X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy na drugie po mamie mojego E. czyli Elżbieta :)

A co do jęków facetów...z moim większego problemu nie ma, raz był tak chory, że faktycznie wyglądał jakby umierał, a tak to całkiem przyzwoicie się zachowuje, ale też jeszcze chory na nic poważnego nie był. Za to mój tata...armagedon, moja biedna mama zapieprzała z zapaleniem płuc do pracy, w domu i w okół przeziębionego, ale umierającego według siebie samego, ojca a ten stwierdził, że gdyby mama wróciła godzinę później do domu to by umarł...

Serio wygląda na to, że kobieta to wszystko zniesie i nikt się bardziej jej cierpieniem nie przejmuje :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA chciałam mieć Wojtusia :( podła szwagierka mi imię zabrała wrrrrrrrr

No ale... Będzie Michał Marcin :D

Poza tym u nas wszyscy mają imię na "M": Magdalena, Marcin, Matylda i Michaś :) Więc jest M4 ;)

dorota1987, Anioł, Karolcia88, gosia86, gosiunia, Wonderwall, Magic, PIGULSKA, madziorek, Agusia246 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka dałam lubię, żeby dać kciuka za wizyte...jak przeczytałam, że mąż ci się nacierpiał to stwierdziłam, że jestem głupia że od razu wcisłam lubię.

Lama, nie zdziwiłaś pewnie żadnej z nas, że teściowej coś nie odpowiada. Nie przejmuj się nią.

No to Wojciech pewnie zostanie, może święty zrobi dziś prezent mężowi Lamy, mnie i jeszcze jak ktoś jest chętny, bo mu się ta data podoba. Chociaż ja mam dziwne wrażenie, że mój syn chce, żeby w jego dzień urodzin patrioci flagi rozwieszali:P

Anioł też miałam napisać, że ślicznie wyglądasz, ale i tak się zawsze tyle rozpisuje, że zastanawiam się nad telegraficznymi skrótami. To że tak pięknie wyglądasz przypomina mi, że muszę się jakoś pięknie dziś odszykować na kawe u siostry, bo teraz wyglądam jak żul spod monopolowego:P

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się Dorotka, dzięki za kciuki :)

Ja też chciałam Wojtusia i tak było ustalone na długo przed ciążą. Dopiero jak gin potwierdziła płeć, to mąż stwierdził, że znał jednak jakiegoś Wojtka, co mu nie spasował i będzie mu się imię źle kojarzyć :/. Może przeforsuję chociaż na drugie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:19

gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik - gratuluję pięknego synka! Przesłodziak!

Odprowadziłam Emilkę do przedszkola i weszłam do Lidla a tam dziś był "rzut", tłumy ludzi... Poszłam zerknąć co tam dają ;) Stanęłam z boczku co by mnie nie staranowali. I akurat w moje ręce wpadły granatowe tenisówki w moim rozmiarze ;) Przymierzyłam, są fajne w sam raz na moje spuchnięte stopy i fajnie pasują do dżinsów, więc wzięłam. Potem obeszłam jeszcze i gdzie było mniej ludzi to kuknęłam i wzięłam dwupak bluzek na ramiączkach rozmiar "S". Też fajne bo są dość długie (ale nie tuniki), mają spory dekolt więc w domu jak przymierzyłam to nie dość że weszły mi na cały brzuch bez problemu to można wyciągnąć cyca od góry i karmić dzidzię. Więc przyda się na letnie spacery i karmienie ;)

gosia86, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :*
    tez mi sie to zdjęcie podoba ;)

Aczkolwiek rano bez makijazu wygladam troszkę gorzej :D

WesołaMama lubi tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wciąż Izabela jest takim imieniem nie zaakceptowanym.. :P Mąż świata nie widzi już poza swoją Córunią Izunią, ja już przywykłam moi rodzice wymyślają milion innych zdrobnień byle nie na I, a teściowa wciąż mówi, że ona by dała Justynka! Albo Zosia (po niej).. Jeszcze jeżeli moje dziecie aż tak mnie skrzywdzi i urodzi się faktycznie 10.05 to wprost w jej urodziny.. Teściu znów chyba nie pamięta jak ma mieć Mała na imię :P A nad drugim to ja wciąż się zastanawiam..

Mała zaczęła się ospale ruszać.. przestaję panikować, ale obserwuję ją, bo rzadko bardzo zdarzają jej się takie powolne ruchy.. Może coś jest na rzeczy ;)

Mężu wczoraj mnie moooocniuteńko przytulił i zrobił mi masaż piersi, ale wyobraźcie sobie, że nawet porządnego skurczu nie poczułam.. i to już był 3 dzień! Ja nie wiem, czy na mnie coś podziała w ogóle ;)

Anioł, pewnie każda z nas wygląda rano bez makijażu znacznie gorzej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:20

• MiM Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko w moje imieniny w PRL zawsze wisiały falgi :) 22 lipiec - Narodowe Święto Odrodzenia Polski - czyli ogłoszenie Manifestu :D

Magic, dorota1987 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Milena, Natalia bo tak Emilka wybrała ;) A nam się spodobało więc tak zostanie. Ale wiele osób w tradycji ma że nie dają drugiego imienia.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie przestali pytać o imię część wie a część nie
    Drugiego nie dajemy
    W ramach odgrozowywania domu zaczelam od zdjęcia pościeli i prania
    Jak będę ubierać to sobie pościelę podkład na swojej połowie w razie gdyby mi wody zechciały odejść w trakcie snu
    Dziewczyny kciuki za wszystkie wizytujące
    Mnie też wkurza mój facet jak jest chory a najgorzej było jak skręcił kostkę i nic nie chciał na to wziąć no osioł uparty myślał że samo przejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:23

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też myślę o tym podkładzie na łóżko dla mnie. Z Emilką zaczęły mi się wody sączyć więc nie było problemu. Ale jak czytałam relację GanbiK z dnia porodu i że chlusnęły jej wody, to w sumie może być różnie...Myślę że nie chcemy łóżka wodnego ;)

gosiunia, Magic lubią tę wiadomość

• Lama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:45

dorota1987 lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia ma rację :) trzymamy kciuki za wizytujące :) samych porodowych wieści :)
    a ja z ciekawości mierzę skurcze i faktycznie sporo ich wychodzi...od 9:51 do 10:32 wychodzi ich 7...co 6-7 min sie powtarzają :) ciekawe jak ja mam fukcjonować jak co chwila będę musiała robic przystanki :)

Lama dokładnie to Wasze dziecko :) całe szczęście nam nikt nie powiedział, że nie podoba im się imię wybrane przez nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:34

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja to się śmieje sama z siebie :D Bo jako że wkroczyliśmy w 9 miesiąc ja zwiększam częstotliwość depilacji do maximum, wczoraj walnęłam sobie hennę brwi i rzęs żeby jakoś wyglądać, bo nigdy nie wiadomo, kiedy godzina zero wybije :D Ostatnio zaliczyłam fryzjera, bo moje włosy wołały o pomstę do nieba, a nie wiadomo kiedy będzie okazja, żeby znowu się ogarnąć :D Jeszcze stopy muszę oddać w ręce kosmetyczki, bo sama nie zrobię nic, nie ma już takiej opcji :D
    mój mąż się ze mnie śmieje :D

Magic, Lama, gosia86, MiM, WesołaMama lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama ja właśnie wolałabym aby mi chlusnęły bo wtedy nie ma domysłów, a jak się sączą to różnie można je interpretować...mi dziś popłyneło troche na łózko, ale ja nie wiem co to było

Nejcik ja o stopach już nie wspomne ;) ręce to sobie ogarne, ale nogi... nie mam kogoś kto mógłby mi to zrobić :D ja chciałabym jeszcze brwi sobie zrobic :)

kochane ja uciekam bo wczoraj przez wizytę na IP nic nie zrobiłam w domu ;) dziś trzeba nadrobić :)
    Trzymajcie się :* miłego, słonecznego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:40

Nejcik, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu jest stwierdzenie, że takiego imienia się nie da, bo chociaż ładne to z kimś się kojarzy. Ja w szkole średniej miałam kolege Janka co wiecznie chodził jak naćpany, rozkopany, nie zdał z klasy wyżej...ale wogóle o nim nie pomyślałam przy wyborze tego imienia, bo wystarczy że kojarzy się z jedną dobrą osobą. Tak na prawdę to Jan to dość popularne i ponadczasowe imię, więc pewnie posiadało je kupę kryminalistów czy innych takich co szkoda gadać. Trzeba by chyba wymyślić takie imię co nikt go nie ma, ale w urzędzie by nie przeszło.

My mamy z mężem pod prześcieradłem ochraniacz na materac - z jednej strony frotte a z drugiej cerata i przynajmniej materac wygląda ciągle jak nowy. Chyba nie uda mi się tego przelać?

Bluberry, WesołaMama lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik i super że robisz cos dla siebie mi sie marzy fryzjer ale muszę się liczyć z tym ze ktoś musi mnie zawieść bo do komunikacji sie juz nie pcham

Magic obserwuj te skurcze bo cos może się z tego rozkręcić

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałyście te wątki na ovu? Masakra jakaś kiedys było tam zupełnie inaczej a teraz? Nawet pisac by sie tam nie chciało

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, u mnie na szczęście mąż 3 dni w tyg pracuje z domu, więc może mnie zawieźć gdziekolwiek, bez niego ani rusz! <3 Bo niestety od 7-go miesiąca bardzo niewygodnie prowadziło mi się samochód, a teraz to już tylko mogę o tym pomarzyć, bo kierownica dotyka brzuszka, więc strach...

Nie cierpię być zależna od kogokolwiek, zawsze wsiadałam w auto i jechałam czy to Kraków czy Katowice, czy gdziekolwiek musiałam lub chciałam, a teraz trzeba być zdaną na kogoś, ale już niedługo i wsiadam za kółko :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do henny to wczoraj kupiłam fajną w Rossmannie taką z Delii w kremie :D zawsze sobie sama robię krwi i rzęsy, od razu się człowiek lepiej czuje :D

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ