Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofe leż grzecznie i niech majóweczki jeszcze się nie rozpakowują.
Życzymy miłego dnia i samych dobrych wieści.
A dziś ok północy wraca mój mąż choć znowu tylko na tydzień.GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Gosia ja mam jeszcze koc z ikei taki biały w szare maziaje kupiłam za 9 zł i jakbym sobie nie radziła z tamtymi to potne ten kocyk na mniejsze
raczej mi szkoda ne bedzie
Moj wczoraj jak zobaczył zamowienie na gemini to sie zapytał czy napewno to wszystko juz potrzebujemy. A zamawiałam same podstawowe rzeczy, nie brałam np lewatywy czy sprayu do noska choć miałam w koszyku. A ja mu mowię, ze skoro robię zamowienie, płace za przesyłkę to zrobie raz i porządnie. A resztę w razie potrzeby na miejscu sie kupi. Powiem Wam, ze oni tam naprawdę maja szokujące te ceny. Moje pregna plus jest tansze 6-13 zł w zależności od apteki naszej na miejscu. Szokgosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobrych wieści gratuluję
A za mamuśki w szpitalach trzymam kciuki, w szpitalu jesteście bezpieczne.
Ja jestem po ciężkiej nocy, a na dodatek dziś wieczorem wizyta u teściowej z okazji imienin, mam nadzieję że kobieta zrozumie jak po godzinie siedzenia wyjdę, po prostu na tym etapie dłuższe siedzenie (przez ból krocza) jest dla mnie trudne. Koleżanki mówiły że ostatnie 2 miesiące są trudne, ale nie spodziewałam się że aż tak. -
Bluberry mam nadzieję że wytrzymasz u teściowej i ze sie nie obrazi
My wczoraj jechaliśmy 70 km w jedną stronę po wózek chwile gadaliśmy z gościem od którego kupowaliśmy potem jeszcze w sklepie byliśmy a w drodze powrotnej juz mocno czułam plecy nie dla mnie już takie jazdy a to zaledwie 1,3 godz jazdy
Wyprałam kocyki ręcznie i teraz dalam do pralki na krótszy cykl z dodatkowym płukaniem
Madziorek mój nawet już nie pyta czy to teraz potrzebne -
Hej Dziewczyny.
Ofe, Gabik, Pigulska mocno zaciskajcie nogi. Nazwa grupy zobowiazujea tak powaznie to dobrze, ze jestescie w szpitalu. Caly czas pod opieka bedziecie wiwc zawsze to troszke razniej. Mam nadzieje, ze Maluchy wytrzymaja chociaz do 37tc.
Milego dnia wszystkim :*GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja właśnie wyszłam ze szpitala. W pon miałam dość duże plamienie i pojechałam na izbę przyjęć. Sprawdzili wszystko (usg, badanie, ktg) i było ok ale dr polecił bym została na obserwację. No więc zostałam. I w sumie po 5 dniach nadal nie wiadomo skąd i dlaczego więc mnie wypuścili. nie powtórzyło już się. Z plusów leżenia w szpitalu- tyle razy wysłuchałam mojego małego serduszka ( ktg dwa, trzy razy dziennie + badanie takim przenośnym detektorem tętna jakieś 10 razy dziennie) że aż mi tego brakuje że już sobie nei posłucham...
Co do plamień to jak mówiłam wszystim że jestem w szpitalu przez plamienie to prawie każda kobitka co już ma dzieci mówiła mi że ona też miała i nie wiadomo skąd i wszystko było w porządku.
Także trzeba odpoczywać teraz i będzie wszystko dobrze;) Oby do maja!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 09:16
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zaciskać cipki proszę!!!!
Ale na pocieszenie - nasze dzieciaki mają już bardzo duże szanse na przeżycie! Więc głowa do góry
Kosogłos - dobrze że wszystko OK
Piguska - leżeć i się nie ruszać :*
Jezu czemu tak dużo z nas ma problemy?PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Kot Misia, Ofe - spore te wasze dziewuszki
Ofe, Gabik i Pigulska - trzymajcie się w dwupaku! Musi być dobrze!
Kosogłos - ciesze się że wszytsko ok.
Ja troszkę się zaczęłam stresować, bo mam wizytę dziś u gin o 14:30. U Was takie wieści że aż człowiek trzeźwieje i stwierdza że wcale tego czasu do porodu nie jest wiele!
Potem jadę do siostry - poprzytulać maleńką Zuzię.
A o 17:00 - mam spotkanie z koleżankami z byłej pracy - na kawce.
Trzymajcie się dziewczyny!GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Od pon. mąż ma urlop i zdecydowała się na odświeżenie mieszkania czyli malowanie ścian w salonie, kuchni i przed pokoju. Pokój Emilki i nasza sypialnia była odświeżana rok temu więc choć tyle.
Teściowa zdeklarowała się że umyje mi wszystkie okna i weźmie zasłony+firanki do prania. Ja mam zakaz podnoszenia rąk do góry
Dlatego pranie ubranek planuję już po całym "remoncie". A to co mam wyprane (wózek,fotelik, kocyki, pościel, pieluszki, prześcieradła) to mam zafoliowane.
-
Wchodzę rano a tu tyle nie za dobrych wiadomości
Ofe dobrze że podjechałaś na IP mi mój lekarz też mówi że lepiej być zeschizowanym niżby miało się coś stać i jak tylko poczuje się źle to mam gnać i muszą mnie przyjąć. Tą radę wzięłam do serca.
Pigulska odpoczywaj jak najwięcej i myśl pozytywnie , Gabik ty też zaciskaj nóżki jak najdłużej.
Kosogłos fajnie że cię wypuścili i z dzidzią wszystko ok
Nie wiem jak to możliwe ale ja miałam wczoraj ok 22 spiętą i bolącą tylko połowę brzucha. Wzięłam 2 magnezy na noc, poszłam spać i rano ok. Mi gin powiedział tak że od 32 tyg wizyty powinny być co 2 tyg, ale póki jest ok to mam przyjść za 4 tyg, chyba że będę czuła że coś się zmienia to wcześniej. Fajny człowiek , rozumie że wizyta 150 zł to dużo. No a w razie " w" mam tel i jak jest w szpitalu to od razu mnie przyjmie.
Ja od rana wysłałam PIT uff, bo dojazd do urzędu byłby tragiczny ze względu na zamkniętą ulicę, a środkami komunikacji to na okrętkę, do tego kolejka. To już nie na moje krocze. Zdjęłam kocyki, popakowałam jeden do fotelika na odbiór żeby już nikt nie szukał po całym domu a drugi do torby gdyby pobrudził mi się rożek. Misia zapakowałam od kocyka w torebeczkę i jak będę szykować łóżeczko to go przypnę bo ma rzepy . Teraz jeszcze mam wszystko w foliówkach żeby się nie kurzyło. Zaraz idę do Lidla bo pomidorowej na obiad mi się zachciało.GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj też już sporo ogarnęłam pozmywałam, poscieralam kurze, umyłam kibelek, wyprałam kocyki jeszcze zostało pozamiatać/odkurzyć i na obiad placki po węgiersku
Moja gin na nfz też powiedziala ze po 30t wizyty częściej co dwa tygodnie
Luxmedowa zaś powiedziała że teraz wizyty co 3 tygodnie
Endokrynolog bez zmian co 4 tygodnie
A co u Puelli? Cos zamilkła -
Mmmm Gosia! placki! jesteś zło chodzące noramlnie, mój mąż będzie miał przerąbane
Ja dziś planuję na obiad łososia i sałatę taką lekką może z fetą hmm
WesołaMama, ale teściowa o Ciebie dbaja tam postanowiłam sama umyć okna, po Wielkanocy, jak dobrniemy do bezpiecznego tygodnia już
chociaż i tak wątpie, że Mała będzie chciała się spieszyć na świat
gosia86, madziorek, nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość
-
katalina u mnie łosoś jutro ale z tagiatelle.
A co do okien zostawiam to mojemu mężowi zawsze u nas był podział i okna należały do niegokatalina lubi tę wiadomość
-
Hehe Katalina w tym przypadku to ja mam przerąbane bo to zachcianka męża a nie moja
Wesołej Mamie trafiła się super teściowamoja jest w porządku ale jakoś nigdy nie zaproponowała takiej pomocy (fakt przed bożym narodzeniem była w Niemczech ale teraz żadna propozycja też nie padła z jej strony)
Kosogłos najważniejsze ze nic poważnego sie nie dzieje i że już jesteś w domu
Madzia ja nie zamawiałam
A jak Wam podchodzi zamach loveli do prania? Dla mnie jest jakiś taki mdłyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 10:49
WesołaMama lubi tę wiadomość
-
Witamy się po porannym spacerku.
Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach. Wszystko będzie dobrze, bądźcie dobrej myśli.
Gosiu, bryka super dla Poli. Widzę, że większość z nas kupiła używany wózek
Katalina, u mnie wczoraj na obiad był łosoś, mniam:) Uwielbiam! Dziś chyba na szybko zrobię kopytka lub naleśniki orkiszowe.
Miłego dnia wszystkim:)
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
dzień dobry;) ja niedawno wstałam;p dobrze mi się spało bo deszcz pada..
Dziewczynki co Wy to??? zaciskamy nóżki i czekamy chociaż do kwietniatrzymajcie się i informujcie na bieżąco ;*
Gosia super ten wózek i za taką cene
u nas też dziś rybka,tata robi nam pstrągigosia86 lubi tę wiadomość