WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masz teraz zajęcie :) ja właśnie się nie denerwuję :) bo to niczego nie zmieni,a tym bardziej nic dobrego nie przyniesie :)

Rika lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja chcialam dolaczyc :) i grzecznie przywitac wszystkie Majowe Mamusie :)

Rika, Jagódkaaa, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie umiem nie denerwować. Jakoś tak mam całe życie. Moooże gdybym nie chorowała? To trochę tak samo jak ze staraniami. Jak mi ktoś mówił, że za bardzo się spinam i nastawiam to miałam ochotę go zamordować. Dla mnie "ma pani 6 cykli na zajście, potem operacja" nie zostawia dużego pola do spokoju ducha. To tak jakby ktoś komuś powiedział "masz 6 miesięcy na wygranie na loterii, a potem wycinamy ci nerkę, ale broń Boże się nie spinaj...". Ale, że stres nie sprzyja, poszłam zrobić tę betę jeszcze raz i jeszcze powtórzę w środę i jak będzie ładnie przyrastać, to może się trochę uspokoję. I pewnie, że nic to fizycznie nie zmieni, że jak ma być dobrze, to po prostu będzie, ale dla mnie to zawsze dodatkowe ufff :P

KotMisia lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \Agusia246 nie martw sie. Bedzie dobrze! To bardzo wazny czas, nerwy sa niewskazane. Glowa do gory! :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Ja się nie umiem nie denerwować. Jakoś tak mam całe życie. Moooże gdybym nie chorowała? To trochę tak samo jak ze staraniami. Jak mi ktoś mówił, że za bardzo się spinam i nastawiam to miałam ochotę go zamordować. Dla mnie "ma pani 6 cykli na zajście, potem operacja" nie zostawia dużego pola do spokoju ducha. To tak jakby ktoś komuś powiedział "masz 6 miesięcy na wygranie na loterii, a potem wycinamy ci nerkę, ale broń Boże się nie spinaj...". Ale, że stres nie sprzyja, poszłam zrobić tę betę jeszcze raz i jeszcze powtórzę w środę i jak będzie ładnie przyrastać, to może się trochę uspokoję. I pewnie, że nic to fizycznie nie zmieni, że jak ma być dobrze, to po prostu będzie, ale dla mnie to zawsze dodatkowe ufff :P

Doskonale Cię rozumiem kochana, mi lekarz dał 2 miesiące na zajście a jak sie nie uda to operacja. I jakimś cudem "wyrobiłam" się w miesiąc i udało się ale myśl, ze nie jestem do końca zdrowa powoduje większy stres do tego objawów prawie nie mam w cale. Brzuch mnie nie boli, ze 2 dni kłuło z prawej strony i czułam takie rozpulchnienie a teraz cisza. Cycki też nie bolą tylko się zrobiły pełniejsze i takie jakby mięsiste, twardsze. mdłości brak.. no może ze dwa razy tak mnie cofło i nic. Nie mogę się doczekać wizyty u lekarza. Staram się nie denerwować ale nie zawsze mi się to udaje.

atdc8iikup31msj2.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej, że w poprzedniej ciąży też chwilę plamiłam i co chwila byłam chora, maleństwo przestało się rozwijać, dlatego tym bardziej schizuję, żeby tylko historia się nie powtórzyła... Dostałaś dwa miesiące? To strasznie króciutko. Można spytać co Ci było/jest? :*

3i4920mm0jlmd1e9.png

• beti97 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia trzymam za Ciebie kciuki :) Najważniejsze na tym etapie to to że dobrze się czujemy i nic się nie dzieje. Na resztę nie mamy wpływu. Ja też codziennie myślę jak tam moje małe szczęście. Wiem że po stracie jest trudniej uwierzyć że będzie dobrze. Ja czekam jeszcze 9 dni do pierwszego usg.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim dostałam 2 miesiące na zajście starałam się wcześniej 4 wiec ogólnie wychodziłoby, że dr dał na 6 miesięcy, udało się w 5 cyklu. Ja mam torbielą na jajniku i podejrzenie endometriozy i małego mięśniaka w macicy. Bardzo boję się ciąży pozamacicznej bo przy endometriozie często jajowody lubią być zapchane. Wprawdzie ostrych bóli brzucha ani plamień nie mam wiec chyba jest ok i mam nadzieję, że niepotrzebnie panikuje. Najpierw się bałam, że nie będę mogla mieć dzieci ale jak zaszłam to strach o maleństwo nie da się z niczym porównać. Sama wiesz jak to jest. Dziecko staje się najważniejsze dlatego każda z nas boi, się o nie tak bardzo.

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam endometriozę i panikowałam że się nie uda, a teraz myślę co z maleństwem. Chciałabym żeby czas przyspieszył.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcialabym zeby czas troche zlecial... byle do pierwszego usg - by se dowiedziec czy wszystko dobrze sie rozwija... ja dopiero mam dzwonic umawiac sie 15 wrzesnia (bo wraca wtedy po urlopie - a jest dobra wiec koniecznie chce do niej -inni i tak kazali mi przyjsc jeszcze pozniej pewnie dlatego ze na nfz a do niej bede szla prywatnie)- mam nadzieje ze uda mi sie umowic na ten sam dzien...

Widzicie dla mnie to moja pierwsza ciaza i nie mialam zadnych wiekszych problemow ani chorob a mimo wszystko przez to co slyszalam jakie macie wy i inni problemy boje sie zeby wszystko bylo dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 12:52

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja do was dołacze;) jesli mozna?

Magic lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze mozna:)

paulinqa lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    to i ja do was dołacze;) jesli mozna?

Witamy :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w środę o 13:30 idę na pierwszą wizytę, trzymajcie kciuki za moją kruszynkę :)

Ulka84 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zapewnione :* Też mam endometriozę i miałam torbiele, ale sprawdzali mi drożność jajowodów i drożne są :) A zawsze się wydaje, że to takie proste, pyk i jest :P A tu stres, żeby w ogóle było, potem, żeby się rozwijało... Eh. Musimy się trzymać i się nie dać, nie mamy wyjścia :D

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Izuniaa89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kochane w środę o 13:30 idę na pierwszą wizytę, trzymajcie kciuki za moją kruszynkę :)
    Będę trzymać kciuki:)

f2w39n736jv6l5uy.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine trzymam kciuki;) zastanawiam sie w kiedy isc do lekarza? dzis jest 4.2 tydz ciązy;) według ostatniej@ . chce iść i żeby już bylo serduszko. doradzicie?

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:38

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tak jak mi giny mowili zeby przyjsc 7-8 tydz wtedy powinno serduszko byc widac... ja akurat 15 wrzesnia bede miala 7 tydzien i 2-3 dni jakos...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    także dopiero po 22 września pójdę ;) dzięki ;*

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ