X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    żyję... :)

Nie mam siły nadrobić co u was. Wszystko dobrze? Jakiś skrót co na forum od tygodnia?
    Ja miałam siostre i siostrzeńca 2,5 roku na glowie przez 1,5 tyg i ledwo żyję :) Pobudki o 5-6, spac o 21, na wysokich obrotach plus już odczuwalny brzuch, więzadła i wszystko inne i nie miałam siły czytać :D

Buziaczki :*

KotMisia, gosia86, Rika lubią tę wiadomość

• Anielka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie u nowej gin. Zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Długo zbierała wywiad, zapisała wszystko w karcie, bardzo dokładna, nawet mam wrażenie, że bardziej uporządkowana niż poprzednia. Niemniej jednak u mojej poprzedniej czułam się jak u koleżanki na kawie, a tej jednak nie znam i trochę się stresowałam. Z drugiej strony myślę sobie, że już niewiele tych wizyt do porodu zostało. 2 czy 3? Ważne, żeby była kompetentna i zareagowała jakby coś się działo.

Ogólnie wieści z wizyty dobre. Brzuch miękki, szyjka twarda i dobrze trzyma. Jedynie co to nie sprawdzała długości szyjki na usg no i nie podglądaliśmy Filipka, bo miałam usg III trymestru wczoraj. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Wtedy mamy zrobić usg i mam mieć pobrany wymaz na gbs.

W ogóle to chyba jestem nienormalna, bo już nie mogę się doczekać porodu...

Anioł, Karolcia88, gosia86, alma, Rika, Bluberry, MiM, dorota1987, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma wiesz jak to jest, trochę musiałam ogarnąć po prawie tygodniowej nieobecności..
    czuję się jakby ktoś spuścił ze mnie powietrze.. :/
    Anioł witamy :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura tak w skrócie to kilka dziewczyn zaliczyło pobyt w szpitalu
    Teraz w szpitalu jest Beti i Gosiunia
    Niestety są też smutne wieści bo Monila straciła swoją córeczkę ;(
    No i chyba większość z nas musi się już oszczędzać bo albo rozwarcie alebo dzieciaki mają nisko główki

Moja głowę ma chyba bardziej po lewej stronie tzn w lewej pachwinie kręgosłup po prawej a girki po lewej przy żebrach ale zdarza się jej chyba zmieniać pozycję pupy bo czasem wypina z lewej a czasem z prawej

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma zobaczymy czy sie przekręci :) od 2 miesięcy tak uparcie siedzi, co zdziwiło moja gin ostatnio. A moj maz urodził sie przez cc, bo tez dupka w dół sie ułożył.

Anielka, alma lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka super wieści:) cieszę się że trafiłaś na fajną i konkretną lekarkę:)
    I wcale nie jesteś dziwna ja dzisiaj widziałam multum kobiet z wózkami i tak sobie pomyślałam że już bym też chciała śmigać z wózeczkiem na spacerki :)

Anielka, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn jest już w pozycji główkowej, a mnie też się wydaje, że on tak jakby po skosie leży. Czkawkę czuję z lewej strony nad kością biodrową a nóżki wkłada mi pod żebra z prawej strony i przez to miewam problemy z oddychaniem. Ale może dla lekarzy takie małe odchylenie od pionu to ciągle położenie główkowe? Hmmm, sama nie wiem...

Gosia, z wózeczkiem to swoją drogą. Ale ja się nie mogę doczekać samego porodu :). Coś mi zaczyna odwalać, bo dotychczas bałam się nawet o porodzie pomyśleć (obojętnie czy sn czy cc). To chyba hormony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 18:56

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciała juz z wózkiem na spacery chodzić :)

Co do porodu, mi jest wszystko jedno jak sie urodzi, ważne zeby było całe i zdrowe a ja sobie poradzę czy to będzie pocięty brzuch czy krocze.

Rika, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa mąż mi właśnie wyczytał że jakiś facet kupił pampersy dada w biedronce w sobótce (to całkiem nie daleko od nas) i w tych pampersach były jakieś larwy robaków po zbadaniu okazało się że to larwy spożywcze, biedronka umywa ręce

Ciekawe jak wizyta Nojaniewiem i co to wczoraj było śluz czy wody?
    Karolcia pięknie się oszczędzasz tak samo jak ja dzisiaj :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 18:55

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia czytam was caly czas :) lezaca w łóżku :) . Nie poszłam na wizytę, bo nabralam pewności że to śluz. Jak się przestalam nakręcać to tak jakby sie zmniejszył i zgestnial. Mam możliwość jeszcze podjechac jutro jakby sie cos działo, bo też przyjmuje u mnie w mieście, ale jak nic sie nie będzie działo to zaczekam do mojej wizyty za tydzień w piatek :)

Dzięki za pamięć:*

Jak będę rodzic to was na pewno powiadomię :D
    Ale powiem wam, że jak wyleczę przeziębienie to wstaje z łóżka i niech sie dzieje wola nieba, mogę rodzic :D

Rika, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo dostaniecie kopa za to, że się nadwyrężacie! Gosia, Karolcia, ja wszystko rozumiem, trzeba w domu ogarnąć itp., ale to czego nie musicie koniecznie robić, to sobie odpuśćcie, bo już za dużo nas się szpitalnych robi...
    Anielka fajnie, że jesteś pod opieką konkretnej gin. I może masz rację, że to co dla nas jest skosem dla lekarzy będzie położeniem główkowym podłużnym... Muszę zapytać o to gina na następnej wizycie.
    Jezu, Gosia, gdzie to te larwy? Ty mnie nie strasz, bo ja też kupiłam DADa z biedry :/

shaja88 lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cora rowniez ulizona jest glowkowo i lebek ma po lewej stronie jakbt w pachwinie bo tam czuje czkawke a kopie mnie w zebra po prawej wiec to tak jakby troche po skosie lezala. :)

Aniol witaj po dlugiej nieobecnosci :)

Paczka juz rozpakowana i wszystko super oprocz poduchy do spania bo ma w srodku styropianowe kuleczki i szelesci :/

alma lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski te larwy to sąspożywcze. Tzn że w miejscu gdzie były przechowywane był zarażony ryż, kasza, mąka albo bułka tarta. To może się trafić każdemu. Ja kupiłam bułke tarta z robakami. Dobrze,że mama otwierała paczkę i zaraz w krzyk, żeby do pieca to wrzucić.
    W paczce taka jakby pajęczyna była. Obleśne. Także to nie wina pieluch. Bo raczej tam gdzie się produkuje pampersy to ciężko o spożywcze rzeczy.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemniej jednak KotMisia kup pampersy, otwórz paczkę i zobacz w niej robale.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego też biedronka umywa od tego ręce
    Mąż pokazał mi zdjęcie to robak był na wierzchu jak się rozłoży pieluchę

No dokładnie Karolcia widok musiał być nie fajny

Ja się ciągle martwię tym naszym materacem przez 8 miesięcy spokój bo będzie spać na stronie kokosa ale potem jak będzie ta gryka to pewnie będę to kontrolować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 19:17

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Karolcia ja nie cierpię robaków. Tzn jeden mi nie przeszkadza ale jak jest ich dużo to mnie zaraz wszystko swędzi. żle robia na mnie mrówki, mszyce itp ;)

Dziewczyny mam pytanie o poród. Jak to jest w szpitalach w ktorych macie zamia rodzić. Wiem, że większość w I etapie peferuje poród aktywny, ale co z II? Jednak parcie w pozycji leżącej czy kobieta ma wybór?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ofe, to widzę, ze pozycja naszych dzieciaków jest chyba jak najbardziej prawidłowa, skoro już tyle z nich się tak ułożyło...:)
    Też mam taką poduszkę, tyle że taką dużą do spania i rzeczywiście te styropianowe są beznadziejne. Własnie nie dość, ze przy każdym ruchu szeleszczą, to moja po 2 miesiącach użytkowania stała się tak cienka, że właściwie mogę już ją wyrzucić :/

KotMisia ja nie mam pojęcia jak to jest u mnie w szpitalu, ale choćby mi kazali leżeć, a mnie wygodniej będzie kucać lub stać, to nie ma opcji, żebym leżała na ich widzimisię. Zresztą chyba teraz jest powszechne to, że kobieta rodząca wybiera sobie najdogodniejszą pozycję.

Co do tych robali,to aż poszłam i otworzyłam swoje pieluchy, ale na szczęście czysto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 19:26

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie.
    Czytam prawie na bieżąco więc cieszą mnie dobre wieści z wizyt.
    Za mamusie z problemami trzymam kciuki żeby problemy minęły no i nogi zaciskać jeszcze dziewczyny.
    Ja w tym tygodniu też wizytę miałam mój wafelek rośnie zdrowo. W porównaniu do waszych Dzieci to raczej mały bo 1400 kg ma Ale lekarz mówi że to w normie więc ok.
    Brzuch czasem i moje boli Ale jest miękki więc ok.
    U mnie dziś była położna i już będzie chodzić do porodu i po porodzie. Fajna babka można sobie posłuchać serduszka malucha bo ma aparat. Następna jej wizyta za dwa tygodnie i u giną też za dwa tygodnie 1 kwietnia ;)
    Mój mąż dziś wraca do domu więc już mam weekend ;)
    Miłego wieczoru i trzymajcie się mamuśki.

gosiunia lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy będziecie kupować jakiś żel pod prysznic typu Dzidziuś/ Biały Jeleń? bo ja mam ale nivei i nie wiem czy jego zapach nie będzie przeszkadzać Malutkiej (bo podobno Dzieciaczki na początku poznają mamę po zapachu i biciu serca)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po SR, dziś były zajęcia z fizjoterapeutką i ćwiczenia.. Niestety, części ćwiczeń nie wykonałam z powodu bólu, Pani zrobiła ze mną wywiad i stwierdziła, że wszystko wskazuje na to, że mam rozwarstwienie spojenia i powinnam leżeć w łóżku plackiem a nie latać, a gina zmusić żeby wykonał usg, jeśli nie chciał tego zrobić (nie wiem czy nie chciał, ale na powiedzenie o bólu w pachwinach stwierdził, że to normalne..), bo ponoć na usg już u niego to może wyjść. Tak więc nie wiem co teraz robić, wizytę mam 30.03.. A oprócz tego mam dziś okropne bóle pleców i żeber z prawej strony.. a ten holter to już tysiąc razy miałam ochotę zdjąć i cisnąć w kąt.. przeszkadza mi, zwłaszcza pod piersiami i żebrami właśnie..

Cieszę się z dobrych wieści na wizytach, oby takich jak najwięcej! :)

‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ