Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia cieszę się ze wkońcu mąż autko kupił mam nadzieję że naprawdę będziesz zadowolona z tej niespodzianki
\
my też nie kupowaliśmy maty tylko leżaczek bujaczek z huśtawką i karuzeląWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 18:51
gosia86 lubi tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Karolcia, na kokosie

U mnie epitety zaczęły się sypać zaraz po tym jak mąż zobaczył instrukcję
Ogólnie miodzio było, bo ja siedziałam i patrzyłam (zgodne z jego życzeniem), a co chwilę widziałam, że robi coś nie tak
W końcu jak doszło do tego, że zaczął rzucać wszystkim po podłodze, wkroczyłam do akcji
gosia86, kika79, GabiK lubią tę wiadomość
-
Gosia chyba się bał powiedzieć, że nie ma siły bo od rana go uraczałam wzrokiem bazyliszka
:D:D dopiero jak goście przyszli to zaczęłam być normalna 
Dziękuję za odpowiedź
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 18:54
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Eklerka bo instrukcja do tego łóżeczka to jakaś porażka ja składałam z moją Angeliką bez instrukcji i nawet nam szybko poszło jak małż wrócił to już wszystko stało ustawione
Eklerka lubi tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Gosia chciałam zrobić bardziej fikuśne, bo chciałam, żeby się ścięły pod kątem, ale jak wystawiłam na chwilę szklanki na parapet (żeby szybciej mi śmietanka ostygła) to już były stężałe

Eklerka u mnie póki co kazałam tylko przełożyć część utrzymującą materacyk na najwyższą dziurkę bo zamontował na najniższej. Póki co bez przekleństw
w pełnej ciszy i skupieniu robi
kika79, gosia86, GabiK lubią tę wiadomość
-
Zuch z niegoKarolcia88 wrote:Gosia chciałam zrobić bardziej fikuśne, bo chciałam, żeby się ścięły pod kątem, ale jak wystawiłam na chwilę szklanki na parapet (żeby szybciej mi śmietanka ostygła) to już były stężałe

Eklerka u mnie póki co kazałam tylko przełożyć część utrzymującą materacyk na najwyższą dziurkę bo zamontował na najniższej. Póki co bez przekleństw
w pełnej ciszy i skupieniu robi 

Mój nie ma cierpliwości do niczego
Kika, ja takie rzeczy biorę na logikę
A on sobie chciał rozłożyć śrubki zgodnie z instrukcją i przypasować je do poszczególnych drewnianych elementów a tu dupa, bo po przejrzeniu instrukcji w głowie wielka pustka 
My też mamy używany, ale wygląda jak nówka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 19:13
-
Ewelinkie na 6 szklanek zużyłam 900ml śmietanki (0,5- 36% i 0,4-30%), 5 łyżeczek żelatyny, jakieś 12 łyżeczek cukru, laska wanilii. (zamiast laski wanilii może być też ekstrakt z wanilii)
Na górę truskawki i galaretkę.
Śmietankę podgrzewasz, słodzisz, przekrajasz laskę wanilii nożem wyciągasz nasionka i wrzucasz je do garnka, potem pozostałą część wanilii też wrzucasz go garnka i podgrzewasz. Żelatynę rozpuszczasz w 3 łyżeczkach wrzątku, jak się rozpuści to wlewasz do garnka ze śmietanką. podgrzewasz jeszcze chwilę, żeby bardziej było czuć wanilię (może z 5 minut jeszcze to grzałam). potem wyciągasz laskę wanilii i przelewasz do szklaneczek. Czekasz aż ostygnie i do lodówki (a jak zimno na polu to na parapet
) jak już zastygnie to robisz mus truskawkowy (bez wody, tylko dosładzałam do smaku) i rozpuszczasz galaretkę w jakiś 150ml wrzątku. Jak troszkę ostygnie to dolewasz do musu, przemieszasz i wlewasz do szklaneczek. na noc do lodówki i gotowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 19:28
gosia86, Wonderwall, Eklerka, szczesliwamama, czarna panda, GabiK lubią tę wiadomość
-
Ja nie miałam z tym lekiem do czynienia, ale moja siostra dostawała go w ciąży trzy razy, z czego 2 razy w 1 trymestrze i potem pod sam koniec ciąży (na zapalenie zatok i na pęcherz). Małej nie zaszkodziłoszczesliwamama wrote:mhmm pychota !dziewczyny drugi raz dostalam duomox bo znowu mocz nie taki jak byc powinien ;/ czy ktoras z was tez go bierze ? mam nadzieje,ze jest bezpieczny ;/

Zresztą lekarz by nie przepisał czegoś co zagraża dziecku bardziej niż infekcja
szczesliwamama lubi tę wiadomość
-
Ja też przeszłam w ciąży przez 3 antybiotyki (Gynalgin, Heviran i Amotaks)... Do tego dwa razy opryszczka i raz przeziębienie

Cóż, czasem trzeba
Ps właśnie doczytałam, że Amotaks i Duomox mają ten sam skład
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 20:05
szczesliwamama lubi tę wiadomość
-
No Gosia ma rację, nasze majowe dzieciaczki są bardziej powściągliwe i nie śpieszy im się na drugą stronę brzuszka.
Mi dziecko szturmuje szyjkę, jeszcze nigdy mnie tak nie podźgała. W ogóle czuję jakby mi łapką gmerała w szyjce. Coś czuje że po 20 stym ruszy lawina. Sama się zastanawiam kiedy urodzę, czy w kwietniu tak jak mi gin wróży , czy może w maju. Nie wiem czy wy też tak macie, ale ja raz czuję że mogłabym już rodzić a później parę dni kompletna cisza zero objawów.
Smakowicie wygląda ta panna cotta. Ja sobie jutro galaretkę zrobię
Dzisiaj byłam z psem u weta i całe szczęście wszystko ok i nie zostałam totalnym bankrutem
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ja mam od 3h małpiaste bóle, zaraz wskakuję do wanienki pełnej ciepłej wody, może coś ruszy
No Mały, go go go! 
Znowu suwaczki nawalają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 20:17
czarna panda, Anioł, PIGULSKA, gosia86, Karolcia88, szczesliwamama lubią tę wiadomość
-
Karolcia fajny przepis, moze jutro zrobie bo bedziemy miec gosci. Czyli kupic dwie te smietanki i je wymieszac po tym w garnku. Robiłas z swiezych czy mrozonych truskawek? A zamiast laski wanilii to ten ekstrakt czyli te olejki waniliowe w małych flakonikach?

[/url]