Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pigulska udanej imprezy
Paulinqa ja bym zjadła sałatkę taką warstową:
kurczak w gyrosie, ser feta, pomidory, kukurydza, sos czosnkowy i na to prażone płatki migdałów
można też dodać np brokuł jako dodatkową warstwę co kto lubi ale obowiązkowo te prażone migadły
lub pseudo hawajską robię na dwa sposoby:
szynka, ser zółty, kukurydza, ananas, ,majonez
lub bogatsza wersja
kurczak w gyrosie, prażony słonecznik lub migdały, ananas, kukurydza, ser zółty, majonezPIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Jejciu - jak cięzko Was nadrobić z czytaniem
Shaja - ogromne gratulacje.
Kotmisia - córcia przeurocza.
Ja rano zaczełam pakowac torbe dla siebie do szpitala i jeszcze nie skonczyłam, bo a to gdzies jade, jak byłam w sklepie to nawet wode mineralna 1 litrowa z dziubkiem kupiłam i do torby zapakuje, a to ktos przyjdzie a to cos robimy z mama na swieta, potem rozmowa z mezem na skypie.
Musze dokonczyc pakowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 18:37
-
Ofeline - nie kracz i nie strasz mnie!!!!!
Nie chcę jeszcze rodzic.
Po swietach - biore sie za pranie ciuszków, poscieli i przygotowanie małej wszystkiego w domu i do szpitala.
Karolcia masz racje teraz spojrzałam na liste a tam jest napisane suche ciastka.
Torba spakowana - został mi tylko szlafrok, ale to czekam bo dopiero zamowiłam, klapki pod prysznic, musze jeszcze je wymyc. Sztucce i rolka papieru toaletowego.
Aha dokumenty to: karta ciąży, grupa krwi i co jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 18:40
-
W torbie dla mamy znalazły się:
kapcie
Koszule nocne (typowe do karmienia) - 2 szt.
Biustonosz - 2 szt.
skarpetki - 4 pary
majtki jednorazowe - 7 szt.
majtki bawełniane - 4 szt (nie wiem po co ale spakowałam)
chusteczki jednorazowe - 2 paczuszki
gumka do włosów - 2 szt.
podpaski duze- bella 10 szt.
podkłady poporodowe wygladaja jak duze podpaski - 10 szt.
podkłady na łózko 60x90 - 2 szt.
wkładki laktacyjne - 10 szt.
ładowarka do telefonu i słuchawki (mogę słuchac wtedy radia)
papier toaletowy nawilżany - 1 opak.
woda mineralna z dziubkiem - 1 litr
krem na brodawki - maltan
Kosmetyczka:
szczoteczka do zębów
pasta do zebów - mini
szampon do włosów - 3 saszetki
płyn do jamy ustnej - mini
krem do rąk - mini
pomadka do ust - 2 szt.
tantum rosa - 4 saszetki
atomizer
płyn do higieny intymnej - 2 saszetki
mydło w płynie biały jelen - jedna butelka
nakładki na sedes
pałeczki do uszu
kilka wacików
kremi nivea - mini
pilniczek do paznokci
grzebień
Zostały do spakowania
reczniki, szlafrok, sztucce, klapki pod prysznic
dokumenty
O czym zapomniałam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 19:11
-
Slash ja bym nie brała majtek bawełnianych (w momencie kiedy jedziesz prosto na poród- co innego jak jestes juz po terminie i lezysz w szpitalu). Dodatkowo wzięłabym koszule typowo do porodu, na oddziale polozniczym jest baaaardzo cieplo wiec ewentualnie 1 para skarpet zamiast 4. Zwykle podpaski beda zbedne bo bedzie sie lac porzadnie i zamiast tego opakowania podpasek wzielabym dodatkowe opakowanie podkladow poporodowych.
recznik duzy i maly (najlepiej ciemne). No i ja obowiazkowo jeszcze odzywke do wlosow bo inaczej bym nie rozczesala.
zel pod prysznic? mala suszarka do wlosow? kapturki na sutki?
u nas np wymagaja morfologii i potasu jezeli ktos chce zzo. (ale wazne sa tylko tydzien)
edit. jeszcze ukl.krzepniecia do zzoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 19:08
-
U niej widocznie to byl zwykly przypadek.
Ja sie jakos dziwnie czuje dzisiaj niby normalnie a jakos chwilami jakbym miala byc chora, muli mnie i glowa taka dziwna, niby nie boli a boli
W ogole poczulam ulge, ze juz kwiecien. Zawsze to blizej do terminu jakby cos zaczelo sie dziac. A jutro chyba wchodze w 9 miesiac. Aaaaaaaaaaa !!!!!!!!
Nie jutro tylko w piatek. Dni mi sie pierdziela
Brzuch mi twardnieje od pol godz ale szybko puszcza. Kurde oby pelnia na mnie nie zadzialala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 19:06
-
Ola ma bardzo długie paluszki i stopy.
Co mogę Wam podpowiedzieć to tych podpasek sporo idzie, bo nawet jak krwawienue jest skąpe to i tak miło mięc czysto
Ogólnie jest zasada ze majty i podpaska to jak chodzimy. Jak tylko sie kładziemy to wietrzymyi tu super sprawdzają się podklady. Bo się pociapie to buch do śmieci
Magic lubi tę wiadomość
-
Ale Was dziś trudno nadrobić!
KotMisia Oleńka jest przecudna. Wcale nie wyglada jak wcześniaczek. Po prostu skarb
Wróciłam ze szkoły rodzenia ze strasznym bólem boku. Kołysaliśmy sie na piłkach i po ćwiczeniach młody tak bombardował z każdej strony, ze na końcówce juz wysiedzieć nie mogłam. Wróciłam do domu, lewy boczek chwila odpoczynku i przechodzi. Uff
Co do wyjazdów ja jestem za, ale musze najpierw poznać swoje dziecko i tak np w czerwcu do znajomych na wesele nie jedziemy. Jeszcze jakby było na miejscu to ok, ale wesele jest niedaleko Krakowa a ja dolny Śląsk jestem i nie wyobrażam sobie jechać z 2-3 tyg dzieckiem tyle. Ale w wakacje jesli nie bedzie kolek itp to chciałabym wyskoczyć pewnie do Karpacza, bo blisko mamy a w październiku juz na wesele do kuzynki pojedziemy. Ale tak jak mowię wszystko zależy od dziecka. Mojej kuzynki córka przez pierwsze 4 miesiące miała straszne kolki, wtedy to sobie nie wyobrażam wyjazdu. -
Ciocia Ofe tez od dziecka ma dlugie paluszki i ma teraz 180 cm, Ola pojdzie w moje slady
A babcia mi od dziecka powtarzala.. kamilko masz takie dlugie paluszki bedziesz pracowala w biurzei Cow gdzie pracuje Kamilka.... No wiadomo, ze w biurze
KotMisia lubi tę wiadomość
-
No ja te bella podpaski to mam takie duze - napisane na nich jest ze to poporodwoe, tylko mam jeszcze tw inne chyba canpola juz nie wiem bo spakowałąm i one sa jeszcze wieksze od belli i dlatego tak napisałam.
A te wasze podkłądy to jaki maja kształt?
Kształt podpasek tylko duzo wieksze czy taki kształt pieluchy?
a w koszuli to ja od razu z domu planuję jechacjesli tak sie uda ze mnie scisnie - to od razu w domu sie ubieram na to szlafrok i go....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 19:13