X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu wiem ze u Was też ciężko. Ja na całe szczęście trochę robiłam zakupów wcześniej. Mam lozeczko, materac, wanienke, ubranka, torbę dla siebie do szpitala, pościel, przewijak, nożyczki, termometr, pizamy do karmienia. Brakuje
    - Wózek
    - Staniki do karmienia
    - Fotelik
    - Pampersy
    - Kosmetyki dla mnie i Oli
    - Klapki pod prysznic
    - I takie zakupy z apteki

No i jeszcze zostało sporo badań przed porodem, usg, kilka wizyt. A ja zarabiam 1800. Miś od początku roku przyniósł 1000 :( Zalamana jestem.
    A no i jeszcze chcę Ole szczepic dodatkowo...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę że dzisiaj dzień zakupowy. Ja właśnie wróciłam z wyprawy do Krakowa z mężem :) , zahaczyliśmy ikee i kupiliśmy malej łóżeczko, komodę i wanienkę.
    Jestem mega zmęczona, idę spać. Dobranoc majówki :*

KotMisia, gosia86, czarna panda, GabiK lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia jakoś trzeba zacisnąć poślady i dać radę
    Gdyby było już ciepło to chociaż na węgiel by kasa nie szła ale zima i tak łagodna w tym roku

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dobrze że my opał z rodzicami. Mimo łagodnej zimy palić trzeba. W tygodniu kupiliśmy 2 tony węgla... Aj może to od zaciskania posladkow wychodza hemoroidy ;) heh
    Jeszcse dzis w tv nic nie ma. Napilabym się winka. Carlo Rossi białe ;)

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam do grona tych spłukanych, których wizja zakupów trochę przytłacza, w marcu chciałam kupić poduchę do spania i zrealizować koszyk w gemini więc wyjdzie około 350zł. A pasuje nam jeszcze odmalować pokój bo nam wilgoć powychodziła :/ i to tak porządnie :(
    i mężowi jeszcze szafę musimy sprawić na ciuchy robocze- ale tutaj mam nadzieję, że kupi taką płytę meblową w castoramie i ze szwagrem zrobią..

a my z mężem jeszcze się nie dorobiliśmy wspólnego konta (:D) i w sumie z jego wypłaty idzie na dbanie o auta i jakieś drooobne zakupy spożywcze- typu chleb, ogórek albo jak coś mi do obiadu braknie- a z mojej idzie kredyt, teściowej kasa na rachunki, wizyty, zakupy całomiesięczne i wyprawkowe.... I w sumie to jak dostaje wypłatę 10 to 15 mam już wyliczone co do grosza do następnej wypłaty :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:37

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia - mi winko tez chodzi mi po glowie biale lub rozowe ;-) Ale na ta przyjemnosc trzeba jeszcze dlugo poczekac.... Zamiast winka - mleczko ;-)

Dziewczyny dobrze ze jest opcja kupowania uzywanych rzeczy, lub otrzymanie w spadku jak my lozeczko. No i z drugim dzieckiem nieco latwiej o wyprawke bo sie ma sporo po pierwszym ;-)

Dobrej nocki.

gosiunia lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety czasy są cięzkie. My oboje pracujemy, więc dajemy radę. Ale w ubiegłm roku tylko ja pracowałam a maż przez 8 mcy nie. Jednak pamiętajcie zdrowie jest najwazniejsze - resztę się jakoś poskleja. Wiem to na własnym przykładzie i męza. Samym chlebem tez sie człowiek naje, a zdrowie jest jedno.
    My tez nie mamy własnego M. Wynajmowalismy a teraz mieszkamy u rodziców - zbieramy cały czas pieniązki na własny kąt, wierzę że któregoś pięknego dnia się uda.

My wszystko kupujemy, niestety w spadku nic nie dostalismy, wszyscy raczje juz dzieci mają jak to się mówi odchowane. A zdrugiej strony pewnie mysla ze wszystko chcemy nowe.
    Choc jest w rodzinie dwoje dzieci 2 latka i 4 latka - ale nikt nic nie zaoferował. Od obcej osoby dostałam kilka fajnych ciuszków przesłanych pocztą. To się nazywa bezinteresowność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:50

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mówi któregos dnia, za duzo zeby nie kupowac bopewnie jak ktos przyjdzie to kazdy cos przyniesie. A ja mówie a jak przyniesie czekoladki albo nic? Nie mogę się tak nastawiac, bo mogę się czasem przeliczyc.

Nie oczekuję prezentów, choc ja zawsze jak gdzies jechałam do dziecka a tym bardziej pierwszy raz to zawsze cos kupowałam. Ale wiadomo róznie bywa. Dlatego staram się zaopatrzyc we wszystko jak tylko mogę.
    Stopniowo az wszystko się uzbiera.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ten przewijak z internetu kupiłas?
    Podasz linka.
    Dziewczyny jak macie z netu tez poprosze o linka.
    Jak mają jakies zabezpieczenie to dobrze.

Wytrzymajcie jeszcze troszkę, potem będziecie się mogły winka napić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:56

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja kupiłam od użytkownika gapa kids. Taki za chyba 39 zł. A wzięłam też od niego podpaski, majtki, nozyczki, szczoteczke do włosów, nakladki na sedes do szpitala, wkładki laktacyjne.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nawet przegladałam tego użytkownika. Dziękuje. Dziewczyny zmykam się położyc. Do usłyszenia jutro.

klz98u696p33kjce.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:39

• maribel Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, tutaj link:
    http://allegro.pl/materac-lateksowy-vitmat-baby-120-60-antyalergic-i4785403292.html
    Ja nie oszczędzałam na materacu do łóżeczka. Wolałam kupić markowy produkt z atestem. Odpowiedni materac ma bardzo duży wpływ na kręgosłup maluszka.
    Ja zamówiłam lateksowy. Ale myślę, że kokos z lateksem to również super pomysł. Odradzam materace gryka-kokos. Gryka jako odpad przemysłowy nie jest produktem czyszczonym odpowiednio przed zastosowaniem w materacu i bywa siedliskiem grzybów i bakterii.

Wonderwall, KotMisia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy materac wielostrefowy z babys zone. Z pokrowcem antyalergicznym. Tylko my kupiliśmy używany. Ale po chłopcu który ma 1,5 roku i prawie nie chciał spać w lozeczku.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy sie wybrać po materac i wanienkę do Ikea rozmawiałam z mężem i pojedziemy po wypłacie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pospalam :(
    Maz mial dzisiaj wychodne i obudzilam sie przed 3 zeby zobaczyc czy juz jest.. po chwili wrocil i chrapie w najlepsze a ja sie przerwacam z boku na bok.. moze wstane cos zjesc bo cos mnie ssie w zoladku.. no i nie wiem czy nie ulegam katarami bo cos mnie zaczyna mocno krecic i piec w dziurce..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej obudzilam sie z lekkim bolem miesiaczkowym i tak sie zastanawiam czy to nie bylby termin spodziewanej @... Chyba tak bo ostatni okres mialam poczatkiem sierpnia :)
    Mala bardzo leniwa, musze ja zaczepiac i to niewiele sie rusza...
    ehh... Nie lubie tego..
    I jeszcze te urodziny mlodego,pol dnia za stolem u tesciow...
    juz mam zrabany humor...

Dobrze, ze jutro usg <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 08:32

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my standardowo po śniadaniu :) I po raz pierwszy dostaję kopniaki w żebra ;)

Dziś mamy 5 rocznicę :) <3 ale nie swietujemy jakoś szczególnie.
    Jutro zaczynam szkole rodzenia :)
    Ofelaine ja też wstalam z bólem na @.

WesołaMama, GabiK, Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;-)
    Ja jeszcze w lozku a corka juz od 6:30 na nogach ale poszla zrobic sniadanko i oglda bajki w Tv ;-) Wie ze weekend lubimy z mezem pospac ;-)
    Dziwne sny mialam dzisiaj np. Pol nocy na lyzwach jezdzilam ;-)
    Milej niedzieli!

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot Misia - gratuluje 5 rocznicy! ;-)

KotMisia lubi tę wiadomość

‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ