X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia. Lekarz stwierdził że dziecko urodzi sie tak w okolicy 3 kg i mam się nie przejmować. Ale moja głupia głowa "swoje już wie" i sobie wkręca.

Przyczyną może być także moja anemia. Dopiero teraz morfologia ruszyła w górę.

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    A szacowana waga z usg 2300, faktyczna 2320 :D
    to niewiele się pomylili co do wagi :)
    a teraz jak się czujesz??nie pytam czy bardzo bolało bo to oczywiste od razu macica ci się obkurczyła to faktycznie tak boli??

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale stresujecie z tymi komplikacjami przy porodzie naturalnym, mi i tak się śnią koszmary :( też myślałam o cesarce, ale sama się na to nie zdecyduje, jesli bedzie trzeba to ok. Cieżko mi z tym, bo ze względu na moja wadę wzroku kiedyś mi okuliści mówili, ze nie bede rodzic naturalnie, i jakos w takim przekonaniu żyłam bez strachu przed porodem az zaszłam w ciąże i sie okazało, ze duża wada juz nie jest wskazaniem... Niestety mimo skierowania na cesarkę brałbym pod uwagę inna opcję, moja przygaciółka mimo wskazania rodziła naturalnie, bo lekarze stwierdzili, ze jest juz za późno... Chyba osiwieje ze strachu do czasu porodu :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skasował mi się post :/ wnerw
    Moja Mała pcha mi się dzisiaj strasznie w dół, czy Wasze dzieciaczki też tak robią? Leżę plackiem żeby grawitacja nie dokładała dodatkowej wagi, swoją drogą ciekawe ile po tygodniu ma moja 2 cm szyjka? Boli mnie od tego podbrzusze i pachwiny, ciekawe czy dotrzymam do wizyty za tydzień. Czasami mam wrażenie że Wiki szuka zawleczki i chlusną wody, ale może to tylko takie wrażenie. Wezmę sobie niedługo ciepłą kąpiel i postaram się zrelaksować, może pomoże.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia a jak Ci idzie karmienie piersią?
    Jak krwawienie po porodzie?
    Czekamy na zdjęcia Zosiaczka :*

Dzisiaj złapał mnie w nocy skurcz w nogę i się zastanawiałam czy to porównywalny ból ze skurczami pogodowymi?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiary wg usg...
    U nas od ładnych kilku tygodni zawsze główka i brzuszek były 2 tygodnie do przodu, nóżki o tydzień do tyłu ;) Ostatnio na usg wyszło, że główka jest o 3 tygodnie do przodu, brzuszek tylko o 4 dni na plusie, a nóżki podgoniły i są o tydzień do przodu... W sobotę waga 2800, w poniedziałek 2500...
    Dla mnie takie mierzenie to pic na wodę :P Okaże się jak Maluch wyskoczy :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti mój Jaś też od dłuższego czasu świdruje mi krocze dość boleśnie jak by zaraz miał wyskoczyć, nie pozostaje nic jak odpoczywać i czekać na dalszy rozwój wydarzeń.

Mnie znów od południa ćmi okresowo i skurcze odczuwam w kroczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 18:48

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skurczybyki czułam w nocy i brzuch jak kamień...
    A co do pchania się na świat... Póki siedzę jest ok, ale jak posiedzę 2h i wstanę, to mam mroczki przed oczami i przez chwilę chodzę zgięta w pół, bo czuję się tak jakbym miała główkę Małego na wierzchu :/ Takie napieranie, że aż boli :/
    Czasem jak idę, to nagle zaczynam czuć coś w stylu gmerania przez Małego łapkami w pipce :P Tak jakby wsadził tam swoje łapcie i drapał pazurkami od środka ;)

Oj nie pogniewam się jak mi na poniedziałkowej wizycie powiedzą, że we wtorek mam się meldować w szpitalu :D

Mam u mamy wyjątkowo miękkie łóżko, w którym się zapadam... Jak mi przyjdzie w nocy wstać na siku, to nie dość, że się nastękam, to jeszcze przez te wszystkie próby rozbujania się żeby dotrzeć na krawędź łóżka zaczynam czuć ból w pachwinach taki, że łzy się cisną do oczu...

Ciąża mi ciąży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 18:54

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie macica obkurcza boli jak na @, ale tez tak falami, nie jest zle. Karmienie idzie super, bo mala to urodzony ssak. Rozbujala laktacje tak ze siedze z wkladkami w staniku :P ale sutki podczas karmienia jak pociete zyletka :/ a przystawiam prawidlowo, pani z poradni laktacyjnej byla i mowi ze to normalne. Niestety pisze z telefonu i nie dam rady wstawic zdjecia :/
    A jakbym czekala 6 godzin od odejscia wod urodzilabym w aucie :P dotarlismy po 1,5 i dla mnie to bylo akurat. Nadrabiam dalej :)

gosia86, PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A krwawienie jeszcze jest, dalej chodze z podkladami, ale nie ma tragedii, na lozko ani razu nie pocieklo. Najgorsza rzecz po porodzie - polozna uciskala brzuch i krew sie lala strumieniem a bolalo w cholere.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• slash Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    u nas OK. Mały waży 2500gr. ale martwi mnie coś innego - obwód brzuszka mniejszy o 2 tyg od reszty. Pewnie sobie wkręcam hipotrofie asymetryczną.
    Mim co to takiego?

Moj gin jak mierzy malenką to tez mówi ze brzuszek szczuplutki ale reasumując mówi ze wszystko wporządku. Nic nie mowił ze brzuszek mniejszy o iles tam dni czy tygodni.

Moze dlatego moj gin zaleca czeste lezenie na lewym boku? Ms to cos z tym wspolnego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:11

klz98u696p33kjce.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie, u nas wszystko w porządku, malutka waży 2300 i lekarz stwierdził, że urodze duże dziecko bo ja i narzeczony do niskich nie należymy.
    Do porodu jeszcze 6 tygodni, więc ciekawe ile jeszcze nasz skarb przytyje :)

PIGULSKA, slash, Bluberry, gosia86, gosiunia, GabiK, Magic, maribel, Eklerka, dorota1987 lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia super ze obie z Zośką jesteście w tak dobrej formie :) tylko patrzeć aż was wypisza :)
    No i pozazdrościć ze Mała tak pięknie ssie cycucha ;) a na sutki coś stosujes, maść jakąś np.maltan?

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catyyy Mim wasze maleństwa ładnie rosną :)

Mim nie dziwię Ci się ze się zmartwilas ale podobnie jak dziewczyny uważam ze pomiary mogą często mylić i jeśli lekarz nie powiedział ze coś jest nie tak to pewnie wszystko jest w porządku :)

Slash pozycja na lewym boku w ciąży jest najbardziej wskazana bo umożliwia swobodne krążenie a co za tym idzie dobre dotlenienie ciebie i dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:17

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    A krwawienie jeszcze jest, dalej chodze z podkladami, ale nie ma tragedii, na lozko ani razu nie pocieklo. Najgorsza rzecz po porodzie - polozna uciskala brzuch i krew sie lala strumieniem a bolalo w cholere.

aż napisałam smsa do teściowej czy one też tak robią, na szczęście nie

• slash Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pigulska.

Mim - trzeba wierzyc ze i tak wszystko bedzie dobrze pomimo szczuplutkiego brzuszka.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też mi molestuje krocze, szyjkę, pachwiny no i pęcherz ;) to normalne na tym etapie ciąży

A czy wy słyszycie czasem takie jakby strzelanie z brzucha???

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tym uciskaniu brzucha od dziewczyny w szpitalu ale zrobił to lekarz w trakcie obchodu

Catyyy spora już Twoja dziewuszka :*

Mówię dzisiaj do męża że muszę sobie podkład na materac rozłożyć żeby nie zmoczyć materaca gdyby mi wody odeszły a on się pyta jak te wody odchodzą czy tak mało czy tak chlus
    A skąd ja mam to wiedzieć? Powiem mu jak już będę po ;)

Pigulska nic takiego nie słyszę
    Ale też czuję to gmeranie w szyjce i jeszcze takie kłucia
    Do męża to nawet już nie chcę mówić co mnie boli i gdzie

Agusia a ćwiczyłaś wczesniej oddychanie przeponą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:25

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pugulska ja nie słyszę strzelania, a bulgotanie pod piersiami z lewej strony.

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia super, że macie sie obie dobrze :*
    Jak widać poród jest do przezycia :)
    aktyde85 nie ma co sie stresować, każda ma inny poród i inacvzej odczuwa ból :) ja myślę, że skoro przy poronieniu bolało mnie tak, że dałam rade - owszem krzyczyłam o jakieś srodki na ból a jak mi strzykawke pokazali i w tyłek mieli kłuć to już nie chciałam :) będzie dobrze, ten ból ma sens :) pomagamy naszym maluchom wyjść na świat :)
    J atez slysze bulgotanie :) na wysokości pępka :) i czasami myslę, że albo sika albo puszcza bąki :D

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ