X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    U mnie balagan ;-) Jutro poodkurzam bo dzis dzieciaki urzeduja wiec nie ma sensu sprzatac. Bylam z nimi 2 h na placu zabaw ;-) Wyszaleli sie ale dalej maja energie !!! Hmmm.... Dali by troche tej energii ;-)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Gosiu a ten kiermasz jutro tez moze bedzie ? Bo dzis nie dam rady juz jechac. Maz dopiero z pracy wrocil zmeczony i do tesciow musimy jechac za godzine.

Kurczę właśnie doczytałam w necie, że Askot jest zamknięty w niedzielę. Czyli z zakupów dupa blada ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 15:28

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline niestety nie wiem jak długo trwa ten kiermasz
    W baby max na bielanach też wybór nie wielki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już po pierwszych zajęciach SR: dowiedziałam się sporo ciekawych rzeczy.
    Np. Dziewczynką po narodzinach z pochwy może lecieć krew- wpływ matczynych hormonów. Byłam w szoku.
    Dowiedziałam się co wziąć do szpitala, a co dają. Dzisiaj było o laktacji i zmianach skórnych.
    Dostałyśmy torebeczki z próbkami proszku, maści, smoczek lovi. Ogólnie byłam zdziwiona bo dużo osób było z poza rejonu i płacili po 200 zł, a tylko 3 pary na NFZ.

gosiunia lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno zakupy trzeba przelozyc na inny dzien.
    Beti tez pierwsze slysze o takim krwawieniu ale dobrze wiedziec bo jakby sie zdarzylo to juz bede zorientowana.

atdc8iikup31msj2.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! i my nareszcie skończyliśmy pokoik, a zatem pochwale sie tu wam nasza pracą:)))
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fabba14292f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5ae1873fedd.jpg

Ofelaine, gosia86, Bluberry, PIGULSKA, beti97, GabiK, Karolcia88, czarna panda, Agusia246, KotMisia, gosiunia, WesołaMama, Catyyy, katalina, jagoodka, dorota1987 lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana pieknie jest :)

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana piękny pokoik
    Wczoraj wyniosłam z sypialni deskę do prasowania i tym sposobem mam wolny kącik na łóżeczko no ale my nic ekstra nie szykujemy dla małej

Beti szok z tym krwawieniem nie spodziewała bym się czegoś takiego

Zalała mnie dzisiaj jakas fala uczuć uświadomiłam sobie jak bardzo kocham tą moją malutką córeczkę <3

gosiunia, jagoodka lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana jaki fajny pomysł ze wzorem to głowa myszki Miki?? Będziesz jeszcze coś w niej domalowywać?

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    My niestety jeszcze w szpitalu :/
    Jutro w prezencie na dzień kobiet mnie wypuszczą :),miałam cichą nadzieję że dziś wyjdę bo plamienia całkowicie ustały i czuje się dobrze. Dostałam tylko jakiś lek na "uspokojenie" macicy i jestem strasznie po nim ospała. Na szczęście Nikoś bryka i rozpycha się w brzuszku no i dwa a nawet trzy razy dziennie mogę posłuchać serduszka mojego Bąbla <3 melodia dla moich uszu :D

GabiK, gosia86, czarna panda, gosiunia, WesołaMama, Nana86, dorota1987 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja też bardzo kocham swoją malutką, ale czasami przeraża mnie że będę za nią odpowiedzialna. Szczerze mówiąc jest coraz ciężej i w 37 tyg to już będę błagać żeby wyszła, najgorsze to oddychanie. Ponoć jak się brzuch opuści jest lepiej. U mnie ostatnie zajęcia z SR przypadają 25 kwietnia :/ wątpię żebym dociągła. No i dowiedziałam się że moja sąsiadka jest w ciąży termin ma na sierpień, jakoś teraz koło mnie wysyp bobasów.

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana prześliczny pokoik :)

Nojaniewiem trzymam kciuki oby jak najdłużej udało ci się donosić, bądź dobrej myśli i maksymalnie się oszczędzaj :)

Ja też miałam dziś zacząć pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia i nie wiem czy zdecyduję się w ogóle na nie chodzić, tymbardziej ze są płatne :/ Muszę to przemyśleć

Karolcia co twój lekarz na takie skoki ciśnienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 17:47

nojaniewiem lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska dobrze że Cię już wypuszczą i cieszę się że z synkiem wszystko dobrze.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bluberry ja też się cieszę że nic poważnego się nie dzieje bo niezłego strachu się najadłam...juz miałam wizję porodu przedwczesnego :/

W ogóle coraz częściej o nim myślę bo brzuch juz zaczyna nieźle ciążyc i dokucza mi ból krocza, pachwin i ogólnie czuje nacisk tam na dole...Ale cóż takie uroki ciąży ;) najważniejsze że szyjka trzyma, jeszcze trochę pochodzimy

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana pokoik cudo!
    Pigulska super,ze wszystko w porzadku i wychodzisz. Juz niewiele nam zostalo.
    A z ciekawostek z SR- moze sie zdarzyc u dzieci obrzek sutkow,a nawet wycieki z brodawek, wlasnie z powodu hormonow jakie pozostaja w cialkach dzieci od mamy,ale to stan przejsciowy w pierwszej dobie lub dwoch po porodzie.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska ciesze sie ze z wami ok :)

Gosiu ja w tygodniu tez mialam taki przyplyw uczuc, jakas fala milosci mnie zalala do mojego dziecka. Na sama mysl, ze ktos z rodziny bedzie ja nosil na rekach czuje zazdrosc. Nie chce jej oddawac nikomu.

PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana pokoik super ;) bardzo fajny pomysł z ta myszka Miki ;)

Pigulska super, ze wychodzisz i ze z Nikosiem wszystko ok.

Ja tez jakas taka jestem ciagle bym sie chciała przytulać, głaskać brzuch i ciagle sobie myśle co on robi czy śpi czy bryka itd. Oj matki pełna para sie z nas robią :)

PIGULSKA, gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz bym chciała zobaczyć tego małego Wiercipiętka, pogłaskać i wycałować stópki...nawet dzisiaj dostałam reprymende od położnej żeby nie głaskać brzuszka ale ręce jakoś odruchowo tam się kierują ;)

gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska, do tej pory ciśnienia były w normie (po lekach) więc lekarz nic nie mówił, nasiliło mi się twardnienie brzucha (chociaż dzisiaj trochę porobiłam) i jak nie przejdzie to poniedziałku to pewnie się skontaktuje z ginem i wspomnę o ciśnieniu.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba już każda z nas czuje że nadchodzi koniec brzuszkowania. O obrzęku sutków też położna mówiła , lepiej wiedzieć niż się później zdziwić. Ja jeszcze nie mam wybranej przychodni dla Małej a w szpitalu trzeba podać gdzie z dzidziusiem będziemy chodzić. Rozmawiałam już na ten temat z B. ja się rozejrzę,a on się dowie jak tam u niego z Luxmedem.
    Jak przychodzą takie wieczory jak dzisiaj gdzie jestem zmęczona po całym dniu, nie mam czym oddychać, przytulić mogę się do Tadzia( misio wyjazdowy od B) to mam ochotę odpiąć sobie brzuch i dać na trochę ponosić komu innemu.
    1 kwietnia powiem swojemu doktorowi że robię bunt i chcę jak najszybciej urodzić, nie czuję żebym do maja dotrwała. Wiem smęce, ale mam wrażenie jakby mnie ktoś natukł , żołądek czuje jeszcze obiad, a nogi lekko opuchnięte. I pomyśleć że na początku ciąży czekałam na to i doczekać się nie mogłam dużego brzucha, teraz tęsknię za dawną figurą, chociaż brzusio ma też swój urok.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ