X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Puella Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik...przegladam oferty używanych monitorów i np. bardzo dużo jest modeli AC300, zastanawiam się, czy warto dopłacać do tych wyższych, czy taki AC300, będzie dobry. Widzę, że Ty już troszkę temat zgłębiłaś.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Jeszcze nie, ale już do biura nie jeżdżę tylko pracuję z domu, troszkę się obijam ;) jutro mam zamiar jechać do przychodni i się dowiedzieć czy w ogóle mi wypiszą l4, bo mój lekarz na urlopie, a od tygodnia tam się w ogóle dodzwonić nie mogę...
    No to trzymam kciuki żeby się udało, należy Ci się :) chyba jako jedyna spośród nas jeszcze pracujesz szacun dla Ciebie! Odpoczynek na pewno ci się przyda pracusiu ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co tu robić, ogarnęłam już mieszkanie, poskładałam ciuchy w 2 szufladach, powiesiłam pranie, kolejne wstawiłam, rozliczyłam Pit-y, obiad mam ze wczoraj,w tv nic nie ma... ;/

aktyde85 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PUELLA, my juz od dłuższego czasu patrzyliśmy na oferty i czekaliśmy aż cos sie w fajnej cenie trafi, nawet szczerze mówiąc nie zwracaliśmy uwagi na jeden konkretny model, maz znalazł ten AC301 w dobrej cenie i wtedy zaczął czytać czym sie różni od tego 401. Jak sie okazało ze praktycznie niczym znaczącym to go kupiliśmy, warto polować na dobre oferty ale fajnie zeby były dwie płytki bo to zwiększa obszar wyczuwania oddechu. :-)

Poza tym Puella AC300 to sam aniołek, bez niani, tak samo AC400.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 12:43

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę dwie płytki, na bajerach typu mierzenie temp. mi nie zależy. Najważniejsze żeby sprzęt był czuły i rzeczywiście był w stanie wychwycić bezdech dziecka.

Nejcik, czarna panda lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzaliśmy i faktycznie bardzo czułe to jest, jak położył maz rękę to była cisza a jak tylko zdjął, to od razu zaczęło piszczeć, oby nigdy sie to nie przydało.. Ale bede spała spokojnie jak bede miała pewność ze w razie czego czujnik wychwyci bezdech. A w późniejszym czasie niania bedzie jak znalazł bo mamy spore mieszkanie powierzchniowo to dobrze bedzie słyszeć czy mały wstał czy śpi nawet jak bedzie w innym pokoju ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)jeżeli któraś z Was byłaby zainteresowana posiadam na sprzedaż

Pampersy rozmiar 2

PAMPERS 114 szt
    DADA 98 szt

60 +koszt przesyłki

ex2bp07wqbuoq473.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym dziecku nie miałam, ale ciągle zaglądałam do łóżeczka, wózka jak spal i sprawdzałam czy oddycha. Także teraz dla świętego spokoju wole kupić. Hmmm....to może i tą AC300 kupie, super ceny używanych.

3i49df9htr170int.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Czarnapanda a jakie jest działanie tego wiesiołka??

Eklerka to pisz jak tam po wizycie :) powodzenia!

No właśnie Bluberry Nojaniewiem zaczynacie nowy tydzień :) gratulacje!
    Tik tak tik tak...

http://badaniaprenatalne.com.pl/produkty-wspomagajace-porod.html

Jeszcze jutro zapytam sie lekarza co o tym myśli.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Panda, tak jak mówi Nejcik, są pewnie subtelne różnice między modelami. Nas akurat skusił taki, bo akurat taka oferta była. Trudno powiedzieć jaki polecam, bo nie zaczęłam jeszcze używać. Byłam zaskoczona że te płytki takie duże, ale pewnie lepiej żeby były 2 zamiast jakiś bajerów typu termometr. Wiem że jest to czułe urządzenie, a alarm nieboszczyka by obudził, a mojego królika to wystraszył tak, ze myślałam, że z traumy nie wyjdzie.

Ja dostałam herbatke z liści malin od szwagierki i już mogę pić, ale ja jestem wogóle nie herbatkowa, ale skusze się, bo nic nie trace a mogę zyskać. Niektóre piszą, że nic nie pomogła, ale przecież nie można urodzić 2x do porównania tego samego dziecka bez herbatki i z herbatką. Może w iluś procentach skraca i ułatwia poród. Kto to wie.

Czytając wiele Waszych wpisów wiem, że różne jest podejście Wasze i partnerów do obecności osób towarzyszących przy porodzie. I każdy ma swoje zdanie i każde jest słuszne. Ja wiem, że bardzo chcę męża przy sobie, zwłaszcza w I fazie. Jak na szkole rodzenia omawiali jak os. towarzysząca może pomóc to myśle nic tylko korzystać. A mąż też zrozumiał tą rolę i chce być. Wiem to. Chce zobaczyć nasze dziecko już od 1 sekund życia na zewnątrz, chce przeciąć pępowinę, chce patrzeć jak je przytule do piersi... i szlak mnie trafia jak teściowa sobie myśli, że może spokojnie zostać na kawalerskim bo ona mnie zawiezie jak co. Mężowi należy się rozrywka, bo ciężko pracował nad remontem itd, ale nie postawi imprezy nad narodzinami dziecka.

Nejcik, czarna panda, GabiK lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dorota tylko wstrzymaj się jeszcze z tą sobotą bo ci się jeszcze cały wieczór kawalerski zwali do szpitala ;)

dorota1987, Catyyy lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w dwupaku:)

kciuki zaciśnięte za wizytujące:*
    a my teraz czekamy na przebieg sprawy o odblokowanie konta podobno dziś ma to nastąpić zobaczymy czy pan komornik słowny.

tort wspaniały
    kot niesamowity

a ja tam nic nie popijam na przyspieszenie,co ma być to będzie i kiedy ma być to będzie
    choć już bardzo ciężko wytrzymać. jak przy pierwszych ciążach małż się nie obawiał serduszkowana tak teraz ma jakąś fazę że małemu coś się stanie nie mogę mu przetłumaczyć,ale na mnie akurat sex nie dzialał przyspieszająco
    ja to wogle jestem wyjątkowy przypadek

ja tylko odliczam ZOSTALO 11 dni do NARODZIN

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 13:34

gosia86, Bluberry, czarna panda, GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ale miałam czytania.
    Byłam z mama na mieście kupiłam sobie 2 pary balerinek, 2 tuniki, leginsy i klapki do szpitala. Jedne balerinki udało mi sie kupić nawet w lidlu, ale były strasznie przebrane a byłam Max o 8:10 w sklepie bo pod nosem mam. Drugie kupiłam za 19 zł bo to na ok miesiąc ma być, nie bedzie szkoda wyrzucić nawet.
    Idę jakiś obiad szykować, nakupiłam mięsa mielonego i bede pulpeciki robić :)

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota olej teściową nie ma kim się przejmować a mąż na pewno stanie na wysokości zadania i nie będzie brał pod uwagę to co ona mówi

Eklerko jak nie zapomnisz to zapytaj o heviran czy masz powtarzać przed porodem

Madziorek ja bym zjadła kotleta mielonego ale to na tygodniu zrobię bo mąż chce łazanek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 13:38

Eklerka, dorota1987, madziorek lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska to by było straszne hehe. Ale ja znam tylko przyszłego Pana Młodego, więc nie wiem po co by mieli wszyscy wbijać do szpitala. Wogóle to jesteśmy z mężem zaproszeni na ślub i wesele, które odbędzie sie 1 maja, więc co najwyżej zaliczymy tylko kościół....a wesele w pięknej sali w Szczyrku, marzenie...eh. Potem 17 maja komunia mojej chrześnicy, więc liczę, że Jaś się nie przenosi, bo ja nie widzę innej możliwości żeby mnie tam nie było.

Aha Rika, pokaż zdjęcia:)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, ok zapytam :)

gosia86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko nie przejmuj sie, najważniejsze ze maz chce byc przy porodzie i ty chcesz jego obecności, a zawsze znajdzie sie ktoś, kto bedzie uważał ze wie lepiej... W moim przypadku maz od początku mowil ze chce byc przy porodzie, nie musiałam go namawiać i oczywiście tez były komentarze typu: "zawsze kobiety rodziły same wiec po co teraz im facet?!", ale szczerze mówiąc mamy to głęboko w poważaniu ;-) oczywiście wkurza mnie niemiłosiernie jak ktoś natarczywie przekonuje mnie do swoich racji ale nauczyłam sie ze nie ma co byc pobłażliwym, zawsze odpowiadam ze: szanuje twoje zdanie ale my zrobimy i tak to co bedziemy uważac za stosowne, bo to nasze dziecko i nasze decyzje ;-) w razie krytykowania czy niemiłych komentarzy - ja rownież przestane byc, nie bede sie cackac :) kiedyś w rozmowie z mama powiedziałam ze jeszcze musze kupić laktator na co ona wielce zaskoczona ze ona w zyciu nie używała i jakoś żyje, z angel care było to samo ;-) jak powiedziałam ze w razie skurczów ginka mówiła zeby zażyć nospe, to oczywiście było: "żadnej nospy nie bierz bo zaszkodzi dziecku!" Wtedy juz dostałam szału i powiedziałam ze chodzę do świetnej lekarki która wie co robi i nie życzę sobie krytykowania tym bardziej lekarza! Ale byłam zła wtedy... Tacy sa rodzice/teściowie, troszkę inne pokolenie ...

dorota1987 lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 36 tc i 9 miesiącu wg belly :).

Gratuluję kolejnych donoszonych ciąż i trochę Wam zazdroszczę (ale tak pozytywnie ;)). Możecie rodzić lada chwila bez obaw o ewentualne wcześniactwo maluszka :). A suwaczki Bluberry i Nojaniewiem to robią już ogromne wrażenie!

U mnie słabo psychicznie przez to leżakowanie. Czuję się jak niepełnosprawna. Mąż na nic nie pozwala, mama dzwoni po kilka razy dziennie, żeby zapytać co słychać. No bez zmian, LEŻĘ. Ciągle muszę ją pocieszać i zapewniać, że czuję się dobrze, bo tak się przejmuje. No ja rozumiem, ale bez przesady.

Dorotka, moja teściówka ciągle wydzwania do mojego męża, żeby przyjechał na dobre wino/szampana/piwo czeskie itp. Mam wrażenie, że próbuje mi zrobić na złość. A mój mąż twardo od Sylwka ani kropli alkoholu. Poza tym teściówka nigdy męża na alko nie zapraszała, więc nie wiem co jej teraz odwala. Już nie wspomnę o tym, że mnie też namawiała na wino ("słabe, to nie szkodzi"). I przyznała się, że ona w ciąży z moim mężem to piła alko. No pogratulować...

Jeśli chodzi o monitor oddechu, to my kupiliśmy Angelcare AC301 z dwiema płytkami. Rika kiedyś pisała, że ten właśnie model kupiła dla synka i się sprawdził. Nam akurat niania niepotrzebna, więc ten model był dla nas wystarczający.

Dziewczyny wizytujące, powodzenia!

nojaniewiem lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Nejcik. Moja teściowa pewnie nie wie, że mamy nianie/monitor, pewnie nie wie po co to, a moja mama wie i nawet źle tego nie skomentowała. Uważam, że nie jest to wynalazek jakiś ekskluzywny, że to jakiś wymysł. Wiadomo, lepiej żeby się nie przydał, ale jeśli miałby się przydać, to bym dała za niego stokroć więcej. A na teksty że kiedyś było inaczej to nie zwracam mocno uwagi. Zwykle mówie, a teraz jest tak i tyle. To co było kiedyś nie koniecznie znaczy, że było lepsze.

Nejcik lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Czarna Panda, tak jak mówi Nejcik, są pewnie subtelne różnice między modelami. Nas akurat skusił taki, bo akurat taka oferta była. Trudno powiedzieć jaki polecam, bo nie zaczęłam jeszcze używać. Byłam zaskoczona że te płytki takie duże, ale pewnie lepiej żeby były 2 zamiast jakiś bajerów typu termometr. Wiem że jest to czułe urządzenie, a alarm nieboszczyka by obudził, a mojego królika to wystraszył tak, ze myślałam, że z traumy nie wyjdzie.

Ja dostałam herbatke z liści malin od szwagierki i już mogę pić, ale ja jestem wogóle nie herbatkowa, ale skusze się, bo nic nie trace a mogę zyskać. Niektóre piszą, że nic nie pomogła, ale przecież nie można urodzić 2x do porównania tego samego dziecka bez herbatki i z herbatką. Może w iluś procentach skraca i ułatwia poród. Kto to wie.

Czytając wiele Waszych wpisów wiem, że różne jest podejście Wasze i partnerów do obecności osób towarzyszących przy porodzie. I każdy ma swoje zdanie i każde jest słuszne. Ja wiem, że bardzo chcę męża przy sobie, zwłaszcza w I fazie. Jak na szkole rodzenia omawiali jak os. towarzysząca może pomóc to myśle nic tylko korzystać. A mąż też zrozumiał tą rolę i chce być. Wiem to. Chce zobaczyć nasze dziecko już od 1 sekund życia na zewnątrz, chce przeciąć pępowinę, chce patrzeć jak je przytule do piersi... i szlak mnie trafia jak teściowa sobie myśli, że może spokojnie zostać na kawalerskim bo ona mnie zawiezie jak co. Mężowi należy się rozrywka, bo ciężko pracował nad remontem itd, ale nie postawi imprezy nad narodzinami dziecka.

A co teściowa ma do tego? To Wasza decyzja, kawalerskich to on może mieć w życiu jeszcze kilka, a ten poród jest raz.

dorota1987 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ