X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja patrzyłam w symku na butelki tommy tipp takir same jak w gemini pakowane po dwie sztuki kosztowały w smyku 59,99 a w gemini zaplacilam 34 zl

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z teściowa problem polega na tym ze wszystko wie najlepiej. Mam 7 czapek dla dziecka ale to za mało :/ i małe a to trzeba zakładać. Na co ja jej mowię, ze no chyba latem to nie trzeba tak ciagle nakładać, bo jak będzie 30 stopni to nie wiem czy powinno sie nakładać. A na targu juz mi pokazywała nowe czapeczki. Tak samo ona lepiej wie jaka dla mnie będzie lepsza koszula do karmienia :/
    Mój maz dziś z nudów ubierał maskotkę w dziecięce ubranka :P ubaw po pachy, ale oczywiście teściowa go odepchnęła ze złe robi bo rękawek trzeba podwijać a nie tak wpychać łapkę na sile :/ no masakra, przecież to my będziemy rodzicami, pójdziemy na szkole rodzenia coś tam nam powiedzą. A cześć rzeczy i tak będziemy robić pewnie instynktownie... A może ja przewrażliwiona jestem ? ;)

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek nie jesteś. Twoje dziecko i teściowa może Ci podpowiedzieć ale JAK JĄ O TO POPROSISZ!!! Nie cierpię ciotek dobrych rad!

A ja dzis na obiad jadłam jajko sadzone,mizerię i ziemniaki. I uwaga ziemniaki były słodzone bo babcia wzieła cukier zamiast soli :D bleee

madziorek, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik - siostra jest w szpitalu na Kopernika ale w Krakowie ;-)

Gosia - zazdroszcze grzeszenia w Mc Donaldzie ;-)

Jutro wpada na caly dzien kuzyn Emilki sa z tego samego 2010 roku i fajnie sie dogaduja wiec wiec zajma sie soba ;-) Teraz z siostra tez bedziemy miec dzieci z 2015 ;-)

GabiK, KotMisia lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolamama super mam koleżankę, która rodziła wcześniej prawie tydzień po tygodniu z bratowa a teraz będzie różnica kilka miesięcy :)
    KotMisia dzięki, bo juz stwierdziłam, ze przesadzam. Juz czasem moj maz mi zwraca uwagę, ze mam nie marudzić tak ;) w weekend u nas ma być nawet 16 stopni to może malentaskowe pranie zrobimy i na balkon wystawimy. Tylko czy nie za szybko?

WesołaMama lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek - ja dzis prasowalam posciek, koludre i przescieradla dla malej. Poskladalam i zalaminowalam aby sie nie kurzylo. Z ubrankami poczekam i bede prac pod koniec miesiaca ;-)

madziorek lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wystraszyłam skróconej szyjki i mam już poprane i poprasowane. Pocieszam się, że ponoć miesiąc ma w domowych bakteriach poleżeć,więc jak dobrze pójdzie to długo powyżej tego miesiąca nie poleżą. Zostało mi uprać maskotki, zabawki z karuzeli, bo kupiłam używaną i moje rzeczy do szpitala :-) A całe przedsięwzięcie zajęło mi chyba ze dwa tygodnie, a pralka leciała codziennie i codziennie seria prasowania była.
    Madziorek taka teściowa to do rany przyłóż gangrena gotowa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 20:38

KotMisia, madziorek, WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam się po wizycie. dołączam do leżących, szyjka skrócona, miękka, rozwarcie na palec. zaciskam poślady , żeby chociaż 3 tygodnie jeszcze wytrzymać. jeśli pojawi się większy śluz, ucisk, ból brzucha - mam się stawić do szpitala.
    boje się :( :( ja nie chcę jeszcze rodzić !!! chociaż do kwietnia !! aaa

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOjaniewiem trzymam kciuki, 3tyg szybko miną, dasz radę! Leżysz i zaciskasz ile wlezie :-)

madziorek, nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama ja właśnie stwierdziłam, ze skoro dziecko od poczatku w tym spać nie będzie to nie będę prac jego pościeli, ale nie wiem czy to dobra decyzja.

Nojaniewiem ja ledwo wylezalam 5 dni. Teraz powoli wychodzę z domu, ale u mnie były skurcze, szyjka ok ale średniej długości wg mojej gin. Wiec może dlatego tym bardziej było mi cieżko leżeć. W poniedziałek mam ktg i wizytę i ciekawe co tam u mnie będzie

WesołaMama, nojaniewiem lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od siostry i w oby dwie strony szlam z buta :/ w drugą stronę brzuch spięty , zaczęłam mieć skurcze i w plecach także. No ale jak bardzo zwolniłam to dałam radę a po powrocie musiałam wyjść jeszcze z psem i dać mu jeść. Teraz umyta leżę w łóżeczku. Co do mam, teściowych to ja mam już dosyć. Moja znowu wieczorem mnie wkurzyła , szkoda gadać. Teraz zamknęła się u siebie w pokoju i jest znowu foch tym razem nowy. Idę spać bo jakoś ogarnął mnie psychiczny dół. Nie dość że sama robię wszytstkie cięższe rzeczy to ona mnie dobija :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem kciukam abys jak najdluzej wytrzymala. Mysl pozytywnie i bedzie dobrze.
    powodzenia :)

Beti wspolczuje relacji z mama u mnie to jest chyba najgorzej ale juz kiedys O tym pisalam wiec nie bede sie powtarzac. Co innego klocic sie ze zdrowa osoba a co innego z nieuleczalnie chora :/ albo uleczalnie ale sek w tym, ze do tego uleczenia trzeba dojrzec.

nojaniewiem lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem - no to witaj w klubie leżących. Nie ma bata, do kwietnia wytrzymać musimy. A jakieś bóle, skurcze, napinania miałaś, czy tak z tajniaka ta szyjka się rozwarła?

Nie zazdroszczę sytuacji z teściowymi/ mamami. Moja teściowa teraz siedzi w Niemczech, a mojej matce się nie chce do mnie przyjeżdżać, więc też mam spokój. Dla odmiany tylko ciągłe spiny z mężem :/

A z tą czkawką to jeszcze ze trzy tygodnie temu pisałam, że moja mała nie miała ani razu. A jak już zaczęła to na potęgę. To takie pykanie w jednym miejscu brzucha. Rytmiczne, jak latanie oka. Dość delikatne, ale mąż pod ręką czuje.

Niby leżę, biorę te wszystkie leki, a zmainy w brzuchu żadnej nie czuję :(

nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

preg.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie żadnych spinań, skurczy nie czułam. Jedynie przy dluzszym chodzeniu wrażenie jakby mi się głową wbijala do wyjścia, taki ucisk i ostatnio kłuło mnie w szyjce, wiec pewnie wtedy sie zaczęła skracać.

Dzieki dziewczyny za słowa otuchy :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem uważaj na siebie, mam nadzieje ze dzidzius poczeka jeszcze do kwietnia:)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem trzymamy kciuki żeby Maleńka jeszcze posiedziala w brzuszku. Widać u nas też już coś zaczyna się dziać , ciekawe ile z nas będzie majowych. Mi ostatnio lekarz powiedział że raczej na kwiecień się załapię. Dzisiaj pierwsze zajęcia z SR mam nadzieję że będzie fajnie. Czuję właśnie jak Wikusia robi poranną gimnastykę, chce żebym już coś zjadła a ja dopiero euthyrox wzięłam więc musi troszkę poczekać.

nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ciotki, u mnie piekne sloneczko za oknem a we wtorek ma byc ponoc 18 stopni. :) to juz brzmi wiosennie :)

Dzis dzien porzadkow jak zwykle :/
    Milego dzionka

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia Dziewczyny.

Niekumata kuzynka o ktorej pisalam, ze przyjezdza prosic na chrzciny na chrzestnego bedzie prosic szwagra ufff.

Co do karetek to przepisy mowia o jednym a zycie wszystko weryfikuje, jak to mowia przezorny zawsze ubezpieczony. Ale mam nadzieje, ze zadna z nas nie bedzie potrzebowala karetki. Nigdy.

Nojaniewiem, zaciskaj mocno nogi, Dziewczynki sa grzeczne to posiedzi w brzuchu mamy do 37tc! A co :)

A mi znowu zaczelo skakac cisnienie :/ wczoraj (w spoczynku) bylo na granicy bo 140/93 ale puls mi zaczal szalec bo 120 :/

Ofe u Ciebie sloneaczko a u mnie biale od sniegu dachy.. ale sloneczko tez sie przebija..
    Mnie dzis czeka ciasto, mega porzadki i salatka. Zobaczymy czy podolam bo brzuch coraz czesciej daje o sobie znac :(
    Aaa i pepek zaczyna mi wylazic! ;)

nojaniewiem, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Wczoraj wieczorem jeszcze przeczytałam co pisalyscie ale byłam tak zmęczona że nie miałam siły odpisać

KotMisia Twoja tesciowa to chyba typ słodkiej trucizny

Nojaniewiem zaciskasz nogi i młoda siedzi w brzuszku

Msdziorek wcale nie jesteś przewrażliwiona po prostu niektórzy muszą się wykazać "dobrą radą" choć mu wcale ich nie potrzebujemy

Beti oby SR była ciekawa

Karolcia jakie ciacho i jaka sałatka będzie?

U nas pogoda zapowiada się też ładna

nojaniewiem, KotMisia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z serii głupie , ale muszę zadać. Na SR brać jakieś pantofle, czy w skarpetkach?

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ