X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :)

Laski w mothercare w renomie obniżki mega. Dwa stanikido karmienia 179 na 50/59 :)

WesołaMama lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to może zajrzę o ile przelew będzie bo konto puste :/
    Tylko się zastanawiam czy to nie za wcześnie jeszcze na kupno biustonosza do karmienia bo podobno najlepiej kupować pod sam koniec ciąży
    Laurka to będziemy w kontakcie :) chyba ze masz ochotę w tygodniu podjechać do mnie to zaprasza :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja,
    mam zamiar dziś pojechać na jakieś drobne zakupy-tzn jakieś owocki chce kupić, żeby mnie słodkie nie kusiło, a zawsze to jakieś witaminki i zapychacz ;)
    mam już dość sałatki. jem na śniadanie i kolacje, bo mąż sobie zażyczył a później jej nie jadł. a jak dzisiaj jej nie dojem to pójdzie w kosz.

Spuchły Wam palce u rąk? bo ja w nocy ściągałam obrączkę bo tak mi paluchy napuchły.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc masakra, ostatecznie zasnęłam o 3, obudziło mnie słoneczko za oknem, mąż zapomniał zaciągnąć rolety, wstałam po 9.
    Głupot się w nocy naczytałam jak nie mogłam spać, muszę ograniczyć internet.

Karolcia mi spuchły całe dłonie, obrączki nie mogłam założyć plus drętwiejące palce, przez to lekarz zalecił mi tą dietę zero soli bo ten stan to przez zatrzymanie wody w organizmie. Dostosowałam dietę i raz że jest poprawa dłonie wracają do normy i z wagą jest lepiej, nie tyłam ale organizm fajnie się oczyszcza.

MiM, gosiunia lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue dzięki za podpowiedź.

a tak z innej beczki, może któraś podpowie co możemy kupić na roczek dla bliźniaczek? (jedna dziewczynka jest chrzestnicą mojego A.)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu...prezenty...ciężka sprawa....

Mi czasem puchną ręce i nogi. ostatnio spuchly nogi jak byłam w oceanarium i złaziłam się troszkę. Sama chyba zacznę stosowac diete bez soli - dla zdrowia.

Gosia siostra z synkiem do mnie przyjeżdza ale może ok 24 marca się do ciebie wybiorę :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł daj spokój bo w kwietniu mam taki wysyp, że głowa mała ;)
    mąż, mój chrześniak + jakieś drobiazgi dla dwóch jego sióstr (też naszych chrzestnic) i urodziny bliźniaczek (jedna to chrzestnica męża więc też dwa prezenty)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już obrączki od dwóch tygodni nie noszę :)

Piguska a co ci się stało że wylądowałaś w szpitalu?

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może zabawki edukacyjne dostosowane do wieku, tyle że są niestety drogie ;/

ja na roczek chrześnicy dałam rodzicom kasę co jak co dzieciom trudno mi kupować zabawki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 11:00

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz jak nie miałam pomysłu na prezent dla malutkiego dziecka, to dawałam kartę podarunkową z Rossmana. Zawsze rodzice dziecka mogą kupić co tylko potrzebują.

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karty podarunkowe są suuuper :)

• beti97 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polazłam na zakupy i oczywiście miałam już na Wiki w tym miesiącu nie wydawać ale kupiłam jej tycie skarpetki do szpitala, czapeczkę i na wyrost bluzeczkę w Pepco za 5,99. Koniec kupowania bo w końcu suchy chleb będę jeść i popijać wodą z Tesco. Strasznie dużo piję, w nocy budzę się kilka razy tak mnie suszy. Na wyjazd do B. marzy mi się kupić jej parę rzeczy z nexta. W kwietniu może coś zamówię bo to dla mnie lżejszy miesiąc. U mnie w rodzinie wszyscy mają urodziny, imieniny w drugiej połowie roku więc Wiki będzie miała lepiej z prezentami bo jak ja siostra i siostrzenica mamy pod rząd to rodzinka padała finansowo.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja już od dawna nie noszę obrączki, bo mi zaczęły puchnąć palce co jakiś czas, więc już wtedy ściagnęłam. Jakos 2 tyg temu nałożyłam jak szliśmy do kościoła ale w połowie mszy ściągałam, bo cała ręka mi pulsowała.

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy którąś z Was chce rodzic w Wawie na Madalinskiego ale słyszałam, że tam nic nie dają.

U mnie w szpitalu dają wszystko dla mamy i dziecka. :)

Druga pralka jedzie ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w przyszłą niedzielę mamy jechać do nich na "kawę" to podpytam, najwyżej damy kartę podarunkową do smyka.
    Coś mnie kłuje w lewym boku.
    Zbieram się na te zakupy jak sójka za morze, dopiero włosy umyłam :P i oko maźnęłam

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kchane moje proszę trzymajcie mocno kciuki żeby udało się dzisiaj kipic wózek dla Poli znalazłam świetną ofertę na bwbetto luca jeszcze rok na gwarancji
    Wszystko zleży od tego o której pan mąż skończy pracę
    A najgorsze jest to że już jedna para jest umowiona na oglądanie o 17
    Kasę dołoży nam moja mama

Mi sie zdarza puchnięcie palców u rąk ale ja obrączkę i pierścionki i tak zakładam tylko jak wychodzę z domu

A u nas wysyp w kwietniu maju mąż, teść, bratowa, bratanek mama i siostra no i Polinka nasza :)

Karolcia88, gosiunia, dorota1987, MiM, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez juz bez obraczki 2 tygodnie chodze bo ciasno sie zrobilo.
    w koncu do pracy nie dojechalam bo pomylilam godziny odjazdu busa i pojechal wczesniej. Nie wiem gdzie ja mam glowe.

teraz robie spaghetti na obiad i bede odpoczywac bo piecze mnie w krzyzu.

W piatek zaczynam szkole rodzenia :)

Co do prezentow dla dzieci to ja mam zawsze problem. Zabawki edukacyjne wydaja sie byc spoko.

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia kciuki mocno zaciśnięte (i żeby tamta para nie dojechała :P)!

my jeszcze mamy taki lipiec urodzajny, ale teraz ogólnie całą rodziną postanowiliśmy, że się składamy od pary po 50zł i kupujemy jeden jakiś porządny prezent (a uzbiera się przynajmniej z 6 par więc za 300 można już coś kupić fajnego).
    Myślałam, że tylko ja taka jakaś, że mi ciasno w obrączce :P
    Ofe zabawki edukacyjne są spoko, ale cen takich nie mają ;)

gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda Karolcia, zabawki sa drogie Niestety.

Gosiu kciukam mocno. :) oby sie udalo.

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Anioł - dzięki za info odnośnie promocji na staniki w Mothercare. Może uda mi się coś upolować w piątek. Mam wtedy wizytę u gin więc kuknę do jakiejś Galerii po drodze ;)

Karolcia - prezent dla roczniaka. Pamiętam że Emilka na Pierwsze Urodzinki dostała różne prezenty a najbardziej sparwdził się taki pałąk do kąpieli - który przyczepia się na przyzsawkach do wanny i tam były zawiedzone pojemniki, zwierzątka, młynek na wodę - dla Emilki był to HIT ;)

Karolcia88, KotMisia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ