X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się tak cackał z tym obcinaniem, bardzo ostrożnie to robił i tak mi obciał, że dalej były za długie bo też się obawiał, że mi krzywdę zrobi .. ale pochwaliłam go żeby czuł sie doceniony ehhhe i nakierowałam co i jak poprawić ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Oto nasz dzisiejszy zakup. Tako Moonlight Omega - wersja Love Story.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/281a86c3a4d4.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/826e938e2d38.jpg

Nadal mam mieszane uczucia ale w końcu przemyśleliśmy z mężem, że lepiej wziąć wózek, który możemy osobiście sprawdzić, dotknąć i zobaczyć. Braliśmy też pod uwagę to, że jeśli coś się z nim stanie to możemy oddać go do naprawy na gwarancji. I zależało nam żeby dziś z wózkiem wrócić bo na inne trzeba było czekać około 2 tygodnie i znów trzeba bylo by jechać 50 km po odbiór.
    Cenowo trochę zaszaleliśmy bo wózek + spacerówka 1880 zl i osobno kupiliśmy fotelik Maxi Cosi za 500 zl + adaptery. Łącznie jakieś 2500 zł.
    Pan za to dal nam w gratisie butelkę avent 330 ml ;)

Kolory na żywo są ładniejsze, a ten biały dól gondoli jest z plastiku i ma czerwone serducha ;) szare wykończenia gondolki są z eko skóry. Prowadzi się znakomicie, jest leciutki.
    Raz mi się podoba a za chwilę nie bo przypomina mi się malachit :P
    I chyba wyróżnia się z tłumu ale ja to akurat lubię ;)

Jak klikniecie na fotki to się powiększą i lepiej go widać bo teraz to sie gubi wszystko.
    Ofe :D ależ piękny zakup!!!! idealny! :)

Ofelaine lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ta czapeczka zakładana właśnie po to, że jak dziecko po kąpieli ma mokrą główkę i/lub włoski to wtedy to jest jakby termoizolacja, żeby dziecko się nie wychłodziło, bo wiadomo przez główkę najszybciej. A akurat podczas karmienia główka się wysuszy w tą czapusie i dziecko rozgrzeje się przez ssanie :)
    I wystopuj już z tą pracą.. Jeśli masz możliwość pracuj z domu jeśli musisz do tego maja..

Anioł z rozprawą pewnie pójdzie dobrze po odwołaniu ;)

Gosia, mnie paznokcie rosną też szybko, ale skórki mam brzydkie :/

Magic lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Widocznie ma taki bardziej leniwy dzień, spokojnie :)
    A jeśli cię to martwi to może spróbuj zjeść coś słodkiego lub kwaśnego, czasem też zimna woda pobudza maluszki ;)
    Mnie też czasem brzuch cmi jak na @ to macica ćwiczy, przygotowuje się do porodu
    Dzięki Kochana - no ja tez tak mysle ze ma spokojniejszy dzien dzisiaj.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Córcią już po wizycie :)

Malutka jest malutka bo waży zaledwie 1880g, ale rośnie, jest zdrowa, przepływy dobre, wszystko w jak najlepszym porządku :)

Dobrej nocy dla Was dziewczyny!

GabiK, Magic, Ofelaine, dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash moje dziecko od jakiegoś czasu też jest bardzo delikatne, rusza się dosyć sporo ale naprawdę nie ma już mocnych kopnięć ani wypinań. Tez się przestraszyłam, że coś jest nie tak ale na wizycie gin mnie uspokoił, że wszystko jest w porządku a mała ma po prostu mało miejsca i ruchy pod koniec ciąży słabną. Ważne zeby częstotliwość ruchów była niezmieniona. Tak mi ginek tłumaczył.
    A są też dni, że moja córka w cale prawie nie cche się ruszać, średnio raz w tygodniu.

slash lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ofeline to tylko pozazdrościć że mąż się nie bał obciąć Ci paznokci bo mój twierdzi że się boi
    Moj tez nie chcial tego robic dlatego dzis zrobilam sobie dzien kobiet i wybralam sie zrobic zelowe u stop i biale koncowki i mam z glowy pielegnacje;)

Magic, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina ma rację, po każdej kąpieli trzeba zakładać czapeczkę, bo dziecko ma na początku problemy z trzymaniem temperatury :)

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • slash Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe - furka bardzo ładna.

Dziewczyny po wizytach - cieszę się z dobrych wiesci. Czy malutkie czy dużutkie wazne zeby zdrowe było.

dorota1987 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    My z Córcią już po wizycie :)

Malutka jest malutka bo waży zaledwie 1880g, ale rośnie, jest zdrowa, przepływy dobre, wszystko w jak najlepszym porządku :)

Dobrej nocy dla Was dziewczyny!

Super :)

Dziś wszystkim wizytującym gratuluję dobrych wieści :)

kic83, dorota1987 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze mam tyle czapeczek ;) chyba z 15 sztuk - rozniej wielkosci ;)albo i wiecej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:31

Magic lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Moj tez nie chcial tego robic dlatego dzis zrobilam sobie dzien kobiet i wybralam sie zrobic zelowe u stop i biale koncowki i mam z glowy pielegnacje;)

Moja pasja :D zajmowałam się tym ;) te efekt może się utrzymać nawet pare miesięcy :) ja jak sobie robiłam żelowego frencha u stóp to postrafiłam całe wakacje w nim przelatać :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe wozek super tez mi sie podobal ten model a mezowi bebetto luca kolor szary taki jakby dres i taki kupilimy eh nie chcialam sie klocic

Magic lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=KnBZaDWM39w

az się wzruszam jak oglądam....

olka24, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka ważne by dobrze się prowadził :) mój wybierał kolor :) ja wybrałam model, bo oczytałam sie i testowałam w sklepie :) te tako moonlight mają podwójną amortyzację i możesz sobie podkręcić amorki i będzie mniej bujać :) kuzynka jak go zobaczyła to aż piszczała :) a ona za swój dała 1900 i jest po jednym dziecku jak grat... do smieci

slash ja chyba dokupie ;) bo mam z 5 szt tylko :)

widziałam, że poruszałyście temat prania rzeczy tych większych...ja też prałam te większe do 80, wyprasowałam i spakowałam do worka próżniowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:36

olka24, slash lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Moja pasja :D zajmowałam się tym ;) te efekt może się utrzymać nawet pare miesięcy :) ja jak sobie robiłam żelowego frencha u stóp to postrafiłam całe wakacje w nim przelatać :)
    Noo to jest bajka w tamto lato robilam w to tez bede bo to wygoda plus ladny wyglad

Magic lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    olka ważne by dobrze się prowadził :) mój wybierał kolor :) ja wybrałam model, bo oczytałam sie i testowałam w sklepie :) te tako moonlight mają podwójną amortyzację i możesz sobie podkręcić amorki i będzie mniej bujać :) kuzynka jak go zobaczyła to aż piszczała :) a ona za swój dała 1900 i jest po jednym dziecku jak grat... do smieci
    no nie powiem spoko ten nasz jest opinie mial nawet niezle a chcielismy wielofunkcyjny do max 1800 zl i sie z nim zmiescilismy w cenie ;)

Magic lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile dałaś? Same żel czy robiła Ci też pedicure?

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmykam pod prysznic i ide polozec, poczytam jakas gazetke i potem lulu :)
    Dobrej i spokojnej nocy Wam życzę.

Wiecie co Wam powiem - cieszę się że Was mam - buziaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:37

Catyyy, gosia86, GabiK, czarna panda lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    To dobrze ze mam tyle czapeczek ;) chyba z 15 sztuk - rozniej wielkosci ;)albo i wiecej
    Ja mam obsesje na punkcie czapek... kupilam chyba z 20 sama wiekszosc w smyku a dostalam chyba z 10 maz jak to zobaczyl to dwa razy pytal czy to wszystko dla Dawidka i ze szaleje heh

‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ