X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka skurcze powinny się zaczynać od góry brzucha, a potem powinno stwardnieć wszystko. Ból u mnie jak się pisały takie 80 na ktg był dość lekki. A potem jak miałam mocniejsze to się w ogóle nie pisały :P
    Magic - dobrze, że wszystko dobrze :)

A u mnie w szpitalu przy przyjęciu dostałam plan porodu do wypełnienia :) I też zaznaczyłam, że zgadzam się w sumie na wszystko jeśli zajdzie taka konieczność i że chcę być informowana o powodach wszystkich decyzji i o wszystkim co chcą mi zrobić.

Nie wiem czy taki pic z tym nacięciem... Jak maluszek idzie z rączką to czasem bez nacięcia nie chce wyjść bardzo długo, a czasem można tak tragicznie popękać, że już lepiej, żeby ktoś to ładnie przekroił i zszył potem.

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyna, która leżała ze mną jak byłam w 34tc twierdziła właśnie, że te skurcze, co jej się takie ładne i regularne piszą na ktg to wypinanie się córci.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic dobrze ze wszystko ok.

Mi jak skurcz idzie to góra jak kamień i bolące ale do przezycia i do tego przy tym trudności w oddychaniu.

• Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno nie pisałam ale ciagle cos innego do roboty .
    Podczytuje cały czas :) wiec gratuluje rozpakowanym :)
    Dzis byłam na Ktg i zarejestrowały sie skurcze 4 po 100 i to był ból ścisk , brak oddechu . To nie tak jak sie dzidzia wypycha . Juz sie bal ze nie załapie kiedy bedą te właściwe skurcze ale jednak tego sie nie da przeoczyć :)
    Ja szcześliwie dotrwałam do 38 tyg i mam nadzieje , ze na dniach moja córcia sie z nami przywita .
    cU zamierzacie cis w tym kierunku robić zeby przyspieszyć ?
    Bo ja niby bym chciała ale tak sie jakoś obawiam i w zasadzie to nic w tym kierunku nie robie :)

powiedzcie czy macie w planie stosować pas po porodzie ?

Jak ten czas zleciał , to niesamowite :)

Annamaria co tam u Ciebie ?

Pozdrawiam wszystkie majoweczki

marzenia się spełnią
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    A dziewczyna, która leżała ze mną jak byłam w 34tc twierdziła właśnie, że te skurcze, co jej się takie ładne i regularne piszą na ktg to wypinanie się córci.

Dokładnie, tez mi sie tak wydawało :/ teraz staram sie jakos odróżniać, nie zawsze z prawidłowym skutkiem :)

201505111762.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Wogole nie mogę spać więc teraz musiałam do was napisać bo raczej dołączę do was a może nawet do kwietniowek :-/zdarzylam już podczytac was. normalnie mam termin na czerwiec czyli jeszcze dużo czasu Ale wczoraj podczas wizyty u lekarza milam źle Ktg i dostałam skierowanie na dokładne badania do kliniki.
    Tu usg wykazało brak wód plodowych i zaczyna się łożysko starzec tak jakby od przepływy dolne macicy.. Dziecko tez nie przybiera dużo na wadze także dostaje sterydy i ciągle Ktg.
    Zaczyna nie to wszystko przerażać ,dostał tylko ze mieszkam w Niemczech i to moja pierwsza ciąża.i mam prawie 34 lata. I wiecie co najgorsze ze żadnych boli nie miałam które by świadczyły ze coś nie tak nic ... Trzymajcie kciuki proszę za nas:-/

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a5e8ec7ed91.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cac4fb510bbd.jpg
    Moje szczescie <3

agatka196, Magda_16maj, katalina, kika79, Catyyy, gosia86, madziorek, Wonderwall, Lama, gosiunia, nojaniewiem, MiM, Bluberry, paulinqa, maribel, Matik2012, Karolcia88, dorota1987, Puella, beti97, Nejcik, DżoanaA, Anielka, AGA 30, Magic, WesołaMama, PIGULSKA, slash, Agusia246, Eklerka lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skurczy jako takich nie czulam,tylko to wypinanie sie malucha. Takie jak Blu mowi,ze tchu brakowalo. No i widok jak na zdjeciu Kataliny. I wlasnie na takim "wypieciu" poszly mi wody.
    Orchidea na tym etapie lekarze sobie poradza z maluchem. Jak dostajesz sterydy to tym lepiej dla dzidziusia. Trzymamy kciuki,zebys jak najdluzej ponosila malenstwo.

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik dziękuję za dobre słowa.
    Maleństwo przeslodkie można patrzec i patrzeć na tą słodycz :-)

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w ostatnim dniu 38 tygodnia.

Gabi cudo wydalas na swiat <3
    Jak sie dzis czujesz ??

Orchidea witaj. Trzymam kciukasy aby maluch jak najdluzej posiedzial w brzuszku ale w tym momencie jest juz bezpieczny tak jak pisals Gabi. Bedzie dobrze, glowa do gory.

Moje gardlo nadal w fatalnym stanie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 06:00

GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi gratuluję!! śliczny maluszek... :)

Orchidea witaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 06:04

GabiK lubi tę wiadomość

zrz6p07w2xteuk93.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obkurczanie macicy boli,ale do wytrzymania. W szpitalu daja paracetamol i ibuprofen. Zdziwil mnie ibuprofen,ale polozna mowi,ze jest ok.
    Panowie na sali operacyjnej robili zdjecia szwu,zeby pokazac mojemu ginowi. Nie wiedzialam czy dlatego,ze tak zle? Ale dzis polozna mowila,ze bardzo ladny im wyszedl. Moze cerowanie artystyczne zastosowali :-)
    Dziewczyny ja panicznie boje sie igiel,ale to wklucie w plecy tylko wyglada tak zle. Wiec jesli przyjdzie Wam z tego skorzystac to naprawde luzik,lepszy niz wenflon.

gosiunia, maribel lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana po całej nocy skurczy raczej przepowiadajacych bo mały bardzo aktuwny nadal tylko mama spała na walizkach czyli noc nieprzespana. Trzy razy myślałam że będziemy jechać ale fałszywy alarm Dominik chyba faktycznie ma układ z tatkiem i czeka do jutra.

Gabi mały jest uroczy
    Orchidea witaj między nami majowkami
    Magic dobrze ze tylko na strachu się skończyło i jest wszystko dobrze

Już JUTRO!!!!!! 1 DZIEŃ DO SPOTKANIA!!!!!!

Magic, GabiK lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi śliczny chłopczyk:*

Magic dobrze że to tylko strachy na lachy i wszystko jest dobrze a dzisiaj masz zakaz denerwowania się!

Kika to już jutro :* oj długi dzień pewnie przed Tobą

Przespałam całą noc bez wstawania na siku cud jakiś (ale spać poszłam po 12 jak mąż wrócił)

Orchidea dobrze że ktoś zauważył problemy i trzyma rękę na pulsie będzie dobrze

kika79, Magic, GabiK lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ale cudo ;) troche mnie przestraszylas tym wypinaniem, bo mam je dość często a byłam przekonana, ze to dziecko. Dopiero ostatnio na wizycie, jak znow wyszło stawianie macicy na ktg, gin mnie uświadomiła, ze to równie dobrze mogą byc te skurcze.

My juz od 3 nie śpimy, albo zaraz padnę albo po śniadaniu

GabiK lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bardzo długi,jeszcze po tak ciężkiej nocy, ale co spać już nie mogę a te nocne skurcze to pewnie z nerwów przed jutrem

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika może zrób sobie dzisiaj jakaś przyjemność tylko dla siebie?
    Kąpiel? Ulubione ciacho? Szybka wizyta u fryzjera?
    Żeby się trochę zrelaksować

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi! Kubuś jest prześliczny! Piękny prezent o poranku nam zrobiłaś tym zdjęciem ;)

Kika spokojnie, już jutro utulisz Dominisia i wszystko pójdzie dobrze :) Zrób coś dziś tylko dla siebie, tak jak mówi Gosia ;)

Orchidea, nie obawiaj się.. U nas też pierwsze porody były w marcu i wszystkie dzieciaczki ładnie rosną i rozwijają się :) Może i u Ciebie jeszcze uda się jakoś to przetrzymać.

Matik, pas po porodzie bezpośrednio nie jest wskazany, macica ma pracować a sztucznie podpinana będzie tylko sflaczała, bo właściwie nie będzie tam dopływać krew. Nam na SR położna mówiła, że lepiej ćwiczyć mięśnie brzucha codziennym funkcjonowaniem, np. napinaniem przez wciąganie, a po 6tyg połogu można wrócić do ćwiczeń.

Magic dobrze, że obyło się na strachu :)
    MiM a jednak miarka się sprawdza :D trzeba się widocznie zmierzyć w odpowiednim miejscu

Kciuki za wizytujące!

gosiunia, Matik2012, Magic, GabiK lubią tę wiadomość

• Lama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:44

GabiK lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OFE do lekarza marsz!!!!!

Gabik śliczny Maluch :D Cudo :)

GabiK lubi tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ