Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też zmęczona jestem dziewczyny, ale czuję się dość dobrze. Z ciążowych objawów to strasznie zgaga mnie męczy, poza tym piersi rosną i stają się cięższe. W nocy chodzę siku co godzina i przez to chodzę nieprzytomna Ale mdłości na razie nie mam -
nick nieaktualny
-
Wlasnie zaczna dolaczac kolejne mnie procz mdlosci to brzuch boli ale do wytrzymania bez lekow sie obejdzie luteine biore dowcipnie i caly dzien mi sie wylewa ale obiecalam ze nie bede narzekac sama chcialam byc znowu w ciazy
alma lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Duphaston pomaga w niedoborach progesteronu. I to w sumie tyle... Magii nie ma, ja brałam w poprzedniej ciąży, teraz biorę luteinę i mam ten sam motyw co Magic Ja tak samo, siedzę jak na szpilkach, każde ukłucie w brzuchu mnie podrywa, a poza tym leżę i pachnę, zwłaszcza przez te plamienia z początku i chorobę i nie wiem co więcej mogę zrobić
-
Duphaston to forma gestagenów - innymi słowy progesteron, jest to niezbędny hormon do utrzymania ciąży, jego poziom w drugiej fazie cyklu i oczywiście jak jest ciążą diametralnie rośnie, zmniejsza też on czynność skurczową macicy.
niesety jego skuteczność w pierwszym trymestrze jest dość mierna, jest dużo skuteczniejszy w 2 trymestrze, działa głównie chyba na naszą psychikę, że mamy lek podtrzymujący ciążę.
Ja też go biorę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też biorę duphaston Widzę że będziemy brać grupowo Mi lekarz całą litanię powiedział czego mam unikać i co robić. To moja pierwsza ciąża i mam nadzieję że będzie ok Moje piersi zrobiły się ciepławe, są duże ale dzisiaj nie bolą. Oj będzie się działo jak zaczniemy chodzić na USG , będzie masa emocji.