Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu wiem ze u Was też ciężko. Ja na całe szczęście trochę robiłam zakupów wcześniej. Mam lozeczko, materac, wanienke, ubranka, torbę dla siebie do szpitala, pościel, przewijak, nożyczki, termometr, pizamy do karmienia. Brakuje
- Wózek
- Staniki do karmienia
- Fotelik
- Pampersy
- Kosmetyki dla mnie i Oli
- Klapki pod prysznic
- I takie zakupy z apteki
No i jeszcze zostało sporo badań przed porodem, usg, kilka wizyt. A ja zarabiam 1800. Miś od początku roku przyniósł 1000Zalamana jestem.
A no i jeszcze chcę Ole szczepic dodatkowo... -
Hej, widzę że dzisiaj dzień zakupowy. Ja właśnie wróciłam z wyprawy do Krakowa z mężem
, zahaczyliśmy ikee i kupiliśmy malej łóżeczko, komodę i wanienkę.
Jestem mega zmęczona, idę spać. Dobranoc majówki :*KotMisia, gosia86, czarna panda, GabiK lubią tę wiadomość
-
Oj dobrze że my opał z rodzicami. Mimo łagodnej zimy palić trzeba. W tygodniu kupiliśmy 2 tony węgla... Aj może to od zaciskania posladkow wychodza hemoroidy
heh
Jeszcse dzis w tv nic nie ma. Napilabym się winka. Carlo Rossi białeWesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość
-
dołączam do grona tych spłukanych, których wizja zakupów trochę przytłacza, w marcu chciałam kupić poduchę do spania i zrealizować koszyk w gemini więc wyjdzie około 350zł. A pasuje nam jeszcze odmalować pokój bo nam wilgoć powychodziła
i to tak porządnie
i mężowi jeszcze szafę musimy sprawić na ciuchy robocze- ale tutaj mam nadzieję, że kupi taką płytę meblową w castoramie i ze szwagrem zrobią..
a my z mężem jeszcze się nie dorobiliśmy wspólnego konta () i w sumie z jego wypłaty idzie na dbanie o auta i jakieś drooobne zakupy spożywcze- typu chleb, ogórek albo jak coś mi do obiadu braknie- a z mojej idzie kredyt, teściowej kasa na rachunki, wizyty, zakupy całomiesięczne i wyprawkowe.... I w sumie to jak dostaje wypłatę 10 to 15 mam już wyliczone co do grosza do następnej wypłaty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:37
-
KotMisia - mi winko tez chodzi mi po glowie biale lub rozowe
Ale na ta przyjemnosc trzeba jeszcze dlugo poczekac.... Zamiast winka - mleczko
Dziewczyny dobrze ze jest opcja kupowania uzywanych rzeczy, lub otrzymanie w spadku jak my lozeczko. No i z drugim dzieckiem nieco latwiej o wyprawke bo sie ma sporo po pierwszym
Dobrej nocki.gosiunia lubi tę wiadomość
-
Niestety czasy są cięzkie. My oboje pracujemy, więc dajemy radę. Ale w ubiegłm roku tylko ja pracowałam a maż przez 8 mcy nie. Jednak pamiętajcie zdrowie jest najwazniejsze - resztę się jakoś poskleja. Wiem to na własnym przykładzie i męza. Samym chlebem tez sie człowiek naje, a zdrowie jest jedno.
My tez nie mamy własnego M. Wynajmowalismy a teraz mieszkamy u rodziców - zbieramy cały czas pieniązki na własny kąt, wierzę że któregoś pięknego dnia się uda.
My wszystko kupujemy, niestety w spadku nic nie dostalismy, wszyscy raczje juz dzieci mają jak to się mówi odchowane. A zdrugiej strony pewnie mysla ze wszystko chcemy nowe.
Choc jest w rodzinie dwoje dzieci 2 latka i 4 latka - ale nikt nic nie zaoferował. Od obcej osoby dostałam kilka fajnych ciuszków przesłanych pocztą. To się nazywa bezinteresowność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:50
-
Moja mama mówi któregos dnia, za duzo zeby nie kupowac bopewnie jak ktos przyjdzie to kazdy cos przyniesie. A ja mówie a jak przyniesie czekoladki albo nic? Nie mogę się tak nastawiac, bo mogę się czasem przeliczyc.
Nie oczekuję prezentów, choc ja zawsze jak gdzies jechałam do dziecka a tym bardziej pierwszy raz to zawsze cos kupowałam. Ale wiadomo róznie bywa. Dlatego staram się zaopatrzyc we wszystko jak tylko mogę.
Stopniowo az wszystko się uzbiera. -
Kotmisia ten przewijak z internetu kupiłas?
Podasz linka.
Dziewczyny jak macie z netu tez poprosze o linka.
Jak mają jakies zabezpieczenie to dobrze.
Wytrzymajcie jeszcze troszkę, potem będziecie się mogły winka napić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:56
-
Jasne, tutaj link:
http://allegro.pl/materac-lateksowy-vitmat-baby-120-60-antyalergic-i4785403292.html
Ja nie oszczędzałam na materacu do łóżeczka. Wolałam kupić markowy produkt z atestem. Odpowiedni materac ma bardzo duży wpływ na kręgosłup maluszka.
Ja zamówiłam lateksowy. Ale myślę, że kokos z lateksem to również super pomysł. Odradzam materace gryka-kokos. Gryka jako odpad przemysłowy nie jest produktem czyszczonym odpowiednio przed zastosowaniem w materacu i bywa siedliskiem grzybów i bakterii.Wonderwall, KotMisia lubią tę wiadomość
-
Ja juz pospalam
Maz mial dzisiaj wychodne i obudzilam sie przed 3 zeby zobaczyc czy juz jest.. po chwili wrocil i chrapie w najlepsze a ja sie przerwacam z boku na bok.. moze wstane cos zjesc bo cos mnie ssie w zoladku.. no i nie wiem czy nie ulegam katarami bo cos mnie zaczyna mocno krecic i piec w dziurce..
-
Hej obudzilam sie z lekkim bolem miesiaczkowym i tak sie zastanawiam czy to nie bylby termin spodziewanej @... Chyba tak bo ostatni okres mialam poczatkiem sierpnia
Mala bardzo leniwa, musze ja zaczepiac i to niewiele sie rusza...
ehh... Nie lubie tego..
I jeszcze te urodziny mlodego,pol dnia za stolem u tesciow...
juz mam zrabany humor...
Dobrze, ze jutro usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 08:32
-
A my standardowo po śniadaniu
I po raz pierwszy dostaję kopniaki w żebra
Dziś mamy 5 rocznicęale nie swietujemy jakoś szczególnie.
Jutro zaczynam szkole rodzenia
Ofelaine ja też wstalam z bólem na @.WesołaMama, GabiK, Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość