Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nana wspieramy Cię wszystkie
Oby dzidziuś powiedział chociaż te 3 dni o których mówią lekarze
Dobrze że pojechałaś na IP
Nie ma co zwlekać choćby mieli z nas zrobić panikary
Ale jak wiadac nie zdarzyło się jeszcze tak żeby kogoś wyśmiali że pojechał na IPgosiunia, Nana86 lubią tę wiadomość
-
Anioł specjalnie dla Ciebie, no i nam tez się przyda. – może uda mi się zebrać wszystko albo chociaż część.
Wózki – temat w toku, pojawiały się zdjęcia furek które już są w domu, które w zamiarze kupienia, dylematy kolorystyczne i doradzanie. Reasumując wszystkie wózki śliczne.
Kilka z nas wylądowało w szpitalu, powód – plamienia, krwawienia.
Pigulska plamiła teraz ma lezeć i się oszczędzac bo szyjkę ma coraz krótszą i miękką.
Ofeline i Kosogłos chyba tez plamiły. A Ofeline chyba często robili ktg w szpitalu.
Gabik tez poszła do szpitala mieli jej dawac sterydy na płucka dziecka.
A Rika kazała nam wszystkim wiązac nózki na supełki i tak trzymać.
Wesołej mamie teściowa umyje wszytkie okna (zapamiętałam bo moja raczej by tego nie zaproponowała).
Karolcia dostała rozwarcie wiec zastrzyk w dupkę i lezec, potem kroplówka. Eklerka i Beti tez chyba były w szpitalu – czy coś pomieszałam?
Nana dziś wylądowała w szpitalu z bólami podbrzusza i zanikało tętno dziecka. Trzymamy kciuki.
Kotmisia ubolewała że ma biedną pościel. Jak pokazała fotkę to dostała od razu prawie ze po głowie ze przesadza. Choc teściowa mogła się bardziej postarać, ale cóż.
Wesoła mama – szaleństwo szydełkowe trwa – patrz str 1110 a Dorotka z filcu 1112 i 1120 – same cuda, mówie Ci. Dziewczyny powinny biznes rozkręcić.
Poza tym – temat obiadki, kocyki, posciele, ułożenie dziecka, pakowanie torby (tu szacun dla Riki bo zrobiła niezły spis w tabeli patrz strona 1125. Dalej: Pranie ciuszków, prasowanie itp. zamówienia z apteki gemini, szkoła rodzenia – ja nie chodzę więc czytam co relacjonują z lekcji dziewczyny. No i wizytujemy, wizytujemy, wizytujemy…… i piszemy na potęgę – nadrabianie to wyzwanie. Drugim wyzwaniem jest ogolić boberka
Co niektórym pocą się stopy że skarpetki wykręcają. Duszno nam i gorąco.
Kwietniówki się dalej rozpakowują.
I najsmutniejsza wiadomość na forum Manilia czyli Monika stracili dziecko w 27 tyg. Nie pamiętam na kiedy miała termin porodu. Córeczka była martwa, podobno owinięta pępowiną wokół szyjki i rączki. Smutna to wiadomość dla nas wszystkich.
Pewnie wiele rzeczy zapomniałam, to może doczytasz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 22:29
KotMisia, Nana86, Rika, Anioł, Matik2012 lubią tę wiadomość
-
Nana trzymamy kciuki, bedzie dobrze nawet za te 3 dni
Wlasnie na SR dziś cwiczylismy oddychanie przeponowe, wciagamy powietrze nosem i wypelniamy caly brzuszek, potem wypuszczamy maksymalnie ustami, zapada nam się wtedy brzuszek - to tak w wielkim skrocie. Moja Mala podczas zajec zaczela tak fikac po tym oddychaniu, że naprawdę potwierdzam dzialanie, o ktorym mowi NanaGabiK, gosiunia, Nana86, slash lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ślash to oddychanie to tak. Ulokuj się na łóżku, tak na pół lezaco. I wez oddech nosem, ale tak żeby brzuszek poszedł do góry. I mocny wydech ustami tak jakbyś chciała zdmuchnac swieczke.
Polozna każe trenować 10 oddechow na minutę.
Mam nadzieję że trochę pomagam. A i ten rodzaj oddechu to początek porodu. Na następnej lekcji będzie oddech przy rozwarciu od 7-8 cmNana86, gosiunia, slash lubią tę wiadomość
-
Nana wspieram Cię mocno, dobrze że pojechałaś na IP. Maluszek wytrzyma te 3 dni i będzie wszystko dobrze.
Slash podziwiam Cię za ogarnięcie i streszczeniu tylu spraw.
Ogólnie jestem przerażona tym co się u nad dzieje. Kurcze nich już nic złego nas nie dopada. Limit wyczerpałyśmy zdecydowanie.
Mam pomysł, żebu uratować moją poduchę. Wywalę styropian i napakuję w nią coś innego.Nana86, gosiunia, slash lubią tę wiadomość
-
Właśnie u nas też położna mówiła, że do brzucha nabrać powietrze
Ale to ma się nijak do oddychania przeponą. Można oddychać brzusznie - wtedy brzuszek się podnosi, na płuca, wtedy klatka piersiowa się podnosi. A jak się odddycha przeponą powinno podnosić się to i to. Generalnie myślę, że nie ma to znaczenia, bo chodzi tylko o to żeby oddychać głęboko i miarowo. Mnie przeponą uczono oddychać tak, że wciągamy powietrze i kierujemy je w dół, tak żeby poczuć w bokach żeber, wtedy faktycznie jesteśmy w stanie wciągnąć więcej powietrza
Trochę mnie przeraża, że to już tak blisko. Nie sam poród, chociaż też mam stresa, ale to, że dostanę to moje maleństwo i będę musiała stanąć na wysokości zadania. Codziennie. Na zawsze. Bez przerw. Moja odpowiedzialność, moje decyzje i mała istota zdana na mnie... -
nick nieaktualny
-
Dziekuje dziewczyny za wszystkie slowa otuchy, Slash i za streszczenie, Boze nie wiedzialam o Moni:( tak mi przykro:(
Tetno sie poprawia, wiec jestem troche spokojniejsza, jutro wieczorem mija 3 doba ale oby jak najdluzej. Z tym odduchaniem to jest ciezko, bo jak jest wszystko ok to pieknie wychodzi ake jak byly momenty ze juz tetno spadalo do zera i wszyscy biegali w kolo to czlowiek jest tak zdenerwowany ze nic noe wychodzi a to bardzo bardzo pomaga jak sie dobrze zlapie ten oddech, dlatego cwiczcie cwiczcie dziewczyny ja tego nie robilam i w kryzysowej sytuacji oddychalam juz jak tylko potrafilam ale to srednio dawalo efekt:/ -
Nana, to musi być okropnie stresujace, ale probuj się uspokoic chocby mysla że jestes wsrod fachowcow, a oni już zrobia wszystko żeby z Malenstwem było ok. Zobaczysz, że jeszcze ten weekend nie bedzie Twój
podziwiam Cie, ja mam ciagle krecka na punkcie jej tetna i ruchow.. A panikuje tak, że się zapowietrzam i ciezko mi opanowac nerwy..
Witamy się Ciocie i trzymamy kciuki za wszystkie :* dobrych wiesci z wizyt, że szpitali i dla wszystkich zdrowka żeby żadna nie dolaczyla już do szpitalnych majowek i spokojnie czekala do kwietnia..Nana86, gosia86, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość
-
A i dziewczyny z wawy, leze w zosce, naprawde super opieka i polozne bardzo pomocne mile, widac ze lubia swoja prace, nigdy tu nie bylam wczesniej tylko slyszalam dobre opinie, ale naprawde fajny szpital i maja tu bardzo dobry sprzet dla wczesniakow co dla nas teraz najwazniejsze
Wonderwall, GabiK, dorota1987 lubią tę wiadomość