X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy witamy,
    chwalimy się z samego rana naszą bryką :D Wczoraj przyszedł nasz wózek Bugaboo cameleon II, fotelik Maxi Cosi Pebble i cała reszta zestawu: parasolka, śpiworki, moskitiera, folia przeciwdeszczowa i inne akcesoria :)
    Jestem zachwycona, wózek mega zwrotny, lekki, ale bardzo stabilny, gondola idealna, duża, spacerówka bardzo fajna, wszystko niesamowicie łatwe w założeniu, fotelik oczywiście wpina się w stelaż - KLIK i już - wszystko gotowe! ;-) Polecam z całego serca, dla mnie - ideał! ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd1b6abbc925.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/00d5f311e88a.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bf7a9fb367d.jpg

Wonderwall, Bluberry, gosia86, Anioł, Karolcia88, Catyyy, dorota1987, GabiK, madziorek, Agusia246, beti97, katalina lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam za dzisiejsze wizyty. Ale naskrobałyście stron.
    Gratuluję udanych zakupów, pięknych zdjęć usg i brzuszków.
    Trzymam też kciuki za to żebyście wszystkie dały radę z obowiązkami, albo z kanapowym trybem życia, bo jak trzeba to trzeba...czy też z krążącym fatum.

Podsumowanie styczniówek faktycznie imponujące, dużo ich tam było. Nas to chyba jednak garstka, ale może to plus że tak kameralnie, bo się chyba znamy na wylot już. Zaciskam kciuki za Inesskę. Jestem ciekawa jak tam ostatecznie u niej z adopcją.

Faktycznie wczoraj był dzień teściowej. Jak dla mnie to takie medialne święto, nie ma jakiejś swojej historii i chyba się nie zakotwiczy w moim zwyczaju. Raczej nie z uczuc do teściowej. Mąż jak o tym święcie usłyszał w tv to się mnie spytał czy ma zadzwonić do mojej mamy. A ja mu na to, że przecież jak jest dzień matki czy ojca to składamy życzenia też teściom, to chyba wystarczy.
    A swoją drogą, to moja teściowa chyba chce się jeszcze bardziej wkupić w łaski. Dorabia sobie na wykładaniu towaru w Eurocashu i zaczęła przynosić do domu jakieś produkty do "utylizacji" albo za grosze, bo przed terminem ważności. Ostatnio "utylizowałam" m&msy, a wczoraj dostaliśmy jogurty truskawkowe typu greckiego (jeszcze nie jadłam) i całkiem ładne pieczarki. Jutro zrobię z nimi krokiety. Jeszcze nigdy nie robiłam krokietów, czas zacząć:) No a oprócz produktów to teściowa chciała kupić dla Jasia łóżeczko, ale mamy już zamówione. Więc podsunęliśmy jej, że pewnie będziemy potrzebowali fotelik bujaczek i albo kupi albo da nam kase. Więc jestem w szoku. Od moich rodziców dostaję raczej pomoc fizyczną i ubranka po mnie ze strychu :/

dqprj44jymj31xvy.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast iść do lidla to poszłam spać i o 10 dopiero się zwlekłam i poszłam do sklepu. Teraz znowu leżę i nic mi się nie chce, jakiegoś lenia załapałam.
    Ja święta teściowej nie obchodziłam , nawet nie wiedziałam że jest ale nie zamierzam go na siłę świętować.
    Jutro pierwsze zajęcia z SR ciekawe jak będzie. Muszę siostrze przypomnieć że ze mną idzie żeby nie zapomniała. Chyba ze mną coś nie tak bo otworzyłam okno, leżę i znowu poszła bym spać. Żebym porodu tylko nie przespała :p
    Dorotka fajnie że teściowa stara się pomóc jak może , każda najdrobniejsza pomoc się liczy. U mnie teściowa dała 200 zł i to już koniec póki co jej pomocy, raczej ona liczy na to że koło niej się będzie skakać, bynajmniej chciałaby ale troszkę za daleko mieszka od nas to raz a dwa my też mamy swoje wydatki i problemy.

dorota1987 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:07

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:43

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 190 ale na sam koniec zrobiłam selekcję
    Paczka do mnie doszła szybko bo w piatek zamawiałam a we wtorek był kurier
    Wyprasowałam kilka pieluch tetrowych i kilka bodziaków i kręgosłup boli oj boli
    Ale obniżyłam deskę możliwe jak się dało i część prasowałam na siedząco

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:07

Wonderwall lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm właściwie to ja też muszę jeszcze parę rzeczy dokupić i może też skorzystam z gemini bo dobre ceny mają. Muszę wziąć od siostry jakieś książki do czytania bo się zanudzę w domu. Zaraz pójdę z piesiem na spacer to znowu trochę czasu zleci. Nejcik bardzo fajny zestaw chociaż ja jestem fanką okrągłych gondol :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po krotkiej przerwie :-) tak mnie od trzech dnu bolal zab, ze konalam z bolu... Bylam wczoraj u dentysty, ale rozwiercil zab i zapackal opatrunkiem po czym bolalo tak, ze wylam i ryczalam od 10 rano wczoraj az do 8 dnia dzisiejszego... Okazalo sie, ze konowal nie zatrul zeba i zaczal mi sie robic stan zapalny ;-) dzis z placzem poszlam do innego gabinetu i fachowo... usunieto mi ten zab :-( byl tak zniszczony, ze nie dalo sie go uratowac a stan zapalny sie poglebial i bym musiala brac antybiotyk :-( na razie wyskakuje pod niebiosa bo nareszcie nic nie boli! Tak mi bylo szkoda dzieciatka... Kopal przez cala noc bez opamietania, dzis u dentysty to juz myslalam, ze zaraz mi wywierci dziure w brzuchu... Ja sie uspokoilam to i Malentas slodko zasnal :-)

Nejcik, super limuzyna :-) zawsze wydawalo mi sie, ze 3kolowce sa wywrotne a tu niespodzianka :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:41

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja kończę pracę pisać i jak tylko mi się to uda zabieram się za zbieranie wyprawki/przemeblowanie domu/ogarnianie wszystkiego na co czasu nie było do tej pory.
    Dziś pierwszy raz idę na jogę dla hipopotamów :-) - trochę się obawiam że moja kondycja jest zerowa i nie dam rady nic prócz leżeć ale zobaczy się;)
    Trzymam kciuki za Nas wszystkie byśmy dotrwały do 38 tygodnia.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mój A póki co mówi o małej Antoni - chyba wciąż liczy, że siurak urośnie ;) a ja dalej pieszczotliwie mówię Gieniutka ;) ale wg niego jest jeszcze tyyyyyyyyyyyyyle czasu zanim urodzę ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to może zostanie Antosia :)
    Eklerka współczuję bólu zęba ale dobrze że wszystko dobrze się skończyło
    Muszę wychodzić z domu a tak bardzo mi się nie chce:(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj spokojnie tutaj :) Wchodzę i tylko jedna strona?
    Eklerka - współczuję, niektórzy ludzie strasznie się mijają z powołaniem :/
    A Zosia znowu ma czkawkę. Rany jak mnie wkurza to latanie brzucha, chyba jakaś wyrodna matka ze mnie...

preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, podoba mi się Antosia i Tośka, ale Antonina już nie ;) Coś musimy wymyślić ;) i jakoś dojść do porozumienia.
    Łączę się w bólu, ale pomyśl, że odbębnisz dziś wizytę i będziesz mieć chwilę spokoju :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następny wyjazd dopiero we wtorek do okulisty wiec będzie krótka przerwa w wojażach :)
    Mi się zaczyna podobać Apolonia zdrobnienie to i tak Pola ale mężowi się nie podoba a jak słyszy Lusia to zaraz marudzi :D

Agusia wyrodna matka to chyba ze mnie bo ja nie potrafię odróżnić czkawki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam to samo, nie wiem czy moje dziecko w ogóle miało czkawkę :P

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie wqrwia babka z avivy dzwoniła dzisiaj przed południem na mój numer ale do mojej mamy powiedziałam żeby oddzwonila po 12:30 bo będę wtedy u mamy to ta cipa dzwoni po dwóch godzinach i co chwilę wiec ja ciągle odrzucam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie.

Dziś byłam odwiedzić siostrę w Szpitalu na Kopernika. Leży po CC na oddziale patologii. Po remoncie sale prawie jak w Sheratonie ;) Ma pokój dwuosobowy. Czysto, pięknie...

Dziewczęta czują się dobrze.
    Zawiozłam Zuzi nowy komplecik szydełkowy czapa + buciki, paczkę małych pampersów premium care rozmiar 1 i gryzaczek ;)
    Siostrze chrupy i soczki i mini chałki ;)

Zuzia maleńka taka 3kg! Ale grzeczniutka. Pamiętam jak moja Emila na pół oddziału się wydzierała a ta tylko skamlała ciuchutko bo głodna była a moja siostra po CC nie ma jeszcze pokarmu, więc teraz dokarmiają fajnymi jednorazowymi butelkami z mlekiem Enfamil. Fajna sprawa.

Pozdrawiam, doczytam Was potem jak odbiorę Emcię z przedszkola ;)

gosia86, beti97, GabiK lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam u nas będzie z laktacją, ja bardzo bym chciała karmić i chodźby skały srały to będę walczyć do upadłego. Nikt mi nie wmówi że się nie da, albo co. Będę wtedy szukać pomocy w poradni laktacyjnej.
    WesołaMama fajnie że Zuzia i mama mają się dobrze, a Ty jesteś super ciocią :)
    Ja chyba nawet kropli siary do porodu nie wycisnę, czasami sprawdzam czy coś mam ale nic nie leci, więc nie cisnę nic na siłę.
    Eklerka współczuje sprawy z zębem ale najważniejsze że już po bólu.

Eklerka lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) myslalam ze bede miec sporo do nadrobienia od rana ale widze, ze sie pomylilam. :)

Co do czkawki to ja moze ze trzy razy wyczulam i to dopiero pod reka w dole brzucha ze cos puka. Chyba to czkawka, nie mam pewnosci. Albo tego nie wylapuje albo mala ma ja rzadko a niby im czesciej tym lepiej. Nie wiem,nie znam sie.

A ja pogadalam z kumpela,bylam na zakupach ale o malo nie padlam bo w biedronce tak goraco i nikt mnie nie przepuscil w kokejce oczywiscie a po drugie nie bylo koszykow i targalam zakupy w kartonie po mleku na rekach :/ to juz nie dla mnie...

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ