X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ciasto maxi king, specjalnie z nim czekalam zebym sama calego nie zjadla :p a jutro mam gosci wiec bedzie jak znalazl :)
    Salatka, nic wymyslnego- musze sprawdzic co mam :D pewnie jajka, kukurydza, pieczarki marynowane, ogorek i moze tortolini hmm. Zobacze co mi wyjdzie w trakcie robienia :p

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti jesli będą ćwiczenia to zdecydowanie lepiej skarpetki

Karolcia czyli sałatka improwizowana :) u nas zawsze taka jest:)

Ja musze zrobić jakies ciasta z ciasta francuskiego bo mąż kupił ciasto żebym nie jadła ciastek kupnych i czekolady

Dzisiaj z mamą robimy krokiety i barszczyk na wędzące:)

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokiety mniam ♡
    Ledwo posortowalam pranie do wstawienia a ja juz nie mam sily :(

Pigulska a Ty jak tam kochana, zyjesz? Wypuscili Cie do domku czy dalej kiblujesz w szpitalu?

gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiu :) zaraz wychodzę. Ja z praniem czekam aż wszystko pokupuję, wszystkie ubranka mam już poprane, została mi pościel i jakieś duperelki, kocyki. Wolę jak mi się cała pralka uzbiera , szkoda prądu na parę rzeczy.
    Karolcia kciuki za sprzątanie, mam nadzieję że nie padniesz po nim. No i kciuki za ciasto pewnie będzie pyszne :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, sorki ze pisze tylko jak cos mi dolega... Nie wiem co robic, boli mnie w prawej pachwinie od rana, bol promieniuje az do uda, biodra i plecow po prawej str wszystko. Tak jakby wiezadla ale mocniej niz zwykle :'-( w pon mam wizyte.

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, ja póki co mężowe pranie sortowałam ;) swoją drogą nie było mnie 3 dni a cały kosz ciouchów- jak on to robi?!
    Zdaj relacje po SR :)

Co do prania dziecięcego to mam zamiar się wstrzymać do końca marca/ewentualnie po świętach- ale ja mam czas bo termin na koniec maja.

pochwalę się zdjęciem, może będzie się prezentować;) bo smakować powinno- same pyszne rzeczy, sama kajmakowa, masa śmietankowa i herbatniki :P

gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    hej dziewczyny, sorki ze pisze tylko jak cos mi dolega... Nie wiem co robic, boli mnie w prawej pachwinie od rana, bol promieniuje az do uda, biodra i plecow po prawej str wszystko. Tak jakby wiezadla ale mocniej niz zwykle :'-( w pon mam wizyte.

Ania moze to być ucisk weź nospe i połóż sie na lewy bok i oszczędzaj się. Jeśli ból nie przejdzie lub sie nasili i będzie Cię to bardzo niepokoić i nie chcesz czekać do poniedziałku możesz pojechać na IP.

Mialam podobny promieniujący ból z lewej strony nospa mi nie pomagała leżenie sprawiało mi ból, przeszlo po 2 dniach.

gosiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem odpoczywaj, najwazniejsze dotrwać do tego magicznego 38 tc

gosiunia, nojaniewiem lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że mi na te bóle krzyżowo, pachwinowo itp pomaga leżenie. Ale nie godzinkę czy dwie ale cały dzień bardziej leżący :)
    Przeczytałam w książce że jak urodzi się dziecko, i będzie taka chwila że Maleństwo będzie spało i mama ma do wyboru sprzątać czy iśc spać to zawsze powinna wybrać sen. I teraz też tak robię, tzn. Jak coś źle się czuję, to sobie odpuszczam, kładę się i odpoczywam. Bo czy świat się zawali od kurzu na szafce? NAsze zdrowie jest najważniejsze!!

A z dobrych wieści to dziadkowie, tzn moi rodzice plus mama Michała i dziadek z babcią dali nam na wózek! :D Muszę tylko wybrać. Może Wy pomożecie? :)

Myślimy nad Tako Omega Moonlight a Camarelo Carrera :)

gosiunia, madziorek, Catyyy, paulinqa, jagoodka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam ze jak mogłam łazić to na kręgosłup pomagała mi piłka albo godzinny wolny spacer, a teraz to rzeczywiście tylko spoczynek i poduszka pod, ale od tego leżenia teraz bolą mnie biodra i marze o spacerach ale nie dam rady, wczoraj musialam załatwić parę spraw mąż mnie woził stawał autem najbliżej miejsc gdzie musiałam iść a i tak po paru krokach zaraz brzuch ciągnął w dol w kolejce ciężko bylo stać bo nikt nie ustąpi.

KotMisia co do wózka nie doradzę bo ja preferuję wózki z dużymi stałymi kółkami, u mnie skrętne kola sie nie sprawdzają.

KotMisia lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem fanka Tako,ale Camarello ma piekna kolorystyke,wiec wybor trudny. Musisz Kotmisia zobaczyc na zywo w.sklepie i sie przymierzyc do wozka,wtedy do Ciebie przemowi :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was ;)

Dziś od 8:00 mam kuzyna Emilki - czyli dwójka prawie 5 latków. Jest wesoło!
    Jak tylko zjemy zupę to wybieramy się na place zabaw bo idzie oszaleć w mieszkaniu dwoma łobuzami ;)

Dziś mam ochotę na prostą sałatkę: brokuły, jajko na twardo, pomidory, ogórek gruntowy - pokroić ułożyć na półmisku i polać sosem czosnkowym. Może nie wygląda ale dobrze smakuje ;)

KotMisia, Bluberry lubią tę wiadomość

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, troche przeszlo po odpoczynku, leze ciagle ... jak polaze troche to znow boli... robie lezacy weekend sobie. Mozliwe ze sie przeciazylam, bo to od pon na nogach, to zakupy, sprzatanie...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Powiem Wam, że mi na te bóle krzyżowo, pachwinowo itp pomaga leżenie. Ale nie godzinkę czy dwie ale cały dzień bardziej leżący :)
    Przeczytałam w książce że jak urodzi się dziecko, i będzie taka chwila że Maleństwo będzie spało i mama ma do wyboru sprzątać czy iśc spać to zawsze powinna wybrać sen. I teraz też tak robię, tzn. Jak coś źle się czuję, to sobie odpuszczam, kładę się i odpoczywam. Bo czy świat się zawali od kurzu na szafce? NAsze zdrowie jest najważniejsze!!

A z dobrych wieści to dziadkowie, tzn moi rodzice plus mama Michała i dziadek z babcią dali nam na wózek! :D Muszę tylko wybrać. Może Wy pomożecie? :)

Kot Misia - przy pierwszej ciąży - owszem wypoczywałam kiedy mogłam a teraz przy Emilce to raczej mało wykonalne... Trzeba zrobić zjeść aby dziecko miało co jeść a i z tym leżeniem to mogę pozwolić sobie na pół godzinki. Cały dzień lenistwa - nie wykonalne :/
    Sprzątanie zawsze sobie można odpuścić ;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja tez jestem fanką tako :)
    WesolaMama ja bym dorzuciła jeszcze prażone ziarna słonecznika lub płatki migdałowe pycha :)
    Krokiety zrobione teraz jeszcze barszczyk :)
    Ach pogoda jest cudna :) robię kolejne pranie Poli ale nie miałam pełnej pralki to dorzuciłam kilka naszych ubrań przeciez się nie pogryzą:)

Ja jestem taki ogrodnik amator i jak tylko zaświeci słonko takie wiosenne to ciągnie mnie do ogródka no ale w tym roku to muszę sobie odpuścić

Trudno tak zmienić przyzwyczajenia Np. Ze zawsze w domu posprzątane mi było ciężko na początku ciąży ale jakoś przeżyłam tylko minus jest taki że teraz nic prawie nie zrobię a zaraz zmęczona jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 11:24

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:

. My mamy Tako moonlight Carbon w eco skórze beżowo- biały i jest super!!

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • katalina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    My przed przyjeciem dla Izy jestesmy :)
    Nojaniewiem zaciskaj nogi, Malutka na pewno spokojnie się rozwinie i dopiero przyjdzie na swiat. Sciskamy :*
    KotMisia, ja bym brala camarelo bo od poczatku się zakochalam ;) mam seville i chyba bym jej na nic nie zamienila :p
    Pozdrawiamy weekendowo wszystkie Ciocie :*

nojaniewiem, KotMisia, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia swietnie ze dostaliscie kase na wozek. :) zawsze to lzej z finansami. U nas jakos nikt nic nie mowi takze kupujemy sami i wlasnie jutro uderzamy na wroclaw szukac wymarzony wozek. Mysle nad tako albo camarelo carmela.

Teraz pytanko do wroclawskich mamusiek. Oprocz baby max i askot gdzie mozna jeszcze Wozki obejrzec ??

Pigulska co tam u was ?

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline dzisiaj w askot na zakrzowie kiermasz wózków
    Nie polecam Ci smyków bo tam po 3 wózki na krzyż
    Jest jeszcze hurtownia bajka na długosza chyba to boczna kromera ale nie wiem czy czynne w niedziele

Jestem w trakcie prasowania i tak bardzo mi sie nie chce :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam ciacho (ale wydaje mi się, że smaczniejsze by było ze zwykła masą budyniową niż ta co była w przepisie bo jak spróbowałam to odniosłam wrażenie, że okropnie tłusta :/) no, ale już zrobiłam więc zobaczymy co to wyjdzie.

Póki co jestem w trakcie porządków, tzn z grubsza ogarnęłam, ale ledwo dycham.
    Napisałam mężowi, że musimy zmienić trochę zakres obowiązków bo póki co u nas to on robi bałagan a ja później sprzątam ;)
    No i Młoda niezadowolona chyba, że za bardzo się przeciążyłam bo kopie aż boleśnie :/
    Więc chwilowo siedzę z nogami i brzuchem w górze

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ