Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie niedzielne. Wczoraj u nas malowanie przedpokoju i kuchni. Dziś sprzątanie. Mąż te największe śmieci wczoraj ogarnął, ale wszędzie biało od kurzu. Po śniadanku zajęłam sie sprzątaniem kuchni a on pozostałe pomieszczenia i ledwo sobie radę dałam. Myślałam, ze padnę przy tym sprzątaniu. A to jeszcze meble do umycia zostały. Ale to juz on bedzie musiał porobić. I tak dostałam ochrzan, ze sprzątam, wiec sie nie przyznam, ze mam juz dosyć
teraz leżakuje.
Blu ja od kilku dni tez mam jakies załamanie psychicznedokuczają mi te dolegliwości a jak ponarzekam albo popłacze to mam wyrzuty sumienia.
Karolcia sprawdzaj ten puls i jak u co to leć na IP. -
Dziewczyny ja dziś tez miałam noc nieprzespaną, o 4 tak mnie zaczął boleć brzuch, ale to jelita, bo się nie wyproznilam. Jak juz coś z tego wyszło, choć czopek glicerynowy poszedł w ruch, to dostałam znowu bólu brzucha i nie wiwiedziałam, czy to mega wzdęcia czy poród się zaczyna
o 7 rano przeszło, ale chyba od tego parcia na 2, zaczął mi czop sluzowy podbarwiony krwią odchodzić, ale nie jakiś tam glut, jak pisalyscie, tylko taki lekki śluz za każdym razem jak się podcieram. Mam nnadzieję, że to ten czop, no bo chyba to nic innego.
Blu jak Ty się czujesz kochana? z tego co widzę, to dobijasz juz skonczonego 40 tyg., nie martw się ja mam takie jazdy z hormonam, że mój mąż twtwierdzi, że mnie chyba kosmici podmienili, bo mnie czasami nie poznaje.
Karolcia może weź sobie melise zaparz na ten puls i ciśnienie.
Katalina jak tam nocka? Coś się rozkrecilo?
Gosia Twój mąż to naprawdę wytrzymały facet. Super, że tak się o Was troszczy. Pewnie dziś odsypia?
Ofe, a to co pracodawca robi Twojemu mężowi podchodzi pod mobbing. Każdemu mężczyźnie na umowie o pracę przysługuje urlop tacierzynski i pracodawca może was cmoknac, bo to co się dzieje na rynku pracy w tej chwili to przechodzi ludzkie pojęcieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:46
-
U mnie dopiero co po 2 godzinach maratonu, a w sumie to odcięci od drogi byliśmy 4h! Paranoja... Hałas niesamowity a dopiero ok. 6 usnęłam.. pobudka o 8..
Alma bóle niestety ustały, sztywnienie brzucha też.. zatem fałszywy alarm.. Śmiejemy się z mężem, że pewnie szyjka znów się "zrastała"
Za to od rana mnie tak czyści, że aż słabo mi się robi...
No nic.. czekam do jutra na złote rady, ale już jestem coraz bardziej sceptyczna.. co ma być, to będzie i tyle
Karolcia, spróbuj jeszcze przed wyjściem poleżeć i nawodnić się odpowiednio, czasem to też bardzo potrzebne.. Może czosnek i/lub magnez na zbicie ciśnienia? to takie naturalne metody, o których słszałam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:54
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Widzę że już wszystkie zmęczone jesteśmy a najgorsza jest niewiedza kiedy to się zacznie. U mnie prócz tych boli jak na @ bólu krocza nic się nie dzieje. Choć dziś poszło trochę śluzu podbarwionego ciemną krwią. To chyba nie czop bo to nie wyglądało na galaretkę. Niedługo obiad u teściowej bo dziś odpust.
Trzymajcie się dziewczyny. -
Dzięki Dziewczyny za rady! Poszłam po najprostszej linii oporu i zażyłam dodatkową tabletkę- ale nie powiem, przez chwilkę stracha miałam bo tak do 130 to miewałam puls ale ponad to mi się jeszcze nie zdarzyło.
a żeby mi było mało przygód to myjąc wc chlapnęłam sobie kroplą domestosa do oka- myślałam, że mi wyżre, ale szybko przemyłam wodą i nawet specjalnie czerwone oko nie jest. I dwa razy oparzyłam się żelazkiem a wyprasowałam raptem pajace, śpiochy i spodenki dla Młodej a dla nas 5 rzeczywięc niech żyje gracja..
Przesyłam Wam trochę słoneczka spod Krakowa
Alma mi tam jeszcze czop nie odszedł więc się wymądrzać nie chcę, ale z tego co czytałam/słyszałam to powinien mieć galaretowaną konsystencje i być baaaardzo rozciągliwy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:11
-
Ja wczoraj rano na wkładce miałam "krem" mało, białe, bez zapachu... Konsystencja kremu nivea soft...
Dziś ramo bardziej przeźroczysty... Ale też mało...
I mam dziene uczucie w pochwie i jak by była spuchnięta... Nie wiem o co chodzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:50
-
Jej,Karolcia to Ty lepiej odpoczywaj dziś, bo to chyba nie Twój dzień. Dobrze, że z okiem wszystko w porządku.
Dziewczyny ja mam plamienie na wkladce i to spore, brązowe. To chyba jednak nie czop:-/ miała któraś coś takiego?
Dorotko jak to u Ciebie wygląda? Bo ja się zestresowalam trochę -
To ja teraz tak sobie mysle, ze mi chyba odszedl kawalek czopa parę dni temu podczas kapieli. Byl to duży ciagnacy sie gluek ale nie zbity i to mnie zmylilo, ze to moze zwykly sluz ale moze troche rozpuscil sie w wodzie i dlatego tak wygladal
sory za doslownosc.
Ja dzis zabieram meza na obiad do reustauracji, tylko jeszcze nie wiem gdzie. Jakos boje sie ruszac dalej od domu niz 20 km.
Alma zebys wiedziala, ze to mobing a ja tego im płazem nie puszcze.
U mnie nadal tępy bol malpowy. Czuje, ze Porod niedlugo albo mam schizy. Aczkolwiek moje cialo na pewno sie do niego przygotowuje.
Alma ja nie mialam czegos takiego. Moze lepiej jedz na ip sprawdzic. AWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:09
-
Eklerka gratuluje Ci!!!! Dużego masz bobaska:)
Nojaniewiem Alicja to śliczne imię, też mi się podoba, a brzuszek masz bardzo zgrabny.
Magic co u Ciebie -czy Ty dalej w szpitalu jestes?
Dziewczyny widzę że się sypiemy pomału wszystkie, czuje ze do połowy maja to już mało kto bedzie w dwupaku;)
Ja o dziwo ok sie czuje, tak jak gosia napisała czuje mniej ruchy dziecka ale czuje, bardziej wypinanie pupy czy czegos no i czkawke;)
Miłego dnia dziewczynki!nojaniewiem, Eklerka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlu podziwiam 40 tc i dajesz rade ja juz umieram a to 38 zreszta wszystkie umieramy mam nadzieje ze od jutra sie wam rozkreca te porody bidulki...u nas brzydko dzis niby 18 stopni ale nic sie nie chce na deser jade z kolezanka ostatnia moja wolna niedziela
-
Hej dziewczynny Nadia przyszla na swiat wczoraj o godz.20 zajechalismy do szpitala, a urodzila sie o 22:20; waga 3360; 54cm. Porod sn krotki, ale niesamowicie bolesny, nie obylo sie bez naciecia kroocza.Nadia byla tak zgniciiona w brzuchhu ze ma stopke delikatnie plastycznna i kwriaka na glowce takze mozemy zabawic dluzej w szpitaalu
katalina, slash, Matik2012, nojaniewiem, gosia86, czarna panda, beti97, Bluberry, AGA 30, miscelle, MiM, MiM, agatka196, WesołaMama, Eklerka, GabiK, Wonderwall, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Alma, ja miałam wczoraj wizyte i na fotelu sprawdzał rozwarcie i wyszło 2cm i dodatkowo rozszerzał. Potem powiedział, że może być z tego plamienie. Jak ubierałam majtki to już mi chlupnęło czerwoną krwią. Potem jeszcze plamiłam już mniej i bardziej na brązowo, a dziś ten ciągnący śluz czerwono-brazowy. Doktor powiedział, że mam się przejmować jak plamienie będzie mocniejsze. Jeśli u Ciebie pojawiło się bez powodu to skonsultuj to z lekarzem lub jedź na ip.
Przed chwilą się popłakałam. Nie wiem czy już któraś wklejała link do tego filmiku, jak nie to obejrzyjcie:
https://www.facebook.com/1news.az/videos/10155075435195063/