Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy witamy,
chwalimy się z samego rana naszą brykąWczoraj przyszedł nasz wózek Bugaboo cameleon II, fotelik Maxi Cosi Pebble i cała reszta zestawu: parasolka, śpiworki, moskitiera, folia przeciwdeszczowa i inne akcesoria
Jestem zachwycona, wózek mega zwrotny, lekki, ale bardzo stabilny, gondola idealna, duża, spacerówka bardzo fajna, wszystko niesamowicie łatwe w założeniu, fotelik oczywiście wpina się w stelaż - KLIK i już - wszystko gotowe!Polecam z całego serca, dla mnie - ideał!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd1b6abbc925.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/00d5f311e88a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bf7a9fb367d.jpg
Wonderwall, Bluberry, gosia86, Anioł, Karolcia88, Catyyy, dorota1987, GabiK, madziorek, Agusia246, beti97, katalina lubią tę wiadomość
-
Kciukam za dzisiejsze wizyty. Ale naskrobałyście stron.
Gratuluję udanych zakupów, pięknych zdjęć usg i brzuszków.
Trzymam też kciuki za to żebyście wszystkie dały radę z obowiązkami, albo z kanapowym trybem życia, bo jak trzeba to trzeba...czy też z krążącym fatum.
Podsumowanie styczniówek faktycznie imponujące, dużo ich tam było. Nas to chyba jednak garstka, ale może to plus że tak kameralnie, bo się chyba znamy na wylot już. Zaciskam kciuki za Inesskę. Jestem ciekawa jak tam ostatecznie u niej z adopcją.
Faktycznie wczoraj był dzień teściowej. Jak dla mnie to takie medialne święto, nie ma jakiejś swojej historii i chyba się nie zakotwiczy w moim zwyczaju. Raczej nie z uczuc do teściowej. Mąż jak o tym święcie usłyszał w tv to się mnie spytał czy ma zadzwonić do mojej mamy. A ja mu na to, że przecież jak jest dzień matki czy ojca to składamy życzenia też teściom, to chyba wystarczy.
A swoją drogą, to moja teściowa chyba chce się jeszcze bardziej wkupić w łaski. Dorabia sobie na wykładaniu towaru w Eurocashu i zaczęła przynosić do domu jakieś produkty do "utylizacji" albo za grosze, bo przed terminem ważności. Ostatnio "utylizowałam" m&msy, a wczoraj dostaliśmy jogurty truskawkowe typu greckiego (jeszcze nie jadłam) i całkiem ładne pieczarki. Jutro zrobię z nimi krokiety. Jeszcze nigdy nie robiłam krokietów, czas zacząćNo a oprócz produktów to teściowa chciała kupić dla Jasia łóżeczko, ale mamy już zamówione. Więc podsunęliśmy jej, że pewnie będziemy potrzebowali fotelik bujaczek i albo kupi albo da nam kase. Więc jestem w szoku. Od moich rodziców dostaję raczej pomoc fizyczną i ubranka po mnie ze strychu
-
A ja zamiast iść do lidla to poszłam spać i o 10 dopiero się zwlekłam i poszłam do sklepu. Teraz znowu leżę i nic mi się nie chce, jakiegoś lenia załapałam.
Ja święta teściowej nie obchodziłam , nawet nie wiedziałam że jest ale nie zamierzam go na siłę świętować.
Jutro pierwsze zajęcia z SR ciekawe jak będzie. Muszę siostrze przypomnieć że ze mną idzie żeby nie zapomniała. Chyba ze mną coś nie tak bo otworzyłam okno, leżę i znowu poszła bym spać. Żebym porodu tylko nie przespała :p
Dorotka fajnie że teściowa stara się pomóc jak może , każda najdrobniejsza pomoc się liczy. U mnie teściowa dała 200 zł i to już koniec póki co jej pomocy, raczej ona liczy na to że koło niej się będzie skakać, bynajmniej chciałaby ale troszkę za daleko mieszka od nas to raz a dwa my też mamy swoje wydatki i problemy.dorota1987 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam 190 ale na sam koniec zrobiłam selekcję
Paczka do mnie doszła szybko bo w piatek zamawiałam a we wtorek był kurier
Wyprasowałam kilka pieluch tetrowych i kilka bodziaków i kręgosłup boli oj boli
Ale obniżyłam deskę możliwe jak się dało i część prasowałam na siedząco -
nick nieaktualny
-
Hmm właściwie to ja też muszę jeszcze parę rzeczy dokupić i może też skorzystam z gemini bo dobre ceny mają. Muszę wziąć od siostry jakieś książki do czytania bo się zanudzę w domu. Zaraz pójdę z piesiem na spacer to znowu trochę czasu zleci. Nejcik bardzo fajny zestaw chociaż ja jestem fanką okrągłych gondol
-
Witam po krotkiej przerwie
tak mnie od trzech dnu bolal zab, ze konalam z bolu... Bylam wczoraj u dentysty, ale rozwiercil zab i zapackal opatrunkiem po czym bolalo tak, ze wylam i ryczalam od 10 rano wczoraj az do 8 dnia dzisiejszego... Okazalo sie, ze konowal nie zatrul zeba i zaczal mi sie robic stan zapalny
dzis z placzem poszlam do innego gabinetu i fachowo... usunieto mi ten zab
byl tak zniszczony, ze nie dalo sie go uratowac a stan zapalny sie poglebial i bym musiala brac antybiotyk
na razie wyskakuje pod niebiosa bo nareszcie nic nie boli! Tak mi bylo szkoda dzieciatka... Kopal przez cala noc bez opamietania, dzis u dentysty to juz myslalam, ze zaraz mi wywierci dziure w brzuchu... Ja sie uspokoilam to i Malentas slodko zasnal
Nejcik, super limuzynazawsze wydawalo mi sie, ze 3kolowce sa wywrotne a tu niespodzianka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:41
-
Hej, ja kończę pracę pisać i jak tylko mi się to uda zabieram się za zbieranie wyprawki/przemeblowanie domu/ogarnianie wszystkiego na co czasu nie było do tej pory.
Dziś pierwszy raz idę na jogę dla hipopotamów- trochę się obawiam że moja kondycja jest zerowa i nie dam rady nic prócz leżeć ale zobaczy się
Trzymam kciuki za Nas wszystkie byśmy dotrwały do 38 tygodnia.
-
Gosia mój A póki co mówi o małej Antoni - chyba wciąż liczy, że siurak urośnie
a ja dalej pieszczotliwie mówię Gieniutka
ale wg niego jest jeszcze tyyyyyyyyyyyyyle czasu zanim urodzę
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Gosia, podoba mi się Antosia i Tośka, ale Antonina już nie
Coś musimy wymyślić
i jakoś dojść do porozumienia.
Łączę się w bólu, ale pomyśl, że odbębnisz dziś wizytę i będziesz mieć chwilę spokoju -
Następny wyjazd dopiero we wtorek do okulisty wiec będzie krótka przerwa w wojażach
Mi się zaczyna podobać Apolonia zdrobnienie to i tak Pola ale mężowi się nie podoba a jak słyszy Lusia to zaraz marudzi
Agusia wyrodna matka to chyba ze mnie bo ja nie potrafię odróżnić czkawki -
Witam Was serdecznie.
Dziś byłam odwiedzić siostrę w Szpitalu na Kopernika. Leży po CC na oddziale patologii. Po remoncie sale prawie jak w SheratonieMa pokój dwuosobowy. Czysto, pięknie...
Dziewczęta czują się dobrze.
Zawiozłam Zuzi nowy komplecik szydełkowy czapa + buciki, paczkę małych pampersów premium care rozmiar 1 i gryzaczek
Siostrze chrupy i soczki i mini chałki
Zuzia maleńka taka 3kg! Ale grzeczniutka. Pamiętam jak moja Emila na pół oddziału się wydzierała a ta tylko skamlała ciuchutko bo głodna była a moja siostra po CC nie ma jeszcze pokarmu, więc teraz dokarmiają fajnymi jednorazowymi butelkami z mlekiem Enfamil. Fajna sprawa.
Pozdrawiam, doczytam Was potem jak odbiorę Emcię z przedszkola
gosia86, beti97, GabiK lubią tę wiadomość
-
Ciekawe jak tam u nas będzie z laktacją, ja bardzo bym chciała karmić i chodźby skały srały to będę walczyć do upadłego. Nikt mi nie wmówi że się nie da, albo co. Będę wtedy szukać pomocy w poradni laktacyjnej.
WesołaMama fajnie że Zuzia i mama mają się dobrze, a Ty jesteś super ciocią
Ja chyba nawet kropli siary do porodu nie wycisnę, czasami sprawdzam czy coś mam ale nic nie leci, więc nie cisnę nic na siłę.
Eklerka współczuje sprawy z zębem ale najważniejsze że już po bólu.Eklerka lubi tę wiadomość
-
Jestem
myslalam ze bede miec sporo do nadrobienia od rana ale widze, ze sie pomylilam.
Co do czkawki to ja moze ze trzy razy wyczulam i to dopiero pod reka w dole brzucha ze cos puka. Chyba to czkawka, nie mam pewnosci. Albo tego nie wylapuje albo mala ma ja rzadko a niby im czesciej tym lepiej. Nie wiem,nie znam sie.
A ja pogadalam z kumpela,bylam na zakupach ale o malo nie padlam bo w biedronce tak goraco i nikt mnie nie przepuscil w kokejce oczywiscie a po drugie nie bylo koszykow i targalam zakupy w kartonie po mleku na rekachto juz nie dla mnie...