X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was przebiję, ślub brałam w grudniu i poza samą ceremonią... obrączki na palcu od tamtego dnia nie miałam ;) Od dawna mam problemy z zespołem cieśni nadgarstka i paluchy mam jak serdelki... Jak próbowałam ją wbić na palec, to najdalej wchodziła do kości ;) Pierścionek zaręczynowy noszę, ale czasem muszę go ściągać, bo krew nie dochodzi i paluch drętwieje... I teraz dziwnie się czuję, bo gdzie bym nie poszła, to każdy patrzy a tu mąż ma obrączkę, a ja bez... Czuję się jak kochanka :D

Pigulska, uuu u mnie była żywa krew :( W szpitalu nie wiedzieli skąd i dlaczego, dopiero na ostatniej wizycie u mojej ginekolog została odkryta nadżerka :/ Mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnego :)

Bakterie w moczu, leukocyty, erytrocyty, nabłonki, szczawiany wapnia... Miałam wszystko ;) Kuracja sokiem z żurawiny i jak ręką odjął ;) Ja miałam sok Vigana, nie rozcieńczałam, bo był całkiem znośny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 15:39

gosiunia lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ja tez miałam jakies bakterie w moczu - ale był w granicach normy i lekarz jakos sie tym nie przejął.
    Który sok z żurawiny kupowałyscie - bo jak zerknełam to jest ich tylllllleeee.... ze szok.?

Ja kupiłam z Oleofarm, 500 ml, cena ok 30 zł.

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia brak mi słów o tej całej sytuacji z Zusem :/ mam nadzieję że jednak do rozwiązania się sprawa wyjaśni

Gosia trzymam kciuki a potem chwal się tym wózkiem ;)

Mi trochę spuchły palce ale jeszcze noszę obrączkę i zaręczynowy bo mnie nie cisną za bardzo, myślę że niedługo zdejme gdyby tak czasem mogły więcej spuchnąć

Paulinqa Mikołaj nieśmiały ale bardzo przystojny ;) a Karmelek to słodka kuleczka :)

gosia86 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka u mnie lekarz nic nie znalazł...mam nadzieję że moja ginekolog też niczego się niedopatrzy. Całe szczęście z Małym wszystko ok z szyjka i łożyskiem też :)

Ja mam z firmy Donum naturea sok żurawina z wit. C za ok 12 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 15:57

paulinqa, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa ale slodziaki :*

Ech chyba nic tego wózka bo mąż jeszcze w pracy no chyba ze ta pierwsza para jednak sie rozmyśli

U okulisty wszystko ok nie ma przeciwwskazań do porodu sn

paulinqa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze ze wizyta udana Gosiu a z wózkiem jeszcze nic straconego :)

gosia86 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti tak z takim psiakiem będzie wyzwanie a nie jest taki grzeczny jak w dniu gdy go dostałam;) ale mamy duże podwórko więc już sobie biega, no i moja mama jest nim urzeczona ;) wszedzie go zabiera i bawi sie z nim;D także będzie rozpieszczony a i mi troche ruchu przybyło bo jak taka pogoda jest to ide do ogrodu z nim i siedze na słoncu albo spacer ;)

Gosiu może uda się z wózkiem trzymam kciuki;)

a ja od kilku dni mam wieksze upławy czy wy tez tak macie??? tzn więcej śluzu?

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Eklerka u mnie lekarz nic nie znalazł...mam nadzieję że moja ginekolog też niczego się niedopatrzy. Całe szczęście z Małym wszystko ok z szyjka i łożyskiem też :)

Ja mam z firmy Donum naturea sok żurawina z wit. C za ok 12 zł

A dużo plamiłaś? Czy to taka jednostkowa sprawa była?
    Dobrze że wszystko OK

Jak leżałam z Młodą to na sali był z nami chłopczyk, który urodził się w 32tc, bo na prenatalnych wyszło że owiną się pępowiną wokół szyi. Na szczęście lekarz to wychwycił i za kilka dni już dziewczyna miała cesarkę a Młody cały i zdrowy.

gosiunia lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piesek to super sprawa my chcemy psa ale dopiero jak zrobimy ogrodzenie no i mąż chce akita inu a te psy do tanich nie należą
    No nic jak nie uda się z tym bebetto to będę szukać innego ważne że mam już kasę na wózek :) (mama wzięła kredyt i będziemy spłacać na spółkę)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa ja mam od 2 tygodni zwiększoną ilość śluzu.

Gosiu fajnie, że mama Ci pomogła w kwestii zakupu wózka.

Moja to mi tylko dokłada problemów no ale ona jest " chora". ;/

Dziś już ryczałam przez nią.

atdc8iikup31msj2.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe nie płacz bo dzidzia tez odczuwa to co ty..
    nam na wózek dali moi rodzice i mojego Arka;) nawet kupiam juz posciel do łózeczka;)

a i zamierzam prac już ubranka bo boję się że nie zdąże ;p może jutro jak bedzie cieplo;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też śluzu więcej zwłaszcza po zmniejszeniu luteiny

Ofeline współczuję Ci
    Z moja tez nie jest zawsze idealnie ale zawsze mogę liczyć na jej pomoc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tu wpadam żeby niejakiej GabiK jeszcze raz serdecznie i oficjalnie podziękować za pomoc :) normalnie stawiam co tam chcesz jak już się obie rozpakujemy :D

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    A dużo plamiłaś? Czy to taka jednostkowa sprawa była?
    Dobrze że wszystko OK
    W sumie przez dwa dni miałam takie brązowe upławy ale na szczęście ustąpiły

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam rade kochane :)

Wiem, że ten temat już był poruszany ale nie chce mi się szukać jakieś 100 stron wstecz
    :P

Jakich kosmetyków będziecie używać do kąpieli maluszka? Płyn do wody, szampon, mydełko czy nic?? I czy po każdej kąpieli smarować dziecko balsamem, jeśli tak to jakim??

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super że mama wam pomaga :)

Ja byłam na zakupach i wpadłam do Pepco że niby tylko po wieszaczki dla Małego no ale oczywiście kupiłam o wiele więcej :P jakoś nie mogłam się opamietac ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6248cc525387.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7aef84a583e3.jpg

Skusiłam się na kocyk bo jest milusi w dotyku i tani 15 zł
    No i maskotce z pozytywką też nie mogłam się oprzeć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 17:06

gosia86, Karolcia88 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja kojarzę temat i też współczuję :( masz rację to jest choroba
    Miałam nadzieję że na SR się właśnie dowiem co i jak z tą kąpielą ale póki co pierwsze zajęcia mnie ominęły i nie wiem czy się w ogóle wybiorę. Ogólnie kupiłam taki płyn do kąpieli z hippa i chciałam to tylko wlać do wody i w tym małego wypluskać. A po kąpieli mam oliwke i balsam i nie wiem czym smarować i czy w ogóle smarować

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska świetne zakupy, ja kupiłam w Pepco córci takie same dresiki z łatkami na kolankach tylko różowe w kremowe paski, może widziałaś... ;)

Ja mam pierwsze zajęcia ze SR w piątek i może się wstrzymam jednak z zakupami do tego czasu..

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak widziałam :) były też w niebieskie paski ale rozm.przebrana tylko na 80 zostały

Położna na pewno Ci doradzi co kupić i w czym kąpać, a skoczyć do sklepu to można raz dwa ;) Ja zaopatrzylam się w rosmannie

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat się przewijał. Ogólnie jeśli chcecie używać emolientów to potem maluszka już niczym nie smarujemy. Przez pierwszy miesiąc można kąpać w samej ciepłej wodzie i smarować balsamikiem jeśli ma suchą skórę. Oliwka jest ponoć do kitu, zatyka pory. Tak samo jeśli przewijamy z chusteczkami nawilżanymi to już nie smarujemy pupy niczym, chyba, że są odparzenia.
    Ja właśnie przez miesiąc będę w samej wodzie kąpać, a potem kupię płyn do kąpieli babydream i zobaczę jak się sprawdza.

3i4920mm0jlmd1e9.png

‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ