X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka - moja córcia tez tak często się przesuwa na prawą stronę powstaje taka górka, nie mam pojęcia co ona tam robi.

Bluberry - trzymaj się dzielnie. Ale chyba te skurcze to dobry znak ze coś się bezie działo. Co do hemoroida współczuję, kiedys usłyszałam ze jedna pani wyleczyła sobie hemoroidy robiąc czopki ze słoniny. Kładła je do lodówki troche do zamrazarnika i potem stosowała na hemoroidy - skutek wyleczone. Ale podobno po ciązy same znikają.

Kika - innej opcji nie przyjmuj - będzie dobrze i już. Tego się trzymaj. Wspieram mocno.

Ewelinka - pomponiki piękne Ci wyszły.

Co do ktg - ja nie miałąm ani razu i gin nawet o tym nie wspomniał.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie przypomniało mi się co miałam się Was zapytac. Gin na koncu kazdej wizyty pyta mi się czy mam do niego jakieś pytania, a ja mówie nie. Kurcze nie mam żadnych i czasem sobie myslę może to zle. Tez tak macie? Czy macie milion pytan, to mi podpowiedzcie - bo ja moze jaks dziwna jestem ze nie wiem o co pytac :(

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash hehhhe jak bym o sobie czytała tez nigdy nie mam pytan nawet o to ktg nie zapytałam i teraz dupe tu zawracam a u mojego lekarza inne pacjentki siedzą i siedzą gadają wypytują nie wiem o co bo nie slychac ale slychac dialog a ja nigdy nic nawet jak na cc sie umawaialam to tez malo pytan mialam i patrzyl na mnie gin troche dziwnie...

• Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cześć :) my nadal w dwupaku...

Chciałam tylko wam powiedzieć że mi w szkole rodzenia na temat biszkoptów i sztucznie pompowanych ciast i z drożdżami żeby tego unikać bo przez to dzieci mają kolki i kłopoty z brzuszkiem... I po porodzie żeby jabłka ograniczać bo fermentują. Czyli jabłka, biszkopty + drożdże odstawiamy...

Nowe dziewczęta witam w majóweczkach :)
    Mama Hani - 21 maja ja mam urodziny więc jeśli się urodzi to super :)

gosiunia lubi tę wiadomość

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Znalazłam Was w niedzielę i od tamtego czasu cały czas Was podczytuje-jesteście niesamowite!:) Miałam się już do Was nie dopisywać bo myślałam że nie ma sensu bo to już końcówka ale widzę że dołączają jeszcze dziewczyny a teraz jak dołączyła MamaiHania to stwierdziłam że i ja bym chciała a jak to juz któraś tu napisała poród to dopiero początek a nie koniec...:) Wiec... Mam 25 lat i razem z mężem mieszkamy w Poznaniu. Jestem w 36 tyg ciązy i termin mam na 19 maja. Spodziewamy się synka Fabianka:) Ciąże ogólnie znoszę bardzo dobrze... jakieś po drodze małe problemiki były ale raczej to nic wielkiego. Wczoraj byłam na wizycie i mały waży 2750g i jak narazie wszystko mówi za tym że będziemy rodzić w terminie albo i po:) Pozdrawam

olka24, kika79, Bluberry, gosiunia, beti97, nojaniewiem, maribel, Wonderwall, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ja też mam jakiś zły dzień. narobiłam się jak nie wiem, zła jestem bo mężowi się nawet odkurzyć nie chciało jak byłam u rodziców ;/ a najgorsze jest to, że nie zjem ani pół gołąbka bo jęzor boli i wracam do danio i kaszki...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka - własnie o co pytają inne dziewczyny, tez sę nad tym zastanawiałam. Ale juz mi lepiej bo widzę ze jestesmy dwie w tym temacie bez pytan. Ja tez mam wrazenie ze patrzy na mnie jak na kosmitę jak o nic nie pytam.

Wow - majóweczki się rozrastają tuż przed majem ;) Witamy nowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 16:22

olka24, gosiunia lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka witamy super ze napisałas do Nas :)
    ejjjj za nie długo pojawią się styczniówki 2016 :D a nie dawno to my dwie kreski widziałysmy...:)

slash, gosiunia lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia bidulko. Jeszcze troszkę i będziesz wcinać inne rzeczy niż danio. No chyba ze będzie karmienie piersią to wtedy tez nie wszystko dozwolone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 16:23

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Olka - własnie o co pytają inne dziewczyny, tez sę nad tym zastanawiałam. Ale juz mi lepiej bo widzę ze jestesmy dwie w tym temacie bez pytan. Ja tez mam wrazenie ze patrzy na mnie jak na kosmitę jak o nic nie pytam.

Wow - majóweczki się rozrastają tuż przed majem ;) Witamy nowe.
    właśnie nie wiem o co miała bym go pytać :)wchodze badam się słucham co i jak płace i wychodze a u mnie zawsze wszystko ok wiec o czym gadac nie ma;/

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja też miewam takie gule a mała główką w dól ułożona, podejrzewam ze plecki i dupcie mi tak wypina ;)

MamaiHania witamy, miło Cie poznac ;)

Ja ktg jeszcze ani razu nie miełam, podejrzewam, że zrobi mi może w poniedziałek na wizycie..

A moj gin tez co wizyte: Czy ma Pani jakies pytania? a ja nie wiem co pytac.. czasami sobie cos wymysle zeby zapytac ale rzadko a potem sie zastanawiam co on sobie mysli, czy jestem n. jakas nieczuła matka, bezproblemowa czy co.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 16:26

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, Ola ja jakoś wcześniej chodziłam z kartką z pytaniami bo wiecznie o coś zapominałam zapytać, teraz też jakoś specjalnie nie dopytuję ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka witaj

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe ciężarówki:)

Ja niby pytania jakieś mam ale zawsze połowę zapomnę a poza tym moja lekarka sie nie pyta czy mam jakieś pytania :(
    Lody mi się skończyły buuuu :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gin to ta moja się nie nadaje...
    Ja miałam już ostatnią wizytę 17 kwietnia... Dała mi skierowanie do szpitala gdyby coś... A jak przyjadę do przychodni to owszem przejmie mnie ale wizyty już nie ustala chyba że przechodzimy termin to po l4 się zgłosić...
    A jak miałam jakieś pytania to od samego począdku słyszałam że "sukces wieńczy dzieło" nie zastanawiać się nad niczym byle do terminu...(to była odpowiedź na wszystko). Tak więc jak miałam jakieś pytania to u prywatnego gina się dowiadywałam albo forum lub znajome...

zrz6p07w2xteuk93.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka to miałaś ciężką noc oby synek juz nie robił Ci takich numerów
    Magda to nie fajna ta Twoja gin

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy dziewczyny ogarniacie kiedy która rodzi, jestem pełna podziwu!

Chyba mam jednak za dużo na głowie i zero koncentracji, teraz np. nie mogę się zdecydować czy odpisać na kilka maili, posprzątać bo burdel czy pójść do sklepu, bo lodówka pusta a w brzuchu burczy,i jeszcze bratu mam sprawdzić pracę inżynierską...dżizas!

gosiunia lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Gabik śliczny syneczek oj zazdroszczę!! :*
    Ja miałam za soba ciężką noc mały na wieczór wcale sie nie ruszał tylko wiecznie ta wypięta gula tylko ale pozniej zeszła n asrodek i co 5minut się robiła i schodził ból w doł w okolice pępka nie wiem czy to skurcze czy co nigdy nie miałam na ktgnie mam skierowania nie wiem czy cos się dzieje czy nie..o 2 się obudziłam na siku i mysle sobie spróbuje obudzic małego i zawsze się budzil jak mu puszczałam z tel muzyke do brzucha i tylko się napiłam i zjadłam cos słodkiego wiec jadłam i jadłam czekolade i co i nic?20 minut 30minut 40minut mysle sobie boże moje dziecko owinęło się i się udusiło zaczełam wyc na tym lozku i gadałam do niego czemu się nie rusza jak jakis psychol nie wiem czy to hormony czy co i po 5minutach delikatnie kopnął uwierzcie mi ze ciszyłam puche sama do siebie mąż w trasie był juz miala do niego dzwonić ze mały nie rusza sie ze pojade na ip itp...i pozniej się rozruszał ale nie tak jak zawsze a gula przeniosła się na lewa strone do tego mega ból w pachwinach i w biodrach od rana bardzo mało jest aktywny wziełam nospe bo znowu co kilka minut twardniał mi brzuch w okolicach pępka ja nie wiem juz sama o co chodzi bo na dole pod pępkiem mam miękki podskakujący tluszcz a nad nim twarde odstające gule a przeciez maly jest PODOBNO głową w dól więc co stopy ma takie wielkie??
    bf7e5ea699a85785med.jpg[/URL]
    to gula
    a ponizej to co mi sie dzieje co kilka minut brzuch jakby rosnie wypycha w gore czuje bol i cięzko mi sie oddycha i to wszystko nad pępkiem
    acb67152b08c4ca3med.jpg

Olka, tak jak mówią dziewczyny, takie wypychanie jest ok. Moja też główką w dół i robi identycznie i raz gula z lewej raz z prawej, takie typowe kopniaczki to czuję baaaardzo rzadko. I czasem jak długo śpi to też długo nie czuję ruchów, zwłaszcza jak sama dużo w ciągu dnia robię, muszę się położyc, wyciszyć i dopiero wtedy. Także głowa do góry, a na ktg to spokojnie powinni ci albo u ginekologa zrobić nawet jak wejdziesz tam z tzw. "buta", albo na IP albo u swojej położnej.

olka24 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Znalazłam Was w niedzielę i od tamtego czasu cały czas Was podczytuje-jesteście niesamowite!:) Miałam się już do Was nie dopisywać bo myślałam że nie ma sensu bo to już końcówka ale widzę że dołączają jeszcze dziewczyny a teraz jak dołączyła MamaiHania to stwierdziłam że i ja bym chciała a jak to juz któraś tu napisała poród to dopiero początek a nie koniec...:) Wiec... Mam 25 lat i razem z mężem mieszkamy w Poznaniu. Jestem w 36 tyg ciązy i termin mam na 19 maja. Spodziewamy się synka Fabianka:) Ciąże ogólnie znoszę bardzo dobrze... jakieś po drodze małe problemiki były ale raczej to nic wielkiego. Wczoraj byłam na wizycie i mały waży 2750g i jak narazie wszystko mówi za tym że będziemy rodzić w terminie albo i po:) Pozdrawam

Hej Minka, witamy! Ja też jestem z Poznania, teraz właściwie z Suchego Lasu :) Termin z USG mam na 21 maja, także podobnie :) Gdzie chcesz rodzić? Ja ciągle mam dylemat :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej nigdy nie mam żadnych pytań u gina ;p i też się zastanawiałam czy ze mną coś nie tak :)

Mój synek podobnie się wypina, najczęściej pod prawym żebrem z tej strony było widać na usg, że ma właśnie plecki i dupke :) już się nie mogę doczekać aż zechce wyjśc, ale raczej bedę rodzic w terminie lub po.. i jak to wtedy jest? jak nie urodze w dzien terminu to na nastepny mam sie zglosic do szpitala? i musze miec skierowanie? za tydzien planuje ostatnia wizyte, mysliscie ze wziasc juz wtedy skierowanie? ono nie ma jakiegos terminu wazności?

relghdge5lg0owut.png
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ