Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorota masakra jakaś
Moja gin każe mi teraz przychodzić co dwa tygodnie ale też jest problem z terminami ublagalam ostatnio wizytę po 3 tygodniach bo musi mi pobrać gbs
Ale wpadłam na pomysł żeby dzwonić i pytać czy cos się zwolniło i Np dzisiaj zadzwoniłam i było jedno wolne miejsce na dzisiaj
Wiec będę próbować może uda mi sie zarejestrować na przyszły tydzień mam dzwonić w okolicy czwartku -
Aktyde ja nie pomogę bo od początku chodzę prywatnie, ale 6 tygodni to zdecydowanie za dużo. Ja teraz miałam mieć co 2 tygodnie, ale doktor poszedł na urlop i mam dziś wizytę po 4 tygodniach i juz jestem szczęśliwa, bo brakowało mi wizyty żeby uspokoić się że wszystko jest dobrze. Może się okazać że za 6 tygodni ta wizyta nie będzie Ci już potrzebna, a jak wszystkie też musisz zrobić posiew gBS a może i inne badania. Chyba nie ma takiego prawa, które by było tu po Twojej stronie, bo ważne zeby w ciaży były trzy badania USG, czy jakoś tak. Ale może uda Ci się wybłagać jakis wcześniejszy termin?
gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMasakra z tymi wizytami na nfz, ja tez chodzę państwowo ale w ogóle nie mam problemu dostać sie do ginekologa, nie musze sie zapisywać na zapas, kiedy potrzebuję idę danego dnia rano i lekarz mnie przejmuje.
Aktyde jedynie co pozostaje to pytac o wcześniejszy termin wizyty, bo ich fakt ze jest kobieta w ciąży w ogóle nie wzrusza. -
nick nieaktualnyHej.
przegrałam sprawę, bedziemy się odwoływac ale ogolnie jestem z dyscyplinarką i bez macierzyńskiego. Mam za to kochanego meża, dzieki ktoremu na żarcie i rachunki bedzie i nie mam zamiaru się przejmowac teraz. Sędzia źle ocenił dowody i uzasadnienie jakies dziwne ale coz... Polska....
Teraz ide wziąć prysznic i nie bede sie przejmowac -
Alma informuj nas na biezaco. Moze uda sie lekarza uspokoic te skurcze. Mocno Cie sciskam :*
Aniol bardzo mi przykro.. moze sie uda po odwolaniu?
Bylam w entliczku i kupilam biustonosz od razu z taka odpinana miseczka. O zgrozo 70 d! ( a ja z tych co 65 b bylo naciagane)alma lubi tę wiadomość
-
Czyli radzicie dzwonić i pytać czy się jakieś miejsce zwolniło? Problem wynikł z tego, że mój lekarz idzie na urlop 8 kwietnia. Normalne, każdy ma prawo do wolnego przecież, ale panie w rejestracji wiedzą przecież kiedy kto idzie na dłuższe urlopy, wiedzą ile mają pacjentek w ciąży, można to chyba jakoś sensownie poukładać. Poza tym lekarzem, który prowadzi moją ciążę jest jeszcze jedna lekarka, myślałam, że logicznym będzie zapisać mnie do niej, ale pani w rejestracji stwierdziła, że pani doktor odmawia przyjmowania pacjentek tego drugiego lekarza...
No nic, będę chyba tam faktycznie dzwoniła, mam tylko nadzieję, że nie trafię na tą samą babę co wtedy, bo wymiana zdań wtedy nie była zbyt miła i przypuszczam, że by mnie jeszcze zjechała gdyby się pokapowała, że to ZNOWU JA się czegoś domagam.
Koleżanka radziła mi jeszcze iść po prostu do szpitala ginekologicznego i powiedzieć, że mam skurcze, albo że mnie coś boli, musza wtedy mnie zbadać.
Tak sobie w ogolę myślę, że jak tego 29go pójdę na wizytę to mi kolejny termin wyznaczą chyba już po ciąży skoro termin mam na 27 maja... -
Anioł, mi również bardzo przykro. Odwołuj się i walcz o swoje. Dobrze, że masz wsparcie męża.
Ja też chodzę tylko prywatnie do ginekologa. Nie wyobrażam sobie mieć teraz wizyty za 6 tygodni. Aktyde, kombinuj, żeby mieć szybciej wizytę. Badanie w kierunku GBS to jedno, ale na tym etapie musimy być już częściej pod kontrolą.
W dzisiejszych czasach praktycznie wszędzie trzeba chodzić prywatnie. Masz zapalenie ucha, albo czekasz miesiąc na wizytę, aż w końcu Ci "ucho" odpadnie albo płacisz i idziesz od ręki na wizytę. I nie liczmy na emeryturę. Już teraz są problemy. A zanim my pójdziemy na emeryturę, polski ZUS padnie. Nic tylko się pakować i wyjeżdżać z Polski. -
Kurczę jedno słowo mi się ciśnie na usta "kur***" co za popieprzony system w tym kraju.
I NFZ i Sądy Pracy i szpitale! Koszmar!
Proszę trzymać kciuki. Moja przyjaciólka ma dzisiaj drugie podglądanie jajeczek i może punkcję w tym tygodniu a w przyszłym transfer zarodków! Proszę Was o kciuki i pozytywne myślenie.GabiK, maribel, Bluberry, PIGULSKA, gosiunia, dorota1987, czarna panda lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Dobrnęłam dzisiaj do końca i nadrobiłam dzisiejszy dzień.
Anioł walcz o swoje, odwołuj się , bo sądzia sędziemu nie równy. Trzymam kciuki:*
Dziewczyny szpitalne wytrzymajcie jeszcze troszkę , Alma to skandal żeby 1 dzień o wszystkim przesądzałale znam takie sprawy z autopsji jak pracuję w aptece.
Ja wczoraj męczylam się z pęcherzem i cewką, kłucie okropne. Do uroseptu dołączyłam furaginę. Coś czuję że za krótko podawali mi w szpitalu antybiotyk(odstawili ze względu na uczulenie) i niczym nie zastąpili. Za tydzień robię siuśki i zobaczymy.
Ja też stety czy niestety z tych prywatnych. 1 kwietnia na samych lekarzy wydam 350 zł. Boli ale zdrowie Wiki najważniejsze, a to specjaliści pierwsza klasa. Jedynie w ciąży szpital na NFZ miałam:p i mimo że chodzę prywatnie do lekarza i leżałam na innym oddziale to mój gin był u mnie codziennie i dopytywał co i jak. Ja dzisiaj ogarnęłam mieszkanko, zrobiłam łóżeczko na cacy , zakryłam narzutą, dopakowałam torby i jestem gotowa na wszystko.alma lubi tę wiadomość
-
Cześć mamuśki
Mam nadzieję, że sukcesywnie zaciskacie nogi i nie rodzimy jeszcze
Mam nadzieję, że macie same dobre wieści z wizyt i również życze ich na wizytach w tym tygodniu.
Anioł przykro mi, ale nie możesz się poddać.
aktyde85 zadzwoń i poproś,że gdyby zwolniło się miesjce wcześniej niech ktoś się do Ciebie odezwie lub dzwoń i dopytuj. I nie każda ciężarna ma od 30 tc częściej wizyty, jeśli nie ma takiego wskazania lub gdy nic sie nie dzieje złego to nie ma sensu. Ja dopiero teraz idę na wizyte dwa razy w ciągu jednego miesiąca.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Anioł, dziwne że przegrałaś, czytałam Twoją historię, nie pamiętam już szczegółów, ale pamiętam, że stwierdziłam, że powinnaś wygrać, tym bardziej, że sądy pracy zazwyczaj stają po stronie pracownika, no a Ty jeszcze w wyjątkowym stanie jesteś. A jakie było uzasadnienie sądu? Zdaje się, że na koniec sprawy zawsze coś takiego wygłaszają.
-
Ja dzis rozpoczynam 35 tydz!
MiM trzymam kciuki za kolezanke,wiem doskonale co to oznacza dla niej i ile nadziei sie z tym wiaze.
Tak jak Beti dopakowalam dzis torby, pozostaje dolozyc kosmetyczke i gotowam na wszystko
Aniol na szczescie sa jeszcze apelacje! Mam gleboka nadzieje,ze odwolanie bedzie skuteczne.
Ja tez prowadze ciaze prywatnie,bo w mojej przychodni juz w sierpniu nie bylo wolnych terminow na 2014, oczywiscie wiecie co mi sie na jezyk nasuwa...
Dziewczynki w szpitalach jestesmy myslami przy Was,oby wszelkie badania i procedury byly pozytywne i zebyscie spokojne i bezpieczne niedlugo mogly wrocic do domu.
A z ZUS i NFZ to szkoda gadac, ja pracuje na umowe o prace i mam dzialalnosc. W efekcie place podwojnie skladkw zdrowotna, w.zakladziw pracy i od DG, a przeciez nie jestem w dwoch osobach! A mimo to i tak nie ma dla mnie miejsc na leczenie na NFZ!!! Zgroza!MiM, Magic, Bluberry, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość