Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde dziewczyny, zła jestem bo mi tak hemoroid-dziad daje popalić od wczoraj ze szok!!! Krępująca sprawa ale musze Was zapytać bo zaczynam sie martwić - jesli jest na zewnątrz to jest ok ale ginka mowila ze lepiej zeby był w środku ... Zaaplikować maść i dać do środka. Dzis zauważyłam krew, myślałam ze zawału dostanę, nie wiedziałam skąd to i od razu czarne myśli ze cos z Małym nie tak
a tu sie okazało ze to z hemoroida... Stosuje procto glyvenol i nie widzę poprawy a wkurza mnie to ... Pomocy! Co wy robicie? Zostawiacie na zewnątrz?
-
Nejcik ja bym zrobiła nasiadówkę z kory dębu i dała też maści do środka. Ja tak robiłam , hemoroidy nadal mam i to na wierzchu, ale do porodu nic z tym nie zrobisz. Możesz łagodzić skutki. Mi moje na szczęście już nie przeszkadzają. Po porodzie powinny się wchłonąć.
Co do teściów to się cieszę że są daleko i omijają mnie ich złote rady
za teściową niestety nie jestem i jak mam się z nią spotkać to jestem chora na samą myśl.
Dzisiaj sporo czasu spędziłam na dworze, jutro jak będzie pogoda to tez spacerek. Lepiej to niż siedxieć w domu i wcinać, chociaż w uda mi nie pójdzie :p mi na szczęście przeszła faza na lody i czekoladę . -
Nejcik...ja walczę z hemoroidem (jednym który mi podczas porodu na zewnątrz zwiał). Niestety nie wchłonął się. Postanowił mi towarzyszyć aż do drugiej ciąży. Teraz oczywiście sobie w brodę pluję, że nie poszłam do proktologa i nie poprosiłam o rozwód z nim. On nie dawał mi żadnych objawów, nic nie bolało, ie krwawiło...także zostawiłam go w spokoju. Teraz dziad się uaktywnił urósł i też od czasu do czasu krwawi. Ginka przepisała mi czopki Proctohemolan plus maść Posterisan. Nic nie pomaga. Przy każdej wizycie w toalecie za potrzebą nr 2 - hemoroid rośnie w siłę. Ja już straciłam nadzieję, że za pomocą czopków/maści coś wskóram. Wiem, że podczas porodu urośnie mi do wilkość jaja, a później będę musiała siedzieć przez tydzień na kole ratunkowym. Proktolog teraz mi go nie wytnie, także muszę się z nim przemęczyć.
Nejcik...mam nadzieję, że Ty pozbędziesz się dziada! -
A ja witam się po wizycie:-) z małą wszystko ok tylko ma wielki łepek ( po mamusi niestety) i zastanawiam się jak ja ją wypchnę :-p. Ponad tydzień większą główkę, no i już 3,1 kg;) Jeszcze dwa i pół tygodnia i powinnysmy być razem:)
Co do liczenia ruchów to chyba ile lekarzy tyle opinii. Moja gin mówiła że jak będzie 3 w godzinę to dobrze. Ja się nie martwię tym w dzień bo rusza się jak breakedancowiec cały dzień, ale w nocy śpi jak by jej nie było:-) na poczatku się bałam z tym przesypianiem nocy bo wydawało mi się że coś nie tak ale teraz już przywykłam i czekam zawsze na jeden ruch jak się obudzę i wracam zawsze spać
Ale już bym chciała by do mnie dołączyła...
Wszystkie moje znajome, które miały termin mniej wiecej tak jak ja są już rozpakowane:) może i my niedługo?
kika79, gosia86, Bluberry, Ofelaine, PIGULSKA, MiM, Wonderwall, dorota1987 lubią tę wiadomość
-

a to my w 26t i 5dz
obwody: przed ciążą i dziś
pod biustem - 65 - 76 cm
pępek - 67 - 93 cm
pod pępkiem - 67 - 95 cm
biodra - 83 - 92 cm
waga ogólna - 41kg - 52kg
kika79, Anioł, gosia86, Bluberry, Nejcik, AGA 30, Ofelaine, PIGULSKA, Lama, Catyyy, beti97, Wonderwall, dorota1987, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeju Magda ale z Ciebie chudzinka 41 kg to ja chyba w podstawówce ważyłam
Magda może teściowa Ci jeszcze każe tetrówek używać bo moja mama już miała taki genialny pomysł ale nie była chętna do prania i prasowania pieluch
Kosogłos gratuluje dobrych wieści -
Beti, Puella - dzieki kochane za podpowiedz! :* watpię ze mi soe wchłonie, moze prędzej sie duzo zmniejszy, bo po dwójeczce tez sie zawsze powiększa Puella tak jak u Ciebie.. Poki co maść i czopki, zobaczę po porodzie, jak bedzie zle to pójdę do proktologa.
PUELLA a przy porodzie lekarZ lub położna cos mówili? Miałaś jakies leki? -
nick nieaktualny
-
Nejcik wrote:Beti, Puella - dzieki kochane za podpowiedz! :* watpię ze mi soe wchłonie, moze prędzej sie duzo zmniejszy, bo po dwójeczce tez sie zawsze powiększa Puella tak jak u Ciebie.. Poki co maść i czopki, zobaczę po porodzie, jak bedzie zle to pójdę do proktologa.
PUELLA a przy porodzie lekarZ lub położna cos mówili? Miałaś jakies leki?
Przy porodzie jak położna zobaczyła hemoroida powiedziała jedynie "Auć". Dopieero później zrozumiałam co miała na myśli. Podczas parcia dziad urósł mi do wilkości jajka. Bolał bardziej niż nacięcie krocza. W szpitalu podawali mi czopki i Ketonal, żebym z bólu nie wyła. Na wypisie ze szpitala też bło info, żeby czopki brać. Jedyna dobra informacja - u mnie bardzo szybko obkurczył się i przestał boleć. -
Hej dziewczyny,
Dziękuję za miłe przyjęcie i widzę że inne dziewczyny też dołączyły
Ja będę rodzila w Niemczech , lekarz na malowodzie wlascie powoedzial że trzebabkontrolowacbxnobi przepływy Ale twierdzi że tragicznie nie jest jest pośrodku.ważne ze dziecko nie ma wad serca i wszystkio dobrze na usg wyszło oprocz tych zwezen na dole macicy.
Ale jestem dobrej myśli i jak narazie mam dobre ctg także myślę że wyjdę niedługo i tylko kontrola mnie czeka.
Pytał się też o rucchy Ale j nie zwracałem uwagi i myślę że dużo mly się rusza a teraz mm wrażenie że im bardziej nadslichije to nie chce wlsnoe zbytnio ruszc się.może przewrazliwon już jestem
Trochę mnie dziewczyny podnooslyscie na duchu ze mimo stazenia macicy dostarluscie już prawie do mety i ja tym żyje ze jednak sie nam uda też chociaż do połowu mają dotrzymać ..
Brzuszki macie prześliczne i mam nadzieję że będę mogła się pochwalić takim brzuchatkiem
Pozdrawiam i sciskam was serdecznie.
Nie wiem czy pisalam Ale będę miała synka Xavierka :-*
PIGULSKA, kika79, MiM, beti97 lubią tę wiadomość
-
No nie mogłam przytyć a jem tyle co chłop 2 na 2... E ciąży zaczęłam tyć dopiero w grudniu.
O tetrowych nic nie mowi ale jak kupiłam karton pieluch w biedrze w zeszłym tygodniu to tekst " nie za wcześnie, dziecka jeszcze nie ma " więc ja spokojnie odpowiedziałam " NIE po za tym pieluch nigdy za wiele a mam tylko jeden karton." to zrobiła wielkie oczy i "a ile ty byś chciała tych kartonów" więc się uśmiechcęłam i odpowiedziałam " ile się da bo są w promocji a nikt mi ich nie kupi bo każdy stęka że kasy nie ma" i poszłam do pokoju bez czekania na odpowiedź... To później Krzysiek przyszedł z tekstem że jak ja mogę oczekiwać od Ireny żeby ona kupowala nam pampersy... Oj paranoja... -
Lama Magda_16maj śliczne brzuszki

Ewelinkie piękne wyszły ci te pompony
Magda_16maj współczuję Ci takiej relacji z teściową
A potem się dziwią jak kawały o nich opowiadają...
Najlepsza teściowa to teściowa na sto dwa
100 metrów od domu i 2m pod ziemią
Całe szczęście ze ja na moją nie mogę narzekać a też mieszkamy razem parter/piętro
dzisiaj jak zobaczyła jak pucuje okno tylko uśmiechając się pogrozila mi paluchem i powiedziała ze jak coś będzie się działo mam krzyczeć albo dzwonić
no i na obiadek pyszny zaprosiła
gosia86, kika79, Wonderwall lubią tę wiadomość
-
Lama teściowa z czasem przekona się do imienia

Rety dziewczyny współczuję tych hemoroidów
ja mam całą ciążę zaparcia i nic mi nie wyskoczyło oby tak zostało
Ale za to brzuch juz nie wyrabia i się robi pasiasty a smarowanie nic nie daje
Magic jak u ciebie sytuacja?? -
MiM wrote:Witam Nowe dziewczyny

MamaHani skąd jesteś? Bo ja też ze Śląska - a Śląsk to wielka i piękna kraina
Kurczę dzisiaj mnie kolka złapała jak przechodziłam na przejściu dla pieszych i jeszcze opieprz od kierowy dostałam że sie gramole
Na szczęście był ze mną Szanowny, który opierdolił faceta z góry na dół
Mój bohater 
Byłam na posiewie
łeeee jak ja nienawidzę pokazywać bożenki obcym 
Dąbrowa Górnicza:) -
Dziewczyny piękne brzuszki macie

Hemoroidów też współczuje, mi się zdarzyło parę razy zobaczyć kropkę krwi na papierze przy 2 ale nic mi nie wyszło ani nie boli.... Jeszcze... Nie wiadomo co będzie podczas porodu..
Co ja dziś inteligent zrobiłam... zjadłam loda bo nie mogłam się powstrzymać a teraz moje gardło cierpi.... ehh głupek ze mnie
Witam nowe dziewczyny