Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia jaki piękny porządek:) ja sie musze zabrać za układanie
    No nic ciekawego nie było
    Dzwoniła do mnie położna bo nie bylam na 3 zajęciach z Sr bo mi sie nie chciało ale chyba dzisiaj muszę się wybrać
    Agusia milutkie te kocyki, mam nadzieje ze teraz pół rodziny nie wpadnie na pomysł kupna kocyka :) jeszcze zamówię minki ale to juz do wózka dobiorę:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki rzucam temat: PAS POPORODOWY. Myślicie, że warto? Znacie kogoś kto stosował?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA na razie mam dwa cińkie kocyki i stwierdziłam że nie kupuję więcej bo jak urodzę to będzie ciepło a do zimy się dokupi albo dostanie jakieś pewnie :)
    Od szwagierki mam dostać kocyk typowo do nosidełka z dziurkami na pasy więc to starczy myślę :)
    He he ciekawe jak ten pożądek bedzie wyglądał po tygodniu :) :)
    A ja juz szkołe rodzenia zakończyłam i nawet certyfikat dostałam hi hi że gotowa do porodu jestem :)

PIGULSKA, KotMisia, madziorek lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka używała majtek ściągających o ile to tak samo działa?
    Ale brzuszek szybko zrzuciła

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Mamuśki rzucam temat: PAS POPORODOWY. Myślicie, że warto? Znacie kogoś kto stosował?

KotMisia nam w szkole rodzenie położna powiedziała że to nie jest dobre nszenie tego pasa bo macica się zle i ciężko obkurcza w takim pasie :/ A zdrowie chyba ważniejsze niż wygląd :)

KotMisia lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra miała, ale raczej go nie stosowała ( z lenistwa). Ja zamierzam używać.
    Gosia to jak za Tobą dzwonią to pasuje się pokazać ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co myślicie o takiej lampce? http://allegro.pl/reer-lampka-led-z-czujnikiem-swiatla-ruchu-3w1-i5039887560.html

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety lenistwo wzięło górę ostatnio nade mną:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia śliczny kocyk :)

Aga fajna bryka ;) no i taki porządek w szufladach podziwiam :)

Ja przegapiłam na ddt o pielęgnacji pępka czyli w sumie nie mam czego żałować :P

gosia86, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nojaniewiem Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosilam pas poporodowy no i u mnie sie sprawdził, po miesiącu skóra na brzuchu taka jak przed porodem, czyli plaski brzuszek, a bez pasa miałam taką oponkę

Catyyy lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wiadomych powodów na początku po urodzeniu pasa nie będę używać, bo organy wewnętrzne nie są jeszcze na swoim miejscu. Ale pozniej jak najbardziej skorzystam z pasa. Moja koleżanka nosiła pas i była zadowolona, teraz ten pas jest u mnie i czeka na właściwy moment.
    A dziś o 15 mam wizytę, więc trzymajcie kciuki :)

nick nieaktualny, GabiK, PIGULSKA, katalina, gosiunia, madziorek, dorota1987 lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • nojaniewiem Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to witam was dziewczyny, caly czas was czytam, tylko pisac mi się nie chce :) bo z tel. nie wygodnie

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calkiem calkiem ta lampka
    Wczoraj w lumpeksie był podgrzewacz do butelek NUK za 5 zl ale nie było gniazdka żeby sprawdzić czy działa więc go nie wzięłam

Kupujecie maskotki dla maluchów? My dostaliśmy ślicznego misi na ślub teraz mamy go u teściów ale myślę że do łóżeczka będzie idealny tylko go wypiorę:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie zastanawiałam, ale też sądzę jak pisze Aga że to może być trochę nie zdrowe i raczej takich nie będę stosować, lepiej się więcej poruszać, zastosować kosmetyki jakieś dobre i też. Na razie się tym nie martwię.

nick nieaktualny, gosiunia lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    nie Karolcia nie biorę bo do tej pory nic mi nie było, zadnych skurczów żaadnych twardnień brzucha.. aż tu nagle te łydki... co radzicie?
    Paulinka ja miałam straszne skurcze bh i od czasu do czasu łydki. Lekarz kazał brać nospę, ale potem sama wpadłam na to,żeby jednak do suplementu dorzucić extra magnez. I przeszło. Odstawiłam nospę i sam magnez dobrze działa. Brałam ten z serii Prenalen do tej pory i było super, od tego tygodnia przestawiłam się na MagneB6 i pojawiła się taka "zapowiedź" skurczu w łydce, więc polecam ten z Prenalenu. Był testowany klinicznie na ciężarnych, a pozostałe specyfiki nie. Z tym,że lekarze głównie dają magneB6.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po poronieniu próbowałam nosić majtki ściągające ale wtedy bardziej bolał mnie brzuch wiec szybko z nich zrezygnowałam

Gabi miałaś rację utonęłam w lekturze "cień wiatru" dobrze że kolejne części już na mnie czekają:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 11:08

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dacie namiar na te pasy? Ja chyba po porodzie dam chwilę brzuchowi na odpoczynek a potem będę nosiła pas.
    Ja nigdy nie miałam szczupłego brzucha i boję sie, że po porodzie brzuch się wciągnie o zostanie mi taki worek skóra i tluszcz :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, ja wiem że ona chce czuć się potrzebna, ale mnie denerwuje to bo nie potrzebuję w domu służącej i potrafię sobie posprzątać.. no trudno, uszczęśliwiło ją zmywanie :P

Aga super wszystko już przygotowałaś, aż miło sie patrzy :) Ja jeszcze mam wszystko w siatach.. i aż się boję kiedy to wszystko ogarnę :P

Ja o pasie nawet nie myślałam... Sądziłam, że jeżeli będzie poród SN i wszystko ładnie będzie się goić to zacznę ćwiczyć już po dwóch tygodniach :P To tak się nie dzieje? Luuuudzie jestem zielona nawet w pielęgnacji siebie po porodzie..

gosiunia lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Katalina a nie wystarczy zostawić otworzonych drzwi żeby usłyszeć jak dziecko chociaż stęknie? ;) albo zakupić nianię elektroniczną
    Na samym początku dzidzius większość czasu śpi to oczywiste że zostaje w łóżeczku a jak podrosnie i będzie rozbudzony to ja właśnie mam taki leżaczek i będę mogła go zabierać ze sobą do kuchni i mieć go na oku ;)
    Także Katalina chyba nie tylko ty będziesz matką nadwrażliwą ;)

KotMisia, katalina, gosiunia, madziorek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia co do maskotek to też położna w SR poruszała temat że to zbędna rzecz na początku która przyciaga tylko kurz a dziecko maleńkie nie ma z tego nic no jedynie rodzice bo ładnie wygląda to w łóżeczku :)
    Bo jak już dziecko większe to owszem bo już ma zabawę jakąś :)

Fajna ta lampka ciekawe jak mocno świeci ??

nadulek lubi tę wiadomość

‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ