Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KotMisia wrote:Ola dostała uczulenia na płyn do kąpieli johnson&johnson. Także ja nie polecam.
Mój Młody też był uczolony na wszystkie kosmetyki tej marki, także też nie polecam. Kilka miesięcy temu dostałam oliwkę J&J, posmarowałam się po kąpieli i wysypało mnie pięknie. Tak chemiczka, co prowadzi blog, też ostrzegała przed tą marką.Catyyy lubi tę wiadomość
-
AnnaMaria89 wrote:nikt nic nie wie na temat streptococcus agalactiae
nie pomogę
paulinqa to i ja będę wyrodnątrudno
biorę dlatego idę robić te badanie w celu stwierdzenia czy jest sens go brac w ogóle.
uciekam kochanemam troche pracy
Buziaki! miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:20
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
jagoodka wrote:Nejcik - jaką macie bazę isofix?
My kupiliśmy fotelik MaxiCosi Pebble i bezę FamilyFix przed chwilą z ciekawości wzięłam instrukcję i doczytałam tylko, że baza posiada "Rączkę z przyciskiem zwalniania w celu
ustawienia w pozycji siedzącej i przechylonej" - to o to chodzi z tymi 3 pozycjami?
Szczerze to nie wiedziałam, że ma takie funkcjeTak to chodzi o kąty nachylenia fotelika na bazie, super to jest
Z tego co czytałam w przypadku fotelika Pearl jest "Do wyboru 5 komfortowych pozycji ustawienia siedziska od półleżącej do spania, do pionowej do siedzenia".
GabiK, jagoodka lubią tę wiadomość
-
Kurde a mi siostra kupila caly zastaw z jonhsona. Trudno kupie cos innego. Moze cos z hippa.
Z ta moja sasiadka to tragedia, teraz Mateusz ma jechac pierwszy rax na 3 dniowa wyciwczke klasowa i jego babcia juz przezywa ze on bedziw sam bez opieki a jak zapali a jak wypije alko to co to bedzie. Takze zglosila sie jako chetna do pomocy nad opieka podczas wycieczki,wiecie czasami rodzicow szkola bierze, masakra a mlody zalamany.
Jeszcze lepsze jest to, ze jego babcia codziennie stoi obok niego w lazience i patrzy jak sie myje przed szkola i odpeowadza go do furtki na podworku i patrzy jak on idzie na przystanek 2 domki dalej. A chlopak ma 15 lat
A jak mial 5 lat to biegala za nim z suszarka i leb mu suszyla no sie spocil za bardzo i obowiazkowo do szkolt dostawal ze 2 koszulki na zmiane i Panie prosila ze Mateuszka maj. Przebrac jak sie spoci. Zenada.Magic lubi tę wiadomość
-
Ja Johnsona używałam w ciąży, rozstępów nie miałam. Ale zapożyczyłam też kilka razy oliwkę hipp, którą mam dla Malutkiej i muszę przyznać że jest różnica. Wolę hippa
zobaczymy jak moja Córcia się do niej odniesie
Zobaczcie.. zwykle oneta nie czytam, ale nie mogłam sie tytułowi oprzeć i się poryczałam.. http://kobieta.onet.pl/dziecko/noworodek-nie-chce-rozstac-sie-z-mama-wideo/2vnn8w -
To ja po wizycie. Chirurg kazal smarowac jakims zelem i za tydzien sie pokazac na kontrole. Ale po minie widzialam ze srednio mu sie to podoba( przynajmniej takie wrazenie odnioslam bo sie krzywil dziwnie). Wiec na przyszla srodw jestem poumawiana na 3 wizyty! Kardiolog, chirurg i ginekolog. Uwielbiam miec tyle zalatwien porozrzucanych po calym miescie
a i nie uwierzylybyscie ile sie nasluchalam w autobusie. Jaka ta mlodziez rozwiazla, nic tylko sie "seksza", dzieci maja dzieci i co najgorsze bez slubu! Kobieta przed 60 i ewidentnie "pila" do mnie bo caly czas sie gapila na moj brzucha ze spuchlam to sciagnelam obraczke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:01
Magic lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGabiK wrote:Kotmisia Ciebie chcą wypisać,a mała? Trzymamy kciuki,żebyś mogła zostać ze Skarbem.
Beti za Ciebie też, samych pozytywnych wieści na dzisiejszej wizycie.
Olka ja też o tym myślałam, ale czytałam,że najlepiej zrobić sesję do 2tyg po porodzie, wtedy dzieciaczki można tak cudnie układać jak na tych fajnych zdjęciach. I tu jest problem, nie wiem czy chcę targać gdzieś tak malutkie dziecko ani zapraszać obcych do domu. U nas w Wwie profesjonalna sesja od 600zł. Są tańsze, ale to nie ma porównania do tych dobrze obrobionych zdjęć
Co do zwierzątek to sama mam 3pieski dwa duże jeden mały jak na zdj -kundelki:)mieszkam w domu z ogrodem z rodzicami ale moje pieski to moje córeczki spią w łóżkach na fotelach wręcz gdzie chcąsiersci tez mam dużo my mieszkamy z nimi na poddaszu w razie czego dam z bólem serca do mamuśki na dół ale nie miała bym serca oddawać nie mając 100%pewności czy na pewno to one powodują alergię.Także będziemy małego od początku hartować i wcześniej tez składam łóżeczko i wózek żeby materiał "przesiąkł"domem i pieskami...każda mama sama decyduje o losie swojego dziecka i swoich zwierzątek i każda też ma inne zdanie.Kotmisia zrobiła to co uważałą za najlepsze dla swojego dziecka każdy ma inne podejscie
gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykatalina wrote:Ja Johnsona używałam w ciąży, rozstępów nie miałam. Ale zapożyczyłam też kilka razy oliwkę hipp, którą mam dla Malutkiej i muszę przyznać że jest różnica. Wolę hippa
zobaczymy jak moja Córcia się do niej odniesie
Zobaczcie.. zwykle oneta nie czytam, ale nie mogłam sie tytułowi oprzeć i się poryczałam.. http://kobieta.onet.pl/dziecko/noworodek-nie-chce-rozstac-sie-z-mama-wideo/2vnn8w -
Ja też będę "wyrodną matką" bo zamierzam z dzieckiem biegać po kałuży, bawić się ze zwierzakami itp
A co do kosmetyków Jonhson&Jonhson prawie u wszystkich znajomych uczula dzieci, także nie będę używała kosmetyków tej firmy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:49
gosiunia, olka24 lubią tę wiadomość
-
olka24 wrote:Ja używałam wszystkiego co jest na rynku na rozstępy plus oliwki dwóch różnych firm i cały brzuch mam w rozstępach...ale mam taką skóre nawet jak bez ciąży tyłam to zaraz mi się robiły więc jakoś to muszę przezyc oby szybko wyblakły
Przepraszam.. wielki EDITchciałam napisać, że UCZULENIA nie miałam, a nie rozstępów
bo te to mam na całej D i do połowy ud, oszczędziło mi brzuch
-
Olka ja używam oliwki babydream dla mamusiek dla mnie rewelacja.. pojawił mi się jeden dziad na brzuchu a oliwka go wybielila ze praktrycznie go nie widać.. na tyłku to samo
mogę polecić z czystym sumieniem;) a też moja skóra jest skłonna do rozstępów
-
nick nieaktualnykatalina wrote:Przepraszam.. wielki EDIT
chciałam napisać, że UCZULENIA nie miałam, a nie rozstępów
bo te to mam na całej D i do połowy ud, oszczędziło mi brzuch
ehh z tymi rozstępami...masakra
-
nick nieaktualny
-
ja juz chwilę temu oglądalam ten filmik, to tez miałam łzy w oczach;) Ale my wrażliwe teraz jestesmy;)
Robiłam pranie...kurde zapomniałam z rożka wyciągnąc tego wypełnienia, to chyba kokos czy cos takiego bo wygląda jak ciemna słoma. Nie wiem tego sie raczej nie pierze co nie? Juz po fakcie i tak, suszy się... -
A ja od początku ciąży dwa razy dziennie albo oliwka albo Palmers albo Tołpa albo jeszcze Pharmaceris. Efekt? Cały brzuch w rozsępach, na szczęście tylko brzuch
Albo aż.
Kwestia genów i skłonności, ja mam skórę bardzo skłonną do rozstępów i choćbym nie wiem, co robiła, to w 7 miesiącu wylazły dziady...