja zawsze jak gdzies jechałam do dziecka a tym bardziej pierwszy raz to zawsze cos kupowałam. Ale wiadomo róznie bywa. Dlatego staram się zaopatrzyc we wszystko jak tylko mogę.
    Stopniowo az wszystko się uzbiera.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ten przewijak z internetu kupiłas?
    Podasz linka.
    Dziewczyny jak macie z netu tez poprosze o linka.
    Jak mają jakies zabezpieczenie to dobrze.

Wytrzymajcie jeszcze troszkę, potem będziecie się mogły winka napić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:56

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja kupiłam od użytkownika gapa kids. Taki za chyba 39 zł. A wzięłam też od niego podpaski, majtki, nozyczki, szczoteczke do włosów, nakladki na sedes do szpitala, wkładki laktacyjne.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nawet przegladałam tego użytkownika. Dziękuje. Dziewczyny zmykam się położyc. Do usłyszenia jutro.

klz98u696p33kjce.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:39

• maribel Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, tutaj link:
    http://allegro.pl/materac-lateksowy-vitmat-baby-120-60-antyalergic-i4785403292.html
    Ja nie oszczędzałam na materacu do łóżeczka. Wolałam kupić markowy produkt z atestem. Odpowiedni materac ma bardzo duży wpływ na kręgosłup maluszka.
    Ja zamówiłam lateksowy. Ale myślę, że kokos z lateksem to również super pomysł. Odradzam materace gryka-kokos. Gryka jako odpad przemysłowy nie jest produktem czyszczonym odpowiednio przed zastosowaniem w materacu i bywa siedliskiem grzybów i bakterii.

Wonderwall, KotMisia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy materac wielostrefowy z babys zone. Z pokrowcem antyalergicznym. Tylko my kupiliśmy używany. Ale po chłopcu który ma 1,5 roku i prawie nie chciał spać w lozeczku.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy sie wybrać po materac i wanienkę do Ikea rozmawiałam z mężem i pojedziemy po wypłacie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pospalam :(
    Maz mial dzisiaj wychodne i obudzilam sie przed 3 zeby zobaczyc czy juz jest.. po chwili wrocil i chrapie w najlepsze a ja sie przerwacam z boku na bok.. moze wstane cos zjesc bo cos mnie ssie w zoladku.. no i nie wiem czy nie ulegam katarami bo cos mnie zaczyna mocno krecic i piec w dziurce..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej obudzilam sie z lekkim bolem miesiaczkowym i tak sie zastanawiam czy to nie bylby termin spodziewanej @... Chyba tak bo ostatni okres mialam poczatkiem sierpnia :)
    Mala bardzo leniwa, musze ja zaczepiac i to niewiele sie rusza...
    ehh... Nie lubie tego..
    I jeszcze te urodziny mlodego,pol dnia za stolem u tesciow...
    juz mam zrabany humor...

Dobrze, ze jutro usg <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 08:32

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my standardowo po śniadaniu :) I po raz pierwszy dostaję kopniaki w żebra ;)

Dziś mamy 5 rocznicę :) <3 ale nie swietujemy jakoś szczególnie.
    Jutro zaczynam szkole rodzenia :)
    Ofelaine ja też wstalam z bólem na @.

WesołaMama, GabiK, Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;-)
    Ja jeszcze w lozku a corka juz od 6:30 na nogach ale poszla zrobic sniadanko i oglda bajki w Tv ;-) Wie ze weekend lubimy z mezem pospac ;-)
    Dziwne sny mialam dzisiaj np. Pol nocy na lyzwach jezdzilam ;-)
    Milej niedzieli!

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot Misia - gratuluje 5 rocznicy! ;-)

KotMisia lubi tę wiadomość

‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ