WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się wieczornie :) już po wizytach. Jeżeli chodzi o usg to tyle się dowiedziałam że póki co nic nie widać , ale dla tej wady nie jest to miarodajne badanie i nadal zostaje nam obserwacja noworodka. Minus taki że moja siostra urodziła córkę z taką wadą i lekarzą wtedy optymizm gaśnie. Mój gin z resztą zna ten przypadek tj moja siostrzenicę. Najważniejsze że usg nie wzbudza zastrzeżeń. No i najlepszy hit: Wiki waży już 3 kg!!!! Ja się pytam jak ja ją urodzę??? Szyjka ma 2 cm ale zamknięta, trzyma mocno. Przez najbliższe 2 tyg nie powinnam urodzić. Co do bóli to mam robić tak jak do tej pory: spasmolina plus 2 magnezy, a jak będzie gorzej IP . No i p dr się pytał ile razy w szpitalu podczas ciąży byłam. Ja że raz, a p dr mówi że ok fizjologicznie. Myślałam że w ogólę nie będę, ale widocznie teraz rzadkość żeby kobieta podczas ciąży nie leżała w szpitalu. Kolejna wizyta za 2 tyg , no i p dr mówi że tego 5 maja to już raczej będę po porodzie. Chyba obstawia drugą połowę kwietnia. Ogólnie wizyta bardzo pozytywnie :)
    KotMisia Oleńka jest cudna :)
    Shaja gratulacje , fajnie że Malutka ma się dobrze :)

gosia86, czarna panda, Ofelaine, gosiunia, katalina, WesołaMama, dorota1987, GabiK, PIGULSKA, Magic lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa wrzucam specjalnie dla Ciebie, kolory na żywo są ładniejsze.
    Moje bluzeczki są z h&m i mark spencer, czy jak to się pisze :P

Najpierw coś dla Lili :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/109956090001.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6caaa10f4db7.jpg

Ten bluzo sweterek ma piękny odcień pudrowego rózu :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b405908e29b.jpg
    Koszula do porodu za 9 zł :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f213891d3a08.jpg

Męza ciuszki sobie podaruje :)

gosia86, katalina, paulinqa, Bluberry, dorota1987, GabiK, PIGULSKA, Magic lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti szkoda że nie udało się całkowicie wykluczyć tego podejrzenia ale najważniejsze jak piszesz że usg nie budzi zastrzeżeń i że z Wikusi już taka duża dziewczynka
    ze mna na sali lezała dziewczyna w 38t i córeczka ważyła 2500 g ale lekarze mówili że ok bo pierwsze dziecko też takie urodziła

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nie wiem wlasnie. Chwile pocwiczylysmy na piłce w sumie pokrecilysmy na niej pupa. Po jakims czasie zaczął mnie bolec bok. W sumie stwierdziliśmy z mężem ze chyba od kręgosłupa jednak. Mały co jakis czas fika, wiec jemu jest raczej dobrze :) a w sr dał taki popis, ze jeszcze czegoś takiego w jego wykonaniu nie widziałam. Normalnie jakby moj brzuch workiem bokserskim był. Teraz sobie leżę, pozycja na prawym boku i przechodzi. Gorzej jak do wc trzeba wstać, bo wtedy na nowo boli. No nic jutro dzien odpoczynku i leżenia, bo dzis w domu to okazjonalnie byłam ;))

Gosia musze przyznać, ze Twoj maz mnie rozczarował, ze nie przywiozl mebelków ;)
    Moj dzis jak byłam na sr montował pokrowiec na fotelik i tak go montował, ze nie skończył i musiałam mu pokazywać filmik z instrukcja a i tak sie wkurzał ;)

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe super łupy :) az sama bym polazla do lumpka, ale jakos ostatnio ciagle sie kieruje na dział dziecięcy :)

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ale Wiki już jest duża dziewczynka ;)

Mam nadzieję, że troszkę się uspokoiłaś, na pewno córcia będzie zdrowa.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam napisać że wkurza mnie w szpitalach że na badaniu lekarz mówi że mam nadżerkę a na wypisie brak takiej informacji, dzisiaj badał mnie inny lekarz i też nic nie wspomniał na ten temat tak samo było z mięśniakiem w zeszłym roku powiedział tylko w trakcie badania a na wypisie żadnej informacji
    Ofeline super łupy :)

Hahaha Madzia ja też pierwsze co to oglądam ubranka dla dzieci :)
    Oj tym razem muszę mu wybaczyć bo czas tak szybko zleciał i jeszcze na nocy był i u mnie w szpitalu i wczoraj w urzędzie miał załatwianie
    ale widzę po nim że czuje że to już blisko

i po co ja spałam w dzień?
    tv nie działa, męża nie ma :( ksiązkę którą czytam zostawiłam w torbie w samochodzie u męża
    dobrze że Wy jesteście
    Madzia może ten ból właśnie od jakiegoś ucisku, odpoczywaj dużo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:18

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża to 3 kg a mój p dr się ze mnie śmieje :) kurczę ja nie jestem jakaś wielka, a nie chcę wyć z bólu. Ja urodzi się za te 2 tyg to może te 3500 będzie ważyć, ale jak za 4 ?? To chyba mnie rozerwie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia w Tesco tez mnie maz znajduje na dziale dziecięcym ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też pierwsze co to wale na dzial dziecięcy :) matki już chyba tak mają :D

Beti pamiętaj, że trzeba brac poprawkę na te pomiary usg, może Wiki nie będzie aż taka duza. Z resztą czy nie jest tak ,że pod koniec ciąży dzieciaki już mniej przybierają z racji starzenia się łożyska??

Maż mój pojechał ze swoim bratem do okulisty na konsultacje ok 200 km od nas i się martwię bez przerwy żeby bezpiecznie wrócili, dzwoniłam wcześniej i zadzwoniłabym znowu ale nie chce żeby szwagier się ze mnie śmiał że przewrażliwiona jestem ( bo jestem :D) napisałam esa ale nie odp ;/

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno z głupich pytań :P ile razy pralyscie ubranka? 1 czy 2 ? Chciałam prac raz, ale pomyslałam ze moze 2 razy wyprać? Jakas matczyna nadgorliwość :P

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy się uspokoiłam?? Hmm raczej jestem rozczarowana, bo liczyłam dzisiaj na konkret. A tu karzą czekać i obserwować dziecko. Wiadomo dużo dzieci ulewa ma problemy z brzuszkiem, no ale ja będę jeszcze musiała brać na to wszystko poprawkę i działać w razie czego dość szybko. Uspokoję się dopiero jak będę widziała że Mała ładnie je, nie płacze z bólu.
    Dzisiaj rozmawialiśmy z ginem jak to szybko zleciało, mi trochę szkoda. Już się przyzwyczaiłam do wizyt , badań, rosnącego brzuszka. Może jestem pokręcona ale lubię chodzić do swojego doktorka, bo my takie gaduły zawsze sobie pogadamy.
    No cóż jeszcze jedno bym chciała w przyszłości to przeżyję powtórkę z rozrywki :p
    No i później jeszcze kontrola po ciąży i wizyty raz na pół roku żeby kontrolować endozołzę.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe wiem jak to jest, bo my z mężem zawsze wszędzie razem. A jak jechał po szafę do Wrocławia sam ( z teściem) to miałam wyliczone ile godzin mu to zajmie i o której powinien wrócić. Podobnie jak do Poznania z teściowa pojechał do onkologa. Umierałam ze stresu

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti a nie da sie tej wady wykryć wykonując u dziecka usg zaraz po porodzie np?

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek ja piore 1 raz+ prasowanie

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek ja miałam 3 stłuczki autem, nie z mojej winy( raz uderzyla we mnie baba na czołowkę, potem kumepl nie wyrobił na zakręcie i wpadliśmy do rowu a na koniec kolezanka nie wychamowala i wjechała facetowi w dupę) ale od tej pory boje się szybkiej jazdy bo wiem ile potrzeba do nieszczęścia.... Sekundy... A Wiadomo jak to na autostradzie jest, niektórzy pędza, wpieprzają się na trzeciego a potem bum...

Dzwonilam, są u kuzyna w odwiedzinach bo mieli 20 km, niedługo wyjeżdżają wiec po 23 beda dopiero ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:35

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No możesz jechac mega ostrożnie a wystarczy jeden kretyn na drodze.
    Dzięki za odpowiedzi dziewczyny.

Uff ból przeszedl, młody nieśmiało fika, z cycków leci, zgage mam wiec chyba jest ok.
    Poczytam książkę, bo ulokowana dla wygody w sypialni jestem

201505111762.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe super zakupy;) dla małej wszytsko śliczne a te twoje to jak nowki;) sama bym poszła na takie ciuchy;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dzięki, rzeczywiście moje ciuszki wyglądają jak ze sklepu, zero śladów noszenia :)

Moja mała chyba siedzi mi na żołądku, zjadałam bułkę i czuję ją dosłownie w przełyku ;/
    Jakby się zaklinowała i nie chciała przelecieć...

Madziorek ciesze się, że ból minął :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jakie jaja u mnie w pracy dziś wyszły, koleżanka wróciła po 2,5 roku nieobecności ( skończył jej się urlop wychowawczy) była naszym koordynatorem i kierowniczka ją zdegradowała... Zabrała jej tą funkcję bo za długo jej nie było i ona nie ogarnie teraz niby trudniejszych rzeczy...
    Dziewczyna się popłakała a funkcję chcą dac drugiej koleżance, która nie chce w cale tej odpowiedzialności na sobie...

Ale tak przecież nie można, jeśli pracownik wraca po url wych to musi wrócić na stare stanowisko, czy się myle??

Ciekawe co mnie czeka za jakieś 2 lata??

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ