X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas kolejny dzień walk z rodzicami się zaczyna :P
    Wczoraj to mało nie rozniosłam domu, tak mnie mama wkurzyła. Wszystko chciała mi tu robić po swojemu, nie było minuty żebym nie musiała biec i interweniować, że sama sobie zrobię jak chwilę odpocznę.. luuudzie wcale nie odpoczęłam. Mieli przyjechać do mnie żeby odpocząć i spędzić ze mną czas przed porodem, a tu tata żyje swoim życiem i kompem, mama szuka tylko gdzie mam grudke kurzu... paranormal activity normalnie. Czuję się złą żoną, bo nawet małego mieszkania nie umiem utrzymać w czystości i zastanawiam sie od wczoraj jak ja ogarnę to wszystko jeszcze z małym dzieckiem. Jestem powoli przerażona, jak robię śniadanie to myślę, że będę musiała jakoś małą z łóżeczka transportować do kuchni bo przecież jak ją zostawię? I ciągle mam takie stany lękowe, że o niej zapomne kiedyś czy coś.. :(

Noc o dziwo miałam w miarę spokojną.. Chociaż śmiesznie rano było, bo nie mogłam z łóżka wstać, tak mi się ułożyła, że stopą o żebra klinowała :D Bałam się, że krzywdę jej zrobię jak się źle zegnę, a teraz to się pręży jak szalona, jak posmyram po pupci czy pleckach (tak obstawiam, że to te części skoro główkowo leży) to jeszcze bardziej sie wygina, tak jej się podoba :) Kocham to cudo całym sercem <3

Kto dziś wizytuje? Trzymamy kciuki :)

gosiunia lubi tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;*

my zis ładnie spalismy teraz zjedliśmy sniadanko ;) tylko w nocy dopadł mnie skurcz w łydce, pierwszy raz cos takiego miałam i bolało tak aż się popłakałam.. czyzby za mało magnezu w organizmie???

Gosia udanych zakupów jak cos to pochwal się ;)

Katalina ja nie lubie jak mama u nas sprząta bo wydaje mi się że ja to robie źle;p nawet chciałam umyc okna teraz ale krzyczeli na mnie i poddałam się ;D w sumie to urodzic jeszcze nie chce.

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina a po co chcesz z Izą iść do kuchni robić śniadanie? Póki berbeć mały to nic mu się nie stanie jak zostanie chwilę w łóżeczku

Paulinqa ja myłam w poniedziałek ;) a rodzić też jeszcze nie chcę ;)
    A bierzesz jakiś magnez/aspargin?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia bo jak ja idę do kuchni to przepadam na dobrą godzinę.. Sobie i mężowi, zaś mężowi do pracy, potem kawa (chociaż słyszałam, że z dzieckiem to kawę pije się zimną pół dnia :P)... Wciąż mam jakieś idylliczne wyobrażenie życia po porodzie.. ;)

Kurcze, promotor ściga mnie o pracę :( Migam sie z tym od roku... w zeszłym roku skończyłam studia i pomyślałam, że skrobnę pracę po ślubie i obronię sie jesienią.. ale jesienią już byłam w ciąży i nie było lekko, bo były te plamienia i miałam się oszczędzać więc olałam pisanie i obronę.. A teraz jestem już zestresowana, że promotor sie dobija i dopytuje, a ja nie mam właściwie nic, bo nie wiem nawet gdzie zapisałam dotychczasowe..

Mama jest właśnie uszczęśliwiona, bo pozwoliłam jej pozmywać... Aż się uśmiechnęła i podziękowała.. jestem w szoku ile praca znaczy dla ludzi w jej wieku :P

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie Karolcia nie biorę bo do tej pory nic mi nie było, zadnych skurczów żaadnych twardnień brzucha.. aż tu nagle te łydki... co radzicie?

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina a nie wystarczy zostawić otworzonych drzwi żeby usłyszeć jak dziecko chociaż stęknie? ;) albo zakupić nianię elektroniczną

Paulinqa to zacznij zażywać magneb6 albo jakiś inny magnez- powinno pomóc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:32

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze lydek moga pojawic sie jesli w organizmie jest malo magnezu. Mnie tez to dopada.
    Zmykam do pracy na pogaduchy :)

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia.. myślę, że będę cierpieć jednak na syndrom przewrażliwionej matki :P
    Pewnie wynajduję teraz problemy, a życie zweryfikuje więc na razie muszę zająć głowę czymś innym żeby nie wymyślać :P

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja (póki co :P) mam zamiar zostawiać Małą w łóżeczku, koleżanka tak nauczyła synka, że nie może mu zniknąć z oczu bo zaraz histeria

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już różne zamiary miałam :P ale uważam, że i tak nas życie zweryfikuje ;)

Aaaa nie mówiłam, byłam wczoraj na SR.. Trafiłam na pierwsze zajęcia z anestezjologiem i jestem przerażona :P Była pierwsza pomoc i omawiane znieczulenia.. Po SR tak się czułam, że zastanawiałam się czy już się nie udać do szpitala :D A w ogóle, szukaliśmy wejścia do przychodni gdzie miało się to odbywać i podeszliśmy pod szpital, bo to wszystko obok siebie. jak nas zobaczyli jeszcze z torbą (buty na zmianę tam miałam :P) to od razu z tekstem, że na położnictwo i porodówkę to tymi schodami na górę (mąż uznał, że schody chyba po to żeby szybciej poszło na sali już :D).

gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Za chwilkę Was nadrobię a teraz tak na szybko chciałam Wam powiedzieć, że oglądam właśnie na TVN pytanie na śniadanie i będzie mowa jeszcze o pielęgnacji pępka malucha po porodzie ;)
    Może powiedzą coś ciekawego ;)

Pozdrawiam

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to napisz co mówili :)
    ja nadrobie tez pozniej bo szalejemy z siostrzencem i lekko nie jest :D

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wypatruje, oglądam od 10 minut a oni jeszcze reklamę dali więc jeszcze chwilę trzeba się uzbroić w cierpliwość..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4085f2d10c51.jpg
    O tali kocyk upolowałam w biedronce za 21,99 wymiary 100*75
    Był spory wybór z Kubusiem puchatkiem, tygryskiem, kłapouchem, myszką miki, i Kubuś z tygryskiem :) były też poncza z hello kitty i spidermanem ale tego nie brałam. kocyk naprawdę milutki w dotyku i myślę że warto za taką kasę
    Wczoraj we Wrocławiu był tylko jeden a w mojej biedrze do wyboru do koloru :)

Katalina a może jakiś leżaczek sobie sprawisz żeby zabierać Izunie do kuchni?
    Mama pewnie chce czuć się potrzebna

Wczoraj zdzwoniła do mnie teściowa że ma ofertę pracy w Holandii ale nie wie co robic bo praca po 15 godzin dziennie a poza tym przeciez będę rodzić i trzeba będzie nam pomóc
    Więc musialm jej tłumaczyć ze przeciez mam mamę na miejscu i siostra chetnie mi pomoże więc niech nie patrzy na mnie tylko jedzie jeśli jest taka potrzeba

Wiem ze jej będzie żal bo to pierwsza wnuczka a jej nie będzie no ale są rzeczy ważne i ważniejsze żyć tez trzeba miec za co

gosiunia, katalina, PIGULSKA, WesołaMama, madziorek lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia śliczny kocyk, też się wczoraj przymierzałam do zakupu, ale były strasznie przebrane. Chciałam też kupić body ale były tak jakby naklejane te wzory i zastanawiałam się czy po praniu to też będzie takie ładne i jednak odłożyłam.

Gosia, dobrze doradziłaś teściowej. Moja mama zawsze jeździ z siostrą na wakacje (takie zagraniczne) i w tym roku chciała zrezygnować bo będę "świeżo" po porodzie i kto mi pomoże (wyjeżdżają na przełomie lipca/sierpnia), ale powiedziałam, żeby jechała bo w razie czego mam teściową i ciocie na miejscu to je będę prosić o pomoc. Też widziałam, że jest rozdarta i trochę jej przykro, ale i tak nie mam jej na miejscu

czekałam chyba z 20 minut na tą migawkę o pielęgnacji kikuta i nie dowiedziałam się niczego co bym już nie wyczytała ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:41

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie to w tym tvn. Niby dużo powiedziała, a nic nowego się nie dowiedziałam. A o tym pępuszku to tyle samo co w książkach piszą ;P

A co do tej kwietnióweczki co urodziła to każdej życzę takiego porodu! :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuski :)
    Ja jak zwykle podczytuję ale mało co tam piszę :)
    Widzę że u was zakupy dalej w obiegu :)

No i my się witamy w 8 miesiącu już :)

Wczoraj kupiłam wózeczek dla Marcelka i juz czeka w pokoiku na niego :)

Za tydzień wizyta już się nie umię doczekać bo ciekawa jestem ile wazy to moje szczęscie :)
    A 19 przyjdzie położna środowiskowa na wizytę organizacyjną i zapoznawczą :)
    Ja mam poprane i poprasowane ciuszki i mam tyle tego że szok o 56 do 68 a nawet 74 rozmiary :)
    Poukładałam w szufladach i opisałam żeby mój Mąz widział co i gdzie jak mu powiem podaj mi coś tam hi hi hi :)

A oto BMW mojego serduszka :) ( zalety : mało pali , lekki zwinny i mały przebieg na liczniku )

http://zapodaj.net/87501e3df640e.jpg.html

A tak mam posegregowane ciuszki w szupladach :)

http://zapodaj.net/ce293dcf8d6e0.jpg.html

http://zapodaj.net/4caa08079a757.jpg.html

I tak pełnych jest 6 szuflad i dwie półki w komodzie :) Wiec ma w czym moje dziecię chodzic :)

Milego dzionka życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:43

gosia86, KotMisia, Bluberry, PIGULSKA, GabiK, katalina, dorota1987 lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też już świruje bo czeka na skierowanie do sanatorium i nie wie kiedy pojedzie
    A teściowej wiem że ciężko i podziwiam tą kobietę
    Ach te mamy :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja też mam ten sam kocyk :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze to szkoda czasu było czekać, nic ciekawego nowego nie powiedzieli

Karolcia88, Karolcia88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ