WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nauczcie sue oddychac przepinowo to bardzo wazne bo jak zrobi sie to prawidlowo to tetno nawet po dwoch oddechach wraca poczytajcie o tym to sie przydaje tez przy porodzie naturalnym

katalina lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana wspieramy Cię wszystkie
    Oby dzidziuś powiedział chociaż te 3 dni o których mówią lekarze
    Dobrze że pojechałaś na IP
    Nie ma co zwlekać choćby mieli z nas zrobić panikary
    Ale jak wiadac nie zdarzyło się jeszcze tak żeby kogoś wyśmiali że pojechał na IP

gosiunia, Nana86 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana - kciuki potężne, żeby się wszystko uspokoiło i żeby Cię jeszcze nie kroili :*

Nana86 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• slash Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł specjalnie dla Ciebie, no i nam tez się przyda. – może uda mi się zebrać wszystko albo chociaż część.

Wózki – temat w toku, pojawiały się zdjęcia furek które już są w domu, które w zamiarze kupienia, dylematy kolorystyczne i doradzanie. Reasumując wszystkie wózki śliczne.

Kilka z nas wylądowało w szpitalu, powód – plamienia, krwawienia.
    Pigulska plamiła teraz ma lezeć i się oszczędzac bo szyjkę ma coraz krótszą i miękką.
    Ofeline i Kosogłos chyba tez plamiły. A Ofeline chyba często robili ktg w szpitalu.
    Gabik tez poszła do szpitala mieli jej dawac sterydy na płucka dziecka.
    A Rika kazała nam wszystkim wiązac nózki na supełki i tak trzymać.
    Wesołej mamie teściowa umyje wszytkie okna (zapamiętałam bo moja raczej by tego nie zaproponowała).
    Karolcia dostała rozwarcie wiec zastrzyk w dupkę i lezec, potem kroplówka. Eklerka i Beti tez chyba były w szpitalu – czy coś pomieszałam?
    Nana dziś wylądowała w szpitalu z bólami podbrzusza i zanikało tętno dziecka. Trzymamy kciuki.
    Kotmisia ubolewała że ma biedną pościel. Jak pokazała fotkę to dostała od razu prawie ze po głowie ze przesadza. Choc teściowa mogła się bardziej postarać, ale cóż.
    Wesoła mama – szaleństwo szydełkowe trwa – patrz str 1110 a Dorotka z filcu 1112 i 1120 – same cuda, mówie Ci. Dziewczyny powinny biznes rozkręcić.

Poza tym – temat obiadki, kocyki, posciele, ułożenie dziecka, pakowanie torby (tu szacun dla Riki bo zrobiła niezły spis w tabeli patrz strona 1125. Dalej: Pranie ciuszków, prasowanie itp. zamówienia z apteki gemini, szkoła rodzenia – ja nie chodzę więc czytam co relacjonują z lekcji dziewczyny. No i wizytujemy, wizytujemy, wizytujemy…… i piszemy na potęgę – nadrabianie to wyzwanie. Drugim wyzwaniem jest ogolić boberka ;)
    Co niektórym pocą się stopy że skarpetki wykręcają. Duszno nam i gorąco.

Kwietniówki się dalej rozpakowują.

I najsmutniejsza wiadomość na forum Manilia czyli Monika stracili dziecko w 27 tyg. Nie pamiętam na kiedy miała termin porodu. Córeczka była martwa, podobno owinięta pępowiną wokół szyjki i rączki. Smutna to wiadomość dla nas wszystkich.

Pewnie wiele rzeczy zapomniałam, to może doczytasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 22:29

KotMisia, Nana86, Rika, Anioł, Matik2012 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OPddychac przeponowo? - czarna magia.
    Własnie dziewczyny ktore nie chodzą na szkołę rodzenia - ćwiczycie oddechy w domu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 22:10

klz98u696p33kjce.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim, w Centrum Sodowski byłam tylko na USG III trymestru. W dalszym ciągu korzystam z Medicover, ale jestem coraz mniej zadowolona, bo są problemy z terminami wizyt. A rodzić chcę w SIMINie w Chorzowie.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana kciuki mocno zaciśnięte
    Naprawdę dobrze, że pojechała na IP.
    Trzymaj się tam kochana, oby Twój maluszek wytrzymał choć te 3 dni.jesteśmy z Tobą:-*

Nana86 lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana trzymamy kciuki! Wszystko bedzie dobrze. Musi byc!

Nana86 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana trzymamy kciuki, bedzie dobrze nawet za te 3 dni :)
    Wlasnie na SR dziś cwiczylismy oddychanie przeponowe, wciagamy powietrze nosem i wypelniamy caly brzuszek, potem wypuszczamy maksymalnie ustami, zapada nam się wtedy brzuszek - to tak w wielkim skrocie. Moja Mala podczas zajec zaczela tak fikac po tym oddychaniu, że naprawdę potwierdzam dzialanie, o ktorym mowi Nana ;)

GabiK, gosiunia, Nana86, slash lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej za dużo sie tu ostatnio dzieje.. :(
    Nana trzymaj się <3

Nana86 lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślash to oddychanie to tak. Ulokuj się na łóżku, tak na pół lezaco. I wez oddech nosem, ale tak żeby brzuszek poszedł do góry. I mocny wydech ustami tak jakbyś chciała zdmuchnac swieczke.
    Polozna każe trenować 10 oddechow na minutę.
    Mam nadzieję że trochę pomagam. A i ten rodzaj oddechu to początek porodu. Na następnej lekcji będzie oddech przy rozwarciu od 7-8 cm :)

Nana86, gosiunia, slash lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana wspieram Cię mocno, dobrze że pojechałaś na IP. Maluszek wytrzyma te 3 dni i będzie wszystko dobrze.

Slash podziwiam Cię za ogarnięcie i streszczeniu tylu spraw.

Ogólnie jestem przerażona tym co się u nad dzieje. Kurcze nich już nic złego nas nie dopada. Limit wyczerpałyśmy zdecydowanie.

Mam pomysł, żebu uratować moją poduchę. Wywalę styropian i napakuję w nią coś innego.

Nana86, gosiunia, slash lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:47

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:47

Nana86 lubi tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u nas też położna mówiła, że do brzucha nabrać powietrze :/ Ale to ma się nijak do oddychania przeponą. Można oddychać brzusznie - wtedy brzuszek się podnosi, na płuca, wtedy klatka piersiowa się podnosi. A jak się odddycha przeponą powinno podnosić się to i to. Generalnie myślę, że nie ma to znaczenia, bo chodzi tylko o to żeby oddychać głęboko i miarowo. Mnie przeponą uczono oddychać tak, że wciągamy powietrze i kierujemy je w dół, tak żeby poczuć w bokach żeber, wtedy faktycznie jesteśmy w stanie wciągnąć więcej powietrza :)
    Trochę mnie przeraża, że to już tak blisko. Nie sam poród, chociaż też mam stresa, ale to, że dostanę to moje maleństwo i będę musiała stanąć na wysokości zadania. Codziennie. Na zawsze. Bez przerw. Moja odpowiedzialność, moje decyzje i mała istota zdana na mnie...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Wam te oddechy przeponą wychodza? Ja jak miałam ćwiczenia z emisji głosu to praktycznie te koleżanki co byly w ciąży miały z tym problem i byly z tego zwalniane.

• Nana86 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wszystkie slowa otuchy, Slash i za streszczenie, Boze nie wiedzialam o Moni:( tak mi przykro:(
    Tetno sie poprawia, wiec jestem troche spokojniejsza, jutro wieczorem mija 3 doba ale oby jak najdluzej. Z tym odduchaniem to jest ciezko, bo jak jest wszystko ok to pieknie wychodzi ake jak byly momenty ze juz tetno spadalo do zera i wszyscy biegali w kolo to czlowiek jest tak zdenerwowany ze nic noe wychodzi a to bardzo bardzo pomaga jak sie dobrze zlapie ten oddech, dlatego cwiczcie cwiczcie dziewczyny ja tego nie robilam i w kryzysowej sytuacji oddychalam juz jak tylko potrafilam ale to srednio dawalo efekt:/

• katalina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana, to musi być okropnie stresujace, ale probuj się uspokoic chocby mysla że jestes wsrod fachowcow, a oni już zrobia wszystko żeby z Malenstwem było ok. Zobaczysz, że jeszcze ten weekend nie bedzie Twój ;) podziwiam Cie, ja mam ciagle krecka na punkcie jej tetna i ruchow.. A panikuje tak, że się zapowietrzam i ciezko mi opanowac nerwy..

Witamy się Ciocie i trzymamy kciuki za wszystkie :* dobrych wiesci z wizyt, że szpitali i dla wszystkich zdrowka żeby żadna nie dolaczyla już do szpitalnych majowek i spokojnie czekala do kwietnia..

Nana86, gosia86, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

• Nana86 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny z wawy, leze w zosce, naprawde super opieka i polozne bardzo pomocne mile, widac ze lubia swoja prace, nigdy tu nie bylam wczesniej tylko slyszalam dobre opinie, ale naprawde fajny szpital i maja tu bardzo dobry sprzet dla wczesniakow co dla nas teraz najwazniejsze

Wonderwall, GabiK, dorota1987 lubią tę wiadomość

• Nana86 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetno od wczoraj nie spada, musi byc dobrze a ja jestem silna i mysle pozytywnie dla Natka, on tez musi byc spokojny teraz:)

czarna panda, GabiK, MiM, alma, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ