Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaMaria ja też nie mam jeszcze karty ciąży, ale rejestrowałam się dziś na nfz, żeby za te badania nie płacić i babka mi mówiła, że wystarczy jakikolwiek dowód, ślad dokumentacji, ze się było na wizycie przed 10 tc.
-
paulinqa wrote:i dostałam duphaston i mocniejszy kwas foliowy a do tego jod i zastrzyki przeciw zakrzepowe,
ja też się kłuję, mój Mąż się śmieje, że jak narkomanka z tą strzykawką wyglądam:) ja raczej będę brać przez całą ciążę -
Dziewczyny, ale wizyty prywatne też są ważne w przypadku becikowego, czy muszą być koniecznie te na nfz? Bo u mnie najszybszy termin na nfz to 12 listopada, a to będzie 3 miesiąc ciązy, więc śmiech na sali. Idę jutro do gina i poproszę o to zaświadczenie.
Anna Maria moim zdaniem lekarz chyba chce sobie na Tobie zarobić. Wizyty co 2 tyg., to stanowczo za często, a przecież Twoja ciąża rozwija się prawidłowo i nie jest zagrożona. Podobno usg też nie powinno się za często robić, po to jest jednak promieniowanie i szkodzi dziecku.
Jagódka mnie też boli kręgosłup, to ból promieniujący od rozciągającej się macicy. Ja też zamawiam poduchęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 14:55
-
jeśli będziesz w 10tyg to nie da rady co miesiąc, bo będziesz musiała na pewno iść na usg między 11 a 13t6d więc i tak co drugi tydzień. Co dwa tyg myślę, że krzywdy dziecku nie zrobisz naświetleniem, ale póżniej może warto wystopować
Jak ja pierwszy raz poszłam to założył mi kartę nie pytając nawet który to moim zdaniem tydzień dopiero później zrobił usg i sprawdził czy jest choć pęcherzyk. dziś wiem, że mam Maleństwo młodsze zaledwie o 3 dni
Chciałam się zdrowo odżywiać i w ogóle, na przekąski jeść suszone owoce, orzechy i pestki a tu co..... już zjadłam końcówkę śliwek kiedy odwracam opakowanie, a tam konserwant i bądź tu człowieku mądry i żyj zdrowo...... -
Beta w koncu jest. 3690.
Kurde troche sie zmartwilam bo jak sprawdzilam na jakims kalkulatorze przyrostu bety to od 18 do dzisiaj beta przrasta srednio co 2dni i 20godzin czyli 63% przyrostu
Ale patrzac od pierwszej bety to przyrost jest co 2dni i 1 h i w normie. Tamto tez niby w normie ale nie wiem czy sie nie zaczac martwic -
katalina - w sumie to tak... no ale tez nie powiedzial czy za te 2 tyg to tylko sprawdzi wyniki (bo tak mojej kolezance zrobil) czy zrobi tez usg i dopiero pozniej nastepne... pozniej moze bedzie co msc:) kasy mi nie szkoda bo inaczej poszlabym do niego na nfz...
Karolcia jak w normie to po co sie martwic na zapas:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 15:46
-
AnnaMaria ja nawet w zagrożonej ciąży chodzę co 3 tyg więc myślę że twój gin przesadza aczkolwiek ja bym nie narzekała bo podglądasz malucha... tylko kasa, no niestety za przyjemność się płaci
Karola nie stresuj się jak jest w normie beta to dobrze, jeszcze zdążysz się na stresować więc luz w tyłku :*
Dziewczyny a ja mam od jakiegoś czasu taki wstydliwy problem i w sumie dzisiaj zaczęłam się intensywniej nad tym zastanawiać... bo nie siusuam za często, ale ponieważ mam luteinę dopochwową to noszę wkładki, no i ja nie wiem... albo mam meeeega dużo wodnistego śluzu albo popuszczam bo ta wkładka jest wiecznie mokra no raczej nie popuszczam bo bym czuła, ale to możliwe że śluz był taki strasznie wodnisty? Czasem to masakra... Któraś ma coś takiego? -
Karolcia88 wrote:Robilam 18 i wtedy bylo 1088.
Boje sie powtorki z popezedniej ciazy
I nie powtarzaj już żadnej bety 3 raz, tylko uspokój się i ciesz się tyle ile mozesz ok?gosia86 lubi tę wiadomość
-
Karolcia Ewelcia ma rację najważniejsze że jest w normie
Dlatego nie powtarzam już bety
Nawet ginka mi mowila żeby nie robić bo wszystko będzie dobrze
Kiedy masz wizytę bo nie pamiętam?
Ewelcia jak się czujesz?
Trzymam teraz intensywnie kciuki za Magic bo wlaśnie ma wizytę
I czekamy na wieści od Riki -
O na pewno byl 1 pecherzyk bo mialam usg w tym cyklu.
Postaram sie wyciszyc..
Ale zdenerwowalam sie bo przypadkiem zle wpisalam godzine czyli 7 i 12 i wtedy juz bylo ze ponizej normy