Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Olka, ja jeszcze do 7-go miesiąca miałam nadzieję, że mnie ominie, a tu zaczeły wychodzić jeden po drugim, ekspresowo! Tak czy siak, kupiłam teraz tołpe sos na rozstępy, bo ma teoretycznie je też rozjaśniać, opinie ma dobre - zobaczymy. Nie przestaje się smarować, bo zawsze to co nieco tam daje, no ale pasiasta jestem i tak....
Trzeba się przerzucić na stroje kąpielowe jednoczęściowe - i po kłopocieNie martwcie się kobitki
olka24 lubi tę wiadomość
-
To i ja się przyłączam do wyrodnych matek
Jeśli Zosia będzie dobrze podróże znosić to może się w lecie do Norwegii wybierzemy. A na 100% we wrześniu Warszawa (pradziadkowie małej, których jeszcze ani razu na oczy nie widziałam) a z tamtąd może w góry pojedziemy?? Nad morze na weekend obowiązkowo - w końcu mam rzut beretem.
Co do wcześniaków i zwierzaków - moja siostra 33tc. W domu: dwa psy, trzy koty. Fakt - koty nie miały wstępu do pokoju młodej, ale ona i tak bywała w całym domu. Efekt - alergii na sierść brak. Za to później dostała alergii na... słońce O_O Natomiast nasz pieseczek-cielaczek chyba wyląduje w budzie na podwórku jak się mała urodzi, ale to dlatego, że on i tak bardziej podwórkowy i syf straszny robi i śmierdzi jak nieboskie stworzenie.
Mam nadzieję zaszczepić w swoim dziecku miłość do ruchu. Pamiętam, że owszem, fajnie się grało na pegasusie, ale jeśli był akurat kuzyn, samemu mniejAle jak tylko była dobra pogoda - plac zabaw!!! Trzepak, piłka, rolki, rower, biegać, skakać, tarzać się, sypiać w siebie pisakiem, wpadać do domu tylko na chwilę po jakąś wałówkę i dalej w świat
Natomiast dzieci męża brata właśnie chowane są w duchu "nie biegaj bo się zaziębisz" i co chwila choreStarszy ma w piździet nadwagę i nic tylko na kompie siedzi (siedmiolatek). Z młodym będzie jeszcze gorzej...
AnnaMaria doktor google mówi, że:
Streptococcus agalactiae to gram-dodatni paciorkowiec zaliczany do ziarniaków, należący według dawnego podziału do grupy serologicznej B. Kolonizacja pochwy przez GBS przebiega na ogół bezobjawowo i kobieta nie zdaje sobie sprawy z obecności tych bakterii w drogach rodnych.
Dostaniesz antybiotyk i po sprawie -
AnnaMaria89 wrote:nikt nic nie wie na temat streptococcus agalactiae
Ale nie ma co panikowac - mi gin powiedziął ze nawet jesli wyjdzie to dlatego robią posiew zeby przed porodem dac antybiotyk, zeby nie przeszedł na dziecko. Takze spokojnie nie panikuj. -
Wygląda na to ze nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:28
Karolcia88, olka24, Nejcik, Rika, gosiunia, katalina, czarna panda, AGA 30, Agusia246, gosia86, paulinqa, slash, Ofelaine, dorota1987, madziorek, beti97, jagoodka, Bluberry, GabiK, Magic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KotMisia dobrze zrobiłaś, ja sądzę że na waszym miejscu też wolałabym uniknąć potencjalnego zagrożenia dla Oli
Mam nadzieję że szybko Cię nie wypisza i będziesz mogła cały czas być przy córeczcedużo zdrowia dla Michała niech się kuruje bo na pewno jak najszybciej chciałby zobaczyć Olę. Trudne chwile przed wami ale wierzę że dacie radę
-
nick nieaktualny
-
AnnaMaria89 wrote:POMOCY!!!
dziewczyny mialam posiew robiony i wyszedl mi jakis STREPTOCOCCOUS AGALACTIAE
co to? czy bardzo grozne?
Zgłoś to lekarzowi
A dlaczego tak rzadko nas odwiedzasz? -
KotMisia, Nadulek i Nana, cały czas bardzo ciepło myślę o Waszych Maleństwach i trzymam kciuki, żebyście mogły jak najszybciej wrócić do domu z Waszymi Pociechami
.
Alma i Shaja, kciuki dla Was za powstrzymanie skurczy i akcji porodowych.
A ja dzisiaj chyba pod wpływem info o zbliżającej się pełni spakowałam torbę do szpitala. Dokleiłam tylko kartkę z rzeczami do dopakowania tuż przed. Oczywiście tak jak pisałam przed 24 kwietnia wolałabym nie, ale wiadomo na pewnie sprawy nie ma się wpływu... -
Cioteczki która napisze mi swój nr telefonu w prywatnej wiadomości. Wyslalabym zdjęcie Oli mmsem
a potem ta dobra dusza wrzuci tu na forum
Obiecuje nie wysyłać nic dwuznacznego
Dziewczyny prawie fruwam pod sufitem. Ola je ssac smoka od butelki!!!! I to 8 ml co 3h
No i dziś pierwszy raz jej dotknelamtylko przez dziurę ale trzymała mnie za kciuka
A ciekawostka. Dlaczego azjaci mają skosne oczy? Bo od małego rycza całą noc i ta mina im zostaje. Dziś mały Tin Tin płakał caaaaaala noc!
A Ola podobno też daje do wiwatu po nocachPIGULSKA, katalina, Anielka, Karolcia88, WesołaMama, dorota1987, madziorek, Bluberry, GabiK, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPIGULSKA wrote:Wygląda na to ze nie
My też jeszcze w dwupaku
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f44832449e34.jpg
Piękny brzuszek
U mnie już spod piersi ciut już brzuch wystaje Ale piersi nadal większe o jakieś 4 cm
Ja własnie pod gabinetem jestem i tylko dwie pacjentki przede mną
Ach jakoś mi ciężko dziś nawet siedzieć tu.PIGULSKA lubi tę wiadomość