Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już w domku i po prysznicu nie ma to jak zmyć z siebie szpitalne zapachy
Zalecenia oszczędny tryb życia
Karolcia niezła ta baba w autobusie ja bym jej chętnie coś przygadała
Piszecie dzisiaj co niemiara
Jak tylko mąż przywiezie mi torbę z rzeczami (bo wziął ze sobą do pracy a ja wróciłam autobusem bo musiał jechać wcześniej) to robię pranie i pakuję się już na poród żeby mieć gotowe wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:55
nojaniewiem, Anielka, Karolcia88, AGA 30, czarna panda, GabiK, Magic lubią tę wiadomość
-
Super wieści KotMisia
Ola to zuch dziewczyna i niech da popalić panią położnym
Ale się cieszę, widzisz kochana z dnia na dzień jest coraz większa lepiej!
Każda majowa ciocia chce zdjęcia OleńkiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:54
-
AGA 30 wrote:Piękny brzuszek
U mnie już spod piersi ciut już brzuch wystaje Ale piersi nadal większe o jakieś 4 cm
Ja własnie pod gabinetem jestem i tylko dwie pacjentki przede mną
Ach jakoś mi ciężko dziś nawet siedzieć tu.
Trzymam kciuki daj znać po wizycie -
KotMisia, a propos kotka, to moja koleżanka też stanęła przed trudną decyzją kiedy 6 tygodni przed terminem przyszła na świat jej córeczka. Mała również miała problemy z oddychaniem. Z tym, że dla niej może to była łatwiejsza sprawa, bo Mieczysław trafił do jej szwagierki. Dużo zdrówka dla Ciebie i Oli :*
A propos wyjazdów z niemowlakami, to chyba też jestem wyrodną matką. W czerwcu moja przyjaciółka wychodzi za mąż i nie wyobraża sobie, żebyśmy mogli nie przyjechać na wesele. Ja wychodzę z założenia, że jeśli z dzieckiem jest wszystko w porządku i jeśli się chce, to wszystko da się zorganizować. Podobnie z wyjazdem na wakacje. W sierpniu planujemy wyjazd albo nad Bałtyk albo w góry. Zobaczymy jeszcze jak synek będzie znosił jazdę samochodem i w zależności od tego wybierzemy kierunek(wyprawa nad Bałtyk to ode mnie koło 7-8h, w góry 1,5h). My zawsze byliśmy bardzo aktywni, dużo podróżowaliśmy i nie wyobrażamy sobie, żeby teraz zamknąć się na 2 lata w domu, bo mamy małe dziecko. Znajomi jak dowiedzieli się, że będziemy mieć syna, to zapytali od razu czy tatuś już wybrał mu rower
(mąż startuje w zawodach MTB).
Jeszcze a propos rozstępów, ja używam masła do ciała Hipp i jestem zadowolona. Nie uczula mnie i na razie jest skuteczny. Z tej samej firmy kupiłam synkowi żel do mycia włosków i ciała oraz oliwkę w razie suchej skóry. Mnie natomiast uczulił balsam przeciw rozstępom Mamma Mia Ziaja. Dostałam próbkę w SR, posmarowałam brzucho wieczorem a rano był cały w czerwonych plamkach. Na szczęście następnego dnia wszystko wróciło do normy.
Dziewczyny wizytujące, kciuki za dobre wieści.
-
Karolcia88 wrote:Pigulska nie mam pojecia co moze zdzialac.. najgorsze jest to, ze umiejscowione jest prawie na czubku jezyka i ciagle zawadzam. Wcale sie nie zdziwie jak jeszcze raz peknie
-
Niestety łóżeczka jeszcze nie ma ale w razie potrzeby to mam u mamy wiec kwestia przyniesienia
A w domu całkiem przyzwoicie nie mogę narzekać
My prawdopodobnie będziemy szli na wesele we wrześniu ale to tez jeszcze nic pewnego bo zaproszenia nikt nie dał ani oficjalnie nie powiadomił
Karolcia oby jakoś się podgoiło od tego smarowidła które Ci zapisał
U mnie rozstępy tylko na piersiach brzuch narazie i oby tak zostało bez rozstępów a smarowałam nivea balsamem aloesowym i jakimś tam.balsamem aloesowym co mi siostra z zagranicy przywiozła z kanarówWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:06
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Ja też używam oliwki z babydream na rozstępy i nie pojawiły się żadne na brzuchu
jedynie na biodrach się powiekszyly trochę ale je już miałam przed ciążą
Kolejna kwietniówka rozpakowana ale to żadna sensacja w końcu mamy juz kwiecieńWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:13
-
KotMiia super wiesci! Mala z kazdym dniem bedzie coraz silniejsza!!!
Niech Oleńka sie wyplacze w szpitalu, zeby rodzicom dala pospac w nocy
Gosia super,ze juz w domkufajnie, ze maz sie spisal i zostawil dom posprzatany
ale szczerze liczylam, ze szanowny przywiezie lozeczko od znajomych i zrobi Ci niespodzianke..
A baba sie wcale nie przejelam. Usmiechnelam sie z politowaniem jak wysiadalam na swoim przestanku
Agusia piersi jeszcze wieksze niz brzuch?! kurcze mi jak tylko brzuch zaczal troche wystawac to wyprzedzil piersi...
Pigulska, Gosia jak bedzie trzeba to przeczekam do porodu chociaz mnie to drazni jak jasna cholera. -
Cześć dziewczyny, Nelcia urodziła się godzinę temu
jest śliczna i sama oddycha ale będzie pod obserwacja. Urodziłam naturalnie 47cm 1985gram
Karolcia88, katalina, PIGULSKA, WesołaMama, Anielka, Wonderwall, alma, paulinqa, gosia86, AGA 30, Ofelaine, Puella, dorota1987, Anioł, Agusia246, Eklerka, MiM, slash, madziorek, Rika, Nejcik, gosiunia, czarna panda, jagoodka, Bluberry, GabiK, Magic, Catyyy, Monika1357 lubią tę wiadomość
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
Karolcia88 wrote:ja czekam z utesknieniem na maliny
Czy Wam tez urosl drugi podbrodek?i podobno trochę nos mi się poszerzył
Ale liczę na to ze się to zgubi niebawem
No maliny mniaamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:41
-
Shaja gratulacje!
Pigulska chyba wykrakala!!
to przynajmniej nie jestem sama z tym dodatkowym podbrodkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:42
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Haha Shaja! jakie super wieści
Gratuluję Maleńkiego Okruszka.. jeju jaka ona drobna musi byćI dzielnie poród naturalny! Wow bardzo się cieszę
Życzymy zdrówka dla Neli
Opowiedz trochę o porodzie i pochwal się Córcią jak odzyskasz siły
Karolcia ja mam chyba 10 podbródkówNajgorzej jak spuchnę, jak nie ma opuchlizny to jeszcze względnie to wygląda przy dobrym makijażu i nie "kwaszeniu się" jak to mam w zwyczaju gdy coś mi nie pasuje
Ja czekam na maliny, truskawki, arbuzy i naturalne lody śmietankowe, które są dostępne tylko u moich rodziców.. Nigdy indziej nie znalazłam takichA te tylko latem..