X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj do internisty idę w nocy myślałam że sie zakaszle i z kaszlu urodzę. Moje dziecię takie leniwe dalej pewnie przez przeziębienie.

Nejcik ty ostatnio byłaś chora - a Twoje dziecię szalało czy było spokojne?

Jeszcze na końcówkę ciąży takie badźiewie się przyplątało :( No cóż "Wirus Matylda" panuję - bo pierworodna też kaszle :)

03.02.2014
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Cóż za piękny dzień ponownie, słoneczko świeci,o 8 oddałyśmy krew i mocz.

Dzisiaj piorę ubranka dla Małej.

Wczoraj zaliczone 3 godziny spaceru w Łazienkach Królewskich i trening dla ciężarnych!

Rosnę w siłę gdy jest słońce i energia mnie rozpiera :)

Miłego dnia, ściskam z Córą z brzuszku :) ;*

PIGULSKA, gosia86, aktyde85, GabiK, Magic, czarna panda lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i my - również w dwupaku ;)

Niestety dorwało i mnie przeziębienie. Na razie sam katar bez kaszlu.
    Dziś wizytuję więc może gin mi doradzi co powinnam brać.
    Chyba mnie zawiało na tych spacerach i placach zabaw - ale córka odpukać zdrowiutka i w przedszkolu ;)

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam się tylko przywitać ;) i życzyć udanych wizyt ;) oraz podpatrzeć czy któras nie rodzi;)

Ofe przyszły mi literki i sa bardzo ładne ;) ciesze się że nie zamówiłam droższych bo te są na prawde ok;) także mogę podesłac linka jakby któraś chciała ;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć coście się tak pochorowały dziewczyny? Szybkiego powrotu do zdrowia <3

Mnie od rana głowa boli.

Gratulacje pomyślnych wizyt i donoszonych ciąż. Coraz bliżej...

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężu ma dziś wolne, jedziemy wymienić koła w aucie i przy okazji zakupy w Auchan bo w lodówce tylko światło ;)
    Niestety weny nie mam na zakupy, najchętniej położyłabym się spać...

Miłego dnia!

• katalina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, jak Ty to robisz że masz sily na 3h spaceru?! Na kiedy masz termin?

Ja ledwie chodze z bolu..

Zrobilam sobie stopy, pedicurem bym tego nie nazwala nawet :p cudem pomalowalam choc przy pierwszym wyjechaniu przypomnialam sobie że skonczyl mi się zmywacz.... Iza wyczula, że cos się dzieje i usilnie mi przeszkadzala, bijac po udach :p

Teraz szukam pomyslu na dzisiejszy dzien.. Bardzo mi niedobrze, biegunki ciag dalszy.. Dobrze że chociaż humor mam :)
    Aaa i moje dziecie rozwalilo mi wczoraj blizne po wyrostku.. Od 5 rano do 23 byla tak aktywna i czulam takie szarpanie.. Wczoraj po prysznicu blizna byla czysta.. Dziś jest cala czerwona i popekana.. Kocha mnie ta moja cora nie ma co ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:28

• madziorek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Byłam dziś karnie oddać mocz jako ze wczoraj zapomniałam. Stałam oczywiście w kolejce, a baba przede mną jeszcze tak ostentacyjnie odwracała głowę , zeby nie widzieć. Tylko jeden pan był miły, ale stał za mną :) od wczoraj nogi mam jak u słonia, kostki mi zniknęły :( do tej pory puchły stopy i dłonie a teraz jeszcze nie mam kostek :( w nocy budziło mnie sikanie i ból dłoni, masakra. A jestem tak zmęczona, ze szok :/ młody mniej ruchliwy od środy, co mnie martwić zaczyna. Sorki za marudzenie na dzień dobry. Mam nadzieje, ze mi sie zaraz poprawi nastrój.
    Miłego dnia

201505111762.png
  • dorota1987 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, widzę, że dziś dużo wizyt, więc zaciskam kciuki.

Wczoraj dotarliśmy na ten cmentarz i nie mogłam uwierzyć, że już rok minął. Od tego czasu się tyle zmieniło, bo byłam wtedy mega nieszczęśliwa, a śmierć dziadka to już wtedy przepełniła czarę goryczy. Dobrze, że babcia zainstalowała sobie ławkę koło nagrobka, bo mogłam sobie podumać trochę. Odwiedziłam jeszcze swoich rodziców, mam nadzieję, że to już ostatni raz przed porodem, straszna zadyszka mnie brała jak sobie tak siedziałam i z nimi gadałam - straszne. Jak wróciliśmy do domu, to obok garażu słyszeliśmy z mężem jakieś skrobanie i byliśmy przejęci co to, a się okazało, że z tak zwanego buszu, który otacza sypiący się dom sąsiada wylazł jeż i biegał jak szalony po drodze. Pomyślałam, że zrobię mu zdjęcie komórką, ale mam tylko dupe jeża:)

Mój mąż to już dziennie się pyta czy już rodzę, tak nie może się doczekać, ale ja nie mam takich wyraźnych objawów jak odejście czopa, czy jakieś skurcze. Czasem góra brzucha się napina bezboleśnie, albo mam takie małpowe bóle. Wczoraj w nocy troche mnie poszczypało w szyjce i jedyne co pomyślałam, że jak się zacznie to pobiegne do komputera i dokończe jeszcze zlecenie do Klientki. Kurcze głupia jestem, ale dopiero pod koniec ciąży trafiła mi się okazja przyrobić parę groszy, a dziś dołożyła mi nowe zlecenie, więc znowu będę się zastanawiała czy zdąże.

A kolejna pełnia 4 maja. Myślę, że dużo się już załapie:P

gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Gratuluję donoszonych ciąż i pozytywnych wieści z wizyt :)
    Trzymam kciuki jeśli któraś jeszcze wizytuje

U mnie noc TRAGEDIA :(

Byliśmy wczoraj na urodzinach i chyba się zatrułam :/ pół nocy ze mnie szarpało górą i dołem :( do tego wszystkiego w pakiecie zgaga :/ pije tylko wodę boje się coś zjeść czy tego nie zwrócę...mam tylko nadzieję że to nie jakaś jelitowka bo wtedy czeka mnie pewnie hospitalizacja :(

Nie mam na nic siły ;(

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Kic, jak Ty to robisz że masz sily na 3h spaceru?! Na kiedy masz termin?

Ja ledwie chodze z bolu..

Zrobilam sobie stopy, pedicurem bym tego nie nazwala nawet :p cudem pomalowalam choc przy pierwszym wyjechaniu przypomnialam sobie że skonczyl mi się zmywacz.... Iza wyczula, że cos się dzieje i usilnie mi przeszkadzala, bijac po udach :p

Teraz szukam pomyslu na dzisiejszy dzien.. Bardzo mi niedobrze, biegunki ciag dalszy.. Dobrze że chociaż humor mam :)
    Aaa i moje dziecie rozwalilo mi wczoraj blizne po wyrostku.. Od 5 rano do 23 byla tak aktywna i czulam takie szarpanie.. Wczoraj po prysznicu blizna byla czysta.. Dziś jest cala czerwona i popekana.. Kocha mnie ta moja cora nie ma co ;)
    A zdążysz pazurki zmyć przed porodem? :P

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Karolcia ja pytałam 4 lekarzy o prawdopodobieństwo odwrócenia i tak: jeden stwierdził, ze szans nie ma, jeden stwierdził, ze szansa jest , jeden ze jest szansa, ale jako ze pierwsze dziecko to z dnia na dzień maleje a moja prowadząca, ze jest szansa, ale mała wiec czekamy. Zobaczymy co powie w poniedziałek na wizycie

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka z tego co wiadomo paznokcie u nóg mogą być pomalowane :)

Pigulska współczuję :( spróbuj z czekoladą podobno działa jak węgiel albo ryż z marchewką.. oby obeszło się bez szpitala :(

gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek mi tam wszystko jedno jak pojawi sie na swiecie byleby zdrowa byla :)
    Jak sie odwroci to ok jak nie to tragedii tez nie bedzie. Ale ten lekarz co robil uag tez mowil ze jak to pierwszy porod to moze sie nie odwrocic

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, nogi to chyba nie są zabronione? ;) Dłonie mam czyste :) W niedzielę widzę się z położną, to ją zapytam czy muszę zmywacz na gwałt kupować :P

Pigulska bidulko.. może to nie zatrucie tylko się oczyszczasz? ;) Spróbuj zjeść coś delikatne, kleik lub przetarte na mus jabłko.. Albo jak Blu pisze, ryż z marchewką.. W sumie to taki posiłek na ciepło może też dużo zdziałać. No i musisz Maleństwo odżywić jakoś..

PIGULSKA, Magic lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Madziorek mi tam wszystko jedno jak pojawi sie na swiecie byleby zdrowa byla :)
    Jak sie odwroci to ok jak nie to tragedii tez nie bedzie. Ale ten lekarz co robil uag tez mowil ze jak to pierwszy porod to moze sie nie odwrocic
    Mam takie samo zdanie. Nie nastawiam sie na nic, co ma być to bedzie, ważne zeby młody zdrowo przyszedł na świat :)

201505111762.png
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ