X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domku i po prysznicu nie ma to jak zmyć z siebie szpitalne zapachy :)
    Zalecenia oszczędny tryb życia
    Karolcia niezła ta baba w autobusie ja bym jej chętnie coś przygadała :)
    Piszecie dzisiaj co niemiara

Jak tylko mąż przywiezie mi torbę z rzeczami (bo wziął ze sobą do pracy a ja wróciłam autobusem bo musiał jechać wcześniej) to robię pranie i pakuję się już na poród żeby mieć gotowe wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:55

nojaniewiem, Anielka, Karolcia88, AGA 30, czarna panda, GabiK, Magic lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści KotMisia :D
    Ola to zuch dziewczyna i niech da popalić panią położnym ;)
    Ale się cieszę, widzisz kochana z dnia na dzień jest coraz większa lepiej! :)

Każda majowa ciocia chce zdjęcia Oleńki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:54

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super że już w domku :)
    To odpoczywaj ;)

A łóżeczko stoi czy jeszcze nie???

gosia86 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Piękny brzuszek ;)
    U mnie już spod piersi ciut już brzuch wystaje Ale piersi nadal większe o jakieś 4 cm
    Ja własnie pod gabinetem jestem i tylko dwie pacjentki przede mną ;)

Ach jakoś mi ciężko dziś nawet siedzieć tu.
    2 pacjentki to spoko szybko zleci
    Trzymam kciuki daj znać po wizycie ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na zdjątko!!! Każda ciocia teraz by podała numer :D

Gosia, jak tam dom stoi po niebycie Twoim? ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• Anielka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, a propos kotka, to moja koleżanka też stanęła przed trudną decyzją kiedy 6 tygodni przed terminem przyszła na świat jej córeczka. Mała również miała problemy z oddychaniem. Z tym, że dla niej może to była łatwiejsza sprawa, bo Mieczysław trafił do jej szwagierki. Dużo zdrówka dla Ciebie i Oli :*

A propos wyjazdów z niemowlakami, to chyba też jestem wyrodną matką ;). W czerwcu moja przyjaciółka wychodzi za mąż i nie wyobraża sobie, żebyśmy mogli nie przyjechać na wesele. Ja wychodzę z założenia, że jeśli z dzieckiem jest wszystko w porządku i jeśli się chce, to wszystko da się zorganizować. Podobnie z wyjazdem na wakacje. W sierpniu planujemy wyjazd albo nad Bałtyk albo w góry. Zobaczymy jeszcze jak synek będzie znosił jazdę samochodem i w zależności od tego wybierzemy kierunek(wyprawa nad Bałtyk to ode mnie koło 7-8h, w góry 1,5h). My zawsze byliśmy bardzo aktywni, dużo podróżowaliśmy i nie wyobrażamy sobie, żeby teraz zamknąć się na 2 lata w domu, bo mamy małe dziecko. Znajomi jak dowiedzieli się, że będziemy mieć syna, to zapytali od razu czy tatuś już wybrał mu rower ;)(mąż startuje w zawodach MTB).

Jeszcze a propos rozstępów, ja używam masła do ciała Hipp i jestem zadowolona. Nie uczula mnie i na razie jest skuteczny. Z tej samej firmy kupiłam synkowi żel do mycia włosków i ciała oraz oliwkę w razie suchej skóry. Mnie natomiast uczulił balsam przeciw rozstępom Mamma Mia Ziaja. Dostałam próbkę w SR, posmarowałam brzucho wieczorem a rano był cały w czerwonych plamkach :/. Na szczęście następnego dnia wszystko wróciło do normy.

Dziewczyny wizytujące, kciuki za dobre wieści :).

o148i09k1ixi8pfq.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Pigulska nie mam pojecia co moze zdzialac.. najgorsze jest to, ze umiejscowione jest prawie na czubku jezyka i ciagle zawadzam. Wcale sie nie zdziwie jak jeszcze raz peknie :/
    Wycięcie by coś zadziałało no ale cóż będziesz musiała się męczyć z tym czymś współczuję :(

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety łóżeczka jeszcze nie ma ale w razie potrzeby to mam u mamy wiec kwestia przyniesienia
    A w domu całkiem przyzwoicie nie mogę narzekać :)

My prawdopodobnie będziemy szli na wesele we wrześniu ale to tez jeszcze nic pewnego bo zaproszenia nikt nie dał ani oficjalnie nie powiadomił

Karolcia oby jakoś się podgoiło od tego smarowidła które Ci zapisał

U mnie rozstępy tylko na piersiach brzuch narazie i oby tak zostało bez rozstępów a smarowałam nivea balsamem aloesowym i jakimś tam.balsamem aloesowym co mi siostra z zagranicy przywiozła z kanarów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:06

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tylko pozazdrościć takich piersi ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam oliwki z babydream na rozstępy i nie pojawiły się żadne na brzuchu :) jedynie na biodrach się powiekszyly trochę ale je już miałam przed ciążą

Kolejna kwietniówka rozpakowana ale to żadna sensacja w końcu mamy juz kwiecień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:13

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się zdrzemnąć ciekawe ile będę miała nadrabiania ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMiia super wiesci! Mala z kazdym dniem bedzie coraz silniejsza!!! <3 Niech Oleńka sie wyplacze w szpitalu, zeby rodzicom dala pospac w nocy ;)

Gosia super,ze juz w domku :) fajnie, ze maz sie spisal i zostawil dom posprzatany :) ale szczerze liczylam, ze szanowny przywiezie lozeczko od znajomych i zrobi Ci niespodzianke.. ;)
    A baba sie wcale nie przejelam. Usmiechnelam sie z politowaniem jak wysiadalam na swoim przestanku :)

Agusia piersi jeszcze wieksze niz brzuch?! kurcze mi jak tylko brzuch zaczal troche wystawac to wyprzedzil piersi... ;)

Pigulska, Gosia jak bedzie trzeba to przeczekam do porodu chociaz mnie to drazni jak jasna cholera.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno Cię drażni i przeszkadza w jedzeniu i w ogóle :/

A ja zaliczyłam pierwszego arbuza w tym roku :D

Karolcia88, MiM, jagoodka, Bluberry lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam z utesknieniem na maliny ;)
    Czy Wam tez urosl drugi podbrodek? :(

MiM lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Nelcia urodziła się godzinę temu :D jest śliczna i sama oddycha ale będzie pod obserwacja. Urodziłam naturalnie 47cm 1985gram

Karolcia88, katalina, PIGULSKA, WesołaMama, Anielka, Wonderwall, alma, paulinqa, gosia86, AGA 30, Ofelaine, Puella, dorota1987, Anioł, Agusia246, Eklerka, MiM, slash, madziorek, Rika, Nejcik, gosiunia, czarna panda, jagoodka, Bluberry, GabiK, Magic, Catyyy, Monika1357 lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    ja czekam z utesknieniem na maliny ;)
    Czy Wam tez urosl drugi podbrodek? :(
    Niestety tak :( i podobno trochę nos mi się poszerzył
    Ale liczę na to ze się to zgubi niebawem
    No maliny mniaam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:41

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja gratulacje! <3
    Pigulska chyba wykrakala!! ;)

to przynajmniej nie jestem sama z tym dodatkowym podbrodkiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:42

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja to chyba nie żart prima aprilisowy???!!

GRATULACJE <3

No wykrakałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:43

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Shaja! jakie super wieści :)
    Gratuluję Maleńkiego Okruszka.. jeju jaka ona drobna musi być :) I dzielnie poród naturalny! Wow bardzo się cieszę :) Życzymy zdrówka dla Neli :) Opowiedz trochę o porodzie i pochwal się Córcią jak odzyskasz siły :)

Karolcia ja mam chyba 10 podbródków :P Najgorzej jak spuchnę, jak nie ma opuchlizny to jeszcze względnie to wygląda przy dobrym makijażu i nie "kwaszeniu się" jak to mam w zwyczaju gdy coś mi nie pasuje :P
    Ja czekam na maliny, truskawki, arbuzy i naturalne lody śmietankowe, które są dostępne tylko u moich rodziców.. Nigdy indziej nie znalazłam takich :P A te tylko latem.. :)

• Anielka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja, gratulacje! Dużo zdrowia dla Nelki i Ciebie! No i pierwszy poród sn wśród majówek zaliczony :).

o148i09k1ixi8pfq.png
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ