Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MiM wrote:Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia. Lekarz stwierdził że dziecko urodzi sie tak w okolicy 3 kg i mam się nie przejmować. Ale moja głupia głowa "swoje już wie" i sobie wkręca.
Przyczyną może być także moja anemia. Dopiero teraz morfologia ruszyła w górę.
kochana mi ostatnio gin mówi, że brzuszek jest większy od głowya mi już myśli, że coś się dzieje z Małą a okazało się, że jej sie pomyliły skróty
AC I HC ;P
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wez skarpety, zglebialam temat i wyszlo,ze w czasie akcji porodowej jest duzy wyrzut hormonow,ktore powoduja u kobiet odczucie zimna. Niby sa spocone a jest im na przemian zimno i cieplo. A odczucie zimna spowalnia akcje i stad sugestia,zeby zalozyc skarpety. Duzo miejsca nie zajma,a kto wie? Moze to i prawda i sie przydadza? Mnie tylko jedns kolezanka opowiadala,ze marzly jej stopy na fotelu i zamiast skupiac sie na parciu to myslala o tym,ze to wina meza,bo zapomnial.
MiM moj Kubus ma.caly czas brzuszek wiekszy, taka jego uroda. Nozkami sie martwilam,ze byly mlodsze niz reszta parametrow,a po paru tyg sie wyrownalo,chociaz brzuszek nadal o ok tydz wiekszy. Ale jak dziewczyny mowia- to sa szacunkowe pomiary i zaloze sie,ze jakbys zrobila na 3 roznych aparatach to kazdy pokazalby co innego.Magic, gosiunia lubią tę wiadomość
-
A ja zaczynam myslec,ze moj maly postanowil ulozyc sie poprzecznie. Wczesniej widzialam wybrzuszenie po lewej stronie,i czulam wyraznie nacisk glowki,a dzis widze wypchany rogal pod piersiami, jakby glowka.po lewej a dupka po prawej, a na dole brzucha nic. Wrecz gora jest bardziej wypchana niz dol, jakby mi brzuch ktos przekleil do gory nogami.
A co do torby to spakowalam wszystko, ubranka, kocyki, okrycia kapielowe,pieluchy tetrowe i flanelowe,rozek,kosmetyki, gaziki, chusteczki,pieluchy etc. W szpitalu nie daja nic. Tylko posluchalam rady Nejcika albo Kataliny i wzielam te gorsze ciuszki,bo nie wiem jaka jest polityka z ubrankami.gosiunia lubi tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:A krwawienie jeszcze jest, dalej chodze z podkladami, ale nie ma tragedii, na lozko ani razu nie pocieklo. Najgorsza rzecz po porodzie - polozna uciskala brzuch i krew sie lala strumieniem a bolalo w cholere.
Brzmi jak rzeźnia, podziwiam Cię. -
nick nieaktualny
-
Moje dziecię dziś tak się dobija przez ten twardy brzuch, że aż strach w oczach ma mój mąż
A ja walczę z katarem.. już się zrobił taki ropny więc znak, że przechodzi ale uwaga uwaga... co smarkam to mi z cyców leci jak nie wiem! ciągle mam mokro w staniku lub na bluzce.. a wkładki mnie wkurzają bo wtedy i tak wciąż uczuje mokrości jest.. gorzej niż w gaciach nooo! -
Magic wrote:Agusia super, że macie sie obie dobrze :*
Jak widać poród jest do przezycia
aktyde85 nie ma co sie stresować, każda ma inny poród i inacvzej odczuwa bólja myślę, że skoro przy poronieniu bolało mnie tak, że dałam rade - owszem krzyczyłam o jakieś srodki na ból a jak mi strzykawke pokazali i w tyłek mieli kłuć to już nie chciałam
będzie dobrze, ten ból ma sens
pomagamy naszym maluchom wyjść na świat
J atez slysze bulgotaniena wysokości pępka
i czasami myslę, że albo sika albo puszcza bąki
Pal licho ból! Przeżyje wszystko co będzie trzeba, tylko nie chciałabym by mi dziecko utknęło i urodziło się chore przez niedotlenienie.
A moja mała to dzisiaj chyba kołowrotek ćwiczypewnie się rozradowała na tą górę ciuszków, które właśnie prałam i wieszałam, a moja kicia to chyba jednak coś przeczuwa bo siedzi i się gapi na suszarkę z ciuszkami małej, a przecież normalnie pranie olewa
-
Magic przez przypadek przeczytam jej komentarz w pamiętniku Czarnej i zerknęłam w jakich tematach się udziela i znalazłam ja w temacie październik 2015
Gabi myślisz że to możliwe żeby Kubuś dał radę się jeszcze przekręcić główka do góry? Ja dołem brzucha też nie wiele czuję głównie to wypychanie na boki i tez się martwiłam już z miesiąc temu że chyba poprzecznie się przekręciła ale ona jest jakos tak w rogalik chyba zwinięta bo główkę ma na dole dupkę po lewej a nóżki wzdłuż brzucha wypycha pod prawymi żebramiMagic lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale mam dzien
Ale o tym zaraz.
Gosia nie ma znaczenia bo holter tak jak pisala Katalina rejestruje prace serca (o ile to holter ekg bo jest jeszcze cisnieniowy a on mierzy cisnienie co 15min w nocy co 30min). A echo to typowe usg oceniajace budowe serca.
Paulinqa moja siostra brala rozek do porodu wiec ja tez zapakuje.
A co do mojego dnia.
Nie dosc ze u kardiologa taki poslizg ( wyszlamo 14.10 a echo mialam na 11.20!!). Zle mi wyszlo obciazenie glukoza ( mam za wysokie na czczo i po 2h) to jeszcE jakis palant nie wyhamowal, wladowal mi sie w tylek, ja sila rozpedu w auto przede mna a ten jeszcze w auto do przodu. A sprawca UCIEKL!!!! Najadlam sie i strachu i stresu ale nie kazalam wzywac karetki bo akurat jechalam na wizyte.
Na szczescie policjanci ( i panowie ktorzy tez byli poszkodowani) byli w porzadku i skakali przy mnie. Przypadkiem zjezdzajac z drogi na boczny parking osiedlowy znalezlismy auto sprawcy (ale kierowcy nie bylo). Auto nie jest w zly stanie, moze trzeba bedzie zrobic tlumnik, tylni zderzak, czujniki cofania i maske z przodu bo troche troche wygieta.
A jakby tego bylo mi malo to od poniedzialku przechodze na clexane i sie musze klucgosia86 lubi tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:Dziewczyny ale mam dzien
Ale o tym zaraz.
Gosia nie ma znaczenia bo holter tak jak pisala Katalina rejestruje prace serca (o ile to holter ekg bo jest jeszcze cisnieniowy a on mierzy cisnienie co 15min w nocy co 30min). A echo to typowe usg oceniajace budowe serca.
Paulinqa moja siostra brala rozek do porodu wiec ja tez zapakuje.
A co do mojego dnia.
Nie dosc ze u kardiologa taki poslizg ( wyszlamo 14.10 a echo mialam na 11.20!!). Zle mi wyszlo obciazenie glukoza ( mam za wysokie na czczo i po 2h) to jeszcE jakis palant nie wyhamowal, wladowal mi sie w tylek, ja sila rozpedu w auto przede mna a ten jeszcze w auto do przodu. A sprawca UCIEKL!!!! Najadlam sie i strachu i stresu ale nie kazalam wzywac karetki bo akurat jechalam na wizyte.
Na szczescie policjanci ( i panowie ktorzy tez byli poszkodowani) byli w porzadku i skakali przy mnie. Przypadkiem zjezdzajac z drogi na boczny parking osiedlowy znalezlismy auto sprawcy (ale kierowcy nie bylo). Auto nie jest w zly stanie, moze trzeba bedzie zrobic tlumnik, tylni zderzak, czujniki cofania i maske z przodu bo troche troche wygieta.
A jakby tego bylo mi malo to od poniedzialku przechodze na clexane i sie musze kluc
Ojej pechowokurczę współczuje, grunt, że Tobie się nic nie stało. Co do reszty to rozumiem, że cukrzyca ciążowa Ci wyszła?
-
Porod jak najbardziej do przezycia. Nic tam na dole sie nie dzieje zlego, masc na brodawki stosowalam dwa razy dwie rozne niezmywalne i Zosia nie chce zassac z tym na sutku
idziemy sie kapac
a ja mam tylko jjedne klapki ze soba a podklady uzywam canpolu i mysle ze juz jutro przejde na allwaysy. A gatki z siatki fajna sprawa
ale juz siedze w normalnych.
gosia86, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Aktyde tak, musialam powtorzyc obciazenie glukoza bo wychodzila mi glukoza i ketony w moczu ( 4razy pod rzad) wiec wyslal mnie lekarz do diabetologa a ten na glukoze i teraz musze sie pokazac u diabetologa i pewnie na jakas diete.
-
Karolcia polubiłam tylko za info o kardiologu
A stłuczki szczerze nie zazdroszczę
Najważniejsze że nic Wam nie jest
A gin nie chciał Cię posłać do szpitala?
Karolcia tyle szczęścia w nie szczęściu że już bliżej końca ta cukrzyca Ci wyskoczyła
Agusia to ile w sumie Ci poszło tych podkładów opakowanie dwa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 20:15
-
Karolcia co za pech! Cale szczescie,ze z Wami ok. A zglosiliscie na policje to auto sprawcy?
Gosia mysle,ze realne to jest. Moj Kubus maly jest,wiec miejsce na fikolek by znalazl,a mnie strasznie wypychalo w swieta. Oby to bylo tylko takie wrazenie,bo jeszcze by mi tego brakowalo. -
Karolcia88 wrote:Aktyde tak, musialam powtorzyc obciazenie glukoza bo wychodzila mi glukoza i ketony w moczu ( 4razy pod rzad) wiec wyslal mnie lekarz do diabetologa a ten na glukoze i teraz musze sie pokazac u diabetologa i pewnie na jakas diete.
Rozumiem, na szczęście już na końcówce jesteśmy. Kłucie jest do bani, ale ponoć szybko się człowiek przywyczaja, a Ty pewnie nie zdążysz przywyknąć przed terminem -
aktyde85 kochana bo zwarioujesz
jak ma się urodzic chore dziecko to urodzi się chore