Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti doskonale rozumiem tęsknotę za dawną figurą... wczoraj siedzieliśmy w kuchni ze szwagrem, jego narzeczoną i teściową i mogę nawet powiedzieć, że z zazdrością patrzyłam na jej płaski brzuszek, że ładna, zgrabna, siada i wstaje z gracją. A ja zanim się ułożyłam na niewygodnym krześle to już trzeba było zmienić pozycję- oczywiście przy okazji musiałam trochę postękać
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ano jak idę do pracy to mam koleżankę która z zazdrością patrzy na mój brzuszek bo sama chciałaby być mamą, więc nie powinnam narzekać tylko cieszyć się chwilą i córeczką. Umyłam się i leżę w wyrku, od razu lepiej. Muszę przejżeć wszystkie ulotki i gazetki z SR . Położna mówiła dzisiaj też o pielęgnacji ciupuszki, czego nie robić. Dobrze wiedzieć bo ja bym pewnie coś palnęła.
-
Pigulska cieszę się że już jutro Cię wypuszczają:*
Gabi nie można glaskac brzucha jeśli są jakieś problemy w ciąży bo glaskanie może wywoływać skurcze
Ech mąż mnie "pocieszył" że kruchy miesiąc będzie pod względem finansów i nie wiem czy cokolwiek kupimy w tym miesiącu
Karolcia miałaś sie oszczędzać
Takie przyplywy uczuć to chyba wpływ oksycotynyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 19:48
GabiK, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
No mi tez gin zabroniła głaskania brzucha, bo skurcze miałam ale jak przeszły to czasem pomacam zwłaszcza jak młody fika. Tak ciezko sie powstrzymać
Ja muszę sobie zrobić listę co jeszcze potrzebuje kupic zeby rozeznać sie w wydatkach jeszcze.
A dzis moj mąż ciasto drożdżowe upieklteraz leżymy brzuszkami do góry
GabiK, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Pigulska - dobrze, że sytuacja opanowana i że jutro wychodzisz! Mnie bolą własnie pachwiny, zwłaszcza gdy więcej pochodzę, posprzątam itp.
Nana - pokoik bardzo ładny. My mamy taki regał - z przewijakiem z Ikea. Fajnie się sprawdziło jako przewijak a potem zdjęliśmy deskę do przewijania i teraz jest tam taki regał na książki i zabawki.
Co do miłości do dziecka to ja mam trochę inne obawy. Kocham Emilkę ponad wszystko i mam nadzieję że tą miłość da się podzielić równo na dwoje dzieci
Kuzyn Emilki był u Nas od 8-20:00 ale powiem Wam że łatwiej z taką dwójką niż jedno dziecko. Ładnie się razem bawili! Choć były momenty z kłótnią to jednak umieli się razem dogadać
gosia86, PIGULSKA, beti97, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Pigulska super ze jutro do domciu, tym bardziej ze niedziela i w niektórych szpitalach nie dają w weekend wypisów:) ale najważniejsze ze z dzieciątkiem wszystko dobrze!
Blue juz więcej nic nie doklejajmy, co prawda w oryginale (na zdjęciu znalezionym w internecie) był w środku napis-imię czcionka disneya ale stwierdziliśmy ze to juz za duzo i tak tam będzie lada chwila karuzela ale wyglada to tak
https://img0.etsystatic.com/037/0/9122631/il_340x270.573422568_fqls.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3f/a3/04/3fa304193b9812dffc5b1896f3880858.jpg
Wesolamama przewijak jest świetny! Moja koleżanka ma taki i jest to bardzo wygodne faktycznie wszystko pod ręka, a i potem wlasnie może służyć jako szafka:))) dlatego tez zdecydowaliśmy sie na niego, chociaż dla chłopca to pewnie jak będzie szedł do szkoły to meble trzeba będzie zmienićPIGULSKA, WesołaMama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
GabiK dokładnie tak jak dziewczyny pisały głaskanie brzucha może wywołać skurcze, uwalnia się wtedy oksytocyna w organizmie i można rozkręcić akcję porodową. To samo jest ze stymulacją sutków.
Karolcia w sumie jesteś na granicy tego ciśnienia ale warto lekarzowi wspomnieć.
Co do figury to ja też tęsknię do swojej ale wiem ze z czasem ją odzyskam
Karolcia narzeczona szwagra potem będzie z zazdrością patrzeć na waszego dzidziusia
Gosia współczuję sytuacji z kasąmam tylko nadzieję że się to szybko unormuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 21:51
GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość
-
U nas dzisiaj nieco lepiej. Może jednak to polegiwanie pomaga. Wrzuciłam do pralki wszystkie jasne ciuszki i nie zmieściłam tego potem na suszarce O_O Moja matka jutro wpada z częścią wyprawki, obejrzy w końcu pokoik wnusi. A Zosia tradycyjnie - czkawka.
Mąż wybył i znowu siedzę sama.
Ale nie zamieniłabym się z nikim za nic na świecie. Tyle czasu się staraliśmy o maleństwo, tyle osób ma problemy z zajściem i donoszeniem ciążyPrzyznam, że na początku kiedy non stop było mi niedobrze i wymiotowałam nie odczuwałam takiej radości z tej ciąży. Ale teraz, kiedy zostało nam 8 tygodni, a pewnie mniej, wiem, że jestem w stanie znieść wszystko i jeszcze się cieszyć, że kolejny dzień mnie boli brzuch. Bo to kolejny dzień, w którym mam swoje dziecko pod sercem i kolejny wytrwany żeby była jak najbardziej bezpieczna
Swoją figurę mam w głębokim poważaniu, mogłabym być tłuściutka do końca życia, byle Zosia byłą zdrowa. Chociaż są rzeczy, których mi brakuje... Czego na przykład? Spania na brzuchu!
gosia86, nojaniewiem, GabiK, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Spania nie ma to buszuje po necie i zastanawiam się co dzisiaj będziemy jedli z panem mężem i stanęło na tym że na obiad będzie zapiekana kiełbasa z cebulka i serem żółtym
plus barszczyk z wczoraj a na deser grzebienie z ciasta francuskiego
Kiepsko z kasą ale trzeba jakoś sobie radzić najgorzej że po drodze jeszcze święta ale dobrze że Wielkanoc nie jest takim dużym wydatkiem jak boże narodzenie. Zreszta noc specjalnego nie planuję na Wielkanoc śniadanie w domu a na obiad do teściów
Kochane jako pierwsza życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :*
Tylko lekkich porodów i jak najbliżej terminu :*Bluberry, Catyyy, GabiK, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego kobietki :* przede wszystkim lekkich porodów i zdrowych dzieciaczków:) . Miłego dnia Ja koczuje w łóżku ale może wieczorem sie skusze na wyjazd na kolacje z mężem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 10:12
Bluberry, Catyyy, gosia86, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny