X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Hej Minka, witamy! Ja też jestem z Poznania, teraz właściwie z Suchego Lasu :) Termin z USG mam na 21 maja, także podobnie :) Gdzie chcesz rodzić? Ja ciągle mam dylemat :P
    Ja tak dokładnie jestem z Czapur to pare km od Ponania ale pewnie nikt nie kojarzy dlatego pisze że z Poznania:) no właśnie co do szpitala to mam też cały czas dylemat i szczerze mówiąc to coraz bardziej się tym denerwuje...eh Niby jak jeszcze pare tyg temu miałam skurcze i było zagrożenie przedwczesnego porodu to miałam w razie czego jechac na Polną bo wiadomo że tam dla maluszków najlepiej... no ale teraz jak będzie już ciąża donoszona no i z małym wszytsko to nie chciałabym na Polnej bo tam wiadomo że przemiał straszny na tej porodówce... No więc zostaje Św.rodziny albo Raszei... I długo byłam nastawiona na Raszei aż do dzis... Jak mój mąż porozmawiał z moim szefem w pracy(z mężem pracujemy w jednej firmie tylko mamy innych szefów) i własnie jego żona rodziła 3 tyg temu w św. rodziny i była bardzo zadowolona... i on twierdzi żeby nie kombinować tylko tam rodzić no bo świetne warunki... i teraz już sama nie wiem... a ty o czym myślałaś? a wogóle to chcesz wynająć położną czy nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana a pytałaś lekarza gdzie masz sie udać po terminie? Ja mam powiedziane ze mam przyjść na wizytę jeśli będę po terminie (pod warunkiem że ruchy będę czuć normalnie i nic niepokojącego nie będzie sie działo) inne dziewczyny pisały ze od razu do szpitala.

Potrzebne jest skierowanie do szpitala???

gosiunia lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Jak Wy dziewczyny ogarniacie kiedy która rodzi, jestem pełna podziwu!

Chyba mam jednak za dużo na głowie i zero koncentracji, teraz np. nie mogę się zdecydować czy odpisać na kilka maili, posprzątać bo burdel czy pójść do sklepu, bo lodówka pusta a w brzuchu burczy,i jeszcze bratu mam sprawdzić pracę inżynierską...dżizas!
    Ja bym najpierw poszła do sklepu. Bo potem na to zabraknie Ci czasu i zrobi się ciemno.
    Potem odpoczełabymym chwilkę i odpisała w tym czasie na kilka meili.
    Zjadła.
    Posprzatała w miarę sił. Ppotem na odpoczynek poczytała pracę brata.

Zatem:
    1.Zakupy
    2. Odpoczynek - meile.
    3. Jedzenie
    4. Sprzątanie
    5. Praca brata.

No przy wielkim głodzie to 2 zamień z 3. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 17:29

klz98u696p33kjce.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz ja się podkarżę na moją kochaną teściową która przed chwilą ciśnienie mi podniosła...

Po 1. Pisałam wam odtatnio że bratowa od strony Krzyśka urodziła na dniach... Jutro wychodzi ze szpitala. Oni mają już 4-tero letnią córkę która się nikogo nie słucha więc teściowa wymyśliła żeby Marek (najstarszy brat Krzyśka) przywiózł Majkę do nas i żeby została do soboty żeby im nie przeszkadzała po powrocie ze szpitala... No i oczywiście to ja bym miała z nią siedzieć cały czas... Bo wszyscy w pracy. Nikt się nawet nie zapytał czy bym mogła czy mam checi albo już coś zaplanowane tylko decyzja podjęta i koniec. Dźwięki Bogu mama tych dzieci się nie zgodziła. I to też nie jest tak że ja nie chcę pomuc ale bachor jest okropny, jeszcze gdyby ktoś się mnie spytał o zdanie.

No i po 2.
    Zrobiłam dziś obiad "pomysł na" pałeczki z kury w przyprawy do worka i do piekarnika i ttrochę za dużo tej przyprawy dodałam ale mi smakowało. A teściowa oczywiście zaczęła lamentować "ty nie możesz takich rzeczy jeść! to za ostre! Dla dziecka nie jest to dobre. Ty nie mozesz czosnku, cebuli ani octu. Jedz lepiej jogurt albo ziemniaki! Mleka też dużo nie pij, na spacer lepiej idź, za mało się ruszasz" nosz kur..wa mać będę jadła to na co mam ochotę lekarz mi powiedział żebym jadła na co mam ochotę i nic dziecku się nie stanienie. Baby nie ma praktycznie w domu cały dzień nie wie co robię a ona mi mowi że mam za mało ruchu..!! Bo ona przecież wie najlepiej! No zabić!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 17:28

zrz6p07w2xteuk93.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nie pytałam jeszcze bylam nastawiona ze urodze wczesniej ale po ostatnim usg nastawiam sie bardziej na po terminie... mam nadzieje, ze nie karze mi przyjsc na wizyte po terminie bo po tej za tydzien planuje juz wyjechac do rodzicow, gdzie bede rodzic...

relghdge5lg0owut.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff - to widzę że wiele z nas nie ma pytan. Ależ my wszechwiedzące jestesmy ;)

olka24 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to już rozpusta iść do sklepu tylko i wyłącznie po loda? Bo jeszcze się powstrzymuje ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • slash Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - nikt nie pomyslał, ze moze nie czuc się w ogole na siłach zeby zajmowac się dzieckiem. Zaraz będziesz rodzic. Wiec jak to się mói jestes na ostatnich nogach a taki 4 latek absorbuje bardzo a jeszcze jak jest taki rozkapryszony jak ty piszesz to juz w ogóle.
    Dobrze ze jadnak decyzja zapadła taka a nie inna. Pomoc pomocą ale wszystko z rozsądkiem.

klz98u696p33kjce.png
  • DżoanaA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowe już takie są.. moja też ciągle gada, że łosoś jest nie zdrowy i kobiety w ciąży nie powinny jesc a ja bardzo lubie i ze te truskawki co teraz sa to trucizna a ja moze mam chec :) tesciowe zawsze wiedza co dla nas najlepsze :) takze spokojnie nie przejmuj sie tym :)

relghdge5lg0owut.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to nie rozpusta - to dogadzanie sobie i spełnianie marzen ;) A marzenia trzeba spełńiać ;)

olis88, Anioł lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ja bym najpierw poszła do sklepu. Bo potem na to zabraknie Ci czasu i zrobi się ciemno.
    Potem odpoczełąym chwilkę i odpisała w tym czasie na kilka meili.
    Zjadła.
    Posprzatała w miarę sił. Ppotem na odpoczynek poczytała pracę brata.

Zatem:
    1.Zakupy
    2. Odpoczynek - meile.
    3. Jedzenie
    4. Sprzątanie
    5. Praca brata.

No przy wielkim głodzie to 2 zamień z 3. :)

Dobry plan, ale zaczęłam od jedzenia :D Te maile to niestety nie odpoczynek a praca, więc...zostawię na koniec :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmykam posiedziec na swiezym powietrzu. Do usłyszenia.

klz98u696p33kjce.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:45

km5stv7321mp2ntw.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka ja mam właśnie dylemat między św. Rodziną a Raszei. Większość moich koleżanek rodziło w św. Rodzinie i były zadowolone. Tylko tam z resztą teoretycznie dostaniesz zzo, bo w innych to już bardziej wątpliwe, za to nie mają tam gazu, no chyba że coś się zmieniło. Za to w Raszei jest super oddział, po remoncie, bardzo komfortowe sale porodowe z wannami. My chcemy poród rodzinny, muszę jeszcze sprawdzić ile w św. rodzinie jest sal rodzinnych, boję się, że nie będzie miejsc.
    Położnej nie opłacam- raz jestem zdania, że nie będę komuś podwójnie płaciła za jego robotę, a jak na napiwek to za duże kwoty sobie wołają ;) a dwa- nie po to płacę pieprzone składki od x lat żeby jeszcze extra koszty ponosić, i tak ich już sporo w trakcie ciąży poniosłam i to mimo, że do lekarza na NFZ chodzę.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda chora ta Twoja teściowa ale dobrze że bratowa odmówiła

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tej zelaznej to chyba jakiś fajny szpital jest? Widze, że dużo kobitek tam chce rodzić, fajnie macie bo u nas w Pyrylandii to ciężki wybór.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_16maj wrote:
    No to teraz ja się podkarżę na moją kochaną teściową która przed chwilą ciśnienie mi podniosła...

Po 1. Pisałam wam odtatnio że bratowa od strony Krzyśka urodziła na dniach... Jutro wychodzi ze szpitala. Oni mają już 4-tero letnią córkę która się nikogo nie słucha więc teściowa wymyśliła żeby Marek (najstarszy brat Krzyśka) przywiózł Majkę do nas i żeby została do soboty żeby im nie przeszkadzała po powrocie ze szpitala... No i oczywiście to ja bym miała z nią siedzieć cały czas... Bo wszyscy w pracy. Nikt się nawet nie zapytał czy bym mogła czy mam checi albo już coś zaplanowane tylko decyzja podjęta i koniec. Dźwięki Bogu mama tych dzieci się nie zgodziła. I to też nie jest tak że ja nie chcę pomuc ale bachor jest okropny, jeszcze gdyby ktoś się mnie spytał o zdanie.

No i po 2.
    Zrobiłam dziś obiad "pomysł na" pałeczki z kury w przyprawy do worka i do piekarnika i ttrochę za dużo tej przyprawy dodałam ale mi smakowało. A teściowa oczywiście zaczęła lamentować "ty nie możesz takich rzeczy jeść! to za ostre! Dla dziecka nie jest to dobre. Ty nie mozesz czosnku, cebuli ani octu. Jedz lepiej jogurt albo ziemniaki! Mleka też dużo nie pij, na spacer lepiej idź, za mało się ruszasz" nosz kur..wa mać będę jadła to na co mam ochotę lekarz mi powiedział żebym jadła na co mam ochotę i nic dziecku się nie stanienie. Baby nie ma praktycznie w domu cały dzień nie wie co robię a ona mi mowi że mam za mało ruchu..!! Bo ona przecież wie najlepiej! No zabić!!

Przepraszam, że tak wprost, ale Twoja teściowa to powinna chyba przebadać się na obecność mózgu, bo coś tam chyba nie tak z nią...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Żelaznej na pewno oblegany:/ mam nadzieję, że niedługo sama sprawdzę czy fajny czy przereklamowany ;)

km5stv7321mp2ntw.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda teściunia strzeliła fantastycznie. Świetny pomysł zostawić 4-letnie rozwrzeszczane, ruchliwe dziecko z prawie rodzącą kobietą. Może ona chciała Ci pomóc poród tym wywołać? A jedzeniem się nie przejmuj! Jeżeli Tobie smakowało to na pewno nie zaszkodzi maleństwu:)

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dziwna ta Twoja tesciowa, ale jak widać nie brak na świecie ludzi trudno myślących albo natarczywie decydujących za innych.

‹‹ 1470 1471 1472 1473 1474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ