X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karolcia ja prałam bo na 56 mam bardzo mało
    Teraz się zastanawiam czy nie dokupić kilka bodziaków z krótkim rękawem bo też mam nie wiele

Bluberry mama sama się śmiała że nie pamięta jak urodziła :)
    Ogólnie to najgorszy poród miała z bratem bo był ułóżony pośladkowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:56

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odpowiedź :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie;*

Karolcia ja też prałam te na 62 od razu.. podaj link do termometru który kupowałaś??

dziś piękna pogoda że nawet w domu się nie chce być. byłam na krótkim spacerze ale Mikołaj strasznie gniecie mi pęcherz, i cięzko mi się chodzi..

aaaaa i moja kuzynka urodziła dziś córe 4200 i 59 cm!;D kawał baby!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 13:00

czarna panda, gosia86, katalina, GabiK, dorota1987, slash, beti97, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=PiC+THERMODELICATE&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=seng-v6-sm-isqm-3-default-0113

a w jakiej temperaturze prałyście tetry a w jakiej flanelki? :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Karolcia 88 wyprałam te 62 a nawet 68 bo miałam miejsce w pralce:P Podobnie jak gosia mam mało rzeczy 56. Śpiochów z długim rekawem 56 mam 7 szt- myśle ze wystarczy.
    Ja nowe tetry , flanelki w 40, potem jak bede używała to mam zamiar prac w wyzszej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 13:11

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rożek i kocyki w jakiej? 40 czy 30?
    Ja się zastanawiam czy tetrowych od razy nie wrzucić na dziecięcy program (95C) ale nie wiem czy się z nimi coś nie podzieje...
    Póki co wydobyłam z kartonu 4 rożki, poszewkę na rogal do karmienia i przy tym praniu chciałam jeszcze dorzucić moje koszule (+ ewentualnie szlafrok). Zobaczymy ile się zmieści do pralki (ładowna na 7kg).

Teraz jeszcze włączyłam pralkę na czyszczenie bębna więc chwilkę jeszcze muszę poczekać z dzieciowymi rzeczami.
    obiad ogarnę za ten czas chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 13:21

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Puella ja też mam lenia.
    Wczoraj jeszcze usłyszałam od lekarza że nasz kochany ZUS się mną interesował :)

Wkurza mnie to ponieważ w 2013 r. miałam tylko 3 dni zwolnienia i to na dziecko.
    Jakby co jestem potencjalnym "wyłudzaczem" pieniędzy z ZUS :)

Przez 10 lat pracy (nie licząc trzech ciąż) byłam na l4 na siebie ze 2 tyg w sumie.

Ja na L4 jeszcze nie poszłam, pewnie pójdę z początkiem 9go miesiąca i już nie mogę się doczekać kontroli z ZUS. Jakoś czuję, że mnie to nie ominie, jak na L4 nie zdążą to pewnie na macierzyńskim... pajace!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)

Dorota, my też dziś wizytujemy, ale dopiero o 18h00. Dziewczyny, prosimy o kciuki :).

Karolcia, współczuję Ci wczorajszych przygód. Dobrze, że trafiłaś na ludzkich i troskliwych policjantów. Mój mąż już nie pozwala mi wsiadać za kółko właśnie z obawy przed takimi debilami na drodze co to myślą tylko o sobie. Chociaż przyznam, że tydzień temu po kryjomu zakaz złamałam :P.

Bluberry, sen pierwsza klasa :D. Ja ostatnio snów nie pamiętam, ale może to i lepiej.

KotMisia i Nadulek, cieszę się, że już jesteście w domu z Waszymi Maleństwami. Trzymam kciuki, żeby szybciutko przybieraly na wadze.

Miłego dnia :).

dorota1987 lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki kciuki za dzisiejsze wizyty
    a dla Ofeline życzę owocnego zakupu wózeczka :)

Karolcia ja wszystko prałam w 40 stopniach z dodatkowym płukaniem

dziewczynki czy 8 sztuk bodziaków na krótki rękaw w rozmiarach 56-62 to będzie wystarczająco czy jeszcze dokupić?

dorota1987 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też prałam w 40st na razie potem w wyższych ;D uciekam nacieszyć się trochę słońcem ;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się pocieszam tym że mnie raczej zus nie powinien nawiedzić bo płatnikiem mojego L4 jest pracodawca (ze względu na dużą liczbę zatrudnionych osób odlicza sobie to co mi wypłaca od kwoty jaką ma wpłacić dla zusu) a że sami wyganiają na L4 to chyba tacy głupi nie są żeby jeszcze kontrolować ;)

Aktyde a dlaczego by mieli Cię kontrolować na macierzyńskim bo nie rozumiem?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, ja prałam wszystko do 68, ale tylko dlatego że na 56 mam może z 5 rzeczy w sumie :P Nie spodziewam się kruszynki, a szkoda mi pieniędzy na tydzień dwa noszenia małych ubranek, bo w spadku dostałam tylko duże... mam za to bardzo dużo nowiusieńkich 62 i przynajmniej wiem, że trochę w tym pochodzi ;) A prałam wszystko w 40st tetry i flanelki również, uważaj na białą tetrę, mnie przynajmniej w 40st troszeczkę się zmechaciła, teraz ten materiał już jest gorszej jakości niż dawniej.. Mam jeszcze kilka starych po mnie i siostrze, to zupełnie co innego, można prać gotować i wszystko jest oki ;) Potem całość prasowałam jak zalecali i mam nadzieję, że co trzeba było to wybiłam :P

Czarna, ja dziś mam SR o kąpieli.. ciekawe :P ale mój mąż już zapowiedział, że on idzie bo będzie kąpał więc proszę bardzo :) Jeszcze wracając do tych migren to przyznam szczerze, że mnie neurolog też faszerował ponad rok tabsami i nie minęło, dopiero jak dietę wprowadziłam.. Także każdy organizm inny :)

Gosia, ja bym nie kupowała, w razie co to weźmiesz małą na zakupy jej pierwsze :) 8szt to sporo, na wieczór możesz się wspomagać długim rękawkiem, zresztą nawet na dzień długi jeszcze będzie w maju spoko moim zdaniem, a nie wiesz jaka będzie Pola, zawsze możesz dokupić więcej 62 później. :)
    Rozmawiałam z mężem i też przyznał, że kupi jej mnóstwo kiecek i ślicznych komplecików jak już się urodzi i będzie widział jak wygląda, dopasuje wtedy do urody bo nie we wszystkim musi być jej ładnie :P grunt, że mamy ciuszków na start :)

Karolcia, szacun dla policjanta! :)

Magic, ja to chyba wszystkim będę wpieprzać jak mi ktoś przyjedzie niezapowiedziany czy na chama... o nie nie.. już jestem nerwowa, a co dopiero potem :P Mój tato jest tak zakochany już we wnusi, że jak się urodzi to będę chyba musiała z nim walczyć o pierwszeństwo przy łóżeczku, ale już zrozumiał, że pierwsze dwa tyg będę chciała być sama z mężem i dzieckiem :)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale mam dylemat. Wiekszosc wozkow nie spelnia moich oczekuwan,malt wybor kolorystyczny. Jedyny calkiem zgrabny ktory wpadl mi w oko to Tako moonlight omega dokladnie ten, ktory kupila Magic ale jest w kolorze liliowym badz wrzosowym. Jedziemy z mezem w jeszcze jedno miejsce. Moze tam Bedzie wiekszy wybor.
    Najwiekszy dylemat to taki czy brac wozek ktory moge zobaczyc, dorknac czy ryzykiwac i zamawiac malachit w ciemno z allegro .. ?

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe a nie mają jakiegoś próbnika z materiałami?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa co do ZUS, to u mnie nic nie wiadomo wciąż.. ja już opłaciłam składki za marzec, a ci się nawet nie kwapią, żeby wydać decyzję choćby o kontroli :/ przekroczyli już termin o tydzień.. ech.

W każdym razie dziś jestem tak zdenerwowana, że to SR i zabawa lalami to chyba dopiero ukoi moje nerwy.. Wyobraźcie sobie, pojechałam na ploty do koleżanek, gdzie mam sklep.. Pracownik ładnie sobie radzi, więc na razie nie narzekam na niego. To młodziutki chłopaczek, zresztą syn koleżanki.. Przyjeżdżam dziś ubrana w dżinsową koszulę to od razu tekst od dalszych znajomych "a gdzie pani dziecko zostawiła?! kiedy pani urodziła?!" Koleżanki się patrzą i śmieją.. Ja mówię, że jestem w ciąży jeszcze przecież, że nie urodziłam.. to mi nie wierzą, musiałam bluzkę podnieść do góry żeby odkryć brzuch! I powiedziały mi dziewczyny, że takich akcji mogłam się spodziewać, bo i tak już tamte takie ploty rozsiały, że teraz moje koleżanki prostują.. między innymi, że mój pracownik jest moim mężem.. że koleżanka zostanie babcią.. że koleżanka jest moją mamą (wtf?!).. że który w końcu mój mąż i czy męża mam, bo obrączki na palcu nie widać (a gdzie mam kur*a nosić jak palce mi puchną?!).. I to wszyscy, zarówno klientki jak i sąsiedzi ze sklepów.. tylko 3-4 dziewczyny mam takie co prostują te brednie! Ale już o tym, że dziecko zostawiłam w domu po tygodniu samo to w pół godziny wszyscy wiedzieli! Ja pitole, jacy ludzie są wścibscy i nienormalni.... A przecież wszyscy widzieli mojego męża.. pewnie niedługo dowiem się, że żyję w trójkącie i nie wiadomo czyje dziecko mam..

gosia86, dorota1987 lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o tako to moge zamowic kolor turkusowy ale trzebA czekac 2 tygodnie. Jest to identyczny kolor jak kupila Magic o ile pamietacie. A wozek zgrabny i swietnie sie prowadzi. Kolor liliowy natmiadt wyglada jak tlo naszego forum. Czy dla chlopca tez by sie nadal??

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina mam jeszcze kilka takich bodziaków typowo letnich z jakaś fikuśną falbanką myślę że w sam raz na upalne dni do tego tylko skarpeteczki na nóżki i powinno być jak ta lala :)
    nie mam prawie ciuszków na 68 i większych miałam zamiar kupować jeszcze przed porodem ale że jestem uziemiona w domu to nici z zakupów

Ofeline może jeszcze coś znajdziecie i uda się kupić normalnie w sklepie zawsze to łatwiej z jakąś naprawą niż przez allegro tak mi się wydaje

ja to bym chciała żeby mój M zdecydował sie na zakup samochodu tak jak było z wózkiem fakt dwa tygodnie szukania ale potem pojechalismy i od razu kupiliśmy, a ten szuka samochodu po całej Polsce i znaleźć nie może

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline lilowy dla chłopca nie bardzo ale ten turkusik to jak najbardziej

Katalina ludzie się naoglądają ukrytej prawdy itp a potem takie bzdury opowiadaja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:01

katalina lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, ja też liliowego dla chłopca bym nie brała.. Ja jako unisex wzięłam sobie szary.. A jeśli ten malachit Ci się bardzo podoba to weź ten :) Tylko zgadzam się z Gosią, przez internet to potem ciężko może być reklamować jeśli coś się spsuje..

Taaa Gosia, żeby to jeszcze jakaś ukryta prawda taki scenariusz miała :P luuudzie, nie wiem już czy się z tego śmiać czy co, ale nie chcę żeby tak o mnie mówiono, bo i mojemu PRAWDZIWEMU mężowi jest przykro.. A potem jeszcze dziecko będzie słuchać? Ech..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:10

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Tak jak wczesniej pisalam szyjka sie skraca. Wczoraj bol chwilowy i lekki jak na okres, dzis rano tez. Przed chwila za to mocniejszy polaczony z twardnieniem brzucha, polezalam i przeszlo... Czyzby to juz niedlugo?

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ