X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu ich nie kochac? ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same sobie takich mężów wybrałyśmy :)

Wypiłam kubek ciepłego mleka podobno na sen dobry sposób... zobaczymy.

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dzisiaj też mam problem ze spaniem :/ może mnie jeszcze sen zmorzy za jakiś czas

Trochę miałam nadrabiania i tyle chciałam napisać a teraz pustka w głowie ;)

Dorota wyrazy współczucia (przytulam) myślę że na Twoim miejscu również poszłabym na pogrzeb w końcu to ostatnie pożegnanie

Mim dobrze ze juz w domu i Matylda była taka dzielna :) i mam nadzieję że to co maz przywlókł do domu to nie żadna grypa jelitowa :/

Kochane gratuluję wszystkich wieści z wizyt i wszystkich mniejszych i większych kopniaczków :D niektóre są juz bolesne na tym etapie ale mnie osobiście uspokajają ze wszystko z moim Szrabem jest w porządku <3

Anioł super że rozprawa się udała oby tak dalej ;)

Paulinqa ja tez chce zobaczyć szczeniaczka! ;)

Gosiu współczuję sytuacji i problemów z kasą :( na pewno macie z mężem z tego powodu zmartwienia ale wierzę że dacie radę :) no i zdobędziesz w końcu upragnioną brykę dla Poli ;)

Ale się rozpisałam ;) spóźnione życzenia z okazji naszego święta kochane! :*

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo teściowa też już nie śpi i trzaska talerzami... :/

KotMisia, AGA 30 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:07

GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie wtorkowo :)

Dołączam sie do tych co z kasa krucho, bo ten miesiąc bedzie jakas masakra :/

MiM dobrze, ze wróciliście do domu. Troche to trwało, ale najważniejsze ze jest juz dobrze.

Paulinqa pokazuj pieseczka!!! Tez bym chciała, ale zwłaszcza teraz nie wiem jak bym dała rade z psiakiem. Stwierdziliśmy, ze kiedyś dziecku kupimy jesli wykaże taka chęć :)

Rika jaki krem z fitrem kupiłaś? To dla synka czy corci? I jak bułeczki wyjdą to koniecznie prepis :)

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :*
    Madziorek ja kupiłam linomag sun w gemini

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wstaw przepis na te buleczki, az mi sie slodko w.buzi zrobilo.

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:07

GabiK, gosia86, madziorek, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia swiadectwa pracy sa wystawiane od umowy o prace,a od umowy zlecenia nie. Poza tym nawet w przypadku umowy o prace pracodawcy o tym zapominaja i nie wystawiaja, szczegolnie od kilku lat kiedy funkcjonuje system elektroniczny i zus przesyla co roku info o wysokosci i terminach skladek jakie do niego wplynely. Poza tym przez okres 5 lat przechowujemy dokumenty skarbowe, nie ma takiego obowiazku dot.umow czy swiadectw pracy. Nie musisz tego miec i mozesz im to powiedziec,tym bardziej,ze kazda wplaacona za Ciebie skladke zus na odnotowana w swoim systemie elektronicznym, a zadaja.dok za 8 lat skoro od 2007. Tyle,ze jesli nie widza u siebie skladek to bez umow czy swiadectw pracy ich nie nalicza, bedzie tak jakbys w ogole w tym czasie nie pracowala.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, Gosia dzięki za informacje :) dzis ma przyjść na kawe kolezanka, która rodziła 2 lata temu w naszym szpitalu i moze cos podpowie :) z tego co wiem u nas dla dziecka do szpitala nie trzeba ubranek, bo ubierają w swoje i tylko na wyjście trzeba zabrac. Poza tym położna mowila, ze nam przygotuje jakieś listy potrzebnych rzeczy. Mam nadzieje, ze bedzie to jakas konkretna lista a nie ogólna, bo sporo dziewczyn jeździ do miast położonych niedaleko.

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

My dziś wyjątkowo się wyspałyśmy, mała obudziła się razem ze mną i jak tylko odwróciłam się do męża to domagała się buziaczka od tatusia, dopiero wtedy się uspokoiła ;)

MiM super, że Matylda już w domku i dzielnie zniosła szpital :)

Magic super wieści :) Widzę, że Malutka Twoja to taki wstydzioszek (albo złośnica :P) jak moja Iza ;)

Agusia.. już nie mam słów na ZUS, masz możliwość skonsultować się z jakimiś radcami czy adwokatami? Może są jakieś wolontariaty? To jest chore co oni wyprawiają, ale nie można się poddać.. Trzymamy kciuki. Sama się zastanawiam co to będzie z moim ZUSem.. Lekarz wyrzucił mnie na L4 ostatnio, zobaczymy co się będzie działo w najbliższym miesiącu, ale finansowo to nie zapowiada się ciekawie. Spłacimy wszystkie długi i od kwietnia jedziemy na pensji męża tylko jeżeli się przyczepią, bo dochody z firmy pewnie pokryją wszelkie koszty i zastanawiam się czy to wystarczy..

Dziś zaczynamy szkołę rodzenia :) Mam wziąć zmienne obuwie dla mnie i dla mężą, a mąż prosto po pracy przyjedzie więc już go widzę w trampkach i garniturze :P

Mało piszę, bo w domu mam rodziców (o zgrozo!), pierwszy raz przyjechali do Warszawy od lat młodości i teraz jestem niańką, a ledwie chodzę.. byle do piątku ;) Przecieramy szlaki na wypadek szybszego porodu, przyjadą do pomocy ;)
    W wolnym czasie wrzucę Wam fotki słodkości z bociankowego, bo super wyszło. Mała dostała pozytywkę fischer price i sukienusie :)

Trzymamy kciuki za wizyty i życzymy pięknego dnia! :*

PIGULSKA, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka mówiła że jak się ma w szpitalu swoje ubranka to potem trudno je odzyskać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Trzymam kciuki za sprawę zzusem.

Ja myślę co jeszcze muszę kupic i a pewno termometr.
    Dzis może skocze do Ikei i zamontuje drzwiczki w szafce dla małej.

Buziaki

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, milego dnia. Ja mam dzis wychodne. Jade na pogaduszki do pracy :)

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura rzuć okiem w Ikei jak możesz na ceny prześcieradeł do łóżeczka :*
    Ja dzisiaj do okulisty jadę tak kontrolnie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja kupiłam zestaw 2 prześcieradeł w ikei za 29 zl

Kurcze mam liczyć ruchy od 9 a młody teraz występy robi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 08:29

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a masz czas na kawę?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura niestety jadę dzisiaj z mamą bo chce żebym poszła z nią do nfz-u :(
    Ale możemy umówić się na 26. :)
    Dzięki Madziorek

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się wtorkowo ;-)
    Córka odwiedzona do szkoły a ja zaliczyłam już laboratorium bo jutro wizyta u eendokrynologa, teraz śmigam do mamy na kawkę i jeszcze trzeba zaliczyć spacer z psem.
    U nas ze spaniem dalej kiepsko ale widzę że nie tylko mnie ta przypadłość dopadła

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ