X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)
    dzisiaj trochę późno jak na mnie ;) ale pospałam do 9:30 bo odsypiałam noc w kratkę a potem była u mnie mama i w końcu opowiedziała mi trochę o swoich porodach, jak rodziła swoje 4 dziecko czyli moją siostrę to odeszły jej wody w domu tylko ten jeden raz przed skurczami, ojciec wezwał pogotowie przyjechali skurcze co 17 minut ale zabrali ją do szpitala położyli na oddziale i o 2 w nocy przychodzi lekarz i mówi że ma pani córeczkę a mama się pyta a kto ją urodził? ;) mówi że chyba dali jej coś przeciwbólowego lub jakiegoś głupiego jasia bo nie pamięta porodu a rodziła sn
    a ze mną skurcze zaczeły się około 22 a o 5 byłam już na świecie bez pomocy położnej i lekarza bo urodziłam się w domu

KotMisia super że udało Wam się wszystko załatwć i że już jesteście w domku :*

Katalina współczuję bólu głowy mnie dopiero niedawno puściło a w ciąży ból głowy idzie u mnie w parze z wymiotami i bólem zęba, jeszcze póki nie atakuje zebów to wytrzymam bez tabletki ale jak już czuję że jest atak na zęba to wiem że szybko to nie minie :(

Karolcia jak bardzo się niepokoisz to może podjedź do IP zawsze to spokojniejsza będziesz

Madziorek co się z Tobą dzieje?

a co do snów to ja mam teraz same zboczone :D dzisiaj mi się śniła sesja zdjęciowa rozbierana na polu pszenicy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:14

gosiunia, dorota1987, GabiK, Anioł lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio dłudo spie, budze sie np 0 7ej czy 8 ej - siku i dalej spie do 9ej albo 9.30.
    Odsypiam chyba bezsenne noce z poprzednich miesiecy.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalinka - mysl pozytywnie, moze staraj sie nie skupiac na dolegliwosciach.
    A moze bedzie tak ze po porodzie migreny cię opuszcza? Zyczę Ci tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:18

katalina lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Nie, takie rzeczy nie dla mnie.. Najskuteczniejsza jest naprawdę dieta i spokój. To łagodzi bóle nawet gdy występują. Przepraszam, nie chciałam Wam tu smęcić, bo da się z tym żyć, ale teraz to już mnie dołuje ta końcówka ciąży i ja sama w ogóle jestem nie do zniesienia..

Chyba wszystkie tak mamy ;) ja jestem mistrzem narzekania :D

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj katalina ja też jestem strasznie nerwowa i krzyczę na wszystkich :) a jak pomyślę o tym jak moi rodzice i teściowie wzieli urlop na maj to mnie rozsadza kurwica od środka :D ehhh...jak coś będzie mi nie pasować to będę mówić bez ogródek...kurcze...strasznie się denerwuję tym co będzie jak Mała się urodzi :(
    współczuje tych bóli....ja nie wiem co to znaczy, bo nigdy mnie nic tak nie bolało bym brała leki przeciwbólowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:38

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrr :/ kliknęłam przypadkiem na suwaczek i mi cały post wcięło :[:[

Gosia faktycznie jak na Ciebie to wyjątkowo późno się witasz ;) ale heca z tym porodem, co go mama nie zapamiętała! :)
    Moja Mała już się trochę poruszała więc uspokoiła trochę skołatane nerwy swojej matki, teraz znowu cisza, ale trochę ją pobujałam więc pewnie usnęła.
    A ja ciągle zapominam, że jednak w 8 miesiącu to przy planowaniu dnia jednak trzeba rozważniej podchodzić do sprawy, ale słoneczko tak ładnie świeci, że aż szkoda nie wykorzystać tego dnia. Póki co wysprzątałam 2 pokoje i łazienkę, zmieniłam pościel, zrobiłam dwa prania (3 się kończy), wyczyściłam tapicerkę narożnika w salonie.., pościel się wietrzy na balkonie, śmieci wyniesione a w planach mam jeszcze zrobić PIERWSZE pranie rzeczy dla Malutkiej <3 i zamówić łóżeczko

Wyobraźcie sobie, że dzwonił do mnie policjant, który był wczoraj na miejscu zgłoszenia zapytać jak się czuję i czy wszystko ok (wczoraj też dzwonił). Aż zdziwiona byłam.

czarna panda, dorota1987, gosia86, beti97, katalina lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia.....ale szalejesz z tymi porządkami. Ja mam lenia :p Policjant rzeczywiście wyjątkowy egzemplarz.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia wow! ależ dostałaś powera :D ja dziś czuję się jak dętka :( strasznie mi słabo, a Mała daje popisy :) cieszę się, że u Ciebie sie uaktywniła :) skupiaj się na innych rzeczach, to Mała będzie się ruszać :) a policjant - szacun! takie zainteresowanie...

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Karolcia.....ale szalejesz z tymi porządkami. Ja mam lenia :p Policjant rzeczywiście wyjątkowy egzemplarz.

Puella ja też mam lenia.
    Wczoraj jeszcze usłyszałam od lekarza że nasz kochany ZUS się mną interesował :)

Wkurza mnie to ponieważ w 2013 r. miałam tylko 3 dni zwolnienia i to na dziecko.
    Jakby co jestem potencjalnym "wyłudzaczem" pieniędzy z ZUS :)

Przez 10 lat pracy (nie licząc trzech ciąż) byłam na l4 na siebie ze 2 tyg w sumie.

03.02.2014
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM współczuję...oni już nie wiedzą samo co robić, zamiast szukać kasy tam gdzie faktycznie sie wyłudza to niewinnych ludzi męczą...ehh

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia lubię za ten tel od policjanta-naprawdę niespotykany przypadek z niego. Miło z jego strony, fajnie że zdarzają się tacy ludzie jeszcze. Współczuje za ten wypadek...ja juz nie kieruje auta bo jestem rozkojarzona, nerwowa. Nie wyobrazam siebie w takiej sytuacji jak Ty byłas.
    Katalina jak ja Ciebie rozumiem z tymi migrenami.... Od lat walczyłam...tak samo jak Ty miałam rózne badania chyba od 16 roku życia, koło 20 roku życia miałam tragoczne bóle, jadłam leki jak jakis narkoman,też był czas ze lekarz stwierdził ze to nerwica i mnie skierował do psychiatry , dał mi jakies psychotropy czy cos tam ale mi nic to nie pomagało, jeszcze pracowac na tych lekach nie moglam. Potem moja rodzinna poleciła mi dobrego neurologa , drogi bo drogi ale po badaniach powiedział ze to migrena. Dał mi leki,ale tak jak powiedział zadziałały po paru miesiacach. Ale zadziałały. Pół roku przed zajsciem w ciążę miałam spokój z migrenami...czasami cos mnie złapało ale były do przejscia. A w ciąży to takie delikatne bóle czasami złapia wieczorami ale to nic w porównaniu co było kiedys.Sama wiesz jaki to ból. Ciąża faktycznie coś tam nam pomaga w tych bólach-pewnie hormony tak sprawiaja. Dieta troszkę pomaga faktycznie bo też to stosowałam ale mi nie wystarczyło.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bezsenności...masakra!!! Nie spię do 1-2 w nocy, wierce sie cały czas. A potem śpie do 10...Nie wiem czy też tak macie ale nie mogę znalesc sobie miejsca dla swoich nóg, bioder. Dopiero teraz sprawdza się poduszka dla kobiet w ciąży. Jak wsadzę sobie coś pomiędzy nogi to czuję ulgę. Nie wiem czym to jest spowodowane.
    Wczoraj na szkole rodzenia była kapiel dziecka. Troszke zdziwiona byłam, babeczka uczyła nas zeby namydlac dzidzie na przewijaczku a potem spłukiwac to w wannie. A nie tak jak myslalam poprostu te czynnosci robic w wannie. Mówiła zeby nie uzywac tych patyczków do uszy na początky tylko wacikiem delikatnie przetrzec bo te patyczki moga spowodowac na poczatku zapalenie ucha. Jestem ciekawa jak Was uczą kąpać dziecko. Nie przeraża Was to? Przecież dzidzia taka malutka będzie...ciekawe czy kotmisia jest już po pierwszej kąpieli swojej Oli?:)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki co to siedzę z nogami i brzuchem w górze i odpoczywam oglądając dr housa ;) Za wstawianie prania Małej wezmę się niedługo, muszę jeszcze pomyśleć o jakimś obiedzie dla męża. Bo mi się chce makaronu z sosem śmietanowo szpinakowym.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia też polubiłam za Pana policjanta, ale nie za to, że od rano biegasz i sprzątasz. Wczoraj miałaś na prawdę straszny dzień.

Blueberry, na prawdę miałaś świetny sen, też się uśmiałam.

Gosia jestem w szoku, że Twoja mam nie pamięta porodu..a ta sesja w zbożu...ciekawe:P

Kic, fajnie że wróciłaś i się tak świetnie czujesz. Ja też dziś wizytuję. Trzymajcie kciuki, żeby były dobre informacje. Ktoś jeszcze dziś wizytuje?

gosia86, Karolcia88, Bluberry, GabiK lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaciskamy kciuki :)

Uciekam na mały odpoczynek...choć nie wiem po czym :D

dorota1987 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia szacun dla policjanta
    Ale Tobie to należy się lanie za to sprzatanie
    Ja to dopiero się przebrałam z piżamy :)

MiM Ty wyłudzaczu pieniędzy z zusu ;)

Aaa mi głupiej zaczęło się podobać imię Justynka ale mąż pewnie nie kupi bo Pola to Pola i koniec ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna...ja syna kąpałam chyba normalnie, a może nienormalnie, bo nie namydlałam na przewijaku. Wkładałam do wanienki z wodą, podtrzymując główkę. Na początku w samej wodzie (uznaję zasadę, że im mniej chemii tym lepiej), później dolewałam płynów do kapieli. Jak był w wodzie, ręką myłam ciałko, wszystkie fałdki. Zobaczysz...nic strasznego. U mnie na początku syn od razu walił kupę, jak wkładałam go do wody, tak go to chyba rozluźniało :p Na pierwsze kąpiele wkładałam go owiniętego pieluszką, bo pierwsza kąpiel była bez pieluchy i darł się w niebogłosy. Pieluszki pomogły oswoić się z wodą. Tak z perspektywy...cała pielęgnacja dziecka przebiega naprawdę intuicyjnie, nie ma tutaj nić skomplikowanego. Wiadomo, jedynie zdrowy rozsądek - typu podtrzymywanie główki, delikatne ruchy, itp.

gosia86, czarna panda, katalina, GabiK, PIGULSKA, Agusia246, Magic lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola po tej wczorajszej akcji to Ty powinnaś leżeć i wokół Ciebie powinni skakać a Ty taką wiosenną rewolucję w domu robisz :) a policjant pierwsza klasa fajnie ze sie tak zainteresował mieli by grubsze podstawy do zarzutu na tamtego gościa.

Gosia w tamtych czasach tak bywało moja mama brata mojego też na głupim jasiu rodziła bo takie było widzimisię bezmyślnej lekarki kończącej dyżur.

Współczuję Wam dziewczyny tych bóli migrenowych.

A mnie dziś w gminie babsztyl wku.. pinda czepia sie projektu od 2tyg coś jej ciągle nie pasuje jak poprawialiśmy to po tym kolejne wynajdywała, ale wspólnymi siłami z naszą architekt bo też przyjechała sprowadziliśmy babe na ziemię. Akceptacja jest teraz czekamy juz na oficjalne pismo. Trochę sie denerwuję bo jestem w domu u rodziców i czuje wyraźny ból okresowy, wzięłam nospe mam nadzieję ze ustąpi.

• beti97 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam ze spacerku i leżę w łóżeczku. Jak to cudownie pospacerować w słoneczku. U mnie na termometrze w słońcu 20 stopni było :) Mała spała dopóki chodziłam , a jak usiadłam to się trochę rozbudziła , teraz też harcuje :)
    Karolcia nie przemęczaj się żeby póżniej nie było z tego porodu. Chociaż ja sama z tych obrotnych co za sprzątanie się biorą.
    Pogoda mogłaby się utrzymać , zawsze można gdzieś wyjść na spacer a nie siedxieć tylko w domu i czekać jak na bombie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy prałyście od razu ciuszki na 62?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ