WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Nana trzymaj się tam dzielnie z Antosiem i przekaz od ciotek że to jeszcze nie jego czas i że w maju będzie lepsza pogoda na spacerki niż ta obecna więc niech jeszcze poczeka

Katalina też nie masz spania? Ja dzisiaj wyjątkowo obudziłam się na budzik męża no ale to i tak sukces bo nie o 3 :)

Nana86 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie ostatnio się budze w okolicach 5:30.. ;) no i dziś się przebudzilam też wczesniej, Ale nie pamietam o ktorej. Mysle co by tu na sniadanie zjesc, dziś musze się szybciej ogarnac bo na 9 mam jechac na mordor zdjac holter a to oznacza stanie w korasach, a na to nie mam ochoty :( zatem mam już niecale 2h do wyjscia, a milion rzeczy przed do zrobienia..

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie piatkowo w 34 tygodniu. :) jeszcze 4 tygodnie i mozna rodzic :)

Nana to bardzo dobre wiesci. Maluszku trzymaj sie,jestes bardzo dzielna. Musi juz byc dobrze.

Musialam wstac przed 6 i odwiezc meza do pracy bo zaspal i kolega pojechal sam.
    a taka spiaca jestem, poleze z gdzinke i wstaje do labo oddac mocz a potem jade po wyniki posiewu. Troche sie boje, oby nie bylo tak zle.

Milego dnia kobietki i samych pozytywnych wiesci. :)

gosia86, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mężowi zaserwowałam kanapki z białym serem i dżemem brzoskwiniowym i ja chyba zjem to samo ale na razie jeszcze poleguję :)
    Ofeline współczuję wychodzenia z domu o tej porze, trzymam kciuki za wynik posiewu żeby było ok

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, a czy Ty nie mialas czasem lezec? A ciagle czytam to latasz i latasz ;)

Ja chyba dziś stawiam na bialy ser, szczypior i rzodkiewke..

gosia86, czarna panda, Catyyy, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o 5 obudził mąż co na śniadanie smażył sobie placuszki z jabłkiem, ciasto mu wczoraj przygotowałam. Jakoś dziś wyjątkowo jestem wyspana o wczesnej godzinie a wczoraj spać poszłam o 24. Pewnie sen dopadnie mnie w ciągu dnia.

katalina moze korków nie będzie :) oby.

Nana jestescie z n niuniem dzielni dacie radę trzymamy za Was kciuki. Ofe wyniki będą dobre postaraj sie nie martwić <3

katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:09

czarna panda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ponoć zaćmienie tylko połowiczne. Niezly sen miałaś co by to było w realu taka niespodzianka :):)

ja mam od jakiegoś czasu sny nie tyle co o porodzie a juz po w szpitalu jak karmie itp a tydzień temu mielismy podobne sny z mężem, ze rodzę i sie przestraszyłam juz raz proroczy sen miałam o ciąży i tego samego ranka test wyszedł pozytywny.

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalinko droga mam nakazane polegiwanie wiec chyba troche chodzic moge. :)
    Niestety musze sama ogarnac czasami niektore sprawy ale weekend odpuszczam i leniuchuje.

Rika swietny sen :)
    nadal chce mi sie spac ale musze wstawac i ssie mnie okropnie a Lilka glodna sie tez wierci :)

*dzieki za kciuki :)

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w piatek.

Kurcze co to za złe wiesci ??? :( Nana walcz o każda godzine w brzuchu!! Bedzie dobrze.

Ofelaine ja mam przykazane oszczedzac sie, wiec sporo odpoczywam, ale spacery i troche obowiązków domowych trzeba ogarnac.
    Miłego dnia

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Cioteczki,
    Nana oddychaj głeboko, żeby Natan dostawał jak najwięcej powietrza. Jak to dobrze, że pojechałaś na ip bo nie wiadomo co by się mogło stać.. A Junior niech siedzi w brzuchu jeszcze przynajmniej ze 4 miesiące!

Ale z Was ranne ptaszki Dziewczyny ;) ja jak już wróciłam do domu to zdecydowanie lepiej/dłużej śpię :)

Wybieram się dzisiaj do Bochni po jakiś stanik, może coś fajnego znajdę. A przy okazji wstąpię do jakiegoś sklepu z dziecięcymi rzeczami.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dzieki Slash za skrót :)

Oj dzieje się dzieje a przecież dopiero (??) koncówka marca ech...

Ja dziś wg belly zaczynam 35 tydzień - nie ogarniam tego :D

GabiK, paulinqa, Eklerka lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana to bardzo dobra wiadomosc,ze tetno w normie,oby tak zostalo,kciuki zacisniete!
    Rika,ale sen ;-)
    Ofe nie martw sie wynikami posiewu, mnie i polozna i gin mowili,ze nawet jesli wynik jest pozytywny to nie jakas katastrofa. Mama dostaje antybiotyk,bobas jest badany po urodzeniu,bo nie oznacza to,ze dziecko tez ma paciorkowca. Jesli tak to dostaje leki i po sprawie. Obydwoje mowili,zeby nie demonizowac,bo to normalna sprawa dla nich i nic sie zlego nie dzieje. Wiec spokojnie. Zwlaszcza,ze na pewno wynik bedzie ok :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety rety co to się dzieje!
    Nana trzymajcie się dzielnie i zdrowo w dwupaku jak najdłużej!

Powodzenia na wszystkich wizytach i pozytywnych wyników wszystkich badań :)

A tak w ogóle to dzień dobry ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej wchodze z rana a tu znowu takie niedobre wiadomości! Nana trzymaj się tam ;*
    na pewno wszytsko z małym będzie ok;)

ja dziś mam dzień załatwień;/ muszę jechać do gminy podbić papiery do rozliczenia w niemczech.. potem do banku.. juz mi się nie chce tego załatwiac;D no i na małe zakupki może przy okazji pójde o ile bede mieć siłę;) do rossmana i pepco;p

ranne ptaszki ja tam spie do 8 teraz przynajmniej ;) nie moge się obudzić wczesniej;) zreszta Mikołaj dopiero o tej zaczyna kopać, oby mu to po porodzie zostało to będziemy wyspani;p

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle sie dzialo,ze nie doczekalam sie porady- wysciolke w nowej gondoli i nosidelku prac czy niekoniecznie?
    A i drugie,moze glupie pytanie, jak lezalam na oddziale to wspollokatorka widzac,ze siedze na lozku po turecku powiedziala,ze jej nie wolno tak siedziec /lozysko przodujace/. Ja mam rozwarcie od wewnatrz i nikt nic na ten temat nie mowil,a zapomnialam zapytac lekarza czy polozna. Siadam tak dosc czesto, w sumie to polleze,bo plecy odchylone w tyl/nie ma nacisku/ a nogi jak w siadzie po turecku. W takiej pozycji nie boli mnie krocze,a przynajmniej mniej niz w innej,chocby lezacej. Slyszalyscie,zeby to moglo byc szkodliwe np powodowac wieksze rozwarcie czy cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:17

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik ja piorę ale mam od siostry i leżało na strychu jakiś rok. Niby w kartonie i zastreczowane ale mimo wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:17

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia.. możesz przypomnieć co zamawiałaś zamiast octeniseptu?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:47

GabiK lubi tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana86 wrote:
    Czesc dziewczyny, ja nie mam dobrych wiesci jestem w szpitalu, pojechalismy z tymi bolami podbrzusza na ip i okazalo sie ze tetno dziecka zanika, norma to 120-160 a bylo 50 i spadalo, juz mnie prawie wiezli na cesarke zeby rozwiazac ciaze ale zaczelo rosnac, w nocy byla powtorka i dzis o 6 rano juz bylam calkowicie przygoyowaba do cesarki ale dzieki Bogu od 6 sie to nie powtorzylo i obserwuja, dostalam sterydy na plucka zeby sie szybko rozwinely, lekarz mowi zeby przetrzymac chociaz te 3 dni bo wtedy zaczna dzialac, jestesmy przrazeni ale musi byc dobrze:) trzymajcie mocno kciuki za nas bo to dopiero 32 tydz, buziaki!
    O Mój Boże, dobrze, że pojechaliście na IP :( Ściskam kciuki ze wszystkich sił! Wytrzymajcie jeszcze trochę! :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ