Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia ciasto maxi king, specjalnie z nim czekalam zebym sama calego nie zjadla :p a jutro mam gosci wiec bedzie jak znalazl
Salatka, nic wymyslnego- musze sprawdzic co mampewnie jajka, kukurydza, pieczarki marynowane, ogorek i moze tortolini hmm. Zobacze co mi wyjdzie w trakcie robienia :p
-
Beti jesli będą ćwiczenia to zdecydowanie lepiej skarpetki
Karolcia czyli sałatka improwizowanau nas zawsze taka jest:)
Ja musze zrobić jakies ciasta z ciasta francuskiego bo mąż kupił ciasto żebym nie jadła ciastek kupnych i czekolady
Dzisiaj z mamą robimy krokiety i barszczyk na wędzące:)gosiunia lubi tę wiadomość
-
Krokiety mniam ♡
Ledwo posortowalam pranie do wstawienia a ja juz nie mam sily
Pigulska a Ty jak tam kochana, zyjesz? Wypuscili Cie do domku czy dalej kiblujesz w szpitalu?gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Dzięki Gosiu
zaraz wychodzę. Ja z praniem czekam aż wszystko pokupuję, wszystkie ubranka mam już poprane, została mi pościel i jakieś duperelki, kocyki. Wolę jak mi się cała pralka uzbiera , szkoda prądu na parę rzeczy.
Karolcia kciuki za sprzątanie, mam nadzieję że nie padniesz po nim. No i kciuki za ciasto pewnie będzie pyszne -
Beti, ja póki co mężowe pranie sortowałam
swoją drogą nie było mnie 3 dni a cały kosz ciouchów- jak on to robi?!
Zdaj relacje po SR
Co do prania dziecięcego to mam zamiar się wstrzymać do końca marca/ewentualnie po świętach- ale ja mam czas bo termin na koniec maja.
pochwalę się zdjęciem, może będzie się prezentowaćbo smakować powinno- same pyszne rzeczy, sama kajmakowa, masa śmietankowa i herbatniki
gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnaMaria89 wrote:hej dziewczyny, sorki ze pisze tylko jak cos mi dolega... Nie wiem co robic, boli mnie w prawej pachwinie od rana, bol promieniuje az do uda, biodra i plecow po prawej str wszystko. Tak jakby wiezadla ale mocniej niz zwykle :'-( w pon mam wizyte.
Ania moze to być ucisk weź nospe i połóż sie na lewy bok i oszczędzaj się. Jeśli ból nie przejdzie lub sie nasili i będzie Cię to bardzo niepokoić i nie chcesz czekać do poniedziałku możesz pojechać na IP.
Mialam podobny promieniujący ból z lewej strony nospa mi nie pomagała leżenie sprawiało mi ból, przeszlo po 2 dniach.gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powiem Wam, że mi na te bóle krzyżowo, pachwinowo itp pomaga leżenie. Ale nie godzinkę czy dwie ale cały dzień bardziej leżący
Przeczytałam w książce że jak urodzi się dziecko, i będzie taka chwila że Maleństwo będzie spało i mama ma do wyboru sprzątać czy iśc spać to zawsze powinna wybrać sen. I teraz też tak robię, tzn. Jak coś źle się czuję, to sobie odpuszczam, kładę się i odpoczywam. Bo czy świat się zawali od kurzu na szafce? NAsze zdrowie jest najważniejsze!!
A z dobrych wieści to dziadkowie, tzn moi rodzice plus mama Michała i dziadek z babcią dali nam na wózek!Muszę tylko wybrać. Może Wy pomożecie?
Myślimy nad Tako Omega Moonlight a Camarelo Carrera
gosiunia, madziorek, Catyyy, paulinqa, jagoodka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa przyznam ze jak mogłam łazić to na kręgosłup pomagała mi piłka albo godzinny wolny spacer, a teraz to rzeczywiście tylko spoczynek i poduszka pod, ale od tego leżenia teraz bolą mnie biodra i marze o spacerach ale nie dam rady, wczoraj musialam załatwić parę spraw mąż mnie woził stawał autem najbliżej miejsc gdzie musiałam iść a i tak po paru krokach zaraz brzuch ciągnął w dol w kolejce ciężko bylo stać bo nikt nie ustąpi.
KotMisia co do wózka nie doradzę bo ja preferuję wózki z dużymi stałymi kółkami, u mnie skrętne kola sie nie sprawdzają.KotMisia lubi tę wiadomość
-
Witam Was
Dziś od 8:00 mam kuzyna Emilki - czyli dwójka prawie 5 latków. Jest wesoło!
Jak tylko zjemy zupę to wybieramy się na place zabaw bo idzie oszaleć w mieszkaniu dwoma łobuzami
Dziś mam ochotę na prostą sałatkę: brokuły, jajko na twardo, pomidory, ogórek gruntowy - pokroić ułożyć na półmisku i polać sosem czosnkowym. Może nie wygląda ale dobrze smakujeKotMisia, Bluberry lubią tę wiadomość
-
KotMisia wrote:Powiem Wam, że mi na te bóle krzyżowo, pachwinowo itp pomaga leżenie. Ale nie godzinkę czy dwie ale cały dzień bardziej leżący
Przeczytałam w książce że jak urodzi się dziecko, i będzie taka chwila że Maleństwo będzie spało i mama ma do wyboru sprzątać czy iśc spać to zawsze powinna wybrać sen. I teraz też tak robię, tzn. Jak coś źle się czuję, to sobie odpuszczam, kładę się i odpoczywam. Bo czy świat się zawali od kurzu na szafce? NAsze zdrowie jest najważniejsze!!
A z dobrych wieści to dziadkowie, tzn moi rodzice plus mama Michała i dziadek z babcią dali nam na wózek!Muszę tylko wybrać. Może Wy pomożecie?
Kot Misia - przy pierwszej ciąży - owszem wypoczywałam kiedy mogłam a teraz przy Emilce to raczej mało wykonalne... Trzeba zrobić zjeść aby dziecko miało co jeść a i z tym leżeniem to mogę pozwolić sobie na pół godzinki. Cały dzień lenistwa - nie wykonalne
Sprzątanie zawsze sobie można odpuścićKotMisia lubi tę wiadomość
-
KotMisia ja tez jestem fanką tako
WesolaMama ja bym dorzuciła jeszcze prażone ziarna słonecznika lub płatki migdałowe pycha
Krokiety zrobione teraz jeszcze barszczyk
Ach pogoda jest cudnarobię kolejne pranie Poli ale nie miałam pełnej pralki to dorzuciłam kilka naszych ubrań przeciez się nie pogryzą
Ja jestem taki ogrodnik amator i jak tylko zaświeci słonko takie wiosenne to ciągnie mnie do ogródka no ale w tym roku to muszę sobie odpuścić
Trudno tak zmienić przyzwyczajenia Np. Ze zawsze w domu posprzątane mi było ciężko na początku ciąży ale jakoś przeżyłam tylko minus jest taki że teraz nic prawie nie zrobię a zaraz zmęczona jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 11:24
-
KotMisia wrote:Powiem Wam, że mi na te bóle krzyżowo, pachwinowo itp pomaga leżenie. Ale nie godzinkę czy dwie ale cały dzień bardziej leżący
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
Czesc
My przed przyjeciem dla Izy jestesmy
Nojaniewiem zaciskaj nogi, Malutka na pewno spokojnie się rozwinie i dopiero przyjdzie na swiat. Sciskamy :*
KotMisia, ja bym brala camarelo bo od poczatku się zakochalammam seville i chyba bym jej na nic nie zamienila :p
Pozdrawiamy weekendowo wszystkie Ciocie :*nojaniewiem, KotMisia, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Kotmisia swietnie ze dostaliscie kase na wozek.
zawsze to lzej z finansami. U nas jakos nikt nic nie mowi takze kupujemy sami i wlasnie jutro uderzamy na wroclaw szukac wymarzony wozek. Mysle nad tako albo camarelo carmela.
Teraz pytanko do wroclawskich mamusiek. Oprocz baby max i askot gdzie mozna jeszcze Wozki obejrzec ??
Pigulska co tam u was ?
-
Ofeline dzisiaj w askot na zakrzowie kiermasz wózków
Nie polecam Ci smyków bo tam po 3 wózki na krzyż
Jest jeszcze hurtownia bajka na długosza chyba to boczna kromera ale nie wiem czy czynne w niedziele
Jestem w trakcie prasowania i tak bardzo mi sie nie chce -
ja zrobiłam ciacho (ale wydaje mi się, że smaczniejsze by było ze zwykła masą budyniową niż ta co była w przepisie bo jak spróbowałam to odniosłam wrażenie, że okropnie tłusta
) no, ale już zrobiłam więc zobaczymy co to wyjdzie.
Póki co jestem w trakcie porządków, tzn z grubsza ogarnęłam, ale ledwo dycham.
Napisałam mężowi, że musimy zmienić trochę zakres obowiązków bo póki co u nas to on robi bałagan a ja później sprzątam
No i Młoda niezadowolona chyba, że za bardzo się przeciążyłam bo kopie aż boleśnie
Więc chwilowo siedzę z nogami i brzuchem w górze