Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was przebiję, ślub brałam w grudniu i poza samą ceremonią... obrączki na palcu od tamtego dnia nie miałam ;) Od dawna mam problemy z zespołem cieśni nadgarstka i paluchy mam jak serdelki... Jak próbowałam ją wbić na palec, to najdalej wchodziła do kości ;) Pierścionek zaręczynowy noszę, ale czasem muszę go ściągać, bo krew nie dochodzi i paluch drętwieje... I teraz dziwnie się czuję, bo gdzie bym nie poszła, to każdy patrzy a tu mąż ma obrączkę, a ja bez... Czuję się jak kochanka :D

Pigulska, uuu u mnie była żywa krew :( W szpitalu nie wiedzieli skąd i dlaczego, dopiero na ostatniej wizycie u mojej ginekolog została odkryta nadżerka :/ Mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnego :)

Bakterie w moczu, leukocyty, erytrocyty, nabłonki, szczawiany wapnia... Miałam wszystko ;) Kuracja sokiem z żurawiny i jak ręką odjął ;) Ja miałam sok Vigana, nie rozcieńczałam, bo był całkiem znośny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 15:39

gosiunia lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ja tez miałam jakies bakterie w moczu - ale był w granicach normy i lekarz jakos sie tym nie przejął.
    Który sok z żurawiny kupowałyscie - bo jak zerknełam to jest ich tylllllleeee.... ze szok.?

Ja kupiłam z Oleofarm, 500 ml, cena ok 30 zł.

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia brak mi słów o tej całej sytuacji z Zusem :/ mam nadzieję że jednak do rozwiązania się sprawa wyjaśni

Gosia trzymam kciuki a potem chwal się tym wózkiem ;)

Mi trochę spuchły palce ale jeszcze noszę obrączkę i zaręczynowy bo mnie nie cisną za bardzo, myślę że niedługo zdejme gdyby tak czasem mogły więcej spuchnąć

Paulinqa Mikołaj nieśmiały ale bardzo przystojny ;) a Karmelek to słodka kuleczka :)

gosia86 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka u mnie lekarz nic nie znalazł...mam nadzieję że moja ginekolog też niczego się niedopatrzy. Całe szczęście z Małym wszystko ok z szyjka i łożyskiem też :)

Ja mam z firmy Donum naturea sok żurawina z wit. C za ok 12 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 15:57

paulinqa, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa ale slodziaki :*

Ech chyba nic tego wózka bo mąż jeszcze w pracy no chyba ze ta pierwsza para jednak sie rozmyśli

U okulisty wszystko ok nie ma przeciwwskazań do porodu sn

paulinqa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze ze wizyta udana Gosiu a z wózkiem jeszcze nic straconego :)

gosia86 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti tak z takim psiakiem będzie wyzwanie a nie jest taki grzeczny jak w dniu gdy go dostałam;) ale mamy duże podwórko więc już sobie biega, no i moja mama jest nim urzeczona ;) wszedzie go zabiera i bawi sie z nim;D także będzie rozpieszczony a i mi troche ruchu przybyło bo jak taka pogoda jest to ide do ogrodu z nim i siedze na słoncu albo spacer ;)

Gosiu może uda się z wózkiem trzymam kciuki;)

a ja od kilku dni mam wieksze upławy czy wy tez tak macie??? tzn więcej śluzu?

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Eklerka u mnie lekarz nic nie znalazł...mam nadzieję że moja ginekolog też niczego się niedopatrzy. Całe szczęście z Małym wszystko ok z szyjka i łożyskiem też :)

Ja mam z firmy Donum naturea sok żurawina z wit. C za ok 12 zł

A dużo plamiłaś? Czy to taka jednostkowa sprawa była?
    Dobrze że wszystko OK

Jak leżałam z Młodą to na sali był z nami chłopczyk, który urodził się w 32tc, bo na prenatalnych wyszło że owiną się pępowiną wokół szyi. Na szczęście lekarz to wychwycił i za kilka dni już dziewczyna miała cesarkę a Młody cały i zdrowy.

gosiunia lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piesek to super sprawa my chcemy psa ale dopiero jak zrobimy ogrodzenie no i mąż chce akita inu a te psy do tanich nie należą
    No nic jak nie uda się z tym bebetto to będę szukać innego ważne że mam już kasę na wózek :) (mama wzięła kredyt i będziemy spłacać na spółkę)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa ja mam od 2 tygodni zwiększoną ilość śluzu.

Gosiu fajnie, że mama Ci pomogła w kwestii zakupu wózka.

Moja to mi tylko dokłada problemów no ale ona jest " chora". ;/

Dziś już ryczałam przez nią.

atdc8iikup31msj2.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe nie płacz bo dzidzia tez odczuwa to co ty..
    nam na wózek dali moi rodzice i mojego Arka;) nawet kupiam juz posciel do łózeczka;)

a i zamierzam prac już ubranka bo boję się że nie zdąże ;p może jutro jak bedzie cieplo;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też śluzu więcej zwłaszcza po zmniejszeniu luteiny

Ofeline współczuję Ci
    Z moja tez nie jest zawsze idealnie ale zawsze mogę liczyć na jej pomoc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tu wpadam żeby niejakiej GabiK jeszcze raz serdecznie i oficjalnie podziękować za pomoc :) normalnie stawiam co tam chcesz jak już się obie rozpakujemy :D

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    A dużo plamiłaś? Czy to taka jednostkowa sprawa była?
    Dobrze że wszystko OK
    W sumie przez dwa dni miałam takie brązowe upławy ale na szczęście ustąpiły

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam rade kochane :)

Wiem, że ten temat już był poruszany ale nie chce mi się szukać jakieś 100 stron wstecz
    :P

Jakich kosmetyków będziecie używać do kąpieli maluszka? Płyn do wody, szampon, mydełko czy nic?? I czy po każdej kąpieli smarować dziecko balsamem, jeśli tak to jakim??

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super że mama wam pomaga :)

Ja byłam na zakupach i wpadłam do Pepco że niby tylko po wieszaczki dla Małego no ale oczywiście kupiłam o wiele więcej :P jakoś nie mogłam się opamietac ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6248cc525387.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7aef84a583e3.jpg

Skusiłam się na kocyk bo jest milusi w dotyku i tani 15 zł
    No i maskotce z pozytywką też nie mogłam się oprzeć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 17:06

gosia86, Karolcia88 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja kojarzę temat i też współczuję :( masz rację to jest choroba
    Miałam nadzieję że na SR się właśnie dowiem co i jak z tą kąpielą ale póki co pierwsze zajęcia mnie ominęły i nie wiem czy się w ogóle wybiorę. Ogólnie kupiłam taki płyn do kąpieli z hippa i chciałam to tylko wlać do wody i w tym małego wypluskać. A po kąpieli mam oliwke i balsam i nie wiem czym smarować i czy w ogóle smarować

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska świetne zakupy, ja kupiłam w Pepco córci takie same dresiki z łatkami na kolankach tylko różowe w kremowe paski, może widziałaś... ;)

Ja mam pierwsze zajęcia ze SR w piątek i może się wstrzymam jednak z zakupami do tego czasu..

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak widziałam :) były też w niebieskie paski ale rozm.przebrana tylko na 80 zostały

Położna na pewno Ci doradzi co kupić i w czym kąpać, a skoczyć do sklepu to można raz dwa ;) Ja zaopatrzylam się w rosmannie

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat się przewijał. Ogólnie jeśli chcecie używać emolientów to potem maluszka już niczym nie smarujemy. Przez pierwszy miesiąc można kąpać w samej ciepłej wodzie i smarować balsamikiem jeśli ma suchą skórę. Oliwka jest ponoć do kitu, zatyka pory. Tak samo jeśli przewijamy z chusteczkami nawilżanymi to już nie smarujemy pupy niczym, chyba, że są odparzenia.
    Ja właśnie przez miesiąc będę w samej wodzie kąpać, a potem kupię płyn do kąpieli babydream i zobaczę jak się sprawdza.

age.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ