X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) za nami przespana noc z jedna tylko krotka pobudka.. Choc glowa wciaz lekko boli to czuje się jakoś tak bardziej rzesko ;) dziś na krew ide... Aż strach, bo ostatnio jak mocz szlam zaniesc to dyzur miala akurat ta co mnie wczesniej tak milo uklula, że niedowlad mialam :p
    Poza tym boli mnie krocze i chyba wszystkie kosci.. Zobaczymy czy komus zachce się dziś lub w weekend rodzic :D

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :*

gosiunia lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie nocka super, bez koszmarow, wstawalam wprawdzie na siku ale szybko ponownie zasypialam.

Beti wspolczuje Ci tych dolegliwosci, wymeczysz sie okropnie :/

A my witamy sie w ukochanym 37 tygodniu <3

gosia86, GabiK, Bluberry, PIGULSKA, dorota1987, Eklerka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie noc też w miarę przespana tylko jedno sikanie ;)
    Beti może nie powinnaś czekać z tym aż do środy może trzeba to skontrolować wcześniej skoro tak bardzo Cię męczy?

Oj Katalina nie wiem czy dałabym się drugi raz ukłuć tej babie, oby jej dzisiaj nie było

Artykuł o zwolnieniu w ciąży może znajdziecie coś ciekawego http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/news-zwolnienie-lekarskie-w-czasie-ciazy,nId,1713748

W sumie to nic ciekawego w tym artykule

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 07:05

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    ja tez wyspana i własnie robię depilację kremem ;p
    potem porządki w łazience i odpoczynek :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy hartujecie swoje sutki w jakis sposob ?? Bo ja zaczelam swoje maltretowac, pocierac gabka lub szorstkim recznikiem ( rady kuzynki meza :) ) ale tylko mnie rozbolaly. Myslicie, ze takie rzeczy sa pomocne przy pozniejszym karmieniu ??
    u mnie jest ten problem, ze sutki mam bardzo wrazliwe i nie dam sie dotknac w ogole a jesli juz to wywoluje to u mnie inne odczucia... Wiecie jakie :) boje sie, ze nie bede w stanie karmic malej przez to i od kilku dni glowie sie jak zwalczyc ten problem. :/

atdc8iikup31msj2.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy - u nas dziś wizyta :)

wczoraj Wojtuś miał tak leniwy dzień jak jeszcze nigdy aż wieczorem do mojego gina zadzwoniłam ,kazał w razie co zabrać torbę i jechać na ktg,jeszcze na początku położna nie mogła tętna znaleźć,normalnie się poryczałam jak już go znalazła tak mi nerwy puściły,oczywiście po tym zaczął wariować na tym ktg-charakterek po tatusiu normalnie ;)

wiecie co dziewczyny ja już mogę rodzić -chętnie zapisze się jako następna w kolejce ;)

miłego dnia i kciuki za pozostałe wizytujące jeśli są :)

dorota1987 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline na szkole rodzenia położna mówiła że nie chodzi tu o samo hartowanie sutków a raczej rozciągnie włókien kolagenowych w piersiach żeby karmienie nie było potem bolesne
    Nie wiem czy dam radę to jakoś sensownie czytelnie opisać
    Ale trzeba złapać załapać za pierś poza tą ciemną otoczką sutka delikatnie ucisnąć i pociągnąć do przodu i powtarzać ten ruch
    Oczywiście może przy tym wypływać siara

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

U mnie nocka średnia po wczorajszej wizycie. Trochę jestem podłamana, bo okazało się, że bóle @, które mam od tygodnia znacznie skróciły moją szyjkę :(. Mam leżeć co najmniej do przyszłej soboty, a najlepiej do kolejnej wizyty, tj. do 23.04. Poza tym zwiększyła mi luteine do 2x200 mg i magnez 4x1.

Ciężka ta końcówka...

o148i09k1ixi8pfq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka to leżakujemy razem
    Teraz leżenie jest chyba gorsze niż przez całą ciążę bo już wszystko boli ale damy radę bo kto jak nie my? ;) głowa do góry

Anielka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Gosiu za infornacje,zdarzalo mi sie tez takie naciaganie. A ty tez to robisz ?

Anielka dasz rade, trzymam kciuki abys wytrzymala jeszcze chociaz 2 tygodnie. Glowa do gory :)

Anielka lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tego nie robię bo u mnie trochę za wcześnie powinno sie taki masaż robić dopiero po skończonym 36 tygodniu bo to może powodować wydzielanie oksycotyny i skurcze
    Ja to się martwię że nie będę miała pokarmu bo do tej pory nawet kropelka siary mi nie poleciała. Nie wiem od kiedy można pić te herbatki lakatacyjne? Zresztą w domu nawet ich nie mam :( a do apteki teraz musialabym wysłać męża lub mamę

Bluberry lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My już pobudka o 6 rano na siku i po spaniu. Wczoraj mąż wyniósł teściowej do prasowania pieluchy i prześcieradła. Nie lubię jak ktos coś za mnie robi a moja teściowa jest pierwsza do wyreczania wszystkich, ale oddałam te pieluchy dla świętego spokoju. Już dziś wstawiłam białe ubranka, pogoda się zapowiada ładna a jak wstawiam pranie z podwójnym płukaniem to mi pierze się ponad 2 godz :/
    Muszę jeszcze poprasować bieżące rzeczy, bo mój mąż z tych co prasują przed samym wyjsciem z domu a mnie wkurza jak wrzuca mi na półkę wymiętolone rzeczy :/

201505111762.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Ciekawe czy Anielka już wchodzi do gabinetu. Ja miałam mieć wizyte 10 minut temu, ale jestem jeszcze w domu, bo jest obsuwa, co najmniej 40 minut.Niedługo się zbieram, tak bardzo nie mogę doczekać się, żeby zobaczyć synka:)

U mnie było tylko 10 minut obsuwy :). Dzieki Dorotka za pamięć :).

dorota1987 lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teściowa doradzała żeby wyciągać sutki ale nie zamierzam tego robić...

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie :). Gosia, faktycznie leżenie teraz to jakaś masakra! Ja mam najgorsze bóle właśnie w pozycji leżącej na lewym boku :/.

Też się obawiam o to, czy będę miała mleko. Tym bardziej, że moje piersi niewiele się zmieniły w ciąży. Gdyby nie to, że zwiększył mi się obwód pod biustem, to nie musiałabym w ogóle zmieniać stanika.

A propos picia herbatki na laktacje, to jedni mówią, że można pić przed porodem, inni że bez sensu. Ostatnio WesołaMama pisała, że zaczyna pić, więc też się skusiłam. Co do hartowania brodawek to jestem skolowana, bo jedna położna na SR mówiła, że lepiej nie, a druga, że warto, więc sama nie wiem.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wycieki siary mam od okolo 2 miesiecy wiec o pokarm sie nie martwie. Boje sie tylko, ze ssanie piersi przez mala bedzie mnie wkurzalo i nie dam rady a bardzo chce..

Znow musze jechac do Strzelina po wynik gbs a tak mi sie nie chce :/ ostatnio non stop w drodze Jestem...

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja za radą mamy kupiłam sobie jeszcze w aptece nadmanganian potasu i o dziwo po porannym(nocnym) myciu mi ulżyło. Nie wiem tylko na jak długo ale zobaczymy. Znowu pęcherz mnie kłuje, tak mi się wydaje, ale wczoraj zapomniałam pić soku z żurawink i herbatki , piłam za to colę :/ do środy jeźeli będzie jak teraz wytrzymam. Zastanawiam się tylko czy badania moczu nie powtórzyć. Miałam to zrobić dzisiaj , ale zorientowałam się że kubka na mocz nie mam :/ do tego chcę zrobić badania w innym labo bo jakoś to koło mnie ma stary sprzęt a panie laborantki wszystko ręcznie na takich dziwnych kartkach wypisują.
    Mam tylko nadzieję że z Malutką wszystko ok, jakoś mniej się rusza. Nie wiem czy ze względu na brak miejsca czy może ja jej szkodzę. Jakaś taka zaniepokojona jestem :( chcę już rodzić.
    U nas położna odradza hartowanie sutków bo tylko poród z tego może wyjść, no chyba że nam na tym zależy.
    Gosiu nie przejmuj się , ja już cisnę codziennie za sutki żeby choć jedną kropelkę zobaczyć i nic, pustynia.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja siedze przed labo czekam na oddanie krwi. Noc ładnie przespałama wyglądam na twarzy jak po 2dniowej imprezie. Gosiunia strachu sie najadłaś :( ważne z Wojtusiem jest dobrze.
    Ja brodawek nie hartuję bo bym zwariowała z bólu.
    Gosia wcięło mi cos ze post polubiłam, komórka zwariowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 08:55

gosiunia lubi tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów mam wycieki spore. Nie chcę spać w biustonoszu, więc piżamka co 2-3 dni do prania

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znow brzuch byl twardy jak kamien w dodatku nie czulam ruchow malej i po mimo godzinnego szturchania w wystajaca twarda czesc nie poruszyla się. Maz bardziej niż ja przerazony mowi że jedziemy na IP bo za dlugo trwa ten twardy brzuch. Na IP mi powiedziala polozna, że czego się spodziewam w tym czasie? Z laska podpiela pod ktg i nibuy wyszlo wszystko ok, ledwo wstalam znow twardnieje... Nastepnym razem mam dzwonic do poloznej albo lekarza i nie panikowac :/ a tak mi wszyscy tu wczesniej mowili że lepiej pojechac tysiac razy za duzo niż raz za malo :(
    Jestem zdolowana bo naprawdę czuje się źle i jestem obolala, a teraz jeszcze psychika mi padla.. :(

‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ