Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja patrzyłam w symku na butelki tommy tipp takir same jak w gemini pakowane po dwie sztuki kosztowały w smyku 59,99 a w gemini zaplacilam 34 zl

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z teściowa problem polega na tym ze wszystko wie najlepiej. Mam 7 czapek dla dziecka ale to za mało :/ i małe a to trzeba zakładać. Na co ja jej mowię, ze no chyba latem to nie trzeba tak ciagle nakładać, bo jak będzie 30 stopni to nie wiem czy powinno sie nakładać. A na targu juz mi pokazywała nowe czapeczki. Tak samo ona lepiej wie jaka dla mnie będzie lepsza koszula do karmienia :/
    Mój maz dziś z nudów ubierał maskotkę w dziecięce ubranka :P ubaw po pachy, ale oczywiście teściowa go odepchnęła ze złe robi bo rękawek trzeba podwijać a nie tak wpychać łapkę na sile :/ no masakra, przecież to my będziemy rodzicami, pójdziemy na szkole rodzenia coś tam nam powiedzą. A cześć rzeczy i tak będziemy robić pewnie instynktownie... A może ja przewrażliwiona jestem ? ;)

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek nie jesteś. Twoje dziecko i teściowa może Ci podpowiedzieć ale JAK JĄ O TO POPROSISZ!!! Nie cierpię ciotek dobrych rad!

A ja dzis na obiad jadłam jajko sadzone,mizerię i ziemniaki. I uwaga ziemniaki były słodzone bo babcia wzieła cukier zamiast soli :D bleee

madziorek, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik - siostra jest w szpitalu na Kopernika ale w Krakowie ;-)

Gosia - zazdroszcze grzeszenia w Mc Donaldzie ;-)

Jutro wpada na caly dzien kuzyn Emilki sa z tego samego 2010 roku i fajnie sie dogaduja wiec wiec zajma sie soba ;-) Teraz z siostra tez bedziemy miec dzieci z 2015 ;-)

GabiK, KotMisia lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolamama super mam koleżankę, która rodziła wcześniej prawie tydzień po tygodniu z bratowa a teraz będzie różnica kilka miesięcy :)
    KotMisia dzięki, bo juz stwierdziłam, ze przesadzam. Juz czasem moj maz mi zwraca uwagę, ze mam nie marudzić tak ;) w weekend u nas ma być nawet 16 stopni to może malentaskowe pranie zrobimy i na balkon wystawimy. Tylko czy nie za szybko?

WesołaMama lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek - ja dzis prasowalam posciek, koludre i przescieradla dla malej. Poskladalam i zalaminowalam aby sie nie kurzylo. Z ubrankami poczekam i bede prac pod koniec miesiaca ;-)

madziorek lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wystraszyłam skróconej szyjki i mam już poprane i poprasowane. Pocieszam się, że ponoć miesiąc ma w domowych bakteriach poleżeć,więc jak dobrze pójdzie to długo powyżej tego miesiąca nie poleżą. Zostało mi uprać maskotki, zabawki z karuzeli, bo kupiłam używaną i moje rzeczy do szpitala :-) A całe przedsięwzięcie zajęło mi chyba ze dwa tygodnie, a pralka leciała codziennie i codziennie seria prasowania była.
    Madziorek taka teściowa to do rany przyłóż gangrena gotowa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 20:38

KotMisia, madziorek, WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam się po wizycie. dołączam do leżących, szyjka skrócona, miękka, rozwarcie na palec. zaciskam poślady , żeby chociaż 3 tygodnie jeszcze wytrzymać. jeśli pojawi się większy śluz, ucisk, ból brzucha - mam się stawić do szpitala.
    boje się :( :( ja nie chcę jeszcze rodzić !!! chociaż do kwietnia !! aaa

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOjaniewiem trzymam kciuki, 3tyg szybko miną, dasz radę! Leżysz i zaciskasz ile wlezie :-)

madziorek, nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama ja właśnie stwierdziłam, ze skoro dziecko od poczatku w tym spać nie będzie to nie będę prac jego pościeli, ale nie wiem czy to dobra decyzja.

Nojaniewiem ja ledwo wylezalam 5 dni. Teraz powoli wychodzę z domu, ale u mnie były skurcze, szyjka ok ale średniej długości wg mojej gin. Wiec może dlatego tym bardziej było mi cieżko leżeć. W poniedziałek mam ktg i wizytę i ciekawe co tam u mnie będzie

WesołaMama, nojaniewiem lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od siostry i w oby dwie strony szlam z buta :/ w drugą stronę brzuch spięty , zaczęłam mieć skurcze i w plecach także. No ale jak bardzo zwolniłam to dałam radę a po powrocie musiałam wyjść jeszcze z psem i dać mu jeść. Teraz umyta leżę w łóżeczku. Co do mam, teściowych to ja mam już dosyć. Moja znowu wieczorem mnie wkurzyła , szkoda gadać. Teraz zamknęła się u siebie w pokoju i jest znowu foch tym razem nowy. Idę spać bo jakoś ogarnął mnie psychiczny dół. Nie dość że sama robię wszytstkie cięższe rzeczy to ona mnie dobija :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem kciukam abys jak najdluzej wytrzymala. Mysl pozytywnie i bedzie dobrze.
    powodzenia :)

Beti wspolczuje relacji z mama u mnie to jest chyba najgorzej ale juz kiedys O tym pisalam wiec nie bede sie powtarzac. Co innego klocic sie ze zdrowa osoba a co innego z nieuleczalnie chora :/ albo uleczalnie ale sek w tym, ze do tego uleczenia trzeba dojrzec.

nojaniewiem lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem - no to witaj w klubie leżących. Nie ma bata, do kwietnia wytrzymać musimy. A jakieś bóle, skurcze, napinania miałaś, czy tak z tajniaka ta szyjka się rozwarła?

Nie zazdroszczę sytuacji z teściowymi/ mamami. Moja teściowa teraz siedzi w Niemczech, a mojej matce się nie chce do mnie przyjeżdżać, więc też mam spokój. Dla odmiany tylko ciągłe spiny z mężem :/

A z tą czkawką to jeszcze ze trzy tygodnie temu pisałam, że moja mała nie miała ani razu. A jak już zaczęła to na potęgę. To takie pykanie w jednym miejscu brzucha. Rytmiczne, jak latanie oka. Dość delikatne, ale mąż pod ręką czuje.

Niby leżę, biorę te wszystkie leki, a zmainy w brzuchu żadnej nie czuję :(

nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

age.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie żadnych spinań, skurczy nie czułam. Jedynie przy dluzszym chodzeniu wrażenie jakby mi się głową wbijala do wyjścia, taki ucisk i ostatnio kłuło mnie w szyjce, wiec pewnie wtedy sie zaczęła skracać.

Dzieki dziewczyny za słowa otuchy :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem uważaj na siebie, mam nadzieje ze dzidzius poczeka jeszcze do kwietnia:)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem trzymamy kciuki żeby Maleńka jeszcze posiedziala w brzuszku. Widać u nas też już coś zaczyna się dziać , ciekawe ile z nas będzie majowych. Mi ostatnio lekarz powiedział że raczej na kwiecień się załapię. Dzisiaj pierwsze zajęcia z SR mam nadzieję że będzie fajnie. Czuję właśnie jak Wikusia robi poranną gimnastykę, chce żebym już coś zjadła a ja dopiero euthyrox wzięłam więc musi troszkę poczekać.

nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ciotki, u mnie piekne sloneczko za oknem a we wtorek ma byc ponoc 18 stopni. :) to juz brzmi wiosennie :)

Dzis dzien porzadkow jak zwykle :/
    Milego dzionka

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia Dziewczyny.

Niekumata kuzynka o ktorej pisalam, ze przyjezdza prosic na chrzciny na chrzestnego bedzie prosic szwagra ufff.

Co do karetek to przepisy mowia o jednym a zycie wszystko weryfikuje, jak to mowia przezorny zawsze ubezpieczony. Ale mam nadzieje, ze zadna z nas nie bedzie potrzebowala karetki. Nigdy.

Nojaniewiem, zaciskaj mocno nogi, Dziewczynki sa grzeczne to posiedzi w brzuchu mamy do 37tc! A co :)

A mi znowu zaczelo skakac cisnienie :/ wczoraj (w spoczynku) bylo na granicy bo 140/93 ale puls mi zaczal szalec bo 120 :/

Ofe u Ciebie sloneaczko a u mnie biale od sniegu dachy.. ale sloneczko tez sie przebija..
    Mnie dzis czeka ciasto, mega porzadki i salatka. Zobaczymy czy podolam bo brzuch coraz czesciej daje o sobie znac :(
    Aaa i pepek zaczyna mi wylazic! ;)

nojaniewiem, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Wczoraj wieczorem jeszcze przeczytałam co pisalyscie ale byłam tak zmęczona że nie miałam siły odpisać

KotMisia Twoja tesciowa to chyba typ słodkiej trucizny

Nojaniewiem zaciskasz nogi i młoda siedzi w brzuszku

Msdziorek wcale nie jesteś przewrażliwiona po prostu niektórzy muszą się wykazać "dobrą radą" choć mu wcale ich nie potrzebujemy

Beti oby SR była ciekawa

Karolcia jakie ciacho i jaka sałatka będzie?

U nas pogoda zapowiada się też ładna

nojaniewiem, KotMisia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z serii głupie , ale muszę zadać. Na SR brać jakieś pantofle, czy w skarpetkach?

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ