X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia płacz miałam na końcu nosa, mężowi się oberwało, że nie odkurzył, że wszystko na mojej głowie, trochę pociągnęłam nosem to kupił mi lody na pocieszenie ;) a jak wrócił z lodami to mówi, że fucha mi się trafiła i pytał czy ma jechać czy lepiej żeby został- ale że grosz potrzebny to powiedziałam,żeby jechał a ja się pocieszę lodem ;)

olka taki http://sklep.ziololek.pl/17,linomag-sun-spf-30

olka24 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Gosia Karolcia dzieki juz szukam w google co i jak ale to juz wiem przynajmniej co i jak ze cos jest i mozna kupic ;)

Ja mam pharmaceris baby od 1 dnia filtr 50 i zastanawiałam sie nad mustela tez filtr 50 ;)

olka24 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko, któraś z was kilka dni temu wklejała linka z fb z tekstem co to znaczy być ojcem, to był taki wzruszający tekst jakiegoś tatusia Filipa chyba...

Czy pamiętacie, kto wklejał to na forum? Sorki, że nie pamiętam ale za dużo się tu dzieje i nie potrafię sobie przypomnieć .

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że chociaż Loda kupił na pocieszenie
    Mi tez było smutno bo liczyłam że mój wróci wcześniej do domu a jeszcze go nie ma :( ale juz jest w drodze

Dziękuję Katalina chcę zrobić mężowi na urodziny :)

Czy tylko ja nie mam fb ?? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 22:01

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to mission pt prasowanie completed :D

gosia86, PIGULSKA, MiM lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka cieszę się że już nie musisz leżeć :) i że wszystko ok

Anielka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia zaraz wróci to się nim nacieszysz :)
    mój wrócił o 19 a o 21.30 wybył i pewnie wróci dopiero koło 2, pewnie mu się jeszcze dostanie, że mnie obudzi ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM Katowice to ostatnio mój drugi dom- w każdy weekend szkoła no i co tydzień KTG:)

orchidea33 powiem Ci, że nie można złego słowa o Dąbrowie powiedzieć:) Chcemy się z mężem wybudować za jakieś 2-3 lata i szukamy działki też w Dąbrowie, bo jakoś związana jestem z tym miastem bardzo:)

Dobrej nocki dla Wszystkich:)

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaiHania - mój mąż kończył studia na WSB w Dąbrowie :D A ja szkołę też na śląsku - Katowice ;-) Lubię Śląsk, życzliwi ludzie ;-) I też w Katowicach będziemy rodzić ;-) A jesteśmy z Trzebini ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Dziewczyny mam pytanko, któraś z was kilka dni temu wklejała linka z fb z tekstem co to znaczy być ojcem, to był taki wzruszający tekst jakiegoś tatusia Filipa chyba...

Czy pamiętacie, kto wklejał to na forum? Sorki, że nie pamiętam ale za dużo się tu dzieje i nie potrafię sobie przypomnieć .

CzarnaPanda??

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik a w którym szpitalu? Ja, jeżeli oczywiście nie będzie się nic z moją Księżniczką działo, będę rodzić na Łubinowej w Katowicach.

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Blu, bede szukac w jej postach :)

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, nie wiem jak przekleić linka stamtąd ale chyba wiem o czym mówisz, nie to czasem? Mateusza Grzesiaka:
    Mateusz Grzesiak dodał 2 nowe zdjęcia.
    Ojcem być

Ojcem być, to odkładać pracę, gdy córka o coś prosi. Bo musi wiedzieć, że jest najważniejsza.

Ojcem być, to ją nauczyć pływać i jeździć na rowerze. To po to, by miała fundamentalne umiejętności życiowe, które są symbolami więzi z ojcem.

Ojcem być, to całować ją bez opamiętania kilkadziesiąt razy w ciągu dnia. To po to, by żyła w poczuciu miłości, dzięki czemu będzie mogła kochać innych.

Ojcem być, to tańczyć z nią na golasa w mieszkaniu. To po to, by nie wstydziła się nigdy swojego ciała.

Ojcem być, to pokazywać jej miejsca, w których się kiedyś było. To dlatego, że musi poznać świat.

Ojcem być, to wyznaczyć jej granice. To po to, by czuła się bezpiecznie.

Ojcem być, to gotowość do oddania jej swojego życia w każdym momencie. To po to, by wiedziała, że idee są potężniejsze od lęku przed śmiercią.

Ojcem być, to zabierać ją wszędzie ze sobą. To po to, by poznała każdy aspekt życia.

Ojcem być, to czytać jej książki. To po to, by mówiła dobrze po polsku.

Ojcem być, to nie móc doczekać się, gdy się z pracy wróci do domu tylko po to, by ją zobaczyć. Dzięki temu będzie wiedziała, że jest komuś potrzebna.

Ojcem być, to stać się takim wzorcem męskości, by potrafiła potem wybrać dla siebie dobrego mężczyznę. To po to, by oszczędzić jej cierpienia własną ignorancją.

Ojcem być, to we właściwym momencie przestać za nią decydować i pozwolić na popełnianie własnych błędów. Dopiero to nauczy ją niezależności.

Ojcem być, to patrzeć na każdą kobietę poza żoną i matką jak na swoją córkę. I dawać jej taką samą miłość, szacunek, uznanie, choć w inny sposób niż własnemu dziecku. To po to, by być spójnym przykładem.

Ojcem być, to traktować należycie jej matkę. Dopiero wówczas nauczy się odpowiednich modeli komunikacji w związku.

Ojcem być, to pozostawać bezstronnym w jej sporach z matką. Brać stronę prawdy, a nie czyjegoś ego. To po to by wiedziała, że poza opiniami istnieje świat obiektywnej sprawiedliwości.

Ojcem być, to ulegać jej zachciankom. To po to, by wiedziała, że zasady są dla ludzi, a nie ludzie dla zasad.

Ojcem być, to wziąć na barki ideał i ciągle się potykać, wiedząc że idzie się jedyną słuszną drogą, choć nigdy nie osiągnie się tego idealistycznego celu. To po, by wiedziała, że należy mierzyć jak najwyżej.

Ojcem być, to zarabiać dla niej pieniądze. To po to, by dostarczyć jej tego w świecie materialnym, co jest potrzebne do jej rozwoju.

Ojcem być, to pokazywać ją z dumą całemu światu. To po to, by nauczyła się być inspiracją dla innych. Mam nadzieję, że jest teraz dla Was.

Jutro rano powiedzcie swoim dzieciom, jak bardzo je kochacie. I w ten weekend spędźcie z nimi bardzo wartościowy czas.

• dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika śpij spokojnie trzamy kciuki ;*

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaiHania wrote:
    Nejcik a w którym szpitalu? Ja, jeżeli oczywiście nie będzie się nic z moją Księżniczką działo, będę rodzić na Łubinowej w Katowicach.

Też stosuję skróty myślowe.....
    Chodzi mi o to, że Łubinowa ma I stopień referencyjności i tam tylko książkowo urodzić i do domku, a jeżeli coś się dzieje grubszego to raczej odsyłają do innych szpitali. Jeżeli, odpukać, coś się u nas będzie działo to pewnie będziemy rodzić w Tychach, bo tam mamy lekarza prowadzącego.

• Puella Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka.... Oby chociaż troszkę udało Ci się pospać! Trzymamy kciuki!

Dobrej nocy Dziewczyny!

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina jestes boska :* o to mi wlasnie chodzilo. Dziekuje !!:)

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika spokojnej nocy :) mam nadzieję że uda ci się choć na trochę zmruzyć oko. Jutro zaciskam mocno kciuki za bezproblemowy i szybki poród oraz szczęśliwe powitanie Dominisia <3 bądźcie dzielni wspieram mocno :*

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka gratuluję wieści :) na pewno odetchnęłaś z ulgą że nie musisz już leżeć plackiem i oby końcówka ciąży była spokojna :)

Tribactic można także kupić w maści :)

Ja również mam krem z filtrem UV z Pharmaceris dla małego :)

Karolcia Gosia doceńcie ze wasi panowie aby dziennie są w domu. Mój wyjechał we wtorek będzie dopiero jutro :( nawet pomarudzic i pouzalać się nie ma komu,a loda na pocieszenie to sobie sama musiałam kupić :P
    Najbardziej to Beti mi szkoda taka długa rozłąka :( podziwiam Cię kochana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 23:01

gosia86, Anielka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Anielka gratuluję wieści :) na pewno odetchnęłaś z ulgą że nie musisz już leżeć plackiem i oby końcówka ciąży była spokojna :)

Tribactic można także kupić w maści :)

Ja również mam krem z filtrem UV z Pharmaceris dla małego :)

Karolcia Gosia doceńcie ze wasi panowie aby dziennie są w domu. Mój wyjechał we wtorek będzie dopiero jutro :( nawet pomarudzic i pouzalać się nie ma komu,a loda na pocieszenie to sobie sama musiałam kupić :P
    Najbardziej to Beti mi szkoda taka długa rozłąka :( podziwiam Cię kochana <3

Przepraszam, mam braki ale jak czytałam to myślałam, że napiszesz "a loda na pocieszenie to sobie sama musiałam ZROBIC" :P

gosia86, PIGULSKA, Anioł lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ