X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik a tak strasznie reklamują ten Palmers tez to miałam pic na wode...mi wyszły pierwsze już w 5mcu i tak sobię dochodziło co chwile kilka nowych

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, ja jeszcze do 7-go miesiąca miałam nadzieję, że mnie ominie, a tu zaczeły wychodzić jeden po drugim, ekspresowo! Tak czy siak, kupiłam teraz tołpe sos na rozstępy, bo ma teoretycznie je też rozjaśniać, opinie ma dobre - zobaczymy. Nie przestaje się smarować, bo zawsze to co nieco tam daje, no ale pasiasta jestem i tak....

Trzeba się przerzucić na stroje kąpielowe jednoczęściowe - i po kłopocie :D Nie martwcie się kobitki :D

olka24 lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przyłączam do wyrodnych matek :D
    Jeśli Zosia będzie dobrze podróże znosić to może się w lecie do Norwegii wybierzemy. A na 100% we wrześniu Warszawa (pradziadkowie małej, których jeszcze ani razu na oczy nie widziałam) a z tamtąd może w góry pojedziemy?? Nad morze na weekend obowiązkowo - w końcu mam rzut beretem.
    Co do wcześniaków i zwierzaków - moja siostra 33tc. W domu: dwa psy, trzy koty. Fakt - koty nie miały wstępu do pokoju młodej, ale ona i tak bywała w całym domu. Efekt - alergii na sierść brak. Za to później dostała alergii na... słońce O_O Natomiast nasz pieseczek-cielaczek chyba wyląduje w budzie na podwórku jak się mała urodzi, ale to dlatego, że on i tak bardziej podwórkowy i syf straszny robi i śmierdzi jak nieboskie stworzenie.
    Mam nadzieję zaszczepić w swoim dziecku miłość do ruchu. Pamiętam, że owszem, fajnie się grało na pegasusie, ale jeśli był akurat kuzyn, samemu mniej :P Ale jak tylko była dobra pogoda - plac zabaw!!! Trzepak, piłka, rolki, rower, biegać, skakać, tarzać się, sypiać w siebie pisakiem, wpadać do domu tylko na chwilę po jakąś wałówkę i dalej w świat :)
    Natomiast dzieci męża brata właśnie chowane są w duchu "nie biegaj bo się zaziębisz" i co chwila chore :/ Starszy ma w piździet nadwagę i nic tylko na kompie siedzi (siedmiolatek). Z młodym będzie jeszcze gorzej...

AnnaMaria doktor google mówi, że:
    Streptococcus agalactiae to gram-dodatni paciorkowiec zaliczany do ziarniaków, należący według dawnego podziału do grupy serologicznej B. Kolonizacja pochwy przez GBS przebiega na ogół bezobjawowo i kobieta nie zdaje sobie sprawy z obecności tych bakterii w drogach rodnych.

Dostaniesz antybiotyk i po sprawie :)

preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie parę godzin, czy ktoś urodził w tym czasie??? :P

Anioł lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    nikt nic nie wie na temat streptococcus agalactiae
    To paciorkowiec Ci wyszedł.
    Ale nie ma co panikowac - mi gin powiedziął ze nawet jesli wyjdzie to dlatego robią posiew zeby przed porodem dac antybiotyk, zeby nie przeszedł na dziecko. Takze spokojnie nie panikuj.

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to ze nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:28

Karolcia88, olka24, Nejcik, Rika, gosiunia, katalina, czarna panda, AGA 30, Agusia246, gosia86, paulinqa, slash, Ofelaine, dorota1987, madziorek, beti97, jagoodka, Bluberry, GabiK, Magic lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Nie było mnie parę godzin, czy ktoś urodził w tym czasie??? :P
    nic nam o tym póki co nie widomo :P więc miejmy nadzieje że nikt nie urodził

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uciekamy na obiadek, dziś mamy filet z kurczaka marynowany w jogurcie i czosnku, do tego kasza jaglana, brokuły i brukselka :D

Miłego popołudnia majóweczki ;-) <3
    (dzięki za porady i wasze wypowiedzi o podróżowaniu! <3)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia dobrze zrobiłaś, ja sądzę że na waszym miejscu też wolałabym uniknąć potencjalnego zagrożenia dla Oli
    Mam nadzieję że szybko Cię nie wypisza i będziesz mogła cały czas być przy córeczce :) dużo zdrowia dla Michała niech się kuruje bo na pewno jak najszybciej chciałby zobaczyć Olę. Trudne chwile przed wami ale wierzę że dacie radę :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga30 Beti powodzenia na wizytach :)

Ktoś jeszcze dziś wizytuje??

AGA 30 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    nic nam o tym póki co nie widomo :P więc miejmy nadzieje że nikt nie urodził
    Chwała Bogu mamy czas ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie przynajmniej do 20 go kwietnia niech połowa chociaż dotrwa to będzie sukces eh

PIGULSKA, czarna panda lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    POMOCY!!!
    dziewczyny mialam posiew robiony i wyszedl mi jakis STREPTOCOCCOUS AGALACTIAE
    co to? czy bardzo grozne?
    Spokojnie dostaniesz antybiotyk i będzie dobrze
    Zgłoś to lekarzowi :)

A dlaczego tak rzadko nas odwiedzasz? ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jednak pękło to dziadostwo :( nie mam słów do naszych lekarzy specjalistów :/ i jeszcze biegać od pana do pogana wrrrr
    Ciekawe co pomoże ci maść do smarowania...

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, Nadulek i Nana, cały czas bardzo ciepło myślę o Waszych Maleństwach i trzymam kciuki, żebyście mogły jak najszybciej wrócić do domu z Waszymi Pociechami :).

Alma i Shaja, kciuki dla Was za powstrzymanie skurczy i akcji porodowych.

A ja dzisiaj chyba pod wpływem info o zbliżającej się pełni spakowałam torbę do szpitala. Dokleiłam tylko kartkę z rzeczami do dopakowania tuż przed. Oczywiście tak jak pisałam przed 24 kwietnia wolałabym nie, ale wiadomo na pewnie sprawy nie ma się wpływu...

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska nie mam pojecia co moze zdzialac.. najgorsze jest to, ze umiejscowione jest prawie na czubku jezyka i ciagle zawadzam. Wcale sie nie zdziwie jak jeszcze raz peknie :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cioteczki która napisze mi swój nr telefonu w prywatnej wiadomości. Wyslalabym zdjęcie Oli mmsem :) a potem ta dobra dusza wrzuci tu na forum :)
    Obiecuje nie wysyłać nic dwuznacznego ;)

Dziewczyny prawie fruwam pod sufitem. Ola je ssac smoka od butelki!!!! I to 8 ml co 3h :)

No i dziś pierwszy raz jej dotknelam :) tylko przez dziurę ale trzymała mnie za kciuka :)

A ciekawostka. Dlaczego azjaci mają skosne oczy? Bo od małego rycza całą noc i ta mina im zostaje. Dziś mały Tin Tin płakał caaaaaala noc!
    A Ola podobno też daje do wiwatu po nocach ;)

PIGULSKA, katalina, Anielka, Karolcia88, WesołaMama, dorota1987, madziorek, Bluberry, GabiK, Monika1357 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Wygląda na to ze nie ;)
    My też jeszcze w dwupaku :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f44832449e34.jpg

Piękny brzuszek ;)
    U mnie już spod piersi ciut już brzuch wystaje Ale piersi nadal większe o jakieś 4 cm
    Ja własnie pod gabinetem jestem i tylko dwie pacjentki przede mną ;)

Ach jakoś mi ciężko dziś nawet siedzieć tu.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia spr wiadomość priv ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja Ci podam :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ