Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Olka skurcze powinny się zaczynać od góry brzucha, a potem powinno stwardnieć wszystko. Ból u mnie jak się pisały takie 80 na ktg był dość lekki. A potem jak miałam mocniejsze to się w ogóle nie pisały

Magic - dobrze, że wszystko dobrze
A u mnie w szpitalu przy przyjęciu dostałam plan porodu do wypełnienia
I też zaznaczyłam, że zgadzam się w sumie na wszystko jeśli zajdzie taka konieczność i że chcę być informowana o powodach wszystkich decyzji i o wszystkim co chcą mi zrobić.
Nie wiem czy taki pic z tym nacięciem... Jak maluszek idzie z rączką to czasem bez nacięcia nie chce wyjść bardzo długo, a czasem można tak tragicznie popękać, że już lepiej, żeby ktoś to ładnie przekroił i zszył potem. -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny dawno nie pisałam ale ciagle cos innego do roboty .
Podczytuje cały czas
wiec gratuluje rozpakowanym 
Dzis byłam na Ktg i zarejestrowały sie skurcze 4 po 100 i to był ból ścisk , brak oddechu . To nie tak jak sie dzidzia wypycha . Juz sie bal ze nie załapie kiedy bedą te właściwe skurcze ale jednak tego sie nie da przeoczyć
Ja szcześliwie dotrwałam do 38 tyg i mam nadzieje , ze na dniach moja córcia sie z nami przywita .
cU zamierzacie cis w tym kierunku robić zeby przyspieszyć ?
Bo ja niby bym chciała ale tak sie jakoś obawiam i w zasadzie to nic w tym kierunku nie robie
powiedzcie czy macie w planie stosować pas po porodzie ?
Jak ten czas zleciał , to niesamowite
Annamaria co tam u Ciebie ?
Pozdrawiam wszystkie majoweczkimarzenia się spełnią -
Agusia246 wrote:A dziewczyna, która leżała ze mną jak byłam w 34tc twierdziła właśnie, że te skurcze, co jej się takie ładne i regularne piszą na ktg to wypinanie się córci.
Dokładnie, tez mi sie tak wydawało
teraz staram sie jakos odróżniać, nie zawsze z prawidłowym skutkiem
-
Hej dziewczyny,
Wogole nie mogę spać więc teraz musiałam do was napisać bo raczej dołączę do was a może nawet do kwietniowek :-/zdarzylam już podczytac was. normalnie mam termin na czerwiec czyli jeszcze dużo czasu Ale wczoraj podczas wizyty u lekarza milam źle Ktg i dostałam skierowanie na dokładne badania do kliniki.
Tu usg wykazało brak wód plodowych i zaczyna się łożysko starzec tak jakby od przepływy dolne macicy.. Dziecko tez nie przybiera dużo na wadze także dostaje sterydy i ciągle Ktg.
Zaczyna nie to wszystko przerażać ,dostał tylko ze mieszkam w Niemczech i to moja pierwsza ciąża.i mam prawie 34 lata. I wiecie co najgorsze ze żadnych boli nie miałam które by świadczyły ze coś nie tak nic ... Trzymajcie kciuki proszę za nas:-/ -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a5e8ec7ed91.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cac4fb510bbd.jpg
Moje szczescie
agatka196, Magda_16maj, katalina, kika79, Catyyy, gosia86, madziorek, Wonderwall, Lama, gosiunia, nojaniewiem, MiM, Bluberry, paulinqa, maribel, Matik2012, Karolcia88, dorota1987, Puella, beti97, Nejcik, DżoanaA, Anielka, AGA 30, Magic, WesołaMama, PIGULSKA, slash, Agusia246, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Ja skurczy jako takich nie czulam,tylko to wypinanie sie malucha. Takie jak Blu mowi,ze tchu brakowalo. No i widok jak na zdjeciu Kataliny. I wlasnie na takim "wypieciu" poszly mi wody.
Orchidea na tym etapie lekarze sobie poradza z maluchem. Jak dostajesz sterydy to tym lepiej dla dzidziusia. Trzymamy kciuki,zebys jak najdluzej ponosila malenstwo.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Witamy sie w ostatnim dniu 38 tygodnia.
Gabi cudo wydalas na swiat
Jak sie dzis czujesz ??
Orchidea witaj. Trzymam kciukasy aby maluch jak najdluzej posiedzial w brzuszku ale w tym momencie jest juz bezpieczny tak jak pisals Gabi. Bedzie dobrze, glowa do gory.
Moje gardlo nadal w fatalnym stanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 06:00
GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Obkurczanie macicy boli,ale do wytrzymania. W szpitalu daja paracetamol i ibuprofen. Zdziwil mnie ibuprofen,ale polozna mowi,ze jest ok.
Panowie na sali operacyjnej robili zdjecia szwu,zeby pokazac mojemu ginowi. Nie wiedzialam czy dlatego,ze tak zle? Ale dzis polozna mowila,ze bardzo ladny im wyszedl. Moze cerowanie artystyczne zastosowali
Dziewczyny ja panicznie boje sie igiel,ale to wklucie w plecy tylko wyglada tak zle. Wiec jesli przyjdzie Wam z tego skorzystac to naprawde luzik,lepszy niz wenflon.
gosiunia, maribel lubią tę wiadomość
-
Witamy się z rana po całej nocy skurczy raczej przepowiadajacych bo mały bardzo aktuwny nadal tylko mama spała na walizkach czyli noc nieprzespana. Trzy razy myślałam że będziemy jechać ale fałszywy alarm Dominik chyba faktycznie ma układ z tatkiem i czeka do jutra.
Gabi mały jest uroczy
Orchidea witaj między nami majowkami
Magic dobrze ze tylko na strachu się skończyło i jest wszystko dobrze
Już JUTRO!!!!!! 1 DZIEŃ DO SPOTKANIA!!!!!!
Magic, GabiK lubią tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Gabi śliczny chłopczyk:*
Magic dobrze że to tylko strachy na lachy i wszystko jest dobrze a dzisiaj masz zakaz denerwowania się!
Kika to już jutro :* oj długi dzień pewnie przed Tobą
Przespałam całą noc bez wstawania na siku cud jakiś (ale spać poszłam po 12 jak mąż wrócił)
Orchidea dobrze że ktoś zauważył problemy i trzyma rękę na pulsie będzie dobrze
kika79, Magic, GabiK lubią tę wiadomość
-
Gabi ale cudo
troche mnie przestraszylas tym wypinaniem, bo mam je dość często a byłam przekonana, ze to dziecko. Dopiero ostatnio na wizycie, jak znow wyszło stawianie macicy na ktg, gin mnie uświadomiła, ze to równie dobrze mogą byc te skurcze.
My juz od 3 nie śpimy, albo zaraz padnę albo po śniadaniu
GabiK lubi tę wiadomość
-
Gabi! Kubuś jest prześliczny! Piękny prezent o poranku nam zrobiłaś tym zdjęciem

Kika spokojnie, już jutro utulisz Dominisia i wszystko pójdzie dobrze
Zrób coś dziś tylko dla siebie, tak jak mówi Gosia 
Orchidea, nie obawiaj się.. U nas też pierwsze porody były w marcu i wszystkie dzieciaczki ładnie rosną i rozwijają się
Może i u Ciebie jeszcze uda się jakoś to przetrzymać.
Matik, pas po porodzie bezpośrednio nie jest wskazany, macica ma pracować a sztucznie podpinana będzie tylko sflaczała, bo właściwie nie będzie tam dopływać krew. Nam na SR położna mówiła, że lepiej ćwiczyć mięśnie brzucha codziennym funkcjonowaniem, np. napinaniem przez wciąganie, a po 6tyg połogu można wrócić do ćwiczeń.
Magic dobrze, że obyło się na strachu
MiM a jednak miarka się sprawdza
trzeba się widocznie zmierzyć w odpowiednim miejscu
Kciuki za wizytujące!
gosiunia, Matik2012, Magic, GabiK lubią tę wiadomość