Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam ochotę na pomidory z jogurtem naturalnym i chyba na kolację sobie taką zdrową zachciewajkę spełnię
a w ogóle w nocy chyba było mi niedobrze bo śniło mi się że jem jakieś stare frytki które ohydnie smakowały. A za troszkę do siostry lecę ! Nareszcie z kimś pogadam bo u mojej mamy focha cd jeszcze tak długo się na mnie nigdy nie boczyła, a ja jej tylko delikatnie uwagę zwróciłam i jeszcze dodałam żeby się nie gniewała no ale cóż. Jedyne co był dzisiaj przełom bo weszła do kuchni i powiedziała że jak chcę to mogę zjeść barszcz biały który ugotowała, ale ja już posiliłam się sałatką lunch box z lidla i nie byłam głodna. Dzisiaj moja Wiki taka dziwnie spokojna,aż się martwię. Czuję ruchy ale jakoś mi mało. Wczoraj wieczorem od jej rozpychania bolał mnie wieczorem brzuch i żebra a dzisiaj spokój.
-
Eklerka straszna historia z tym zębem. Niemożliwe,żeby dentysta nie widział co się dzieje, chyba,że chciał z Ciebie kasę wyciągnąć kosztem Twojego cierpienia ciągnąłby pseudo leczenie i dopiero po jakimś czasie usunął. Że też nie maił sumienia ciężarną tak pogrywać!
Kosogłos daj znać jak poszły zajęcia jogi. Nigdy nie byłam, a ostatnio jakoś mnie to ciekawi. Może po urodzeniu dziecka się uda coś w tym zadziałać, ale nie znam osobiście nikogo kto by chodził.
Karolcia, a pomyśl jak pięknie brzmi Antonina w j.francuskim AntoinetteMuzyka dla uszu
WesołaMama super sprawa z tym szpitalem i jednorazowymi butelkami. A ten szpital w jakim mieście? Bo w Wwie też mamy szpital na Kopernika i ciekawa jestem czy to ten.Eklerka lubi tę wiadomość
-
Beti mnie mama dzisiaj tez doprowadzila do szału
Ogólnie jest kochana i ogromnie mi pomaga a ja jestem dla niej okropna
Sytuacja z dzisiaj: W pokoju na środku podłogi stały dwa kartony ze starymi butami, foliami i gazetami oczywiście mama musiała to przejrzeć a ja musialam sie wytłumaczyć dlaczego wyrzucam buty. Tak się wkurzyłam za jej wścibstwo że aż czerwona na twarzy sie zrobiłam
Naprawdę kocham ją i doceniam co dla mnie robi no ale to wścibstwo to przekracza wszelkie możliwe granice -
Moja stara się nie wściubiać nosa i dzięki Bogu, ale czasami jej złote rady mnie dobijają. Pewnie jeszcze dzień , góra dwa i jej przejdzie. Po mnie o dziwo jakoś to spływa i dobrze bo Wiki się chociaż nie stresuje.
-
Gabik, WesołaMama mówiła o szpitalu Kopernika w Krakowie
Gosia moja mama też wścibska więc doskonale rozumiem Twoją złość.
A jak teraz nie mieszkam z mamą to trochę się uspokoiło (bo nie lubi przyjeżdżać tam na wieś), za to na wsi babcia męża zaraz po ślubie przyłaziła do nas na górę jak nikogo nie było a że kiedyś miała pecha to ją nakryłam dwa razy. Teraz na szczęście już nie da rady wyjść po schodach na górę.GabiK lubi tę wiadomość
-
Karolcia no to niezły przypał z babcią
Aaa jeszcze dzisiaj mama mi przyniosła poszeweczkę na poduszkę dla Poli a przecież już jej tłumaczyłam tyle razy że żadnych poduszek ale nie dociera
Czekam w kolejce i nie zdążę na autobus wiec pewnie czeka mnie spacer 3 km do domuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 16:25
-
Najgorsze jest to ze ten na który nie zdążę jest ostatnim jaki jedzie na to moje zadupie
Mąż kończy pracę dopiero koło 19 o ile wszystko dobrze im pójdzie na robocie
Gdybym miała kasiorę to bym poszła na zakupy a tak to dupakarta kredytowa już nawet pusta
Brti od dawna mam ochotę na pomidory ze śmietaną ale mam zgagę po pomidorachWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 16:40
-
Gosia ja mniej więcej tyle no może 2 km mam do siostry. Przez te wykopy, remonty. Musiałabym jechać taki dystans z przesiadką no paranoja. W ogóle teraz gdziekolwiek chcę jechać z domu tylko z przesiadką. I powiem Wam że wcześniej tłumaczyłam sobie że brzucha w autobusie może nie być widać, ale teraz kurtkę tak mam napiętą źe widać ze to nie ciąża spożywcza tylko prawdziwa. A wszyscy na około jakby ślepi, raz mnie wkurzył jeden facet bo rozsiadł się przede mną i się gapi.A mi teraz ciężko zachować równowagę jak autobus szarpie, no i czasami mną zarzuca. No a taki sobie z dupą na siedzeniu i patrzy na mnie jak na teatrzyk wywali się czy nie? A mi duszno, gotuje mi się z nerwów ,ale nie odzywam się bo szkoda mi język strzępić.
-
To jest najgorsze w komunikacji miejskiej że nikt miejsca nie ustąpi
W tym luxnedzie recepcjonistki też patrzą jak na dziwaka czy sie sama upomnisz że bez kolejki
Endokrynolog zmniejszyła mi jednak dawkę do 100 przez cały tydzień
Na szczęście nie będę szła z buta bo umowilam sie z mężem na mieście tylko muszę dojechać do factory -
GabiK wrote:Eklerka straszna historia z tym zębem. Niemożliwe,żeby dentysta nie widział co się dzieje, chyba,że chciał z Ciebie kasę wyciągnąć kosztem Twojego cierpienia ciągnąłby pseudo leczenie i dopiero po jakimś czasie usunął. Że też nie maił sumienia ciężarną tak pogrywać!
Kosogłos daj znać jak poszły zajęcia jogi. Nigdy nie byłam, a ostatnio jakoś mnie to ciekawi. Może po urodzeniu dziecka się uda coś w tym zadziałać, ale nie znam osobiście nikogo kto by chodził.
Karolcia, a pomyśl jak pięknie brzmi Antonina w j.francuskim AntoinetteMuzyka dla uszu
WesołaMama super sprawa z tym szpitalem i jednorazowymi butelkami. A ten szpital w jakim mieście? Bo w Wwie też mamy szpital na Kopernika i ciekawa jestem czy to ten.Wczoraj nawet mi znieczulenia nie zaproponował, drę się, że boli a ten "musi boleć"
A dziś? Ja Pani dam takie znieczulenie żeby nie bolało, muzyczkę spokojną puścili, pytał czy dzieciątko spokojne, co chwilę tylko a to boli?, a teraz?
Czułam się tam jak księżniczka, a wizyta na NFZ
gosia86, madziorek, GabiK, beti97, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Eklerka czasem można trafić na ludzkiego lekarza ale to prawie graniczy z cudem
Ostatnio szwagier opowiadał kawał
" przychodzi facet do lekarza i mówi panie doktorze zsiniało mi prawe jądro
Lekarz pyta jak leczymy na nfz czy prywatnie
Pacjent- na nfz
Lekarz- to wycinamy
Wycieli facetowi prawe jądro, przychodzi po miesiącu ponownie do lekarza tym razem zsiniało mu lewe jadro
L- jak leczymy prywatnie czy na nfz?
P- na nfz
L- to wycinamy
Wycieli facetowi lewe jądro, wraca po miesiącu i mówi
P- panie doktorze zsiniał mi penis
L- jak leczymy prywatnie czy na nfz?
Facet pozbył się jąder myśli bez tego jakos da sie żyć no ale bez penisa to już będzie gorzej
P- prywatnie
L- to niech pan kupi inne majtki bo te panu farbują
Byłam w smyku chcialam obejrzeć wózki tako ale nie mieli, były tylko bebetto, jedo, x-landeryEklerka, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Jestem i ja
Dużo nie napisałyście ale jeszcze nie poczytałam co tam u Was ciekawego. chciałam tylko napisac Wam o tym temacie z pogotowiem.
Cyt.
W jakich jeszcze sytuacjach związanych z ciążą interweniują ratownicy?
J.P.: Stany nagłe w położnictwie i ginekologii do jakich powinno jechać pogotowie mogą objawiać się między innymi: bólem brzucha, wzmożonym napięciem macicy czy krwawieniem z dróg rodnych. Główne przyczyny krwotoków u ciężarnych to na pewno: przedwczesne odklejenie łożyska prawidłowo usadowionego, łożysko przodujące, pęknięcie macicy, atonia macicy czy wynicowanie macicy. Kobieta w takich przypadkach powinna jak najszybciej zostać dowieziona do najbliższego szpitala z oddziałem położniczo-ginekologicznym. Rolą pogotowia jest zabezpieczenia ciężarnej na czas transportu wraz z monitorowaniem podstawowych funkcji życiowych.
Także kobieta w ciązy może wezwać kartekęOby żadnej z nas nie było to potrzebne
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
KotMisia lubię za konkretna informację ale wierze ze żadna z nas nie będzie korzystać z tej wiedzy
Jak czekałam na ip w październiku na przyjęcie to karetka przywiozła kobietę która nie czuła ruchów dziecka a to byl 37 t
Naprawdę są różne sytuacje życiowe są samotne kobiety bez aut i nagle zaczyna rodzic to kto ja ma odwieść do szpitala? Wtedy chyba też powinna przyjechać karetkaKotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Temat Mamuś, Teściowych, Babć to ja mogę o tym książkę napisać
Teraz u mnie w domu stara babka, ciężarna i mama z menopauzą. Także uwierzcie, że kłaki czasem latają
Gadałam dziś z teściową, pochwaliła że ładnie wyglądam. i tu cytat:
Nic na buzi nie przytyłaś, tylko od pasa w dół... Nosz co za babsztyl!!!!!!!
A rano dzwoniła do Michała i pytala się go jak z kasą stoi bo jak coś to ona mu wyśle pieniążki na kwaitki na dzięń kobiet dla mnie....
Moja teściowa to pokrzywa....
Byłam dziś na zakupach, ledwo do domu wróciłam tak mi krzyż dokucza...
Oglądałam wózek. Bardzo Michałowi spodobał się Camarelo Carrera. Coś wiecie na temat tych wózków? Jakieś opinie?
Wczoraj zrobiliśmy przemeblowanie w pokoju, dziś kupiłam narzutę na łóżko, bo stwierdziłam że jak Ola się urodzi to nie będzie mi się chciało składać
A tak to nudy..
gosiunia lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:KotMisia lubię za konkretna informację ale wierze ze żadna z nas nie będzie korzystać z tej wiedzy
Jak czekałam na ip w październiku na przyjęcie to karetka przywiozła kobietę która nie czuła ruchów dziecka a to byl 37 t
Naprawdę są różne sytuacje życiowe są samotne kobiety bez aut i nagle zaczyna rodzic to kto ja ma odwieść do szpitala? Wtedy chyba też powinna przyjechać karetka
A no jasne, Gosiu ja tak jak Ty mieszkam pod miastem. Zanim taksówka by przyjechała to może minąć kupa czasu.
Do mojej siostry przyjechala karetka mimo informacji, że piła alkohol. ale to dłuższa historia. -
Jej ale sie objadlam
zrobiłam najpierw mus z resztek moreli i pomarańczy, potem wciagnelismy z mężem chrupki sunbites i zagryzlam winogronem bo tak na mnie w sklepie patrzyło
oglądaliśmy pingwiny z Madagaskaru i młody tak fikał
Dziś na targu zakupiłam sobie koszule do karmienia za 20 zł. Wzięłam 1 sztukę i jeszcze jedna kupie zeby mieć 3. A wczoraj chodziłam po normalnych sklepach to ceny od 55-80zl nawet za koszule
P.S. Ja tez nie wiem czy mój młody miał kiedys czkawkę, bo nie czułam jakos specjalnie