X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,po wczesnoporannych rozwazaniach o czopach i mezach,otworzylam okno i w temperaturze ok 14° dospalam.do teraz! Moj syn jak.nic bedzie Eskimosem,polarnikiem albo czyms w tym stylu.
    Czop schodzi przy kazdej wizycie w toalecie. Ale krystalicznie czysty. Zero krwi czy zabarwienia,wiec w porzadku. Zero paniki,bo do terminu juz niewiele zostalo,wiec w sama pore :-)
    Karolcia nie mecz meza za.bardzo :-) na pewno.boli go glowa przez niskie cisnienie :-)

Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika,tak musisz zglosic dochod z DG bo kazdy nowo uzyskany dochod wlicza sie na biezaco. Jesli DG rozpoczelas w sierpniu 2014 r. To musisz napisac oswiadczenie lub twoja ksiegowa niech ci wypisze ile dochodu netto uzyskalas za miesiac wrzesien 2014, jesli chodzi o zasilek rodzinny lub dodatek mieszkaniowy ktory otrzymalas w 2013 r to takie dochody nie sa brane pod uwage do rodzinnego. Gdyz jest to dochod nieopodatkowany. Jedynie wlicza sie jeszcze stypendia np, socjslne lub naukowe.
    Przepisanie mieszkania nie ma w ogole znaczenia.

I nie ma problemu z pytaniami :) ciesze sie, ze moge pomoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:04

Rika lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam kawałek placka, który wczoraj kupiłam. Przepyszny. Kokosowo-porzeczkowy. Aż żałuje, że kupiłam tylko taki maleńki kawałeczek, bo na "gościnę" kupiłam czekoladową wuzetkę.

Gabik Ty już tak nie broń mojego chłopa ;) nie wypił dużo, może z 3 albo 4 piwa, ale od 22 to zdążył przetrawić. Swojego pewnie też byś ustawiała do pionu za taki wybryk ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:09

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ;) ja od wczoraj rozpoczęłam masowanie brzucha żeby wywołać poród a mój pies chciał mi chyba w tym pomóc i wieczorem mi jeszcze skoczył na brzuch... od tego czasu czuje bezustannie bóle jak na @ raz mocniejsze a raz slabsze.. I ciągle czuje mokro w gaciach jak bym sikala pod siebie...

A ten czop? To gdzie go szukać? W kibelku przy sikaniu czy bardziej na bieliźnie? Boje się ze go nie zobaczę. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:07

relghdge5lg0owut.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana.ja.zaobserwowalam przy okazji sikania, a potem na bieliznie. Ale wiem,ze nie zawsze odchodzi. Czasem dopiero przy porodzie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże pisze z telefonu i dopiero później widzę ze słownik jakieś głupie słowa podpowiada ;p

relghdge5lg0owut.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie moje drogie w niedzielne przedpoludnie.
    Rano mialam kilka mocniejszych boli okresowych ale juz przeszlo. Lili cos leniwa dzisiaj, chyba nastroj matki jej sie udziela.

Milego dnia dziewczynki.

Dzoana Podobno czopa nie da sie przeoczyc, jest go duzo w postaci galaretki. Raczej bym szukala sladu na bieliznie.

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja mojemu jak mnie wkurzy to taki sajgon urzadzam,ze bez trzaskania.drzwiami sie nie obywa. Nawet pies sie w takich razach mnie boi,a to rotweiller :-)

Karolcia88, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 08:26

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam nadzieje ze go nie przegapie na razie nic nie zauważyłam. .. To normalne, że cały czas boli mnie brzuch tak okresowo? Nie powinno odpuszczac co jakiś czas? Martwię się, że coś się stało jak pies na mnie skoczył. . Ale nie chce nie potrzebnie panikować. ..

relghdge5lg0owut.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oho, zaczynam mieć kryzys i spać mi się chce. A muszę się ładnie zrobić, żebym nie straszyła po nieprzespanej nocy..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Ci mężowie... Mój mąż na szczęście ma teraz faze na zdrowie odżywianie i cwiczenia także nie ma mowy o alkoholu:P No i bardzo dobrze:P
    Pewnie odmieni mu się jak bedzie tzw. pępkowe:P
    Brat mojego męża wrócił z kolegami z imprezy chyba koło 5 nad ranem oczywiscie tłukli sie niemiłosiernie. Wstałam patrze a 3 chłopow spało w jednym łóżku:P

Katalina to Tobie czop odpada?
    Ja bez objawów jak Wy... pewnie jeszcze mam duzzzo czasu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:51

dxom6iye3mh7f98x.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sklepie byliśmy,rosolek się gotuje a my zabieramy się za sprzątanie łazienki,znów mam dzień warczenia na małża,stwierdzam że tak też mam tydzieł przed @ :-D może to jakies objawy zbliżającego się porodu?

Jeszcze troszkę i będziemy na porodowke trafiać jedna po drugiej obstawiam że Eklerka zacznie w środę

Eklerka lubi tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u mnie słońce w końcu, ale piź... Gdzie ta wiosna?! ;) Mi nic nie odchodzi, żadnych bóli okresowych, tylko głodna wciąż jestem :D
    Dziś chyba 35tc zaczynamy :D

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę ogarnęłam chatę zmywanie, kurze plus odkurzanie i brzuch od razu twardnieje ale to jest do zniesienia gorsze są bóle krzyżowe i tych najbardziej sie boję że w trakcie porodu będą jeszcze gorsze
    Ale nie ma to jak samemu choć trochę posprzątać :)
    Jeszcze obiad muszę zrobić ale dzisiaj chińszczyzna więc tak na szybko ;)

Czarna to musiał być fajny widok 3 facetów w jednym łóżku :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj, ja nie chcę być pierwsza po tak długiej przerwie :P

W ramach wywoływania porodu postanowiłam dziś poskakać na łóżku - zero akcji :P Potem wyszykowałam się i pojechałam na giełdę, łaziłam 2h, poza tym, że czułam jakby mnie ktoś kijem lał po lędźwiach, nic się nie działo... Wpadłam więc do lidla, poczłapałam do sklepie, a na koniec wtoczyłam się na 4 piętro ze zgrzewką picia i dwiema pełnymi siatami. I kufa jak na złość nic, zero!!! :/

Ja rozumiem, że Małemu tam jest dobrze, też bym wolała jeść chipsy, lody, parówki i pizze zamiast mleka, ale może już by mnie tak nie trzymał w niepewności :D

czarna panda, kika79 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika tylko za wrzesien bo tak jest ustawowo ze dochod uzyskany zglasza sie tylko za pierwszy pelny przepracowany miesiac czyli u ciebie bedzie to wrzesien.

Nie ma za co :)

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytalam,ze jedyna realna metoda przyspieszenia porodu jest seks,bo w spermie znajduje sie zwiazek o nazwie na p,nie przytocze,bo dziwna nazwa,ktory powoduje rozmiekczanie i rozszerzanie szyjki macicy.
    Ale w posprzatanym mieszkanku tez fajnie posiedziec ;-)

gosia86, gosiunia, slash lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wybieram na dzis metode pierwsza czyli sex :), nie wiem czy nam wolno bo niby mamy zakaz od gina ale jak jestesmy juz donoszone to chyba mozna nie ??:)

atdc8iikup31msj2.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dalej masz Ofeline zakaz mimo donoszonej ciązy? Użyjjj sobie dzisiaj na mężu:P Jesli torba spakowana to czemu nie...:P

kika79 lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
‹‹ 1416 1417 1418 1419 1420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ