WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ja dostalam w prezencie taki zwykly z Motherhood.
    Mam tez pytanie czy pierzecie wysciolke gondoli i fotelika w nowych zestawach? Bo jak tak Was czytam to juz sama nie wiem, na razie nie wypralam,ale moze trzeba?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia do karmienia chyba ten mniejszy rogal ale nie mam pewności na razie nie kupuję
    Za tydzień tez mam wizytę ciekawe czy dr z luxmedu też nakaże leżenie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu myślę, że tak. Jeszcze do wyboru mam te Ząbkowice ale ze względu na pracująca tam ordynatorkę nie chce. Więc już nie mam innych szpitali w zasięgu 20 km do wyboru.
    Później Polanica 45 km, Wrocław i Wałbrzych.

A że byłam tam i sprawdziłam jaka jest opieka i lekarze to jakoś mniej sie boję. Warunki może nie są super bo ginekologia jest przed remontem ale czy to ważne...
    Dla mnie liczy się dobra opieka i ludzkie podejście do człowieka. Wprawdzie moge zawsze trafić na jakas wredna położną bo całego personelu jednak nie zdarzyłam poznac ale zdarzyć się to moze wszędzie. ;)
    Jutro jadę po wynik posiewu jeśli mi się uda to poproszę o oprowadzenie po oddziale położniczym.

Podczas rozmów z innym pacjentkami wiele chwaliło sobie ten szpital, cała kadra jest nowa. Lekarze z Brochowa. Czytałam trochę w necie o każdym z nich i opinie mają naprawdę zadowalające.

Ordynator sam mnie zapraszał tam rodzić jeśli poród będzie w terminie bo jeśli nie to od razu powiedział, że lepiej na Brochów bo tam mają 3 stopień referencyjności a w Strzelinie nie.

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja dostałam taka wielka poduchę do spania z takimi zawiasami przy końcu i do karmienia tez sie nada.
    Ofelaine tez bym zaszalała z ubrankami, ale juz mam dużo. Może jakies eleganckie kościelne jeszcze kupimy ;)
    Do nas za to dotarła zamówiona poscielka, a jutro kołyskę musimy odebrać od rodziców bo miejsca juz nie maja w domu :)

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek ja tez sporo ubranek ale zawsze cos wynajdę fajnego, ze aż zal nie kupić.

Głównie to szukam czegoś na lato... rampersy, sukienusie, spodenki ;)

przyszła moja paczka z allegro ale nie było mnie w domu i zostawił u sąsiada i teraz nie ma kto przynieść bo jest ciężka.... muszę czekać do 18 jak maz wróci z pracy ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dzisiaj kupiła fajne bodziaki takie ala sukienka
    Tym małym szmatkom nie sposób się oprzeć :)
    Ofeline zaciskamy nogi i w maju spotykamy sie na porodówce;)

madziorek, Ofelaine, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, oczywiście, że milczy :P Mówiłam, że zdążę urodzić zanim się zdecydują i podtrzymuję ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mam nadzieję że wszystko wyjaśni się pozytywnie na Twoją korzyść i dostaniesz łady zastrzyk gotówki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znowu wyszukuje takie w większych rozmiarach. Ostatnio wyczailam spodnie Timberland granatowe za 2,20 i sweterek marks& spenser za 5,25 :) a moja mama kupiła spodnie narciarskie na 74cm za całe 3 zł :)
    Taki fajny lumpeks mamy kawałek drogi a maz juz mnie wozić tam nie chce :P nie mam za duzo rampersow i krótkich spodni, ale nie wiem czy jak beda takie upały to w samym body nie bede go wozić.

201505111762.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia cieszę się z dobrych wieści :-)
    Dziewczyny jak są ułożone Wasze maluchy? Bo ja mam na karcie napisane ułożenie glowkowe, ale ewidentnie czuczuję, że synek ma główkę po lewej stronie miednicy (czuje,ze tam ma buzke, zwłaszcza gdy ma czkawke)a jego nóżki czuję po skosie, czyli po prawej stronie pod zebrami. Czy to nie jest ułożenie skośne? Bo juz zglupialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 17:46

relg3e5e54dwhg22.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma ja mam ułożenie podłużne główkowe.
    Głowa w kroku ;) plus rączki, które ciągle przebierają mi w lewej pachwinie, plecy po prawej stronie, pupka pod żebrami, a stopy kopią w lewy bok.

alma lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Agusia cieszę się z dobrych wieści :-)
    Dziewczyny jak są ułożone Wasze maluchy? Bo ja mam na karcie napisane ułożenie glowkowe, ale ewidentnie czuczuję, że synek ma główkę po lewej stronie miednicy (czuje,ze tam ma buzke, zwłaszcza gdy ma czkawke)a jego nóżki czuję po skosie, czyli po prawej stronie pod zebrami. Czy to nie jest ułożenie skośne? Bo juz zglupialam

A czkawkę czuję w prawym biodrze, czyli tam gdzie zaczynają się plecy.

alma lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma ja mam ułożenie miednicowe. Chyba ze udało mu sie obrócić

alma lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie główka na dole, plecki po lewej stronie, a nóżki po prawej :D Podłużne główkowe :)

alma lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia to ułożenie masz dobre, tylko jak sama wspominałaś główka zbyt nisko, czyli właściwie masz ja juz w kanale rodnym, tak? Kurcze, ja nie ogarniam tych ułożeń, tzn. oczywiście wiem które to podłużne, które poprzeczne, ale jak ja główkę malucha czuje na dole po lewej stronie a nóżki po prawej to nie skos? Czy to dobre, normalne ułożenie?
    Dziewczyny jak piszecie, że główka na dole to czujecie ja konkretnie po którejś ze stron?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 18:22

relg3e5e54dwhg22.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    KotMisia to ułożenie masz dobre, tylko jak sama wspominałaś główka zbyt nisko, czyli właściwie masz ja juz w kanale rodnym, tak? Kurcze, ja nie ogarniam tych ułożeń, tzn. oczywiście wiem które to podłużne, które poprzeczne, ale jak ja główkę malucha czuje na dole po lewej stronie a nóżki po prawej to nie skos? Czy to dobre, normalne ułożenie?
    Dziewczyny jak piszecie, że główka na dole to czujecie ja konkretnie po którejś ze stron?

No ja lekarzem nie jestem ale dzieciaczki mają czas na zejście dokanału rodnego. Ja mam za nisko, dlatego nie wolno mi chodzić, bo napierająca główka może spowodować rozwieranie się szyjki od wewnątrz... i przedwczesny poród.

Ale miałam Malutką ułożoną poprzecznie przez kilka tygodni i to tak czuć jakby dwie kule po bokach brzucha. I brzuch nie jest taki okraglutki tylko rozlany na boki.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, może uznacie mnie za wariatke, ale i tak się wam przyznam -odkąd czuję właśnie, że maluch ma buzke po lewej stronie, to leżąc na lewym boku mam wrażenie, że mu główkę uciskam...:-/ oczywiście moja mama stwierdziła, że to niemożliwe, bo są wody plodowe itp. i pewnie ma rację, ale jak ja sobie coś wbije do bańki ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 18:31

KotMisia, gosia86, madziorek lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nawet nie wiem co napisać, bardzo mi przykro ;(

Alma moja dalej jak jej się uwidzi. Jak mnie przyjmowali na oddział była w ułożeniu "podłużnym dowolnym" natomiast jak wychodziłam była poprzecznie miednicowo.

Jak wstałam rano miałam tyyyle chęci do roboty. Skończyło się na 4 praniach i ledwo zipię.
    Jeszcze męża coś zaczyna brać.. Mam nadzieję tylko, że nie jelitówka :/
    a mnie dla odmiany zaczęło piec jak siusiałam więc od razu uderzeniowa dawka soku z żurawiny.

miałam dziś przeglądnąć na allegro co jeszcze potrzebuję ale nie wiem, jakoś się nie mogę za to zabrać...

ja też byłam wczoraj z mamą w lumpku i kupiłam kilka bodziaków bo po siostrze miałam 3.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Wiecie co, może uznacie mnie za wariatke, ale i tak się wam przyznam -odkąd czuję właśnie, że maluch ma buzke po lewej stronie, to leżąc na lewym boku mam wrażenie, że mu główkę uciskam...:-/ oczywiście moja mama stwierdziła, że to niemożliwe, bo są wody plodowe itp. i pewnie ma rację, ale jak ja sobie coś wbije do bańki ...

Heh, Alma to jesteś całkiem normalna.
    Ja ostatnio naciągam pachwinę wysadając z auta, bo mamy nisko fotele. I zaczęłam kombinować jak tu wsiadać. I tak jakoś pacnęłam tyłkiem i mówię do Michała, że chyba uderzyłam ją w głowę :D

alma, gosia86, madziorek lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia to mus przymus musisz leżeć kochana i tak dobrz, że z popoprzecznej pozycji się obrocila. I ciesze się, że nie tylko ja mam takie schizy ;-)
    Madziorek właśnie jeszcze trochę czasu jest, więc u Ciebie może tez się obróci.
    Karolcia a Ty miałaś odpoczywać i się oszczędzać i mam nadnadzieję, że to nie jelitowka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 18:40

relg3e5e54dwhg22.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ