X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Nana trzymaj się tam dzielnie z Antosiem i przekaz od ciotek że to jeszcze nie jego czas i że w maju będzie lepsza pogoda na spacerki niż ta obecna więc niech jeszcze poczeka

Katalina też nie masz spania? Ja dzisiaj wyjątkowo obudziłam się na budzik męża no ale to i tak sukces bo nie o 3 :)

Nana86 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie ostatnio się budze w okolicach 5:30.. ;) no i dziś się przebudzilam też wczesniej, Ale nie pamietam o ktorej. Mysle co by tu na sniadanie zjesc, dziś musze się szybciej ogarnac bo na 9 mam jechac na mordor zdjac holter a to oznacza stanie w korasach, a na to nie mam ochoty :( zatem mam już niecale 2h do wyjscia, a milion rzeczy przed do zrobienia..

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie piatkowo w 34 tygodniu. :) jeszcze 4 tygodnie i mozna rodzic :)

Nana to bardzo dobre wiesci. Maluszku trzymaj sie,jestes bardzo dzielna. Musi juz byc dobrze.

Musialam wstac przed 6 i odwiezc meza do pracy bo zaspal i kolega pojechal sam.
    a taka spiaca jestem, poleze z gdzinke i wstaje do labo oddac mocz a potem jade po wyniki posiewu. Troche sie boje, oby nie bylo tak zle.

Milego dnia kobietki i samych pozytywnych wiesci. :)

gosia86, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mężowi zaserwowałam kanapki z białym serem i dżemem brzoskwiniowym i ja chyba zjem to samo ale na razie jeszcze poleguję :)
    Ofeline współczuję wychodzenia z domu o tej porze, trzymam kciuki za wynik posiewu żeby było ok

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, a czy Ty nie mialas czasem lezec? A ciagle czytam to latasz i latasz ;)

Ja chyba dziś stawiam na bialy ser, szczypior i rzodkiewke..

gosia86, czarna panda, Catyyy, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o 5 obudził mąż co na śniadanie smażył sobie placuszki z jabłkiem, ciasto mu wczoraj przygotowałam. Jakoś dziś wyjątkowo jestem wyspana o wczesnej godzinie a wczoraj spać poszłam o 24. Pewnie sen dopadnie mnie w ciągu dnia.

katalina moze korków nie będzie :) oby.

Nana jestescie z n niuniem dzielni dacie radę trzymamy za Was kciuki. Ofe wyniki będą dobre postaraj sie nie martwić <3

katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:09

czarna panda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ponoć zaćmienie tylko połowiczne. Niezly sen miałaś co by to było w realu taka niespodzianka :):)

ja mam od jakiegoś czasu sny nie tyle co o porodzie a juz po w szpitalu jak karmie itp a tydzień temu mielismy podobne sny z mężem, ze rodzę i sie przestraszyłam juz raz proroczy sen miałam o ciąży i tego samego ranka test wyszedł pozytywny.

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalinko droga mam nakazane polegiwanie wiec chyba troche chodzic moge. :)
    Niestety musze sama ogarnac czasami niektore sprawy ale weekend odpuszczam i leniuchuje.

Rika swietny sen :)
    nadal chce mi sie spac ale musze wstawac i ssie mnie okropnie a Lilka glodna sie tez wierci :)

*dzieki za kciuki :)

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w piatek.

Kurcze co to za złe wiesci ??? :( Nana walcz o każda godzine w brzuchu!! Bedzie dobrze.

Ofelaine ja mam przykazane oszczedzac sie, wiec sporo odpoczywam, ale spacery i troche obowiązków domowych trzeba ogarnac.
    Miłego dnia

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Cioteczki,
    Nana oddychaj głeboko, żeby Natan dostawał jak najwięcej powietrza. Jak to dobrze, że pojechałaś na ip bo nie wiadomo co by się mogło stać.. A Junior niech siedzi w brzuchu jeszcze przynajmniej ze 4 miesiące!

Ale z Was ranne ptaszki Dziewczyny ;) ja jak już wróciłam do domu to zdecydowanie lepiej/dłużej śpię :)

Wybieram się dzisiaj do Bochni po jakiś stanik, może coś fajnego znajdę. A przy okazji wstąpię do jakiegoś sklepu z dziecięcymi rzeczami.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dzieki Slash za skrót :)

Oj dzieje się dzieje a przecież dopiero (??) koncówka marca ech...

Ja dziś wg belly zaczynam 35 tydzień - nie ogarniam tego :D

GabiK, paulinqa, Eklerka lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana to bardzo dobra wiadomosc,ze tetno w normie,oby tak zostalo,kciuki zacisniete!
    Rika,ale sen ;-)
    Ofe nie martw sie wynikami posiewu, mnie i polozna i gin mowili,ze nawet jesli wynik jest pozytywny to nie jakas katastrofa. Mama dostaje antybiotyk,bobas jest badany po urodzeniu,bo nie oznacza to,ze dziecko tez ma paciorkowca. Jesli tak to dostaje leki i po sprawie. Obydwoje mowili,zeby nie demonizowac,bo to normalna sprawa dla nich i nic sie zlego nie dzieje. Wiec spokojnie. Zwlaszcza,ze na pewno wynik bedzie ok :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety rety co to się dzieje!
    Nana trzymajcie się dzielnie i zdrowo w dwupaku jak najdłużej!

Powodzenia na wszystkich wizytach i pozytywnych wyników wszystkich badań :)

A tak w ogóle to dzień dobry ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej wchodze z rana a tu znowu takie niedobre wiadomości! Nana trzymaj się tam ;*
    na pewno wszytsko z małym będzie ok;)

ja dziś mam dzień załatwień;/ muszę jechać do gminy podbić papiery do rozliczenia w niemczech.. potem do banku.. juz mi się nie chce tego załatwiac;D no i na małe zakupki może przy okazji pójde o ile bede mieć siłę;) do rossmana i pepco;p

ranne ptaszki ja tam spie do 8 teraz przynajmniej ;) nie moge się obudzić wczesniej;) zreszta Mikołaj dopiero o tej zaczyna kopać, oby mu to po porodzie zostało to będziemy wyspani;p

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle sie dzialo,ze nie doczekalam sie porady- wysciolke w nowej gondoli i nosidelku prac czy niekoniecznie?
    A i drugie,moze glupie pytanie, jak lezalam na oddziale to wspollokatorka widzac,ze siedze na lozku po turecku powiedziala,ze jej nie wolno tak siedziec /lozysko przodujace/. Ja mam rozwarcie od wewnatrz i nikt nic na ten temat nie mowil,a zapomnialam zapytac lekarza czy polozna. Siadam tak dosc czesto, w sumie to polleze,bo plecy odchylone w tyl/nie ma nacisku/ a nogi jak w siadzie po turecku. W takiej pozycji nie boli mnie krocze,a przynajmniej mniej niz w innej,chocby lezacej. Slyszalyscie,zeby to moglo byc szkodliwe np powodowac wieksze rozwarcie czy cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:17

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik ja piorę ale mam od siostry i leżało na strychu jakiś rok. Niby w kartonie i zastreczowane ale mimo wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:17

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia.. możesz przypomnieć co zamawiałaś zamiast octeniseptu?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:47

GabiK lubi tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana86 wrote:
    Czesc dziewczyny, ja nie mam dobrych wiesci jestem w szpitalu, pojechalismy z tymi bolami podbrzusza na ip i okazalo sie ze tetno dziecka zanika, norma to 120-160 a bylo 50 i spadalo, juz mnie prawie wiezli na cesarke zeby rozwiazac ciaze ale zaczelo rosnac, w nocy byla powtorka i dzis o 6 rano juz bylam calkowicie przygoyowaba do cesarki ale dzieki Bogu od 6 sie to nie powtorzylo i obserwuja, dostalam sterydy na plucka zeby sie szybko rozwinely, lekarz mowi zeby przetrzymac chociaz te 3 dni bo wtedy zaczna dzialac, jestesmy przrazeni ale musi byc dobrze:) trzymajcie mocno kciuki za nas bo to dopiero 32 tydz, buziaki!
    O Mój Boże, dobrze, że pojechaliście na IP :( Ściskam kciuki ze wszystkich sił! Wytrzymajcie jeszcze trochę! :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ