X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:47

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie, ważne że Ty będziesz pamiętać, bo mąż na pewno nie będzie przy obchodzie. Tylko ustal z nim czy chce takie L4.

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monila strasznie mi przykro nie ma słów które teraz by przyniosły jakąś ulgę
    Ja straciłam dziecko w 11tc to nawet nie ma porównania z tym co przezywasz teraz Ty. Najważniejsze to skupić sie teraz na związku z mężem i na córeczce
    Musicie się wspierać

Katalina cieszę się że trafilas na fajne położne i z Izunia wszystko ok
    Moja Pola dzisiaj tez nie fika tylko się wypina
    A ja zamiast sie oszczędzać to posprzątałam, ugotowalam zupę i upiekłam ciasto

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , Monika wyrazy współczucia. My nadal w szpitalu. Miałam jutro wyjść, zrobili usg i są podejrzenia wady układu pokarmowego :( coś z żołądkiem i dwunastnicą. Zostałam wezwana do kierownik oddziału powiadomiona , jutro kolejne usg . Mała się przekręciła i leży poprzecznie a to już 34 tydz więc może być cc. Martwię się... :(

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti,a wiedzą co to może być? Czy kolejne usg ma sprawdzić konkretnie? CC się nie przejmuj, widziałam na oddziale babeczki 12h po CC i śmigały do maluchów, bo one były na Ip a maluchy na parterze. Endorfina Cię napędzi i dasz radę, byle z malutką wszystko było dobrze. A szpital, gdzie jesteś, jaki ma stopień referencyjności?

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za miłe słowa.

Beti trzymam za Was mocno kciuki na pewno wszystko będzie w porządku

Pozdrawiam

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, spokojnie może akurat przed lub po jedzonku była.. To nie musi oznaczać nic złego, mnie też tak postraszyli na połówkowym, a okazało się że wszystko ok. Bądź dobrej myśli, Twoja Mała i tak jest już duża i rozwnięta, wszystko będzie dobrze :* A Ty na pewno w razie czego będziesz miała dużo sił.. Dawaj znać co się dzieje :*

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia ciężko mi sobie wyobrazić co czujesz... straciłam pierwszą ciąże , bardzo szybko jak gosia ale to co Ty przeżyłaś to jest bez porównania...Bardzo mi przykro i jestem z Tobą myślami, Twój aniołek również. Trzymaj się kochana:*
    Ja też mam ćwiczenia na SR na kręgosłup ale to głównie z piłką, oddychanie, ćwiczenia mięsni kęgla.
    Rika lista dobra:) Dobry pomysł z tymi stoperami bo w sumie jak jeszcze rodzic nie bedziemy a w szpitalu bedziemy to moze dobrze mieć je z sobą na noc zeby sie wyspac. Ja spie z nimi na codzień hehe bo mój mąż chrapie strasznie:P Ale nie długo się skończy spanie z stoperami bo przecież bede musiala byc czujna w nocy z dzidzia:)
    madziorek ja jak wypiore to pewnie tez przykryje jakims kocykiem wózek.
    beti trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie

Rika lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika strasznie mi przykro... Aż łzy się w oczach kręcą ... Nie ma słów pocieszenia odpowiednich do takich sytuacji, ale Życzę Ci z całego serca, aby mimo takich przeciwności losu wszystko się u Ciebie poukładało i żebyście razem z mężem byli dla siebie wsparciem i pocieszeniem.

Beti trzymamy kciuki kochana, Katalina ma rację, że czasami tak straszą, a wszystko jest w porządku. Wierzę, że to jakieś nieporozumienie i wszystko skończy się szczęsliwie. Dawaj znać co i jak.

Ja dzisiaj miałam totalnie nieprzespaną noc. 8 razy byłam w toalecie, średnio co godzinę wstawałam na siku, ale nie mogę nie pić, bo ciągle mnie suszy, choć i tak nie wiem skąd ja mam tyle moczu, zeby co godzinę sikać :/ Kręgosłup mnie tak boli, że nie mogę się w żadnej pozycji wygodnie ułożyć. Mąż wraca dopiero pod koniec marca, więc na masaż nie mam co liczyć póki co.

relg3e5e54dwhg22.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monila tak strasznie mi przykro :( nawet nie wiem co napisać...
    Beti - trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze i to jakiś fałszywy alarm. Ale też będziesz spokojniejsza jak porządnie Was przebadają. Wikusia, łobuzie mały, obracaj się głową w dół, ale już!! (powiem Ci tak po cichu i samolubnie, że w związku z tą głupią endozołzą cc to ostatnia rzecz jakiej bym chciała)
    A my za godzinę wizyta, zobaczymy co się zmieniło.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monila ciężko cokolwiek napisać, przy takiej stracie żadne słowa nie przyniosą ulgi dla serca... :( jesteśmy z Tobą kochana :* Twój mały Aniołeczek jest już w niebie i pilnuje mamusi z góry.
    Beti trzymaj się cieplutko i bądź dobrej myśli, na pewno wszystko się ułoży :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:07

relgh371atn0vk9b.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monila z całego serca wyrazy współczucia - choć żadne słowa teraz nie pomogą.

Beti mam nadzieje że po kolejnym usg usłyszysz dobre wiadomości a CC się nie przejmuj to nie koniec świata a może się okazać mniejszym złem _ sama jestem po CC.

co do bycia męża w domu po porodzie to wam dziewczynki nie pomogę - u nas jest taki układ że jeżeli mąż nie będzie w Szczytnie ani na żadnej realizacji to ma wolne o każdej porze dnia i nocy - ale jest to bardziej związane z tym że ma tyle nadgodzin że nie jest w stanie tego wybrać - bo kiedyś trzeba robić bieżącą robotę robić a dyspozycyjność 24h/ dobę

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i kciuki za wizytujące i szpitalne dziewczynki

gosiunia lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • MiM Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monila - Jestem z Wami. Masz Aniołka w niebie, do którego możesz się modlić.
    Twoje Maleństwo w niebie nosi ze sobą dzbanek - Jak ty płaczesz to ten dzbanek ma coraz cięższy i jest Jej coraz gorzej - a jak jesteś spokojna to Wikusia kwiaty zrzuca na ziemie.
    Tą historię opowiedziała mojej mamie siostra zakonna 32 lata temu kiedy w 40tc urodziła mojego martwego brata.

i tą samą historię usłyszałam od mamy kiedy w 11tc poroniłam.... i dzięki temu było mi troszkę lepiej

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika bardzo współczuje Ci straty córeczki.. Wiem, że żadne słowa pociechy nie zmienią tego co czujesz. Życzę aby ból szybko minął a wasz Aniołek na pewno czuwa nad wami.

Beti, nie martw się, mam nadzieję, że lekarze się mylą i wszystko jest w porządku.
    Wiki będzie zdrowa.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM też słyszałam tę historię ale zapomniałam o tym
    Beti musi być dobrze trzymaj sie tam dzielnie
    CC się nie przejmuj trzeba wybrać mniejsze zło

Byłam w pracy tak mi nagadały że dobrze wyglądam że dziewczynki z tego być nie może i oczywiście już mam wątpliwości czy Pola będzie Polą no ale chyba 3 lekarzy mylić się nie może?i od samego początku była mowa że dziewczynka będzie
    No i mama też musiała mnie wkurzyć mówiąc " no to by było śmiechu warte gdyby urodził się chłopak" a ciekawe co w tym śmiesznego?

Ech takie przyziemne i mało istotne problemy

Trzymajcie się wszystkie dziewczynki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, poszło expresem :)
    Wieści hm, w sumie dobre. Rozwarcie się nie zwiększyło, ale czuł już główkę małej przy badaniu, ponoć mocno napiera i według niego mój poród się zacznie od spektakularnego odejścia wód ;) Następną wizytę mam mieć 16 kwietnia, ale według niego już tyle nie wytrzymam. W każdym razie gdyby coś się działo mała da sobie już radę i nie będziemy hamować porodu. Co jeszcze... Pobrał wymaz na paciorkowca, wyniki w przyszłym tygodniu, więc wcześniej nie rodzimy :P Mam jeszcze brać magnez i nospe i spakować się porządnie do szpitala, bo to już może być w każdej chwili. A, no i nie muszę już leżeć :) Ale się pewnie jeszcze pooszczędzam, bo wolałabym dotrwać do skończonego 36tc. Za długo nie chcę, bo ponoć łożysko też już jest gotowe, ma drobne cechy zwapnienia i się boję, że jak ją za długo ponoszę to będzie niedożywiona :/
    No i straszył mnie cesarką, bo wąska w biodrach jestem. Ale ja wierzę, że mała faktycznie nie jest jakoś specjalnie duża, a ja aż taka wąska też nie :P I że razem damy radę ;) I w sumie się ucieszył, jak mu powiedziałam, że bardzo nie chcę i stwierdził, że jestem wyjątkowa, bo właśnie większość pacjentek chce i że skoro mam takie nastawienie to pewnie się uda naturalnie :) Ostateczna decyzja zapadnie jak przyjadę na poród :P Wtedy zmierzą małą, zmierzą mnie, zobaczą jak wszystko postępuje i jak będzie ok, to nie będą mnie kroić. I nie, że demonizuję teraz cesarskie cięcie, bo wiadomo, jak będzie trzeba to dam sobie nawet nogę odkroić byle małą zdrowo wyciągnęli. Poprostu mam tak rozsianą endometriozę, że każde grzebanie w środku zmniejsza drastycznie moją szansę na następne dziecko, a zwiększa ból :/

gosia86, GabiK, czarna panda, Bluberry, Anielka, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja też mam często obawy, że Lili może być chłopcem mimo, że dr 3 razy powiedział, że dziewczyna ale ani razu nie pokazał pipuni.

Znów wpadłam w szał zakupów ubrankowych i nakupiłam całą siate w lumpeksie..

To też taka informacja z tych przyziemnych i błahych rzeczy..

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żeby już do końca były tylko przyziemne wiadomości!

A ja z pytaniem, jaki rogal do karmienia kupić. Gdzie Wy kupilyscie?

Agusia dobrze, że wieści dobre. Ja wizyta za tydzień. Ciekawe co mi powie. Bo ja też magnez, nospa i leze. Tzn trochę chodzę, ale tylko tyle co czuje się na siłach :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wieści całkiem dobre:)
    A jak zus?milczy?

Ofeline bo przez takie gadanie ludzie potrafią zasiać ziarno niepewności
    Jesteś zdecydowana już w 100% na poród w Strzelinie? Ja tak na 90% bo chcę jechać i zobaczyć jak tam u nich wygląda wszystko

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ