X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika a gdzie kupowałaś łóżko? Bo ja jestem na etapie szukania łóżka piętrowego :)

Kurczę ja już mam stresa przed prenatalnymi :) KotMisia dobrze pamiętam - stresujesz się razem ze mną???

03.02.2014
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana, my spaliśmy dobrze, mały dopiero po moim przebudzeniu zaczyna łobuzować, ale jednak najwięcej szaleństwa jest późnym wieczorem ;-)

Dziś kolejna porcja prasowania - tym razem pościel, kocyki, pieluszki flanelowe.

Jeśli któreś z Was dziś wizytują - życzę dużo dużo wspaniałych wieści i powodzenia, miłego dnia, kochane! :)

GabiK lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja!

Życzę samych udanych wizyt ;) My jutro wizytujemy ale zwykłe usg na NFZ- więc cudów nie ma. Jednak myślę o tym aby zapisać się prywatnie na dokładniejsze pomiary III trymestru.

Dzisiaj obiad muszę zrobić... Mam filet z indyka. Co mam z niego zrobić? Brak weny i chęci :/

Pozdrawiam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:08

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana86 wrote:
    Dziewczyny naprawdę nie szykujecie do szpitala dla waszych maleństw swoich ciuszków i pieluszek? Nam położna mówiła ze co prawda w szpitalach jest to wszystko, ale nie jest to wyprane w specjalnych proszkach dziecięcych, poza tym jak zakładamy dzieciom swoje ciuszki to nabierają one "domowych" bakterii, tak samo jest z pieluszkami, często tatusiowie którzy sa przy porodzie proszeni sa aby wkładać te pieluszki pod swoje tshirty żeby po pierwsze ogrzać ale przede wszystkim żeby dziecko otrzymało te domowe bakterie

Zależy na który Szpital się zdecyduję w Krakowie. Jeśli Żeromski to muszę mieć swoje rzeczy - ubranka, pieluszki, kremy, kocyk a jeśli na Kopernika to tam wręcz zabraniają wnosić swoje rzeczy. I tam maj wszystko: ubranka, kocyki, rożki, pieluszki Bella Heppy, mokre chusteczki, kremy z Mustelli (do pupy i na brodawki), nawet nowiutkie rogale do karmienia!!! Wiem bo siostra rodziła 5 marca.
    Więc wszystko zależy od wytycznych Szpitala, najlepiej przedzwonić i się dowiedzieć...

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem zrobię z tego fileta roladki z indyka a w środku warzywa i boczuś ;)

Catyyy, gosiunia lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM kochana też mam już stres :) w sumie to głupie bo przecież wszystko będzie dobrze! Boję się czy Ola pozostanie sobą. I boję się pomiarów. :( aj głupia jestem :)

A z dobrych informacji to zaczął mi się regulować cukier :) w poniedziałek mam wizytę u diabetologa ciekawe co powie.
    W poniedziałek mam również SR i zajęcia z fizjologii porodu :)

Wiecie zastanawiam się nad porodem samej. Bez nikogo. Całe życie na wszystkie egzaminy, testy itp szlam sama. Brak wsparci działa na mnie mobilizacyjnie. Jak mam kogoś obok to zaczynam się nad sobą uzalac. ;)
    A poród to egzamin, jest cel i do niego trzeba dążyć.

gosiunia, gosia86, jagoodka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyprałam ręcznie dwa kocyki i misia, stwierdziłam że szkoda mi takie cudeńka maltretować w pralce. Myślę co by tu jeszcze zrobić, w szafce czeka prasowanie, ale brak weny w tym kierunku całkowicie. Coś mnie roznosi dzisiaj energia, a przecież to przed porodem się dopiero zdarza. Mogłabym PIT złożyć przez neta ale jak tylko pomyślę to mi się od razu nie chce.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot Misia - z porodem to u mnie wrecz przeciwnie. Jak rodzilam Emilke 16 h to mialam chwile ze prawie plakalam bo juz sil mi brak a maz mnie wspieral abym sie nie rozkleila. Podawal wide, zagadywal i mowil: " juz nigdy wiecej Ci tego nie zrobie. Emilka bedzie jedynaczka" ;-)
    Polozne bardziej sie staraja jak jest ktos kto obserwuje porod swojej ukochanej. Poza tym maz widzi jak ile kobieta musi przejsc ze porod to nie taka prosta sprawa ;-)
    Dlatego u mnie postanowione ze teraz tez rodzimy "razem" ;-)
    Juz maz zartuje " ze jak on przezyje ten porod" ;-)

KotMisia, gosiunia, gosia86, nojaniewiem lubią tę wiadomość

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w takim radosnym nastroju :) nic nie boli, nic nie dolega, mała delikatnie kopie mamusie, żeby nie bolało... Dziś dosłownie widzę świat przez różowe okulary :) bez konkretnego powodu chodzę z uśmiechem na twarzy, oby mi tak zostało na dłużej.

KotMisia, GabiK, Bluberry lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caty, myślałam o Tobie dziś rano, jak tam Natalka właśnie, hehe sama nie wiem czemu, chyba dlatego, że Twoja córcia to moja imienniczka :D
    Mój Anti kopniakuje, brzucho aż skacze, a ja siedzę i się gapię zakochana w tym kopniakach.. <3 ale u nas dziś kiepsko z humorem, coś mam dołki... Mimo, że wszystko w jak najlepszym porządku.. hormony pewno...

Catyyy, gosia86 lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie jakis sprawdzony przepis na zupe krem z pomidorow z serem? Mam straszna ochote, a nie wiem ktory przepis mi wyjdzie (jadlam tylko na kolacji u znajomych).

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka cudowna, wczoraj na usg lekarz pokazał nam jak zamyka i otwiera oczka i jak buzią mlaska :) to było niesamowite, śmiałam się, że po mamusi ciągle by buźką ruszała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:07

Nejcik, gosia86, Bluberry, nadulek, GabiK lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! :D My Antka pooglądamy tak dokładnie za dwa tyg, już kawał klocka z niego, rośnie jak na drożdżach :D Wyczytałam, że teraz szybko rozwija się u bobaska mózg i wcinam orzechy :D

Catyyy lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cudowne uczucie widać jak maleństwo się rozwija, już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła obserwować córunię na żywo. Normalnie termin mam wyliczony na 22 maja a według wczorajszego badania usg maszyna stwierdziła, że może Natalka przyjść 15 maja :) choć już bym chciała ją mieć w ramionach to niech poczeka do maja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:16

Nejcik lubi tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba będziesz miała moją "bliźniaczkę", bo ja się urodziłam 16-go maja :D
    Antek ma planowo być 27-go, ale z każdego usg wychodzi tydzień do przodu, więc może koło 20-stego się zjawi.. <3

Catyyy lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:08

Karolcia88, nadulek, GabiK lubią tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i my
    ja od 1.30 na nogach - jakoś nie mogę spać. ok 5 rano zaczęło mnie mulić a tu zaraz trzeba Nadię do szkoły budzić, przed 4 rano malutka zaczęła swój trening kickboxerski na moim lewym żebrze (auć) i tak kopała w jedno żebro przez godzinę - uparciula ;-)

Rika jak tak świetnie ci idzie pranie to może podrzucę ci troszkę mojego bo jak zwykle nieogarnięta ;-)

Dziewczynki życzymy samych dobrych wieści dla wszystkich dziś wizytujących

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM, Kotmisia powodzenia na wizytach, jeśli kogoś pominęłam przepraszam <3 najważniejsze dobre wiadomości.

Ja ubrań dla dziecka do szpitala nie biorę, koleżanki nic się nie żaliły by ich dzieci miały jakieś uczulenia z powodu szpitalnych niewypranych dobrze ubranek, więc chyba są dobrze. Nie będę miała raczej czasu i chęci chodzić za położną i pilnować ciuszków przy przebieraniu, teściowa sama mówiła mi że nie warto bo się pogubią a mi ich trochę szkoda. Mamy naszykowane tylko do wyjścia.

Brzuch mnie zaczyna boleć okresowo, a tu kuźwa nie ma apteki :(:(

‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ