Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Olka, ja jeszcze do 7-go miesiąca miałam nadzieję, że mnie ominie, a tu zaczeły wychodzić jeden po drugim, ekspresowo! Tak czy siak, kupiłam teraz tołpe sos na rozstępy, bo ma teoretycznie je też rozjaśniać, opinie ma dobre - zobaczymy. Nie przestaje się smarować, bo zawsze to co nieco tam daje, no ale pasiasta jestem i tak....
Trzeba się przerzucić na stroje kąpielowe jednoczęściowe - i po kłopocie
Nie martwcie się kobitki
olka24 lubi tę wiadomość
-
To i ja się przyłączam do wyrodnych matek

Jeśli Zosia będzie dobrze podróże znosić to może się w lecie do Norwegii wybierzemy. A na 100% we wrześniu Warszawa (pradziadkowie małej, których jeszcze ani razu na oczy nie widziałam) a z tamtąd może w góry pojedziemy?? Nad morze na weekend obowiązkowo - w końcu mam rzut beretem.
Co do wcześniaków i zwierzaków - moja siostra 33tc. W domu: dwa psy, trzy koty. Fakt - koty nie miały wstępu do pokoju młodej, ale ona i tak bywała w całym domu. Efekt - alergii na sierść brak. Za to później dostała alergii na... słońce O_O Natomiast nasz pieseczek-cielaczek chyba wyląduje w budzie na podwórku jak się mała urodzi, ale to dlatego, że on i tak bardziej podwórkowy i syf straszny robi i śmierdzi jak nieboskie stworzenie.
Mam nadzieję zaszczepić w swoim dziecku miłość do ruchu. Pamiętam, że owszem, fajnie się grało na pegasusie, ale jeśli był akurat kuzyn, samemu mniej
Ale jak tylko była dobra pogoda - plac zabaw!!! Trzepak, piłka, rolki, rower, biegać, skakać, tarzać się, sypiać w siebie pisakiem, wpadać do domu tylko na chwilę po jakąś wałówkę i dalej w świat 
Natomiast dzieci męża brata właśnie chowane są w duchu "nie biegaj bo się zaziębisz" i co chwila chore
Starszy ma w piździet nadwagę i nic tylko na kompie siedzi (siedmiolatek). Z młodym będzie jeszcze gorzej...
AnnaMaria doktor google mówi, że:
Streptococcus agalactiae to gram-dodatni paciorkowiec zaliczany do ziarniaków, należący według dawnego podziału do grupy serologicznej B. Kolonizacja pochwy przez GBS przebiega na ogół bezobjawowo i kobieta nie zdaje sobie sprawy z obecności tych bakterii w drogach rodnych.
Dostaniesz antybiotyk i po sprawie
-
To paciorkowiec Ci wyszedł.AnnaMaria89 wrote:nikt nic nie wie na temat streptococcus agalactiae
Ale nie ma co panikowac - mi gin powiedziął ze nawet jesli wyjdzie to dlatego robią posiew zeby przed porodem dac antybiotyk, zeby nie przeszedł na dziecko. Takze spokojnie nie panikuj. -
Wygląda na to ze nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:28
Karolcia88, olka24, Nejcik, Rika, gosiunia, katalina, czarna panda, AGA 30, Agusia246, gosia86, paulinqa, slash, Ofelaine, dorota1987, madziorek, beti97, jagoodka, Bluberry, GabiK, Magic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KotMisia dobrze zrobiłaś, ja sądzę że na waszym miejscu też wolałabym uniknąć potencjalnego zagrożenia dla Oli
Mam nadzieję że szybko Cię nie wypisza i będziesz mogła cały czas być przy córeczce
dużo zdrowia dla Michała niech się kuruje bo na pewno jak najszybciej chciałby zobaczyć Olę. Trudne chwile przed wami ale wierzę że dacie radę
-
nick nieaktualny
-
Spokojnie dostaniesz antybiotyk i będzie dobrzeAnnaMaria89 wrote:POMOCY!!!
dziewczyny mialam posiew robiony i wyszedl mi jakis STREPTOCOCCOUS AGALACTIAE
co to? czy bardzo grozne?
Zgłoś to lekarzowi
A dlaczego tak rzadko nas odwiedzasz?
-
KotMisia, Nadulek i Nana, cały czas bardzo ciepło myślę o Waszych Maleństwach i trzymam kciuki, żebyście mogły jak najszybciej wrócić do domu z Waszymi Pociechami
.
Alma i Shaja, kciuki dla Was za powstrzymanie skurczy i akcji porodowych.
A ja dzisiaj chyba pod wpływem info o zbliżającej się pełni spakowałam torbę do szpitala. Dokleiłam tylko kartkę z rzeczami do dopakowania tuż przed. Oczywiście tak jak pisałam przed 24 kwietnia wolałabym nie, ale wiadomo na pewnie sprawy nie ma się wpływu... -
Cioteczki która napisze mi swój nr telefonu w prywatnej wiadomości. Wyslalabym zdjęcie Oli mmsem
a potem ta dobra dusza wrzuci tu na forum 
Obiecuje nie wysyłać nic dwuznacznego
Dziewczyny prawie fruwam pod sufitem. Ola je ssac smoka od butelki!!!! I to 8 ml co 3h
No i dziś pierwszy raz jej dotknelam
tylko przez dziurę ale trzymała mnie za kciuka 
A ciekawostka. Dlaczego azjaci mają skosne oczy? Bo od małego rycza całą noc i ta mina im zostaje. Dziś mały Tin Tin płakał caaaaaala noc!
A Ola podobno też daje do wiwatu po nocach
PIGULSKA, katalina, Anielka, Karolcia88, WesołaMama, dorota1987, madziorek, Bluberry, GabiK, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPIGULSKA wrote:Wygląda na to ze nie

My też jeszcze w dwupaku
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f44832449e34.jpg
Piękny brzuszek
U mnie już spod piersi ciut już brzuch wystaje Ale piersi nadal większe o jakieś 4 cm
Ja własnie pod gabinetem jestem i tylko dwie pacjentki przede mną
Ach jakoś mi ciężko dziś nawet siedzieć tu.
PIGULSKA lubi tę wiadomość

nie mam słów do naszych lekarzy specjalistów