X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik gratulacje!!!

GabiK lubi tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik - no w końcu któraś się zdecydowała! Gratulacje :) Mam nadzieję, że poprostu Kubuś stwierdził, że wychodzi wcześniej, a nie że coś tam u Ciebie nie tak się zadziało :*

Magic - daj znać koniecznie, na pewno wszystko będzie w porządku.

Moja mała w książeczce ma wpisane, że moja II faza porodu trwała 22 minuty O_o Nawet się nie spodziewałam, że takim ekspresem ją wypchnęłam :)
    A z tymi palcami w bożenie... Tragedia. I za każdym razem przy badaniu szyjki to samo: "proszę mi nie uciekać, bo jak mam zbadać?" "no staram się jak mogę!!". Mój ginek najdelikatniejszy ze wszystkich, w szpitalu to miałam wrażenie, że chcą mi się do żołądka przebić!! Natomiast samo przechodzenie Zosi już mnie de facto nie bolało. Było masakryczne rozpieranie, ale to nie był ból jako taki.

A z tym motaniem Zosi w pieluchę, to ona tak poleży z pół godziny maks, zaraz potem pojawia się jedna dłoń, potem cała ręka, a za chwilę pół Zosi wystaje z motka :D I tylko frustruje matkę, bo rączki wiecznie lodowate.

gosia86, Bluberry, WesołaMama, GabiK, PIGULSKA, beti97 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• GabiK Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziekuje za gratulacje.i zyczenia. Nadrobie wkrotce,a tylko szybciutko napisze jak bylo. Wzielam.prysznic,przebralam.sie w pizamke,polozylam, poczulam skurcz i nagle jakby cos peklo i wytrysnely wody. Duzo tego bylo i pod cisnieniem, wstalam i dalej lecialo jak z wiadra. Moj maz na moje "wody mi odeszly" zapytal.przytomnie " jakie wody" :-) Bardzo szybko,bo po ok 20 min pojawily sie skurcze co 10min,ale lajtowe, po godzinie byly juz co 4 min i tak jak Agusia mowila, takie z krzyza i myslalam,ze zjem poduszke na szpitalnym lozku. Akcja szla bardzo szybko. O 2 bylismy w szpitalu,o 5 mialam.rozwarcie 5cm. Poniewaz cc to nie czekali i na stol. W 10 min zobaczylam synka. Cud! Nie do opisania uczucie. Niestety moglam go tylko ucalowac i go zabrali. Dostalam go dopiero po ok 6h jak znieczulenie przeszlo. Przystawianie do piersi,ale maly nie chce ssac. Potem znowu zabrali i po ok 3 h dostalam go na chwile,a potem przeniesli mnie na poloznictwo i mi go zabrali,bo mam jeszcze cewnik i ledwo chodze. Wyglada na to,ze dopiero od jutra bede mama :-) jak przywioza synusia i juz mi go zostawia. Nie da sie przestac patrzec na to szczescie i myslec o nim. Serce mi sie kraje,ze nie mam go przy sobie. Ale nie dalabym rady sie nim zajac :-(
    Po tych bolach krzyzowych partych.nie wiem czy dotrwalabym do 10cm. Nie wiedzialam,ze to az tak boli. Na pocieszenie powiem,ze ja musialam lezec pod ktg i kroplowka ,wiec nie bylo mowy o lagodzeniu bolu typu chodzenie czy pilka :-( Wiec i ciesze sie,ze cc i nie:-(

nojaniewiem, aktyde85, gosia86, dorota1987, madziorek, WesołaMama, Wonderwall, katalina, kika79, Agusia246, Lama, gosiunia, AGA 30, PIGULSKA, maribel, czarna panda, slash, Matik2012, beti97, Eklerka lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi dzielna z Ciebie kobieta! Całujemy Kubusia w czółko <3

GabiK lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi najważniejsze, że synuś juz jest po drugiej stronie brzusdzka, cały i zdrowy ;)

Jak czytam o tym pierwszym spotkaniu z dzieckiem to też już chcę zobaczyć moje dzieciątko..

Dziś myślałam, że zacznę już rodzić z nerwów tak mnie moja rodzicielka wkurwi.....a, może to też sposób, żeby szybciej poznać Lilianę...

Czuję, że niedługo całkowicie stracimy kontakt.

GabiK lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik fajnie że napisałaś relacje. Teraz już masz Kubusia po drugiej stronie brzuszka a na pewno szybko dojdziesz do siebie i będziesz cieszyć się macierzyństwem

GabiK lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi od jutra będziesz mama pełna para :) będziecie sie tulić :) dzielna babka z Ciebie, a dla dziecka podobno lepiej jak nawet przed planowanym cc sa skurcze :)
    My byliśmy na drugim zastrzyku i juz z głowy :) teraz mały szaleje a juz mnie martwić zaczynało jego lenistwo. Jak potrzasnelam brzuchem to sie wypiął znów tak jak w niedziele :P

Magic czekamy na wiadomości.

GabiK lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:44

km5stv7321mp2ntw.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prosze jeszcze o kciuki i pozytywne fluidy,bo w szpitalu ponoc panuje zoltaczka i wszystkie dzieci choruja.
    A co do przyspieszenia to byc moze to sprzatanie pawlacza :-( Czop odszedl w pon, brzusio sie opuscil jakos we wtorek i masz babo placek :-) Ale jaki slodziutki :-)
    Tak,ze dziewczyny nie znacie dnia ani godziny :-)

gosia86, gosiunia, PIGULSKA, maribel, czarna panda, slash, dorota1987, beti97 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi dzielna kobieta z Ciebie a od jutra będziesz Mamą przez duże "M"

Mnie badanie nie bolało dzisiaj swa tygodnie temu było gorzej
    Ale teraz kroczę boli jakby przemarsz wojsk tamtędy przeszedł

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy paracetamol można brać w ciąży? Coś mi się zdaję, że tak ale wole się upewnić bo na ulotce jak zwykle, żeby przed zażyciem skontaktować się z lekarzem.

atdc8iikup31msj2.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik strasznie współczuję, że nie masz go przy sobie. 3 godziny gdzie kazali mi spać zanim przywiozą małą były najdłuższe w moim życiu, nie mogłam się jej doczekać... O spaniu nawet nie wspomnę :)
    Potwierdzam, że jak trzeba leżeć podłączonym pod ktg a idzie skurcz to ma się ochotę pogryźć wszystkich dookoła, nie tylko poduszkę :) Nie dajcie się położyć jak nie ma takiej konieczności. Ja to w ogóle najchętniej bym pod prysznicem rodziła :D Anioł, czekam na relację z porodu w wodzie, wydaje mi się, że to super opcja w sumie.

GabiK, beti97 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie, że to aż tak boli bo się zawezmę i rodzić nie będę :D

aktyde85 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik gratuluje i zazdroszcze ;*
    Moje dziecko dzis prawie wcale sie nie rusza i tylko jest co chwile gula z prawej strony a tak to lekko puknie raz na kilka h...nie wiem co jest

GabiK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kochane czy paracetamol można brać w ciąży? Coś mi się zdaję, że tak ale wole się upewnić bo na ulotce jak zwykle, żeby przed zażyciem skontaktować się z lekarzem.
    Mozna i apap tez

Ofelaine lubi tę wiadomość

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tak ciekawa mojego porodu. Chcę rodzić sn i doświadczyć wszystkiego bo ciekawskie babsko ze mnie.... ale ciekawa jestem czy do jak się zacznie to nie zmienię zdania :) no cóż czekamy do drugiej połowy maja :)

relgh371atn0vk9b.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś te nasze dzieci mają naprawdę dzień leniwca, moja po południu się dopiero ożywiła, teraz też się wypina delikatnie.

Mężuś zrobił mi herbatę ze swojskim sokiem z malin ale przed snem może wezmę ten paracetamol, zapobiegawczo.

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Tak, możesz, jest bezpieczny

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane :*

atdc8iikup31msj2.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też leniwa, po południu kopała w boczki, teraz delikatnie się przemeiszcza czasami. Zauważyłam, że jak ja mam nerwa to ona siedzi cichutko jakby nie chciała mamusi denerwować ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ