X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu ich nie kochac? ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same sobie takich mężów wybrałyśmy :)

Wypiłam kubek ciepłego mleka podobno na sen dobry sposób... zobaczymy.

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dzisiaj też mam problem ze spaniem :/ może mnie jeszcze sen zmorzy za jakiś czas

Trochę miałam nadrabiania i tyle chciałam napisać a teraz pustka w głowie ;)

Dorota wyrazy współczucia (przytulam) myślę że na Twoim miejscu również poszłabym na pogrzeb w końcu to ostatnie pożegnanie

Mim dobrze ze juz w domu i Matylda była taka dzielna :) i mam nadzieję że to co maz przywlókł do domu to nie żadna grypa jelitowa :/

Kochane gratuluję wszystkich wieści z wizyt i wszystkich mniejszych i większych kopniaczków :D niektóre są juz bolesne na tym etapie ale mnie osobiście uspokajają ze wszystko z moim Szrabem jest w porządku <3

Anioł super że rozprawa się udała oby tak dalej ;)

Paulinqa ja tez chce zobaczyć szczeniaczka! ;)

Gosiu współczuję sytuacji i problemów z kasą :( na pewno macie z mężem z tego powodu zmartwienia ale wierzę że dacie radę :) no i zdobędziesz w końcu upragnioną brykę dla Poli ;)

Ale się rozpisałam ;) spóźnione życzenia z okazji naszego święta kochane! :*

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo teściowa też już nie śpi i trzaska talerzami... :/

KotMisia, AGA 30 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:07

GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie wtorkowo :)

Dołączam sie do tych co z kasa krucho, bo ten miesiąc bedzie jakas masakra :/

MiM dobrze, ze wróciliście do domu. Troche to trwało, ale najważniejsze ze jest juz dobrze.

Paulinqa pokazuj pieseczka!!! Tez bym chciała, ale zwłaszcza teraz nie wiem jak bym dała rade z psiakiem. Stwierdziliśmy, ze kiedyś dziecku kupimy jesli wykaże taka chęć :)

Rika jaki krem z fitrem kupiłaś? To dla synka czy corci? I jak bułeczki wyjdą to koniecznie prepis :)

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :*
    Madziorek ja kupiłam linomag sun w gemini

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wstaw przepis na te buleczki, az mi sie slodko w.buzi zrobilo.

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:07

GabiK, gosia86, madziorek, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia swiadectwa pracy sa wystawiane od umowy o prace,a od umowy zlecenia nie. Poza tym nawet w przypadku umowy o prace pracodawcy o tym zapominaja i nie wystawiaja, szczegolnie od kilku lat kiedy funkcjonuje system elektroniczny i zus przesyla co roku info o wysokosci i terminach skladek jakie do niego wplynely. Poza tym przez okres 5 lat przechowujemy dokumenty skarbowe, nie ma takiego obowiazku dot.umow czy swiadectw pracy. Nie musisz tego miec i mozesz im to powiedziec,tym bardziej,ze kazda wplaacona za Ciebie skladke zus na odnotowana w swoim systemie elektronicznym, a zadaja.dok za 8 lat skoro od 2007. Tyle,ze jesli nie widza u siebie skladek to bez umow czy swiadectw pracy ich nie nalicza, bedzie tak jakbys w ogole w tym czasie nie pracowala.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, Gosia dzięki za informacje :) dzis ma przyjść na kawe kolezanka, która rodziła 2 lata temu w naszym szpitalu i moze cos podpowie :) z tego co wiem u nas dla dziecka do szpitala nie trzeba ubranek, bo ubierają w swoje i tylko na wyjście trzeba zabrac. Poza tym położna mowila, ze nam przygotuje jakieś listy potrzebnych rzeczy. Mam nadzieje, ze bedzie to jakas konkretna lista a nie ogólna, bo sporo dziewczyn jeździ do miast położonych niedaleko.

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

My dziś wyjątkowo się wyspałyśmy, mała obudziła się razem ze mną i jak tylko odwróciłam się do męża to domagała się buziaczka od tatusia, dopiero wtedy się uspokoiła ;)

MiM super, że Matylda już w domku i dzielnie zniosła szpital :)

Magic super wieści :) Widzę, że Malutka Twoja to taki wstydzioszek (albo złośnica :P) jak moja Iza ;)

Agusia.. już nie mam słów na ZUS, masz możliwość skonsultować się z jakimiś radcami czy adwokatami? Może są jakieś wolontariaty? To jest chore co oni wyprawiają, ale nie można się poddać.. Trzymamy kciuki. Sama się zastanawiam co to będzie z moim ZUSem.. Lekarz wyrzucił mnie na L4 ostatnio, zobaczymy co się będzie działo w najbliższym miesiącu, ale finansowo to nie zapowiada się ciekawie. Spłacimy wszystkie długi i od kwietnia jedziemy na pensji męża tylko jeżeli się przyczepią, bo dochody z firmy pewnie pokryją wszelkie koszty i zastanawiam się czy to wystarczy..

Dziś zaczynamy szkołę rodzenia :) Mam wziąć zmienne obuwie dla mnie i dla mężą, a mąż prosto po pracy przyjedzie więc już go widzę w trampkach i garniturze :P

Mało piszę, bo w domu mam rodziców (o zgrozo!), pierwszy raz przyjechali do Warszawy od lat młodości i teraz jestem niańką, a ledwie chodzę.. byle do piątku ;) Przecieramy szlaki na wypadek szybszego porodu, przyjadą do pomocy ;)
    W wolnym czasie wrzucę Wam fotki słodkości z bociankowego, bo super wyszło. Mała dostała pozytywkę fischer price i sukienusie :)

Trzymamy kciuki za wizyty i życzymy pięknego dnia! :*

PIGULSKA, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka mówiła że jak się ma w szpitalu swoje ubranka to potem trudno je odzyskać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Trzymam kciuki za sprawę zzusem.

Ja myślę co jeszcze muszę kupic i a pewno termometr.
    Dzis może skocze do Ikei i zamontuje drzwiczki w szafce dla małej.

Buziaki

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, milego dnia. Ja mam dzis wychodne. Jade na pogaduszki do pracy :)

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura rzuć okiem w Ikei jak możesz na ceny prześcieradeł do łóżeczka :*
    Ja dzisiaj do okulisty jadę tak kontrolnie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja kupiłam zestaw 2 prześcieradeł w ikei za 29 zl

Kurcze mam liczyć ruchy od 9 a młody teraz występy robi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 08:29

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a masz czas na kawę?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura niestety jadę dzisiaj z mamą bo chce żebym poszła z nią do nfz-u :(
    Ale możemy umówić się na 26. :)
    Dzięki Madziorek

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się wtorkowo ;-)
    Córka odwiedzona do szkoły a ja zaliczyłam już laboratorium bo jutro wizyta u eendokrynologa, teraz śmigam do mamy na kawkę i jeszcze trzeba zaliczyć spacer z psem.
    U nas ze spaniem dalej kiepsko ale widzę że nie tylko mnie ta przypadłość dopadła

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ