Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam -2,5 w lewym i -8 w prawym plus astygmatyzm juz nie pamietam jaki, co tam jeszcze mam to nie wiem
jestem zapisana na wizytę w przyszłym tygodniu o ile znajdę fundusze, jedyne 150 zeta, bardziej się martwię ze mała ciagle z głowa w gorze (chmurach;))
-
Karolcia, współczuję sytuacji i mam nadzieję, że wszystko dalej dobrze, a faceta jak pisała Magic zjedzą myszy.
Dziewczyny, nie nakręcajmy się powikłaniami. Ja też bałam się tych po sn, ale jak mi ciocia powiedziała, że w jej dalszej rodzinie dziewczyna miała cesarke i lekarze jej pęcherz przecięli i wogóle okazało się to trochę po fakcie jak już zszyta i w domu to prawie się przekręciła. Nie chciałabym nikogo straszyć, ale tak myśle, że przy cc też mogą byc niefajne przypadki. Ale każda z nas urodzi zdrowe dziecko, nie ma innej opcji, przynajmniej inaczej myśleć nie możemy.
MiM nie martw się wymiarami, mi doktor nawet nie podaje, rzuci tylko hasło jaka jest waga i jak to wpływa na termin porodu, więc żyję w niewiedzy i chyba lepiej.
Idę spać, dobranoc:) -
Dzieki Dziewczyny za dobre slowo. Emocje opadly, uspokoilam sie ale glowa dalej peka.. wzielam juz apap ale nic nie pomoglo.
Gosia maz zadowolony
MiM wymiarami sie nie zamartwiaj i nie doszukuj sie chorob. U nas Mala od 2 miesiecy miala ponad 2 tygodnie brzuszek do tylu i lekarz powiedzial, ze jak roznica bedzie sie utrzymywac to nie ma sie czym martwic. Po prostu Maluch bedzie szczuply
Zmykam do kapania i do spania -
Aa i co do okulisty. To jak jest jakas wada wzroku to powinnas pojsc Slash zeby zbadac dno oka. (Nie wiem czy sie jeszcze zalapiesz na jakis termin na nfz) ale pamietaj, ze teraz jest potrzebne skierowanie od internisty.
ja jeszcze nie bylam ale wybieram sie 21 kwietnia. -
nick nieaktualny
-
Dziewczynki jesteśmy od wczoraj w domku. Jest super! Walczymy z jedzeniem bo Ola jako wczesniaczek nie umie sygnalizować głodu. Także budzik i karmienia na czas
Zaliczony usc, oficjalnie jest już Aleksandra
Była u nas też pediatra, wszystjo ok
Zalecenia - jest i przybierać na wadze
A mu zostało 3 kg i wchodzę w spodnie sprzed ciąży.
Caluskigosia86, Ofelaine, beti97, Eklerka, nojaniewiem, PIGULSKA, Bluberry, GabiK, kic83, Wonderwall, czarna panda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynojaniewiem wrote:Łącze się w bólu.
-
Karolcia wspolczuje strasznie, dobrze ze nie urodzilas z wrazenia...
KotMisia - super ze juz Was wypuscili. Zosia na poczatku nawet nie chciala sie wybudzic jak probowalam jej dac cyca, a teraz steka sama mniej wiecej co trzy godziny. Nie moge uwierzyc ze ma dopiero dwa dni, juz czuje jakvy byla od zawszeno i jestem bezgranicznie zakochana
I musze sie pochwalic - moj ssak w ogole nie spadl z wagi, przy kapieli wazyla juz 2360g
Gosia narazie poszlo jedno, ale pierwsza noc siedzialam z podkladami szpitalnymi bo duuuzo wieksze.gosia86, beti97, PIGULSKA, GabiK, gosiunia, Wonderwall, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja.
Powiem Wam, ze strasznie zaluje ze nie kazalam jednak wezwac karetki... tak to bym byla na obserwacji chociazby i na dwa dni ale bylabym spokojniejsza. A teraz Mala sie nie rusza (pewnie spi) a ja jakies czarne scenariusze wymyslam...
KotMisia super ze juz w domkuniech mala Olenka szybciutko nabiera masy
a Tobie superowo, ze tylko 3 kg zostaly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 06:51
-
Dzien dobry Majowki.
Dzis noc o niebo lepsza poza koszmarem, obudzilam sie z krzykiem
Kotmisia super, ze jestescie w domku.
My dzis w koncu jedziemy ogladac wozki jesli nic nam nie wpadnie w oko zamowimy tego expandera z Allegro.
I dzis sie moze w koncu spakuje do szpitala... Wypadaloby juz byc naszykowanaza tydzien bedziemy donoszeni. Nie moge sie doczekac tego dnia.
-
Za nami baaardzo fatalna noc, glowa do teraz peka... W nocy o 1 mialam kulminacje bolu z mdlosciami i zaslabnieciami. O 4 znowu obudzil mnie bol brzucha znow jak na kolke... Teraz już probuje wstac glowa boli, a przed chwila mialam bole @ i bol taki w pachwinach jakby igly w szyjce.. W nocy plakalam mezowi w mankiet, że chcę już rodzic, a ten chcac mnie pocieszyc powiedzial że mogę dziś umyc okna i posprzatac.... No dzięki z bolami
-
Witamy się nadal w dwupaku
U mnie nocka spokojna, za to jak tylko otworzyłam oczy... dosłownie biegiem do wc, bo mdłości i biegunka
Takich silnych mdłości nie miałam przez całą ciążę
WTF?
KotMisia, jak ja bym chciała mieć tylko 3kg na plusie...Pomarzyć można
-
No to ja zawsze smęcę , ale dla odmiany przywitam się z Wielkim Optymizmem
wczoraj jak u większości z nas nastąpiła we mnie kulminacja mam dosyć wszystkiego a zwłaszcza tego okropnego świądu, pieczenia. O 23 jogurcik na podwozie podziałał jak najlepsze lekarstwo
zasnęłam i obudziłam się dopiero po 2 na siku, położyłam się i spałam do 7!!! Tylko jedna pobudka. Szkoda że nie wpadłam na to wcześniej tylko tyle się męczylam. Wyspana mamuśka to szczęśliwa mamuśka
swoją drogą wstawałam po 5 razy na siku, nie wiem czemu dzisiaj tylko raz. Wiki się rusza, więc jestem spokojna i chyba zaraz jeszcze sobie utnę drzemkę bo chętnie odeśpię te noce w kratkę. Pogodę mam cudowną, słoneczko bystro świeci więc będzie dzisiaj spacer do parku no i najważniejsze brzusio miękki , żadnych bóli @ czy porodowych, nic nie strzyka i nie ciągnie. W takiej ciąży to ja mogę chodzić
a co do snów to też głupie miałam. Śniło mi się że u ruskich byłam, coś przy telewizorze naprawialam, a na sam koniec śniło mi się że zasypali nas stertą śmieci ale kazali mi się nie martwić jakby te śmieci mnie nie dotyczyły. Hmm ciekawe przeważnie takie śmieci w życiu oznaczają jakieś brudy, komplikacje. Oby jednak to były tylko ciążowe głupie sny.
katalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo i ja witam sie dziś po nocy z durnymi snami.
Śniło mi się że trafiam na porodówkę która okazała się supermarketem. Usadzili mnie na łóżku przy kasach. Rodziłam sn po czym lekarz mi pokazuje pięcioraczki, zapakowali mi je w pojemniki po jajkach i powiedzieli ze mogę juz jechać. Mąż przyjechał po mnie rowerem, nie mogliśmy się zapakować... Koszmar obudziłam się w strachu a sen był jak w realuja dziękuję bardzo za taką gromadkę
Może to przez to ze dziś mam sporo do załatwiania i spore zakupy
Miłego dnia, bez mocnych wrażeńgosiunia, Karolcia88, AGA 30, slash, czarna panda, dorota1987, Anioł lubią tę wiadomość