Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
no właśnie pierwsze co to pomyślałam o nizoralu
i myślałam, że któraś poleci jakiś inny. Ale dzisiaj chyba będę zamawiać gemini więc już dorzucę nizoral.
Jak można obniżyć tętno? Wie któraś? bo ciśnienie już prawie w normie, ale puls szaleje po 120Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:05
-
Witajcie Majóweczki:)
Wczoraj miałam wizytę u nowej Pani Doktor. Tym razem trafiłam w dobre ręce i z tego niepokoju, stresu, który wczoraj przeżywałam przed wizytą, nie spałam dziś prawie nic w nocy. Chyba emocje ze mnie spływały. Pani Doktor bardzo sympatyczna, kompetentna. Przeprowadziła ze mną szczegółowy wywiad, wypełniła książeczkę ciążową, której nie chciała mi wypełnić poprzednia ginekolog, nie śpieszyła się. Podczas wizyty czułam się komfortowo i bezpiecznie. Miałam już pierwsze KTG, miód dla uszu:) A Tobiasz waży 2100g, czyli waga w normie.
Dziękujemy za kciuki
gosia86, nojaniewiem, Karolcia88, GabiK, alma, dorota1987, gosiunia, PIGULSKA, Anielka lubią tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:Gosia.. możesz przypomnieć co zamawiałaś zamiast octeniseptu?
Gabi w nowym wózku ja bym nie prała chyba że to wózek z wystawki ale jesli dostalicie calkiem nowy to chyba nie ma konieczności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:10
Karolcia88, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ewelinkie no właśnie nie przeszkadzałoby mi gdybym tego nie czuła.. a tak to ciągłe uczucie kołatania serca.
Gosia dziękuję! a to ci psikus- chciałam zrobić zamówienie z gemini a tam brak!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:12
-
Karolcia, polecam Vichy Dercos. Mnie strasznie swędziała skóra głowy. Szampon jest w dwóch wersjach - szampon zwalczający łupież tłusty lub suchy. Jest dość drogi, ale skuteczny. Teraz stosuję profilaktycznie szampon Ziaja Med, Kuracja Przeciwświądowa. Ten z kolei kosztuje 7-8zł.
Nana, trzymaj się Kochana. Zaciskamy tu wszystkie kciuki za Ciebie i maleństwo. Będzie dobrze:* -
Gosia,dokladnie tak,zafoliowane i w kartonach. A nie bardzo mam sile to teraz sciagac i prac. W foteliku mam kocyk do fotelika,wyprany i wyprasowany,a w wozku pokrowiec na materacyk tez po praniu i prasowaniu,a pewnie i tak jeszcze wloze pielucho-ceratke.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Nanaa trzymaj się tam !! Dobrze, że jesteś pod dobrą opieką
Ja się dzisiaj zwlekłam z łóżka bo o 11:30 mam przedstawienie w przedszkolu u Syna na powitanie wiosny. Mój Mikołaj jest niedźwiadkiem, pewnie się jak zwykle rozrycze ze wzruszenia
. ale mówie wam, to jest prze cudowne widzieć swoje dziecko na scenie, jak mówi wierszyk, no DUMA rozpiera !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:25
GabiK, Wonderwall, gosia86, maribel, Catyyy, alma, madziorek, Rika, Bluberry, dorota1987, gosiunia, katalina, PIGULSKA, Ofelaine, Anielka, Matik2012, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Czy któraś z Was zna się na prawie pracy?
Szlag mnie zaraz trafi z tym co u męża w pracy wymyślają
Do tej pory w sezonie czyli od kwietnia do maja mógł sobie wyrabiać nadgodziny płatne 100%. W tym roku wpadli na pomysł, że wyślą każdego na przymusowy urlop na 14 dni i potem ten urlop będą musieli odpracowaćOczywiście mąż nie mógł sobie wybrać terminu odbębnienia tego urlopu i poszedł on na zmarnowanie, bo poza wspólnym siedzeniem w domu nie robiliśmy nic
Miał go odpracowywać pracując w soboty na 8h, a dziś zaśpiewali mu, że od poniedziałku ma przychodzić na 12h, na nocki i to 5 dni z rzędu. Niedziela wolna i powtórka z rozrywki
Czy to jest zgodne z prawem?
Dzwoniłam do inspekcji pracy, ale po oczekiwaniu na połączenie 20 minut nadal stękali, że 8 osób przede mną w kolejce, więc się rozłączyłam -
Wow Nojaniewiem jaka super laska z Ciebie
Karolcia jak ja zamaiwalam to też zabrakło kupię w zwyklej aptece
Tantum rosa tez się tam oplaca kupic bo pytalam w aptekach stacjonarnych to od 2,9-3,3 ceny były
Gabi to nie pierz nie ma sensu
Mirabel gdzie Ty masz to swoje dzieciątko?
Eklerka nie pomogę ale wydaje się dziwna ta sytuacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:33
nojaniewiem, GabiK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam Was kochane, wybaczcie, że wtracam sie Wam w wątek, ale chyba jestescie na etapie kompletowania rzeczy dla siebie i malucha wiec moge Wam co nie co zaoferować.
Sprzedam:
-3 x podpaski bella mama
-2 x liglina
-podpaski duże z rossmana 12 i 20szt
-laktator baby ono naturell
-nakładki na brodawki
-tomme tippe wkładki laktacyjne
-6szt majtek jednorazowych
-wałeczki niebieskie welurowe do układania bobasa na boczku
-65szt pampersów zielonych nr 2
-14szt pampersów z rossmana nr 1.
Za całość oczekuję 120zł już z przesyłką. Zestaw +/- jest wart 200-250zł. Kontakt na pw.
Życzę pozytywnych chwil w "ostatkach" ciąży no i dobrych wyników badan prenatalnych -
Maribel, ale mały brzuszek
Gosia86, mnie też się to wydaje śmierdzące. Do tej pory zakład pracy był bez zarzutu, nadgodziny wypłacane, dodatki za nocki, premie, pensja na czas. A teraz taki cyrk i to akurat 1,5 miesiąca przed porodem
Już widzę jak męża wypuszczą z tego obozu pracy jak zacznie się poród
O zwolnieniu na mnie po porodzie też może pomarzyć, bo... "teraz jest sezon! chcesz iść do zwolnienia?"Syf, kiła i mogiła
Nie dość, że mam zamiar rodzić 70km od miejsca, w którym mieszkamy, to jeszcze teraz okazuje się, że praktycznie nie będzie go w domu, a jak już do niego dotrze to będzie odsypiał
-
Gosiu, Eklerko, właśnie nie wiem, gdzie ten mój synek się tam chowa;) Ale waga prawidłowa i ilość wód płodowych też, więc się nie martwię małym brzuszkiem. Taka chyba moja uroda
Eklerko, ostatnio Dorotka pisała, że ojciec dziecka ma prawo do tygodniowego L4 do opieki nad matką i maluszkiem. L4 wystawia szpital i matka dziecka musi zgłosić najlepiej przy obchodzie w dniu wypisu, że chce dla męża L4. Ojcu dziecka należą się również 2 dni urlopu okolicznościowego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:53
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Maribel ale malutki brzuszek, w sumie biorąc pod uwagę teraźniejsze dolegliwości związane z większym brzuchalem, to zazdroszzcze
gosia86 ja laska? to Ty masz najdłuższe nogi świata !właśnie pokazuj je bo dawno nie było oczywiście razem z brzuszkiem
GabiK dziękuje
Ofeline super wiadomość
Eklerka nie pomogę bo się nie orientuję.
Lece się zbierać na występ
buziaaakiiii :*:*gosia86, GabiK, maribel lubią tę wiadomość