Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Ja dzisiaj też mam problem ze spaniemmoże mnie jeszcze sen zmorzy za jakiś czas
Trochę miałam nadrabiania i tyle chciałam napisać a teraz pustka w głowie
Dorota wyrazy współczucia (przytulam) myślę że na Twoim miejscu również poszłabym na pogrzeb w końcu to ostatnie pożegnanie
Mim dobrze ze juz w domu i Matylda była taka dzielnai mam nadzieję że to co maz przywlókł do domu to nie żadna grypa jelitowa
Kochane gratuluję wszystkich wieści z wizyt i wszystkich mniejszych i większych kopniaczkówniektóre są juz bolesne na tym etapie ale mnie osobiście uspokajają ze wszystko z moim Szrabem jest w porządku
Anioł super że rozprawa się udała oby tak dalej
Paulinqa ja tez chce zobaczyć szczeniaczka!
Gosiu współczuję sytuacji i problemów z kasąna pewno macie z mężem z tego powodu zmartwienia ale wierzę że dacie radę
no i zdobędziesz w końcu upragnioną brykę dla Poli
Ale się rozpisałamspóźnione życzenia z okazji naszego święta kochane! :*
gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witamy sie wtorkowo
Dołączam sie do tych co z kasa krucho, bo ten miesiąc bedzie jakas masakra
MiM dobrze, ze wróciliście do domu. Troche to trwało, ale najważniejsze ze jest juz dobrze.
Paulinqa pokazuj pieseczka!!! Tez bym chciała, ale zwłaszcza teraz nie wiem jak bym dała rade z psiakiem. Stwierdziliśmy, ze kiedyś dziecku kupimy jesli wykaże taka chęć
Rika jaki krem z fitrem kupiłaś? To dla synka czy corci? I jak bułeczki wyjdą to koniecznie prepis -
nick nieaktualny
-
Agusia swiadectwa pracy sa wystawiane od umowy o prace,a od umowy zlecenia nie. Poza tym nawet w przypadku umowy o prace pracodawcy o tym zapominaja i nie wystawiaja, szczegolnie od kilku lat kiedy funkcjonuje system elektroniczny i zus przesyla co roku info o wysokosci i terminach skladek jakie do niego wplynely. Poza tym przez okres 5 lat przechowujemy dokumenty skarbowe, nie ma takiego obowiazku dot.umow czy swiadectw pracy. Nie musisz tego miec i mozesz im to powiedziec,tym bardziej,ze kazda wplaacona za Ciebie skladke zus na odnotowana w swoim systemie elektronicznym, a zadaja.dok za 8 lat skoro od 2007. Tyle,ze jesli nie widza u siebie skladek to bez umow czy swiadectw pracy ich nie nalicza, bedzie tak jakbys w ogole w tym czasie nie pracowala.
-
Rika, Gosia dzięki za informacje
dzis ma przyjść na kawe kolezanka, która rodziła 2 lata temu w naszym szpitalu i moze cos podpowie
z tego co wiem u nas dla dziecka do szpitala nie trzeba ubranek, bo ubierają w swoje i tylko na wyjście trzeba zabrac. Poza tym położna mowila, ze nam przygotuje jakieś listy potrzebnych rzeczy. Mam nadzieje, ze bedzie to jakas konkretna lista a nie ogólna, bo sporo dziewczyn jeździ do miast położonych niedaleko.
-
Cześć
My dziś wyjątkowo się wyspałyśmy, mała obudziła się razem ze mną i jak tylko odwróciłam się do męża to domagała się buziaczka od tatusia, dopiero wtedy się uspokoiła
MiM super, że Matylda już w domku i dzielnie zniosła szpital
Magic super wieściWidzę, że Malutka Twoja to taki wstydzioszek (albo złośnica
) jak moja Iza
Agusia.. już nie mam słów na ZUS, masz możliwość skonsultować się z jakimiś radcami czy adwokatami? Może są jakieś wolontariaty? To jest chore co oni wyprawiają, ale nie można się poddać.. Trzymamy kciuki. Sama się zastanawiam co to będzie z moim ZUSem.. Lekarz wyrzucił mnie na L4 ostatnio, zobaczymy co się będzie działo w najbliższym miesiącu, ale finansowo to nie zapowiada się ciekawie. Spłacimy wszystkie długi i od kwietnia jedziemy na pensji męża tylko jeżeli się przyczepią, bo dochody z firmy pewnie pokryją wszelkie koszty i zastanawiam się czy to wystarczy..
Dziś zaczynamy szkołę rodzeniaMam wziąć zmienne obuwie dla mnie i dla mężą, a mąż prosto po pracy przyjedzie więc już go widzę w trampkach i garniturze
Mało piszę, bo w domu mam rodziców (o zgrozo!), pierwszy raz przyjechali do Warszawy od lat młodości i teraz jestem niańką, a ledwie chodzę.. byle do piątkuPrzecieramy szlaki na wypadek szybszego porodu, przyjadą do pomocy
W wolnym czasie wrzucę Wam fotki słodkości z bociankowego, bo super wyszło. Mała dostała pozytywkę fischer price i sukienusie
Trzymamy kciuki za wizyty i życzymy pięknego dnia! :*
PIGULSKA, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witamy się wtorkowo
Córka odwiedzona do szkoły a ja zaliczyłam już laboratorium bo jutro wizyta u eendokrynologa, teraz śmigam do mamy na kawkę i jeszcze trzeba zaliczyć spacer z psem.
U nas ze spaniem dalej kiepsko ale widzę że nie tylko mnie ta przypadłość dopadła