WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik a tak strasznie reklamują ten Palmers tez to miałam pic na wode...mi wyszły pierwsze już w 5mcu i tak sobię dochodziło co chwile kilka nowych

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, ja jeszcze do 7-go miesiąca miałam nadzieję, że mnie ominie, a tu zaczeły wychodzić jeden po drugim, ekspresowo! Tak czy siak, kupiłam teraz tołpe sos na rozstępy, bo ma teoretycznie je też rozjaśniać, opinie ma dobre - zobaczymy. Nie przestaje się smarować, bo zawsze to co nieco tam daje, no ale pasiasta jestem i tak....

Trzeba się przerzucić na stroje kąpielowe jednoczęściowe - i po kłopocie :D Nie martwcie się kobitki :D

olka24 lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przyłączam do wyrodnych matek :D
    Jeśli Zosia będzie dobrze podróże znosić to może się w lecie do Norwegii wybierzemy. A na 100% we wrześniu Warszawa (pradziadkowie małej, których jeszcze ani razu na oczy nie widziałam) a z tamtąd może w góry pojedziemy?? Nad morze na weekend obowiązkowo - w końcu mam rzut beretem.
    Co do wcześniaków i zwierzaków - moja siostra 33tc. W domu: dwa psy, trzy koty. Fakt - koty nie miały wstępu do pokoju młodej, ale ona i tak bywała w całym domu. Efekt - alergii na sierść brak. Za to później dostała alergii na... słońce O_O Natomiast nasz pieseczek-cielaczek chyba wyląduje w budzie na podwórku jak się mała urodzi, ale to dlatego, że on i tak bardziej podwórkowy i syf straszny robi i śmierdzi jak nieboskie stworzenie.
    Mam nadzieję zaszczepić w swoim dziecku miłość do ruchu. Pamiętam, że owszem, fajnie się grało na pegasusie, ale jeśli był akurat kuzyn, samemu mniej :P Ale jak tylko była dobra pogoda - plac zabaw!!! Trzepak, piłka, rolki, rower, biegać, skakać, tarzać się, sypiać w siebie pisakiem, wpadać do domu tylko na chwilę po jakąś wałówkę i dalej w świat :)
    Natomiast dzieci męża brata właśnie chowane są w duchu "nie biegaj bo się zaziębisz" i co chwila chore :/ Starszy ma w piździet nadwagę i nic tylko na kompie siedzi (siedmiolatek). Z młodym będzie jeszcze gorzej...

AnnaMaria doktor google mówi, że:
    Streptococcus agalactiae to gram-dodatni paciorkowiec zaliczany do ziarniaków, należący według dawnego podziału do grupy serologicznej B. Kolonizacja pochwy przez GBS przebiega na ogół bezobjawowo i kobieta nie zdaje sobie sprawy z obecności tych bakterii w drogach rodnych.

Dostaniesz antybiotyk i po sprawie :)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie parę godzin, czy ktoś urodził w tym czasie??? :P

Anioł lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    nikt nic nie wie na temat streptococcus agalactiae
    To paciorkowiec Ci wyszedł.
    Ale nie ma co panikowac - mi gin powiedziął ze nawet jesli wyjdzie to dlatego robią posiew zeby przed porodem dac antybiotyk, zeby nie przeszedł na dziecko. Takze spokojnie nie panikuj.

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to ze nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:28

Karolcia88, olka24, Nejcik, Rika, gosiunia, katalina, czarna panda, AGA 30, Agusia246, gosia86, paulinqa, slash, Ofelaine, dorota1987, madziorek, beti97, jagoodka, Bluberry, GabiK, Magic lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Nie było mnie parę godzin, czy ktoś urodził w tym czasie??? :P
    nic nam o tym póki co nie widomo :P więc miejmy nadzieje że nikt nie urodził

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uciekamy na obiadek, dziś mamy filet z kurczaka marynowany w jogurcie i czosnku, do tego kasza jaglana, brokuły i brukselka :D

Miłego popołudnia majóweczki ;-) <3
    (dzięki za porady i wasze wypowiedzi o podróżowaniu! <3)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia dobrze zrobiłaś, ja sądzę że na waszym miejscu też wolałabym uniknąć potencjalnego zagrożenia dla Oli
    Mam nadzieję że szybko Cię nie wypisza i będziesz mogła cały czas być przy córeczce :) dużo zdrowia dla Michała niech się kuruje bo na pewno jak najszybciej chciałby zobaczyć Olę. Trudne chwile przed wami ale wierzę że dacie radę :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga30 Beti powodzenia na wizytach :)

Ktoś jeszcze dziś wizytuje??

AGA 30 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    nic nam o tym póki co nie widomo :P więc miejmy nadzieje że nikt nie urodził
    Chwała Bogu mamy czas ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie przynajmniej do 20 go kwietnia niech połowa chociaż dotrwa to będzie sukces eh

PIGULSKA, czarna panda lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    POMOCY!!!
    dziewczyny mialam posiew robiony i wyszedl mi jakis STREPTOCOCCOUS AGALACTIAE
    co to? czy bardzo grozne?
    Spokojnie dostaniesz antybiotyk i będzie dobrze
    Zgłoś to lekarzowi :)

A dlaczego tak rzadko nas odwiedzasz? ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jednak pękło to dziadostwo :( nie mam słów do naszych lekarzy specjalistów :/ i jeszcze biegać od pana do pogana wrrrr
    Ciekawe co pomoże ci maść do smarowania...

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, Nadulek i Nana, cały czas bardzo ciepło myślę o Waszych Maleństwach i trzymam kciuki, żebyście mogły jak najszybciej wrócić do domu z Waszymi Pociechami :).

Alma i Shaja, kciuki dla Was za powstrzymanie skurczy i akcji porodowych.

A ja dzisiaj chyba pod wpływem info o zbliżającej się pełni spakowałam torbę do szpitala. Dokleiłam tylko kartkę z rzeczami do dopakowania tuż przed. Oczywiście tak jak pisałam przed 24 kwietnia wolałabym nie, ale wiadomo na pewnie sprawy nie ma się wpływu...

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska nie mam pojecia co moze zdzialac.. najgorsze jest to, ze umiejscowione jest prawie na czubku jezyka i ciagle zawadzam. Wcale sie nie zdziwie jak jeszcze raz peknie :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cioteczki która napisze mi swój nr telefonu w prywatnej wiadomości. Wyslalabym zdjęcie Oli mmsem :) a potem ta dobra dusza wrzuci tu na forum :)
    Obiecuje nie wysyłać nic dwuznacznego ;)

Dziewczyny prawie fruwam pod sufitem. Ola je ssac smoka od butelki!!!! I to 8 ml co 3h :)

No i dziś pierwszy raz jej dotknelam :) tylko przez dziurę ale trzymała mnie za kciuka :)

A ciekawostka. Dlaczego azjaci mają skosne oczy? Bo od małego rycza całą noc i ta mina im zostaje. Dziś mały Tin Tin płakał caaaaaala noc!
    A Ola podobno też daje do wiwatu po nocach ;)

PIGULSKA, katalina, Anielka, Karolcia88, WesołaMama, dorota1987, madziorek, Bluberry, GabiK, Monika1357 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Wygląda na to ze nie ;)
    My też jeszcze w dwupaku :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f44832449e34.jpg

Piękny brzuszek ;)
    U mnie już spod piersi ciut już brzuch wystaje Ale piersi nadal większe o jakieś 4 cm
    Ja własnie pod gabinetem jestem i tylko dwie pacjentki przede mną ;)

Ach jakoś mi ciężko dziś nawet siedzieć tu.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia spr wiadomość priv ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja Ci podam :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ