X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe leż grzecznie i niech majóweczki jeszcze się nie rozpakowują.

Życzymy miłego dnia i samych dobrych wieści.
    A dziś ok północy wraca mój mąż choć znowu tylko na tydzień.

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja mam jeszcze koc z ikei taki biały w szare maziaje kupiłam za 9 zł i jakbym sobie nie radziła z tamtymi to potne ten kocyk na mniejsze :) raczej mi szkoda ne bedzie :)

Moj wczoraj jak zobaczył zamowienie na gemini to sie zapytał czy napewno to wszystko juz potrzebujemy. A zamawiałam same podstawowe rzeczy, nie brałam np lewatywy czy sprayu do noska choć miałam w koszyku. A ja mu mowię, ze skoro robię zamowienie, płace za przesyłkę to zrobie raz i porządnie. A resztę w razie potrzeby na miejscu sie kupi. Powiem Wam, ze oni tam naprawdę maja szokujące te ceny. Moje pregna plus jest tansze 6-13 zł w zależności od apteki naszej na miejscu. Szok

gosiunia lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko co tu sie dzieje!!! Dziewczyny, leżymy, odpoczywamy i zaciskamy nóżki!! ;) ja jeszcze 2 tyg i będzie 36 tydzień i mogę rodzic ;)
    Dużo nam nie zostało! :*

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrych wieści gratuluję <3
    A za mamuśki w szpitalach trzymam kciuki, w szpitalu jesteście bezpieczne.

Ja jestem po ciężkiej nocy, a na dodatek dziś wieczorem wizyta u teściowej z okazji imienin, mam nadzieję że kobieta zrozumie jak po godzinie siedzenia wyjdę, po prostu na tym etapie dłuższe siedzenie (przez ból krocza) jest dla mnie trudne. Koleżanki mówiły że ostatnie 2 miesiące są trudne, ale nie spodziewałam się że aż tak.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry mam nadzieję że wytrzymasz u teściowej i ze sie nie obrazi
    My wczoraj jechaliśmy 70 km w jedną stronę po wózek chwile gadaliśmy z gościem od którego kupowaliśmy potem jeszcze w sklepie byliśmy a w drodze powrotnej juz mocno czułam plecy nie dla mnie już takie jazdy a to zaledwie 1,3 godz jazdy

Wyprałam kocyki ręcznie i teraz dalam do pralki na krótszy cykl z dodatkowym płukaniem :)

Madziorek mój nawet już nie pyta czy to teraz potrzebne

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Ofe, Gabik, Pigulska mocno zaciskajcie nogi. Nazwa grupy zobowiazuje ;) a tak powaznie to dobrze, ze jestescie w szpitalu. Caly czas pod opieka bedziecie wiwc zawsze to troszke razniej. Mam nadzieje, ze Maluchy wytrzymaja chociaz do 37tc.
    Milego dnia wszystkim :*

GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja właśnie wyszłam ze szpitala. W pon miałam dość duże plamienie i pojechałam na izbę przyjęć. Sprawdzili wszystko (usg, badanie, ktg) i było ok ale dr polecił bym została na obserwację. No więc zostałam. I w sumie po 5 dniach nadal nie wiadomo skąd i dlaczego więc mnie wypuścili. nie powtórzyło już się. Z plusów leżenia w szpitalu- tyle razy wysłuchałam mojego małego serduszka ( ktg dwa, trzy razy dziennie + badanie takim przenośnym detektorem tętna jakieś 10 razy dziennie) że aż mi tego brakuje że już sobie nei posłucham...
    Co do plamień to jak mówiłam wszystim że jestem w szpitalu przez plamienie to prawie każda kobitka co już ma dzieci mówiła mi że ona też miała i nie wiadomo skąd i wszystko było w porządku.
    Także trzeba odpoczywać teraz i będzie wszystko dobrze;) Oby do maja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 09:16

• MiM Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaciskać cipki proszę!!!!
    Ale na pocieszenie - nasze dzieciaki mają już bardzo duże szanse na przeżycie! Więc głowa do góry :)

Kosogłos - dobrze że wszystko OK
    Piguska - leżeć i się nie ruszać :*

Jezu czemu tak dużo z nas ma problemy?

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot Misia, Ofe - spore te wasze dziewuszki ;)

Ofe, Gabik i Pigulska - trzymajcie się w dwupaku! Musi być dobrze!

Kosogłos - ciesze się że wszytsko ok.

Ja troszkę się zaczęłam stresować, bo mam wizytę dziś u gin o 14:30. U Was takie wieści że aż człowiek trzeźwieje i stwierdza że wcale tego czasu do porodu nie jest wiele!

Potem jadę do siostry - poprzytulać maleńką Zuzię.

A o 17:00 - mam spotkanie z koleżankami z byłej pracy - na kawce.

Trzymajcie się dziewczyny!

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od pon. mąż ma urlop i zdecydowała się na odświeżenie mieszkania czyli malowanie ścian w salonie, kuchni i przed pokoju. Pokój Emilki i nasza sypialnia była odświeżana rok temu więc choć tyle.

Teściowa zdeklarowała się że umyje mi wszystkie okna i weźmie zasłony+firanki do prania. Ja mam zakaz podnoszenia rąk do góry ;)
    Dlatego pranie ubranek planuję już po całym "remoncie". A to co mam wyprane (wózek,fotelik, kocyki, pościel, pieluszki, prześcieradła) to mam zafoliowane.

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sniadanie byla zupa mleczna i dwie kromki prawie wyschnietego chleba z dzemem. Ale zjadlam wszystko. :) do obiadu musi wystarczyc.

Kosoglos masz racje ciagke sluchanie maluszka to sama przyjemnosc w szpitalu.
    ja czekam na badanie gin i mam stresa.

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę rano a tu tyle nie za dobrych wiadomości :/ Ofe dobrze że podjechałaś na IP mi mój lekarz też mówi że lepiej być zeschizowanym niżby miało się coś stać i jak tylko poczuje się źle to mam gnać i muszą mnie przyjąć. Tą radę wzięłam do serca.
    Pigulska odpoczywaj jak najwięcej i myśl pozytywnie , Gabik ty też zaciskaj nóżki jak najdłużej.
    Kosogłos fajnie że cię wypuścili i z dzidzią wszystko ok :)
    Nie wiem jak to możliwe ale ja miałam wczoraj ok 22 spiętą i bolącą tylko połowę brzucha. Wzięłam 2 magnezy na noc, poszłam spać i rano ok. Mi gin powiedział tak że od 32 tyg wizyty powinny być co 2 tyg, ale póki jest ok to mam przyjść za 4 tyg, chyba że będę czuła że coś się zmienia to wcześniej. Fajny człowiek , rozumie że wizyta 150 zł to dużo. No a w razie " w" mam tel i jak jest w szpitalu to od razu mnie przyjmie.
    Ja od rana wysłałam PIT uff, bo dojazd do urzędu byłby tragiczny ze względu na zamkniętą ulicę, a środkami komunikacji to na okrętkę, do tego kolejka. To już nie na moje krocze. Zdjęłam kocyki, popakowałam jeden do fotelika na odbiór żeby już nikt nie szukał po całym domu a drugi do torby gdyby pobrudził mi się rożek. Misia zapakowałam od kocyka w torebeczkę i jak będę szykować łóżeczko to go przypnę bo ma rzepy . Teraz jeszcze mam wszystko w foliówkach żeby się nie kurzyło. Zaraz idę do Lidla bo pomidorowej na obiad mi się zachciało.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też już sporo ogarnęłam pozmywałam, poscieralam kurze, umyłam kibelek, wyprałam kocyki jeszcze zostało pozamiatać/odkurzyć i na obiad placki po węgiersku

Moja gin na nfz też powiedziala ze po 30t wizyty częściej co dwa tygodnie
    Luxmedowa zaś powiedziała że teraz wizyty co 3 tygodnie
    Endokrynolog bez zmian co 4 tygodnie

A co u Puelli? Cos zamilkła

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm Gosia! placki! jesteś zło chodzące noramlnie, mój mąż będzie miał przerąbane :P

Ja dziś planuję na obiad łososia i sałatę taką lekką może z fetą hmm :)

WesołaMama, ale teściowa o Ciebie dba :) ja tam postanowiłam sama umyć okna, po Wielkanocy, jak dobrniemy do bezpiecznego tygodnia już :D chociaż i tak wątpie, że Mała będzie chciała się spieszyć na świat ;)

gosia86, madziorek, nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zwykle ziemniaczane dziś na obiad bedą :) mało spałam a pogoda taka średnia wiec leniuch jestem dziś.
    Czy któraś zamawiała legginsy od sprzedawcy dolce-sono ?

201505111762.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina u mnie łosoś jutro ale z tagiatelle.
    A co do okien zostawiam to mojemu mężowi zawsze u nas był podział i okna należały do niego ;-)

katalina lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Katalina w tym przypadku to ja mam przerąbane bo to zachcianka męża a nie moja :)
    Wesołej Mamie trafiła się super teściowa :) moja jest w porządku ale jakoś nigdy nie zaproponowała takiej pomocy (fakt przed bożym narodzeniem była w Niemczech ale teraz żadna propozycja też nie padła z jej strony)

Kosogłos najważniejsze ze nic poważnego sie nie dzieje i że już jesteś w domu :)

Madzia ja nie zamawiałam

A jak Wam podchodzi zamach loveli do prania? Dla mnie jest jakiś taki mdły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 10:49

WesołaMama lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po porannym spacerku.

Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach. Wszystko będzie dobrze, bądźcie dobrej myśli.

Gosiu, bryka super dla Poli. Widzę, że większość z nas kupiła używany wózek :)

Katalina, u mnie wczoraj na obiad był łosoś, mniam:) Uwielbiam! Dziś chyba na szybko zrobię kopytka lub naleśniki orkiszowe.

Miłego dnia wszystkim:)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry;) ja niedawno wstałam;p dobrze mi się spało bo deszcz pada..

Dziewczynki co Wy to??? zaciskamy nóżki i czekamy chociaż do kwietnia ;) trzymajcie się i informujcie na bieżąco ;*

Gosia super ten wózek i za taką cene ;)

u nas też dziś rybka,tata robi nam pstrągi ;D

gosia86 lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po badaniu jestem,bolalo tak ze szok,lekarka bez wyczucia. Pobrali mi posiew bo nadzerka jest spora i stad Moglo byc krwawienie. I ogolnie stan zapalny mam :/ bede jakos do poczatku przyszlego tygodnia.

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ