SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Puella Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Ola dostała uczulenia na płyn do kąpieli johnson&johnson. Także ja nie polecam.

Mój Młody też był uczolony na wszystkie kosmetyki tej marki, także też nie polecam. Kilka miesięcy temu dostałam oliwkę J&J, posmarowałam się po kąpieli i wysypało mnie pięknie. Tak chemiczka, co prowadzi blog, też ostrzegała przed tą marką.

Catyyy lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic a ty dalej acard bierzesz? u mnie najważniejsze były ddimery przynajmniej tak lekarz mówił... że to go interesuję najbardziej

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    nikt nic nie wie na temat streptococcus agalactiae
    przepraszam nie chciała kliknąć lubię... niestety ja nic nie wiem co to jest :/ nie pomogę

paulinqa to i ja będę wyrodną :) trudno :D biorę dlatego idę robić te badanie w celu stwierdzenia czy jest sens go brac w ogóle.

uciekam kochane :) mam troche pracy ;)

Buziaki! miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:20

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoodka wrote:
    Nejcik - jaką macie bazę isofix?

My kupiliśmy fotelik MaxiCosi Pebble i bezę FamilyFix przed chwilą z ciekawości wzięłam instrukcję i doczytałam tylko, że baza posiada "Rączkę z przyciskiem zwalniania w celu
    ustawienia w pozycji siedzącej i przechylonej" - to o to chodzi z tymi 3 pozycjami?
    Szczerze to nie wiedziałam, że ma takie funkcje ;-)
    My też mamy tą FamilyFix, bo pasuje nie tylko do Pebble, w którym Anti będzie jeździł teraz, ale też do Pearl, w którym dziecko jeździ później jak jest starsze. ;-) Tak to chodzi o kąty nachylenia fotelika na bazie, super to jest ;-) Z tego co czytałam w przypadku fotelika Pearl jest "Do wyboru 5 komfortowych pozycji ustawienia siedziska od półleżącej do spania, do pionowej do siedzenia". ;-)

GabiK, jagoodka lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna też odradzała Johnsona, a jedna mama z kolei opowiadała, że jak smarowała sobie brzuch i uda tą oliwką to też strasznego uczulenia dostała, cała była w czerwonych plamkach...

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi siostra kupila caly zastaw z jonhsona. Trudno kupie cos innego. Moze cos z hippa.

Z ta moja sasiadka to tragedia, teraz Mateusz ma jechac pierwszy rax na 3 dniowa wyciwczke klasowa i jego babcia juz przezywa ze on bedziw sam bez opieki a jak zapali a jak wypije alko to co to bedzie. Takze zglosila sie jako chetna do pomocy nad opieka podczas wycieczki,wiecie czasami rodzicow szkola bierze, masakra a mlody zalamany.
    Jeszcze lepsze jest to, ze jego babcia codziennie stoi obok niego w lazience i patrzy jak sie myje przed szkola i odpeowadza go do furtki na podworku i patrzy jak on idzie na przystanek 2 domki dalej. A chlopak ma 15 lat :/
    A jak mial 5 lat to biegala za nim z suszarka i leb mu suszyla no sie spocil za bardzo i obowiazkowo do szkolt dostawal ze 2 koszulki na zmiane i Panie prosila ze Mateuszka maj. Przebrac jak sie spoci. Zenada.

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Johnsona używałam w ciąży, rozstępów nie miałam. Ale zapożyczyłam też kilka razy oliwkę hipp, którą mam dla Malutkiej i muszę przyznać że jest różnica. Wolę hippa ;) zobaczymy jak moja Córcia się do niej odniesie ;)

Zobaczcie.. zwykle oneta nie czytam, ale nie mogłam sie tytułowi oprzeć i się poryczałam.. http://kobieta.onet.pl/dziecko/noworodek-nie-chce-rozstac-sie-z-mama-wideo/2vnn8w

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja po wizycie. Chirurg kazal smarowac jakims zelem i za tydzien sie pokazac na kontrole. Ale po minie widzialam ze srednio mu sie to podoba( przynajmniej takie wrazenie odnioslam bo sie krzywil dziwnie). Wiec na przyszla srodw jestem poumawiana na 3 wizyty! Kardiolog, chirurg i ginekolog. Uwielbiam miec tyle zalatwien porozrzucanych po calym miescie :/

a i nie uwierzylybyscie ile sie nasluchalam w autobusie. Jaka ta mlodziez rozwiazla, nic tylko sie "seksza", dzieci maja dzieci i co najgorsze bez slubu! Kobieta przed 60 i ewidentnie "pila" do mnie bo caly czas sie gapila na moj brzuch ;) a ze spuchlam to sciagnelam obraczke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:01

Magic lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria, to paciorkowiec :-( Bedziesz miala obowiazkowo podany antybiotyk w trakcie porodu zeby nie doszlo do zarazenia Malucha :-) spokojnie, lekarze opanuja sytuacje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:46

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Kotmisia Ciebie chcą wypisać,a mała? Trzymamy kciuki,żebyś mogła zostać ze Skarbem.
    Beti za Ciebie też, samych pozytywnych wieści na dzisiejszej wizycie.
    Olka ja też o tym myślałam, ale czytałam,że najlepiej zrobić sesję do 2tyg po porodzie, wtedy dzieciaczki można tak cudnie układać jak na tych fajnych zdjęciach. I tu jest problem, nie wiem czy chcę targać gdzieś tak malutkie dziecko ani zapraszać obcych do domu. U nas w Wwie profesjonalna sesja od 600zł. Są tańsze, ale to nie ma porównania do tych dobrze obrobionych zdjęć :-(
    no tak do dwóch tyg po porodzie najlepiej taką sesje robić ja się dziś orientowałam u mnie fajna sesja u dobrego fotografa 200- 300zł...tragedii myślę nie ma zależy na ile zdj się zdecydujemy.
    Co do zwierzątek to sama mam 3pieski dwa duże jeden mały jak na zdj -kundelki:)mieszkam w domu z ogrodem z rodzicami ale moje pieski to moje córeczki spią w łóżkach na fotelach wręcz gdzie chcą :) siersci tez mam dużo my mieszkamy z nimi na poddaszu w razie czego dam z bólem serca do mamuśki na dół ale nie miała bym serca oddawać nie mając 100%pewności czy na pewno to one powodują alergię.Także będziemy małego od początku hartować i wcześniej tez składam łóżeczko i wózek żeby materiał "przesiąkł"domem i pieskami...każda mama sama decyduje o losie swojego dziecka i swoich zwierzątek i każda też ma inne zdanie.Kotmisia zrobiła to co uważałą za najlepsze dla swojego dziecka każdy ma inne podejscie ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Ja Johnsona używałam w ciąży, rozstępów nie miałam. Ale zapożyczyłam też kilka razy oliwkę hipp, którą mam dla Malutkiej i muszę przyznać że jest różnica. Wolę hippa ;) zobaczymy jak moja Córcia się do niej odniesie ;)

Zobaczcie.. zwykle oneta nie czytam, ale nie mogłam sie tytułowi oprzeć i się poryczałam.. http://kobieta.onet.pl/dziecko/noworodek-nie-chce-rozstac-sie-z-mama-wideo/2vnn8w
    Ja używałam wszystkiego co jest na rynku na rozstępy plus oliwki dwóch różnych firm i cały brzuch mam w rozstępach...ale mam taką skóre nawet jak bez ciąży tyłam to zaraz mi się robiły więc jakoś to muszę przezyc oby szybko wyblakły :)

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę "wyrodną matką" bo zamierzam z dzieckiem biegać po kałuży, bawić się ze zwierzakami itp :)
    A co do kosmetyków Jonhson&Jonhson prawie u wszystkich znajomych uczula dzieci, także nie będę używała kosmetyków tej firmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:49

gosiunia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/noworodek-nie-chce-rozstac-sie-z-mama-wideo/2vnn8w
    O jejciu, mi by chyba serce pękło :-( co to będzie? ;-)

katalina lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Ja używałam wszystkiego co jest na rynku na rozstępy plus oliwki dwóch różnych firm i cały brzuch mam w rozstępach...ale mam taką skóre nawet jak bez ciąży tyłam to zaraz mi się robiły więc jakoś to muszę przezyc oby szybko wyblakły :)

Przepraszam.. wielki EDIT :D chciałam napisać, że UCZULENIA nie miałam, a nie rozstępów :D bo te to mam na całej D i do połowy ud, oszczędziło mi brzuch :P

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja używam oliwki babydream dla mamusiek dla mnie rewelacja.. pojawił mi się jeden dziad na brzuchu a oliwka go wybielila ze praktrycznie go nie widać.. na tyłku to samo ;) mogę polecić z czystym sumieniem;) a też moja skóra jest skłonna do rozstępów

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Przepraszam.. wielki EDIT :D chciałam napisać, że UCZULENIA nie miałam, a nie rozstępów :D bo te to mam na całej D i do połowy ud, oszczędziło mi brzuch :P
    a ja cały brzuch a reszta zaoszczędzona póki co zobaczymy czy do końca kwietnia coś nie dojdzie :D ehh z tymi rozstępami...masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa to muszę ją kupić chociażby na ta końcówke bo nic mi nie pomaga same czerwone pręgi na praktycznie całym brzuchu...może chociaż trosze mi wybieleją

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz chwilę temu oglądalam ten filmik, to tez miałam łzy w oczach;) Ale my wrażliwe teraz jestesmy;)
    Robiłam pranie...kurde zapomniałam z rożka wyciągnąc tego wypełnienia, to chyba kokos czy cos takiego bo wygląda jak ciemna słoma. Nie wiem tego sie raczej nie pierze co nie? Juz po fakcie i tak, suszy się...:P

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od początku ciąży dwa razy dziennie albo oliwka albo Palmers albo Tołpa albo jeszcze Pharmaceris. Efekt? Cały brzuch w rozsępach, na szczęście tylko brzuch ;-) Albo aż.

Kwestia genów i skłonności, ja mam skórę bardzo skłonną do rozstępów i choćbym nie wiem, co robiła, to w 7 miesiącu wylazły dziady...

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka spróbuj bo nie kosztuje dużo a na prawde dla mnie rewelacja bo rozjaśnia ;)

czarna panda ale się skapnęłas;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ